Wekelijkse update 10 – 16 februari

Wekelijks TA overzicht – Bullish 📈

Totale Market Cap: ~ 306 miljard (~ 7,29%)
BTC Prijs: ~ $10.288 (~ 5,29%)
BTC-dominantie: 61.1%
Opmerkelijke movers: Ethereum (~ 27,73%), Tezos (~ 58,52%), ChainLink (~ 31,01%)

Bitcoin (BTC) is al drie weken op rij aan het groeien. Bitcoin wist zelfs op donderdag de $10.504 aan te tikken – wat ook meteen het hoogste niveau van 2020 is; dit bleek echter onhoudbaar omdat BTC/USD zich terugtrok tot $10.250 op het moment van schrijven, maar het is op weekbasis nog steeds met ruim 5% gestegen.

Sinds het begin van dit jaar is Bitcoin met meer dan 43% gestegen, hoewel het niet het beste resultaat is onder de cryptocurrencies. Deze crypto-rally lijkt te worden aangewakkerd door altcoins, terwijl BTC een inhaalbeweging moet maken. Als gevolg daarvan daalde het marktaandeel onder de 62% en raakte het eerder deze week zelfs de 61,4%. Geen wonder dat cryptocurrency-experts beginnen te spreken over een altseason.

Zo is Tezos (XTZ) deze week de onbetwiste marktleider binnen de top-20. De munt is met meer dan 55% gestegen tot een mooie $3.40. Chainlink, Huobi Token, Ethereum en Bitcoin SV doen het ook goed, ze zijn allemaal met meer dan 20% gestegen in de afgelopen zeven dagen wat zeker niet slecht is, want dit is ongeveer 200 jaar sparen bij de bank ;).

Crypto bulls vs. Amerikaanse regelgevers

Het onderwerp wat betreft de cryptocurrency regulering is nog lang niet uitgeput. Het hoofd van het Amerikaanse ministerie van Financiën, Steven Mnuchin, beloofde een nieuwe cryptocurrency regelgeving uit te rollen die de sector transparanter zou maken voor de wetshandhavingsinstanties en ervoor zou zorgen dat er geen geld wordt witgewassen via digitale middelen. De Amerikaanse financiële

SENTIMENT:

TRENDS:

  • Daily SMA20 – 10288.21
  • Daily SMA50 – 10040.41
  • Daily SMA100 – 9699.91
  • Daily SMA200 – 9160.68

NIVEAUS:

  • Vorige Weekly high – 10.180,64
  • Vorige Weekly low – 9.074,79
  • Vorige Monthly high – 9557.46
  • Vorige Monthly low – 6848.02

toezichthouders willen weten wie het geld stuurt, wie het ontvangt en waarvoor. Met andere woorden, ze willen de industrie beroven van het kenmerk dat al lang door crypto-liefhebbers wordt aangeprezen als het belangrijkste voordeel.

Terwijl de autoriteiten proberen manipulaties in de handel te beperken en illegale activiteiten zoals belastingontduiking en financiering van terrorisme te voorkomen, kan de industrie de pijn voelen. Veel in de VS gevestigde crypto exchanges hebben al belangrijke veranderingen ondergaan om problemen met de regelgevers te voorkomen. Sommige van hen, waaronder Poloniex en Bittrex, hebben ervoor gekozen de Amerikaanse markt te verlaten. Deze trend zal zich voortzetten.

In Europa zijn soortgelijke gevoelens aan het ontstaan, waar de nieuwe anti-witwasrichtlijn (AMLD5) de exchanges al gedwongen hebben om ofwel hun activiteiten te sluiten ofwel uit de regio te vertrekken.

BTC/USD op dit moment

Op de lange termijn is BTC/USD klaar voor verdere groei met een volgende doelstelling van 11.000 dollar. Deze barrière valt samen met de 61,8% Fibo retracement van de neerwaartse beweging in de periode van juli 2019 high tot en met december 2019 low. Zodra deze resistance uit de weg is geruimd, zal de opwaartse beweging een sneeuwbaleffect krijgen, aangezien voorzichtige traders hun afwachtende houding zullen laten varen en op deze trein zullen springen.

De wekelijkse RSI is afgevlakt, wat betekent dat de bulls misschien enige tijd nodig hebben om te ademen voordat ze weer een sterke beweging kunnen maken. De technische setup op de daily chart onderbouwt deze visie. De RSI daily blijft in de buurt van de overbought-niveaus, maar er zijn nog steeds geen duidelijke signalen die duiden op een ommekeer.

Bovendien wordt de koers ondersteund op $10.150 (50% Fibo retracement van de bovenvermelde beweging). Deze barrière werd de voorbije dagen meermaals getest, maar telkens slaagde BTC erin om boven deze cruciale drempel terug te keren. Eens hij gebroken is, is er nog een sterke support van $10.000. Een grote dosis preventieve orders zal de verkopers afkoelen en hen helpen om een rebound te maken. Anders zal de sell-off doorgaan richting $9.600. Dit niveau wordt als een cruciaal punt beschouwd in de huidige ‘bullish trend’.

Onze 6 belangrijkste artikels

Meer dan 200.000 crypto traders hebben nu toegang tot de toonaangevende OTC Liquidity Provider

De toonaangevende cryptocurrency over-the-counter liquiditeit provider, B2C2, heeft een partnerschap aangekondigd met de in San Francisco gevestigde SFOX, de toonaangevende prime dealer, die meer dan 200.000 traders en fondsen toegang geeft tot de B2C2-liquiditeit.

Het hoofdkantoor is gevestigd in Londen en B2C2 biedt 24/7 liquiditeit aan voor Bitcoin, Ethereum, XRP, Bitcoin Cash, Litecoin en Ethereum Classic, dit in combinatie met onder andere USD, GBP, EUR, JPY, SGD, AUD, CAD en CHF. Door het verplaatsen van grote hoeveelheden crypto en het uitvoeren van fictieve valutaconversies voor institutionele klanten, bedient het makelaarskantoren, beurzen, banken, cryptokapitaalfondsen en vermogende particulieren van over de hele wereld.

Aldus Max Boonen, chief executive officer van B2C2,

“Ons partnerschap maakt het voor een bredere groep marktpartijen mogelijk om toegang te krijgen tot de real-time OTC-prijzen en de diepe bidirectionele markten van B2C2. Net als de FX-markten, die bijna volledig OTC zijn, wordt de digital asset-class steeds vaker buiten de beurs verhandeld, wat resulteert in krappere spreads en een diepere liquiditeit”.

SFOX zegt dat haar klanten zullen profiteren van een nieuwe bron van OTC-liquiditeit in combinatie met een grotere prijsvorming.

“Vaak aangehaalde voordelen van het OTC-model zijn dat het marktdeelnemers een hoge mate van flexibiliteit biedt om de transactiegrootte en de leveringsprotocollen aan te passen, en dat het mogelijk is om grote transacties anoniem uit te voeren”.

Militair georiënteerde organisaties zijn geïnteresseerd in blockchain

In de VS gevestigde militair georiënteerde organisaties hebben belangstelling getoond voor blockchain-technologie. Onlangs heeft het Naval Air Warfare Center – een in Californië gevestigde onderzoeksgroep van de Amerikaanse marine – bijna 10 miljoen dollar geschonken aan de blockchain software startup Simba Chain, met de vraag om een veilig communicatieplatform op poten te zetten.

Vorig jaar onderzocht de Luchtmacht van de V.S. nauw de nieuwe technologie om supply chains te ondersteunen en data te herschikken terwijl het agentschap Simba Chain de opdracht kreeg om een blockchain benadering voor de registratie en het volgen van additieve productie – ook wel bekend als 3D printing – componenten gedurende hun hele levenscyclus te ontwikkelen.

Het Amerikaanse Ministerie van Defensie (DoD) publiceerde in zijn vierjarige roadmap van juli 2019 ook plannen voor blockchain tech, getiteld “DoD Digital Modernization Strategy”: DoD Information Resource Management Strategisch Plan FY19-23.”

Destijds merkte de organisatie op dat er mogelijk waardevolle blockchain use-cases waren voor dataopslag:

“Technologieën voor gedistribueerde consensusprotocollen zijn gerevolutioneerd door hun prominente rol in cryptocurrency en blockchain technologieën. Deze technologieën hebben dramatische gevolgen voor de veiligheid en veerkracht van kritieke dataopslag en computertaken, ook voor het Ministerie van Defensie.”

Bitpay en Poynt slaan de handen in elkaar om Bitcoin meer op de kaart te zetten!

Op 11 februari kondigde de in Atlanta gevestigde betalingsverwerker Bitpay zijn partnerschap met het bedrijf Poynt aan. Nu zullen retailers in staat zijn om cryptocurrency betalingen te ondersteunen met behulp van point-of-sale apparaten en zullen crypto-gebruikers in staat zijn om te betalen met digitale valuta bij meer dan 100.000 Poynt retailers, wereldwijd.

Crypto-betalingen beschikbaar bij 100.000 Poynt-verkopers

Bitpay heeft onthuld dat het bedrijf samenwerkt met het open commerce-platform Poynt om crypto-betalingen wereldwijd te ondersteunen. Op dinsdag kondigde Bitpay de integratie aan van Bitpay’s cryptocurrency betaalservice met Poynt’s Smart Terminal point-of-sale (PoS) apparaten. “Met alleen het scannen van een QR-code bij de kassa kunnen consumenten nu handelaren betalen met Poynt’s apparaten met de valuta naar keuze, inclusief bitcoin, bitcoin cash, ethereum, en drie aan dollars gekoppelde stablecoins“, onthulde het bedrijf. Bitpay verwerkt al meer dan een miljard dollar aan cryptobetalingen per jaar en de CEO en medeoprichter van het bedrijf, Stephen Pair, is enthousiast over de uitbreiding met het nieuwe partnerschap.

“We zijn verheugd om samen te werken met Poynt, die bewezen heeft een echte drijvende kracht te zijn achter de innovatie van point of sale”, merkte Pair op tijdens de aankondiging. “Het is een enorme groeimogelijkheid voor Bitpay en een belangrijke mijlpaal in onze nu negen jaar durende missie om betalingen

sneller, veiliger en goedkoper te maken voor mensen en bedrijven.”

Bitpay en Poynt’s partnerschap maakt het mogelijk om op 100.000 locaties wereldwijd cryptocurrency betalingen te verrichten. Volgens Bedier heeft Poynt onlangs een mijlpaal bereikt van negen miljard dollar aan bruto betalingsvolume en dit over een periode van twaalf maanden. De open commerce-firma gelooft dat uitbreiding naar crypto-betalingen die trend zal doorzetten.

Meer dan $117M aan Bitcoin waarde die geassocieerd wordt met de vermeende crypto scam PlusToken, is verplaatst naar nieuwe adressen.

Meer dan 12.000 bitcoins (momenteel een waarde van meer dan $117 miljoen), verbonden aan de zogenaamde crypto Ponzi-regeling PlusToken, zijn verplaatst naar twee nieuwe blockchain-adressen.

De twee adressen zijn hier en hier te vinden, Chiachih Wu, ondervoorzitter van onderzoek bij Chinese blockchain veiligheidsfirma PeckShield, twitterden dit op 11 februari. Het eerste adres bevat meer dan 11.999 bitcoins en het tweede adres bevat meer dan 424 bitcoins.

Wu zei dat de nieuwe adressen eruit zien als ” cold wallets.” Cold storage verwijst naar het houden van private keys op een hardware-apparaat, wat losgekoppeld staat van het internet.

De PlusToken scam, die wordt beschouwd als één van de grootste cryptocurrency exit scams in de geschiedenis, heeft voor ongeveer $2.9 miljard opgelicht, aldus volgens de schattingen van blockchain analytics CipherTrace. PlusToken beweerd ongeveer 4 miljoen gebruikers te hebben. Afgelopen augustus werden er zes verdachten die aangesloten zijn bij PlusToken gearresteerd, hoewel de belangrijkste exploitanten van deze scam nog steeds op de vlucht zijn.

Een opmerkelijke bevinding in het PlusToken onderzoek is de betrokkenheid van de crypto exchange Huobi. Zo werd er ontdekt dat bijna 50% van alle PlusToken opnames naar Huobi werden gestuurd, wat duidt op een “sterke vooringenomenheid” ten opzichte van de Chinese cryptocurrency-exchange. Aan de andere kant, was er ook bewijs dat “bijna alle fondsen” werden verplaatst naar adressen van over-the-counter (OTC) makelaars met lakse know-your-customer (KYC) eisen.

40 Banken in Duitsland willen crypto-services aanbieden in het kader van nieuwe wetgeving

Meer dan 40 financiële instellingen in Duitsland hebben naar verluidt aan de financiële toezichthouder van het land, BaFin, verklaard dat zij belangstelling hebben voor het aanbieden van cryptocurrency services onder de nieuwe Duitse wet. News.Bitcoin.com heeft contact opgenomen met de toezichthouder voor meer informatie. De wet, die begin 2020 van kracht ging, stelt banken in staat om crypto-diensten aan te bieden zodra ze een licentie van de BaFin hebben verkregen.

Verklaring ingediend door 40 financiële instellingen

BaFin heeft meer dan 40 “blijken van belangstelling” van banken ontvangen ter goedkeuring om in de toekomst een crypto custody bedrijf te runnen, meldde de Duitse publicatie Handelsblatt op maandag.

De nieuwe Duitse wet op het witwassen van geld, die begin dit jaar van kracht werd, stelt financiële instellingen in staat om hun klanten naast de traditionele beleggingsproducten, zoals aandelen en obligaties, ook cryptocurrency’s aan te bieden.

BaFin legde uit dat bedrijven niet onmiddellijk een ontvangstbevestiging of een beoordeling van de

ingediende informatie over hun blijken van belangstelling zullen ontvangen. Deze maatregel komt niet in de plaats van de formele kennisgeving van de intentieverklaring op grond van artikel 64y KWG, aldus de toezichthouder, en voegt daaraan toe:

De wet ter implementatie van de wijziging van de Vierde EU-Witwasrichtlijn … is op 1 januari 2020 in werking getreden … Deze ondernemingen zijn dus vanaf 01.01.2020 onderworpen aan de witwaswetgeving, ongeacht het tijdstip van indiening van de intentieverklaring.

De blockchain wereld kan binnenkort een grote fusie teweeg brengen met de traditionele financiële sector

JPMorgan Chase, de grootste bank van de Verenigde Staten, overweegt naar verluidt zijn interne blockchain unit Quorum te fuseren met het grote Ethereum-georiënteerde bedrijf ConsenSys.

Volgens een Reuters rapport op 11 februari beweren onbekenden dat de fusie waarschijnlijk binnen de zes maanden officieel zal plaatsvinden. De financiële voorwaarden van de deal moeten naar verluidt nog worden uitgewerkt.

Een pluspunt voor Ethereum

Quorum is het private blockchain-platform van JPMorgan, gebouwd op het Ethereum-protocol, en heeft naar verluidt wereldwijd ongeveer 25 medewerkers in dienst die momenteel aan de ontwikkeling ervan werken. Quorum ligt ten grondslag aan JPMorgan’s Interbank Information Network (IIN), dat is uitgebreid naar een netwerk van 320 banken die wereldwijd betalingsgegevens delen via de blockchain.

Het is ook gepland als basis voor JPMorgan’s aanstaande, op betalingen gerichte digitale valuta, JPM Coin, die midden februari vorig jaar voor het eerst werd aangekondigd.

Een toekomstige fusie met Consensys zou geen invloed hebben op het verloop van het IIN of de JPM Coin,

zo vertelde een bron aan Reuters. De afgelopen twee jaar heeft de bank naar verluidt verschillende opties voor het Quorum overwogen, waaronder het oprichten van een speciale open-source foundation, het creëren van een nieuwe start-up of het nastreven van een fusie. Consensys wordt hierdoor gezien als de meest haalbare route mits het parrallel loopt met het Ethereum protocol.

Terwijl JPM Coin nog moet worden vrijgegeven, heeft JPMorgan onlangs een publiek-privaat hybride blockchain-netwerk uitgebouwd dat Kadena wordt genoemd en dat ook een smart contractfunctionaliteit omvat.

Tot slot

Zijn alle banken failliet?

Recent gelekte beelden van Godfrey Bloom, lid van het Europees Parlement van 2004 tot 2014, verspreiden zich als een lopend vuurtje via Crypto Twitter.
De beelden tonen een gepassioneerde, twee-minuten-durende speech van Godfrey Bloom uit 2013, waarin hij schokkende dingen zegt over het wereldwijde financiële systeem.

Tijdens de presentatie verklaart Bloom dat alle banken failliet zijn.

Enkele woorden uit zijn speech:

“Alle banken zijn failliet. Bank Santander, Deutsche Bank, Royal Bank of Scotland… ze zijn allemaal failliet. En waarom zijn ze failliet? Het is geen daad van God. Het is niet een soort tsunami. Ze zijn blut omdat we een systeem hebben dat fractional reserve banking heet. Dit betekent dat banken geld kunnen lenen dat ze eigenlijk niet hebben. Het is een crimineel schandaal, en het duurt al te lang.

Om dat probleem op te lossen, heb je moreel risico, een zeer significant moreel risico uit de politieke sfeer. De meeste problemen beginnen bij de politiek en de centrale banken, die deel uitmaken van hetzelfde politieke systeem.

We hebben vals geld, soms omschreven als quantitative easing , maar dan wel onder een andere naam – het kunstmatig bijdrukken van geld, dat, als een normale persoon dit zou doen, voor een zeer lange tijd in de gevangenis zou belanden. En toch doen overheden en centrale banken het de hele tijd.”

Tijdens die zelfde periode, waren talrijke banken, met inbegrip van Deutsche Bank en Danske bank, verwikkeld in multi-miljard-dollar geldwassingsschandalen en fraude van de consument.

Het zou de rest van het decennium duren om BTC, dat nu boven de $10.000 staat, om te vormen tot het best presterende asset van de afgelopen 10 jaar, met het aantrekken van bekende reuzen als Fidelity en Intercontinental Exchange, die al hun gewicht in de schaal werpen voor een op blockchain gebaseerde infrastructuur.

Op dat moment, 21 mei 2013, handelde Bitcoin tegen $122 en bleef het een buitenbeentje onder de techneuten en de cypherpunks. Bitcoin is goed vooruitgaan, maar kunnen we dat ook zeggen over de banken?

 

Crypto-term van de week:

Bits – Een subeenheid van een Bitcoin. Er zitten 1.000.000 bits in één Bitcoin.

Andere niet te missen artikels (URL-link bijgevoegd naar het desbetreffend artikel):

6.De Franse SEC of FCA, de AMF, heeft in een verslag een aantal obstakels genoemd waarvan zij zeggen dat het een strategische prioriteit is om deze weg te nemen.  Zij vragen de Europese Commissie een Europese digitale strategie voor financiële services te ontwikkelen en ze verzoeken de EU “de uitgifte en uitwisseling van financiële instrumenten op blockchain (“tokenization”) toe te staan door de bestaande wettelijke belemmeringen weg te nemen”.

Aankomende events –

– Nothing special to report –

What's your reaction?

Leave a comment