Wekelijkse update 10 – 16 juni

Zijn Bitcoin (BTC) en Litecoin (LTC) weer van plan om uit te breken? De technische charts lijken ja te zeggen.

Bitcoins 50-daagse en 100-daagse moving averages van de driedaagse grafiek naderen voor het eerst sinds oktober 2015 de golden cross formation, dit is een mogelijke aanloop naar een meer duurzame rally.

Litecoin heeft lagere overbought levels weggewerkt, maar handelt nog steeds ruim boven een belangrijke technische resistance-turned-support die een nieuwe golf van kopers zou kunnen aantrekken.

Beide cryptocurrencies kwamen naar voren als de meest prominente spelers, dit na een week van scherpe prijsacties, voor het grootste deel van de top 20 coins.

Bitcoin ziet grotere winsten

Bitcoin’s prijs was deze week weer offensief, met een stijging van meer dan 4% tussen de vrijdagen en de voorbereiding voor een nieuwe hertest van de $8.800-$9.000 resistance. Uiteindelijk heeft Bitcoin meer dan 5% gewonnen in de 24-uur daarna, waardoor het een stap dichter bij het felbegeerde $9.000 niveau komt.

Voor de technische analist Robert Sluymer van Fundstrat is het nu het ideale moment om meer Bitcoin te accumuleren. In een onderzoeksnota die eerder deze week werd gepubliceerd, adviseerde Sluymer klanten om “de exposure te vergroten” nu de relatieve strength index dynamiek terug in het voordeel van de bulls is gepositioneerd.

Hoewel Sluymer voor een bedrijf werkt dat in infamie leeft vanwege zijn trieste prijsvoorspellingen (zie: Tom Lee), is zijn analyse van de Bitcoin markt in het verleden zeer nauwkeurig geweest. Zoals onze partners bij CCN onlangs hebben opgemerkt, kondigde Sluymer met succes de Bitcoin crash van eind 2018 en de daaropvolgende doorbraak van begin mei aan.

Op  zaterdag schommelde Bitcoin rond de 8.723 dollar op Bitstamp. De relatieve sterkte index (RSI) is terug boven de 60, volgens de daily chart. De directe support bevindt zich op het 30-daagse Exponential Average (EMA), dat de laatste maanden bijna ondoordringbaar is gebleken. De leidende cryptocurrency wordt nog steeds sterk geaccumuleerd, een teken dat meer investeerders BTC kopen en het zien als een store of value.

Litecoin onderhoudt zijn leiderschapsniveau in de markt

De crypto-markt beste performer van 2019, heeft deze week een grote doorbraak gekend.

Litecoin, op dit moment de op drie na grootste crypto in termen van marktkapitalisatie, steeg voor het eerst sinds april 2018 naar de $150, na het snel inhalen van BitcoinCash (BCH).

De rally was een beetje overdreven, wat resulteerde in een snelle correctie naar beneden om terug te keren in de richting van de low-to-mid $130 range. Maar zelfs met de correctie, is Litecoin bijna 19% gestegen in de afgelopen week met een market cap van $8.2 miljard.

Een samenloop van technische en fundamentele indicatoren zorgt ervoor dat Litecoin’s prijs hoger ligt in de aanloop naar het verwachte halveringsevenement later deze zomer. Over 52 dagen zal de Litecoin block mining reward dalen van de huidige 25 LTC naar 12,5 LTC. In de tussentijd wordt er een sterke stijging verwacht naar de vraag van de Cryptocurrency.

Crypto Market Cap Groeit

Over het geheel genomen boekte de cryptocvalutamarkt deze week solide winsten. Hoewel de rally voornamelijk werd gedreven door Bitcoin en Litecoin, brachten majors als Ethereum (ETH), Bitcoin Cash (BCH) en Cardano (ADA) ook positieve rendementen met zich mee.

Ether’s waarde nam gedurende de week met 9% toe en werd het laatst gezien rond de $270. Bitcoin cash boekte een wekelijkse winst van 7.3% en bereikte hierdoor $422. De ADA-coin van Cardano is met 9.8% gestegen tot $0,0918.

Crypto markten kregen ruim $23 miljard van hun Sunday low terug en werd het laatst gewaardeerd op $277 miljard, volgens Coincheckup. Het dominantie percentage van Bitcoin bedroeg op vrijdag meer dan 56% na een daling van een “one-month-low” eerder deze week.

Ethereum accumulatie één van de langste in Crypto

Terwijl veel chartisten op zoek zijn naar patronen en trends om te onderzoeken of er sprake is van winstgevende set-ups, wordt bij het beginnen van een nieuwe marktcyclus het beste gekeken naar hoe een asset zijn basis aan het opbouwen is. Het basis opbouwproces onthult de intenties van het smart money. Dit is de reden waarom er een gezegde is dat luidt: “hoe langer de basis, hoe hoger de beschikbare ruimte”.

Als het smart money een sterke en langdurige basis bouwt, betekent dit vaak dat deze entiteiten (smart money investors) uiteindelijk alle geaccumuleerde posities aan de top zullen moeten dumpen. Om de winst te maximaliseren, moet de pump astronomisch zijn zodat ze de posities op de weg naar beneden goed kunnen verdelen.

De Ethereum crypto-accumulatiegrafiek van de cryptografie

De Ethereum (ETH/BTC) accumulatie is al een tijdje aan de gang. In Ethereum’s geval, heeft de markt een range trading in accumulatie tussen 0,025 en 0,041 gedurende 286 dagen en dit is nog steeds aan het doortellen. Dit betekent dat het smart money nu al meer dan negen maanden binnen deze range zit. Dit is één van de langste accumulaties die we ooit in de crypto hebben gezien.

Om dit in perspectief te plaatsen: Litecoin (LTC/BTC) besteedde zo’n 185 dagen aan accumulatie, Bitcoin Cash (BCH/BTC) meer dan 130 dagen en Binance Coin (BNB/BTC) meer dan 205 dagen. Deze drie coins zien er nu heel bullish uit, maar geen van hen kwam in de buurt van Ethereum’s accumulatie, op het vlak van lengte.

Microsoft gaat blockchain-gebaseerde tools ter beschikking stellen

De Amerikaanse technologie reus Microsoft zal naar verluidt op blockchain-gebaseerde tools ter beschikking stellen aan PowerApps en Microsoft Flow-gebruikers

Microsoft zal zijn blockchain tools toevoegen aan zijn Power Platform, met artificial intelligence (AI) in het bijzonder.

Het Power Platform zelf is een verzameling van tools – Power BI, PowerApps en Microsoft Flow – ontworpen voor samenwerking bij het bouwen van aangepaste apps, het automatiseren van workflows om de bedrijfsproductiviteit te verbeteren en het analyseren van data voor betere inzichten.

Zoals eind mei gerapporteerd, heeft ConsenSys, een in New York gevestigde blockchain firma, ook een nieuwe Blockchain en DApp Developer Job Kit uitgebracht om kandidaat-ontwikkelaars van de Ethereum blockchain te helpen bij het op de markt brengen van de nieuwe Blockchain. De kit bevat een blockchain woordenlijst waarin onderwerpen als consensusalgoritmen, smart contracts, miners en security-impulsen, token standards en het zogenaamde schaalbaarheids trilemma aan bod komen.

Coinbase lanceert de "Coinbase card" in 6 landen

De crypto rally van woensdag viel samen met het nieuws dat Coinbase een nieuwe debetkaart service voor inwoners van zes Europese landen heeft geïntroduceerd, een stap die de adoptie van digitale assets in een aantal van ’s werelds grootste markten zou kunnen bespoedigen.

Zoals CNBC rapporteerde, biedt de in San Francisco gevestigde cryptocurrency exchange nu de Coinbase Card aan in Spanje, Duitsland, Frankrijk, Italië, Ierland en Nederland. De kaart stelt gebruikers in staat om hun Cryptocurrency uit te geven in winkels die Visa creditcards accepteren.

De Coinbase Card maakt deel uit van een veel uitgebreidere inspanning om cryptocurrencies naar de gewone consument te brengen, en deze stap zou kunnen dienen om de digitale asset class een vaste waarde te geven binnen de digitale economie.

Zoals we al in februari hebben vermeld, verspreidt de crypto-adoptie zich als een lopend vuurtje, zoals Intercontinental Exchange (ICE) die op zoek is naar de integratie van digitale assets in verschillende domeinen. ICE’s Bakkt startup zal uiteindelijk consumenten in staat stellen om bij grote winkelketens met cryptovaluta te betalen.

Google is bezig met het testen van blockchain Oracles

Het ontwikkelingsrapport dat op donderdag werd vrijgegeven gaat in op de experimentele sleutelfuncties van Google met Ethereum – met name het testen van de interactie tussen de dApps en Google Cloud.

Chainlink lijkt volgens het rapport één van de manieren te zijn om die interactie te bevorderen, waarbij het Oracle-systeem letterlijk de schakel is tussen Google en Ethereum. Zoals Google samenvat, was het doel van de post op donderdag het volgende:

“…. demonstreren hoe een specifiek smart contract platform (Ethereum) kan samenwerken met ons enterprise cloud data warehouse (BigQuery) via een Oracle middleware (Chainlink).”.

Het is niet moeilijk om de drie platformen met elkaar te laten interageren. Het doel is om een geautomatiseerd systeem te creëren dat alles on-chain kan doen, en op zichzelf. Daarom is een Oracle nodig.

Met een oracle systeem kunnen de smart contracts van Ethereum automatisch worden geüpdatet op basis van bevestigde data die uit de Blockchain komen. Deze smart contracts kunnen aan een aantal functies worden gekoppeld, omdat ze in wisselwerking staan met de data op de Google Cloud. Uitgelegd door Google:

” Op een hoog level vragen Ethereum Dapps (smart contract-toepassingen) data op bij Chainlink, die op zijn beurt data opvraagt van een webservice die gebouwd is op basis van Google App Engine en BigQuery”.

Ex-medewerker dagvaard Zcash

Zcash haalde deze week de krantenkoppen omdat een ontevreden ex-werknemer de dagvaardingen van de organisatie had ingediend. Zerocoin Electric Company, de organisatie achter Zcash, wordt aangeklaagd door Simon Liu wegens het niet betalen van meer dan 2 miljoen dollar aan onbezoldigde aandelen en een contractbreuk, zoals blijkt uit de officiële rechtbankdocumenten die op 29 mei in San Francisco zijn binnengekomen.

Liu trad in 2016 toe tot de organisatie als software engineer, waar hij het recht kreeg om 12.000 stuks van de aandelen in het bedrijf te kopen. Zijn contract werd later gewijzigd om hem 15.000 stuks toe te kennen.

Liu heeft het proces één dag na zijn ontslag uit Zercoin ingediend, omdat hij van mening is dat het bedrijf hem opzettelijk heeft misleid in verband met de toekenning van de gewone aandelen, met het argument dat het bedrijf geen toestemming had om het in 2016 uit te geven.

Ondertussen, stelt minstens één analist het nut van Zcash in vraag nadat het aan het licht kwam dat één van de grootste mijnbouwpools van het protocol particuliere transacties censureert. Zoals Crypto Slate meldt, merkte een voormalige software-ontwikkelaar bij AWS op dat Zcash’s op één na grootste mining pool al meer dan twee jaar privétransacties censureert.

F2Pool, de mining pool in kwestie, controleert bijna een vijfde van Zcash’s hashrate.

Er kunnen vele redenen zijn waarom F2Pool ervoor kiest om geen privé-transacties te minen, zoals de bezorgdheid over de regelgeving en de moeilijkheid om ze daadwerkelijk te verwerken. Volgens Wang Chun, de eigenaar van de mining pool, is de echte reden luiheid.

Bakkt begint met de "Bitcoin-futures testen"

De Intercontinentale Exchange is van plan om op 22 juli van dit jaar te beginnen met het testen van haar twee futurescontracten op het bitcoin-platform Bakkt.

Bakkt kondigde vorige maand aan dat het zou beginnen met testen in juli, hoewel het op dat moment nog geen specifieke datum had voorzien. In diezelfde maand maakt het bedrijf ook voor het eerst bekend dat het zijn futures-contracten zelf zal certificeren, waaronder een eerder aangekondigd dagcontract en een maandelijks contract dat nog niet werd aangekondigd.

Naast de bekendmaking van de testdatum, verstrekte ICE ook nieuwe details over Bakkt’s maandelijks contract, alsook een update van de contractuele specificaties voor het dagcontract.

Beide contracten zullen een minimale prijsschommeling kennen van 2,50 dollar per Bitcoin (waarbij elk contract één Bitcoin bevat). Transacties kunnen worden uitgevoerd tegen $0,01 per Bitcoin, met een noteringscyclus die kan duren tot 12 maanden (voor het maandelijkse contract) of 70 opeenvolgende in aanmerking komende contractdata (voor het dagelijkse contract).

Dit is geen kleine stap, deze lancering zal het begin zijn van een nieuwe standaard voor toegang tot de cryptomarkten.

Facebook krijgt ondersteuning van meer dan twaalf grote bedrijven

Wall Street Journal meldde op donderdag dat de sociale media-reus meer dan twaalf grote investeerders heeft ingeschreven voor zijn GlobalCoin, een stablecoin die al meer dan zes maanden in het geheim wordt ontwikkeld. De nieuwe investeerders zullen elk ongeveer 10 miljoen dollar in het project investeren om deel uit te maken van een regerend consortium voor de Cryptocurrency. Onder deze investeerders valt ook Visa, Mastercard, PayPal en Uber, zo blijkt uit het nieuw rapport.

Stripe, Booking.com en MercadoLibre maken volgens het tijdschrift ook deel uit van het project, hoewel het rapport niet specificeert wat hun rol is.

Facebook kondigde aan dat het afgelopen december GlobalCoin zou gaan lanceren. Facebook is nog niet duidelijk geweest over waar GlobalCoin precies voor gebruikt zal worden, hoewel de BBC suggereerde dat Facebook zich tot detailhandelaren zou kunnen richten, zodat gebruikers met korting goederen kunnen kopen met behulp van de cryptocvaluta. De cryptovaluta zou worden gebruikt om de waarde rechtstreeks van Facebook naar de retailer over te dragen, waardoor creditcardmaatschappijen zouden worden geëlimineerd, wat volgens de BBC de winst van de retailers ten goede zou komen.

GlobalCoin zal naar verwachting op 18 juni worden “onthuld”.

Visa gaat live met zijn "blockchain-gestuurde business betalings service" voor bedrijven

Visa’s blockchain-based business-to-business betaalservice, voor het eerst gepubliceerd in oktober 2016, is officieel live gegaan.

Zoals Reuters op dinsdag meldde, heeft de betalings-gigant zijn Visa B2B Connect netwerk gelanceerd – een product dat oorspronkelijk ontwikkeld werd in combinatie met de Blockchain Startup Chain.

Visa B2B Connect zal volgens het rapport bedrijven helpen om betalingen te doen naar 30 markten, met 90 andere corridors die naar verwachting eind 2019 zullen worden opgenomen.

De service is ontworpen om Visa’s zakelijke klanten te helpen om het langzame netwerk van correspondent bankieren te omzeilen, door een systeem te ontwikkelen dat voor een deel gebruik maakt van een gedistribueerde grootboektechnologie (DLT) en dat bijna directe internationale betalingen mogelijk maakt.

Het netwerk is niet volledig gebaseerd op een gedistribueerd grootboek, maar de technologie wordt wel voor sommige elementen gebruikt omdat het meer betalingsinformatie toestaat dan traditionele systemen.

Terwijl Chain blockchains bouwt om financiële systemen te ondersteunen, een belangrijke rol heeft gespeeld in de ontwikkeling van Visa B2B Connect, wendde Visa zich uiteindelijk toch tot Hyperledger Fabric in samenwerking met IBM voor de DLT-zijde van het systeem.

En tot slot

Niemand weet eigenlijk waar Bitcoin naartoe zal gaan. Zoals Forbes onlangs opmerkte, beweegt de grootste en meest invloedrijke Cryptocurrency zich “onafhankelijk van de meest traditionele of te verwachten indicatoren”, waardoor het bijzonder moeilijk is om het toekomstige traject ervan te voorspellen.

Dit gezegd zijnde, lijken de technische charts erop te wijzen dat er een uitbraak aan de gang is. Het marktsentiment verandert ook ten gunste van de bulls aangezien de zoekresultaten van Google meer interesse tonen in termen als Bitcoin en Cryptocurrency. Zoals CCN eerder deze week meldde, zijn er nu meer mensen op zoek naar Bitcoin dan ooit tevoren.

Nog enkele opvallende krantenkoppen (met de desbetreffende links):

Binance wordt afgesloten voor Amerikaanse klanten – Op 14 juni heeft Binance aangekondigd dat het zal stoppen met het ondersteunen van Amerikaanse particulieren en zakelijke klanten. Binance zei dat zij ” niet in staat zijn om de services te verlenen aan Amerikaanse burgers”, waarschijnlijk als gevolg van de regelgeving. Niet-geverifieerde Amerikaanse burgers zullen waarschijnlijk nog steeds in staat zijn om de beperkingen te omzeilen en te handelen op Binance.com via een VPN.

Bittrex kondigde ook de delisting van 42 coins aan, voor Amerikaanse gebruikers.

Voor de lancering van Ethereum 2.0 gepland op 3 januari 2020 – “Phase zero van Ethereum 2.0, die het mogelijk maakt om Proof of stake (PoS) te realiseren, zal naar verwachting op 3 januari 2020 van start gaan, zeven maanden na de start van het project. Deze datum zou precies 11 jaar na de lancering van het Genesisblok van Bitcoin zijn, met Justin Drake, een eth 2.0-onderzoeker, haalt de 11e verjaardag Bitcoin  aan als één van de redenen om voor die specifieke datum te kiezen.

Europese voetbalreus Benfica accepteert nu Bitcoin and Ether betalingen – Het Portugese voetbalteam, Benfica, is begonnen met het accepteren van zowel Bitcoin (BTC) als Ethereum (ETH) voor tickets voor wedstrijden en clubartikelen. De functie is mogelijk gemaakt door een samenwerking met UTRUST, de digitale betalingsgateway. UTRUST’s eigen UTK-token zal ook worden geaccepteerd.

Ethereum Classic (ETC) zal in juni de Atlantis upgrade testen – Het Ethereum Classic (ETC)-netwerk maakt zich op voor een netwerkupgrade, aangezien de ontwikkelaars hun plannen om de “Atlantis”-upgrade te introduceren, aan het opvoeren zijn. Het ontwikkelingsteam heeft op 6 juni een telefoontje naar de ontwikkelaars georganiseerd, waarbij zij de intentie bespraken om de testnet-activatie van de upgrade te vervroegen. De upgrade zou bespoedigd kunnen worden naar 19 juni, in plaats van de oorspronkelijke releasedatum van begin augustus.

Enigma lanceert tweede testnet voor ‘secret contract’ blockchain – Dataprivacy startup Enigma lanceert officieel haar tweede testnetwerk voor Ethereum ontwikkelaars. Terwijl de code voor de tweede testnet-ontwikkelaar release sinds vorige week op GitHub staat, heeft het Enigma-team vandaag nieuwe richtlijnen en doorlopende documentatie aangekondigd om de release te vervolledigen.

Voormalig Microsoft Developer sluit zich aan bij NEO – Op vrijdag kondigde het NEO team een nieuw lid aan, namelijk Harry Pierson, beter bekend als ‘DevHawk’. Pierson was een belangrijk onderdeel van verschillende grote projecten bij Microsoft, waar hij meer dan twintig jaar heeft doorgebracht. Pierson zal zich aansluiten bij zijn voormalige collega John deVadoss, die eerder de overstap maakte naar het kantoor van NEO in Seattle. deVadoss is hoofddirecteur van NEO Global Development’s (NGD) in Seattle, en Pierson komt er nu bij als Chief Architect.

Events deze week:

17 juni – 

  • Nuls – nieuwe website lancering
  • PIVX – Core wallet v3.3.0

22 juni – 

  • Event – World blockchain forum

20 juni – 

  • Bluzelle – webinar

Heeft u vragen over dit artikel of bent u van een andere mening? Laat het ons dan zeker weten. Word lid van onze Telegram groep en kom rechtstreeks in contact met al onze teamleden en met andere crypto-enthousiastelingen. De groep is interactief en bevat alle relevante informatie die voor u van nut kan zijn. De groep is voor iedereen toegankelijk en we proberen iedereen verder te helpen waar kan.

 

What's your reaction?

Leave a comment