Wekelijkse update 10 – 16 september

De cryptocurrency Ethereum nam deze week een flinke duik, met als “hoogtepunt” een nieuw dieptepunt van 16 maanden (op woensdag). De bezorgdheid over de schaalbaarheid, de uitbetalingen van de ICO’s en de toekomstige groei van de sector dragen allemaal bij aan deze daling. De sell-off, die een weerspiegeling was van een algemene terugval in de cryptocurrency markt, werd uiteindelijk opgepikt door koopjesjagers, wat een rebound van 22% teweegbracht in de prijs van ether en dit over maar twee dagen.

Het traject van Bitcoin is veel voorspelbaarder geweest ten opzichte van zijn concurrenten. De nummer 1 is zelfs voor deze week vrijwel geheel doorbroken, waarbij de technische charts het potentieel voor een grotere opwaartse trend in de nabije toekomst laten zien.

Ethereum

Vorige week was een rollercoaster voor Ethereum. Op woensdag dook de ontwikkelaar cryptocurrency voor het eerst sinds mei 2017 onder de 170 dollar te midden van de signalen dat de ICO’s hun ingezamelde fondsen aan het verkopen waren. De op ether gebaseerde tokens besteedden 157.700 ETH over een periode van zeven dagen en was hierdoor de grootste sell-off sinds maart. Vermoedelijk maken de start-ups hun ether vrij voor fiatgeld, na een grootschalige overschrijving naar de crypto exchanges die in de maand augustus plaatsvond.

De prijs van Ether kende op donderdag een scherpe ommekeer, toen traders de oververkochte tokens met een kortingspercentage omhoog veegden. De cryptocurrency keerde snel terug boven het $200 niveau en bereikte uiteindelijk een hoogtepunt van $223. Deze heropleving hielp ether om zijn wekelijkse daling tot net onder de 6% te beperken.

ERC-20 tokens herstelde eveneens van aanzienlijke verliezen, maar dubbelcijferige dalingen waren niet ongewoon. Vechain, ICON, Zilliqa en verscheidene anderen ondervonden ook een wekelijkse daling van minstens 10%.

Bitcoin

Met altcoins en tokens in meltdown mode, heeft Bitcoin deze week een heel ander pad in kaart gebracht, aangezien de prijzen terugkwamen naar een stabielere en voorspelbare trading range. BTC is vrijwel onveranderd vergeleken met zeven dagen geleden, met prijzen die rond het $6.500 schommelen. Tegen Vrijdag, was het  tradingsvolume van Bitcoin boven de $4 miljard op globale exchanges, een teken dat het kapitaal terug in de markt stroomde.

Het dominantiepercentage van Bitcoin steeg tot 58,1% tijdens het hoogtepunt van de Ethereum/token crash, dit volgens CoinMarketCap. Het was hoogste punt sinds december. Op vrijdag was het marktaandeel van Bitcoin op de totale markt ongeveer 56%.

De technische indicatoren van Bitcoin suggereren dat een korte termijn up-trend waarschijnlijk is. De prijzen zijn boven het “50-day moving average” gestegen en naderen het gemiddelde op long-term.

Citigroep betreedt mogelijk de cryptocurrency markt

Op 10 september vermeldde een aantal bronnen dat de Amerikaanse multinationale bank Citigroup een cryptocurrency product aan het ontwikkelen is om institutionele beleggers toegang te geven tot cryptomarkten zonder rechtstreeks over crypto-assets te beschikken. Citigroup heeft meer dan 17 miljard dollar aan inkomsten en meer dan 200k werknemers.

Citigroup, die eerder een gecentraliseerde benadering van cryptocurrency had gekozen, zal naar verluidt een vernieuwde versie van de American Depositary Receipts (ADR) – een type effect dat sinds de jaren twintig van de vorige eeuw is uitgegeven en dat effecten van een niet-Amerikaanse onderneming vertegenwoordigt – gebruiken om beleggers indirect te laten handelen in crypto als Digital Asset Receipt (DAR), wat Amerikaanse beleggers een manier geeft om buitenlandse aandelen of valuta’s te bezitten die anders niet op Amerikaanse beurzen worden verhandeld.

EOS Dapp problemen

Op 14 september werd bekend gemaakt dat een gok applicatie EOSBet die gebaseerd is op de EOS-blockchain een fout had in het smart contractsysteem dat wordt gebruikt. Hackers waren in staat om weg te komen met een waarde van $200.000 aan EOS als gevolg van de kwetsbaarheid.

Een EOSBet-woordvoerder heeft verklaard: “Een paar uur geleden werden we aangevallen, en ongeveer 40.000 EOS werd uit ons bankregister gehaald….. Deze bug was niet klein, zoals eerder gezegd en we doen nog steeds een forensische studie en zijn nog bezig met het verzamelen van wat er is gebeurd”.

Dit naar aanleiding van de aanval op 10 september, toen bleek dat DEOSGames, een ander EOS-gebaseerd inzetplatform, werd getroffen door een smart contract aanval, wat leidde tot een reeks van vreemde uitbetalingen, waaronder 24 jackpot betalingen in minder dan een uur.

Als blijkt dat er een gemeenschappelijke achterdeur is voor EOS DApps, kan dit een groot probleem zijn, dus hopelijk kunnen ontwikkelaars het oplossen.

Wave update

Op 13 september gaat het bedrijf Rostec, het Russische staatsconglomeraat, het productieconglomeraat dat in de blockchain strijd gaat via een partnerschap met Waves. Rostec werd opgericht in 2007 en heeft een opbrengst van $18.9 miljard en heeft meer dan 450k werknemers.

Het project zal zich bezighouden met de toepassing van blockchain-technologie op de werkzaamheden van Rostec – met name voor het standaardiseren, verzamelen en analyseren van data over de producten die onder toezicht van Rostec worden geproduceerd, waaronder zowel militaire als civiele goederen.

Zij zullen ook zoeken naar oplossingen voor zogenaamde smart cities, die gebruik maken van data om stedelijke hulpbronnen efficiënter te beheren. Het project zou het daarom mogelijk maken dat overheden en burgers via een blockchain data met elkaar kunnen delen.

Waves kondigde ook aan dat ze in onderhandeling zijn met de Maltese regering om alle nodige accreditatie te verkrijgen om hun activiteiten op het eiland te kunnen ontplooien.

IOTA update

Op 12 september heeft IOTA de roadmap update voor het Qubic project gepubliceerd. Qubic maakt Smart Contracts, Oracles, Outsourced Computing en nog veel meer mogelijk voor IOTA.

Het biedt algemene, cloud- of fog-gebaseerde, permissionless, multiprocessing mogelijkheden op de Tangle. Het zal in principe de basis vormen voor veel meer projecten die gebruik maken van IOTA en tevens een platform vormen voor de grotere community en het ecosysteem.

Het IOTA team heeft onlangs veel details over de Qubic programmeertaal Abra verstrekt. De roadmap toont Abra specificatie, compliers, ontwikkeling en bibliotheken.

Daarnaast bevat de roadmap ook het Qubic protocol, Qubic tangle en de Oracles. Al die informatie omvat ook het voortgangsniveau, dus ook de project-volgers. Bovendien zorgt IOTA voor regelmatige blogupdates.

Genisis vision update

Op 11 september heeft Genesis Vision de releasedatum van hun platform bekend gemaakt. Het platform zal op 30 oktober live gaan.

Genesis Vision is een platform voor de private trust management markt, gebouwd op blockchain technologie en smart contracts. Ze proberen exchanges, brokers, traders en investeerders te combineren tot een decentraal, open en eerlijk netwerk.

Het platform maakt gebruik van GVT-token die recentelijk in prijs is gestegen, maar nog steeds niet in de top 100 staat.

Tezos mainnet lancering

Op 14 september heeft Tezos aangekondigd dat hun mainnet op 17 september in gebruik zal worden gesteld. Tezos is een platform voor smart contracts en gedecentraliseerde applicaties die On-Chain Governance mogelijk maken, wat betekent dat er een formeel proces is waarmee belanghebbenden het protocol efficiënt kunnen beheren en toekomstige innovaties kunnen implementeren.

Het betanet ging live op 30 juni. Het was een volledig functionele versie van het netwerk, maar nog steeds “experimenteel” van aard, met downtime en zelfs noodgevallen met hard forks van het netwerk mogelijk. Dit betekent echter dat het hoofdnetwerk moet werken zonder grote problemen.

XTZ token doet het vrij goed de laatste tijd en staat momenteel in de top 20.

En tot slot

De cryptocurrency markt lijkt een dieptepunt te hebben bereikt, hoewel het onverstandig is om verdere dalingen in de nabije toekomst uit te sluiten. Ethereum’s langdurige sell-off heeft red flags over de toekomst van ICO’s doen opduiken.

Bitcoin, aan de andere kant, brengt een heel ander pad in kaart aangezien de prijzen een solide bodem dichtbij $6.000 lijken te vormen. Dit is een positief teken voor een “bull-run” en de algemene mining industrie.

Nog enkele opvallende krantenkoppen (met de desbetreffende links):

Vlad Zamfir Codeert Sharding Prototype, wat het betekent voor de schaalbaarheid van Ethereum – Op ETH Berlijn, een van ’s werelds grootste Ethereum hackathons, zei Zamfir in een interview met Rachel Rachel Rose O’Leary van Coindesk dat Ethereum ontwikkelaars in de komende weken het proof-of-concept op hun computers zullen kunnen draaien, maar het is nog steeds een prototype dat nog steeds geen deel uitmaakt van het Ethereum netwerk.

Gemini lanceert Crypto Smart Contract met veel kritiek – Gemini, de cryptocurrency exchange, opgericht door de tweeling Winklevoss, heeft de introductie van een aan de USD gekoppelde Ethereum-token aangekondigd die tether (USDT) zal vervangen als de stabiele munt bij uitstek onder Bitcoin traders. De kritiek is afkomstig van een technische publicatie genaamd Good Audience waar blockchain onderzoeker Alex Lebed een code review uitvoerde van het Gemini dollar smart contract en ontdekte dat, in tegenstelling tot de ethos en technische specificaties van gedecentraliseerde cryptocurrencies zoals bitcoin, GUSD een provisie bevat die de “custodian” – namelijk Gemini – in staat stelt om elke account te bevriezen.

Brave Browserbestanden GDPR Klacht tegen Google – Brave, de webbrowser opgericht door Mozilla-pionier Brendan Eich en gefinancierd via een ICO, heeft twee slagen uitgedeeld aan Google. Het bedrijf, dat in zijn browser standaard opdringerige en privacy-inbreukmakende advertenties blokkeert, heeft formele klachten ingediend tegen zijn veel grotere rivaal, in de hoop om maatregelen te treffen tegen de recentelijk geïmplementeerde Europese Algemene Gegevensbeschermingsverordening. Het bedrijf heeft sindsdien Google als standaard zoekmachine verwijderd.

OTC Bitcoin Trading in Rusland wordt steeds actiever, net zoals in China – Volgens lokale rapporten zou het dagelijkse tradingvolume van grote cryptocurrencies zoals Bitcoin en Ethereum in Moskou alleen al op piekdagen 50 miljoen dollar kunnen bereiken, wat relatief klein is in vergelijking met grote cryptocurrency exchanges, maar het is een groot bedrag gezien de onzekerheid over de regelgeving in Rusland. De trend sluit nauw aan bij een trend die we in China hebben gezien.

U.S. rechter is van mening dat ICO’s worden gedekt door de effectenwetgeving – Een Amerikaanse Districtsrechter in Brooklyn heeft een baanbrekend oordeel geveld met verregaande implicaties voor de initial coin offering (ICO) markt. Dearie is de eerste rechter die een oordeel velt dat ICO’s binnen de jurisdictie van effectenregelgevers valt, en dit zou belangrijke consequenties kunnen hebben voor de ICO-markt doordat het een precedent schept voor toekomstige zaken.

Bitcoin Hashpower verdubbeld Sinds mei Ondanks de 70% correctie – Fundstrat, een in Wall Street gevestigde investeringsmaatschappij onder leiding van Tom Lee, meldde dat de hash power van Bitcoin sinds mei is verdubbeld.

Crypto-events deze week:

17 september –

 • Tezos – Mainnet lancering
 • ODIN – Blockchain lancering

18 september –

 • Lisk – Reddit AMA

19 september –

 • Hdac – Vastgoed Expo Korea 2018
 • Bitcoin – Cboe XBT Vervaldatum
 • Nexus – Nexus conferentie
 • Ark – Consensus Singapore
 • ETHLend – Helsinki meetup
 • Zilliqa – Singapore meetup

 • Event – World ethical data forum

20 september –

 • Cardano – Yoroi Wallet Release
 • Naga – Naga card lancering
 • WeTrust – WeTrustSpring Beta

21 september –

 • Bitshares – BitFest Amsterdam

22 september –

 • EOS – Londen Hackathon
 • Raiden network – Red Eyes lancering
Heb je vragen over dit artikel of ben je van een andere mening? Laat het ons dan zeker weten. Word lid van onze Telegram groep, kom rechtstreeks in contact met al onze teamleden en met andere crypto-enthousiastelingen. De groep is interactief en bevat alle relevante informatie die voor u van nut zouden kunnen zijn, het is voor iedereen toegankelijk en we proberen iedereen verder te helpen waar kan.

 

 

 

 

What's your reaction?

Leave a comment