Wekelijkse update 11 – 16 november

De Bitcoin prijs is stevig onder controle van de bearmarkt; de markt staat voor de derde opeenvolgende week in het rood. BTC/USD is tijdens de vastgestelde periode met ongeveer 16% gedaald. De prijs kreeg een harde klap te verduren na een zeer kortstondige piek in het psychologische gebied van 10.000 dollar.

De daling was ook het gevolg van de afwijzing van de 38,2% Fibonacci; de swing high op 24 juni ($13.800) tot de swing low op 21 oktober ($7350). Desondanks heeft Bitcoin in 2019 toch genoten van een mooi winstpercentage van maar liefst 300%. De prijs begon dit jaar op $3395, om uiteindelijk $13.800 te bereiken, Daarna betrad BTC de bearmarkt; de rally’s die we zagen, werden vervolgens ook weer verkocht.

Wekelijkse grafiek weergave

Een langlopende opgaande trendlijn ondersteund verschillende prijsacties op de wekelijkse prijsgrafiek. Deze is al sinds mei in het spel en heeft de prijs tal van keren ondersteund. BTC/USD is op weg naar een nieuwe test van een kritische demand-zone, die tussen de $8200 – $7500 zit. Het is een zone die sinds mei als een soort van buffer heeft gediend.

Dagelijkse Grafiek weergave

De neerwaartse druk die in spel kwam na de trage stijging naar $9000 – $10.000, bleef toenemen. Bitcoin werd tussen 26 oktober en 7 november binnen deze range verhandeld. BTC/USD probeerde in twaalf sessies door te breken; maar het bullish momentum was niet sterk genoeg. De hierboven genoemde marge hield de prijs in stand, maar verzwakte bij elke test de bodem.

Uiteindelijk slaagden de bears er op 8 november in om een breuk te forceren. Er werd een nieuwe golf van verkoopdruk waargenomen toen ze zagen dat de bodem van $9000 aan het einde van de dag het begaf. Deze beweging zorgde ervoor dat de daling nog eens werd versterkt. De koers beweegt opnieuw binnen de consolidatiemodus, in afwachting van verdere geëngageerde bewegingen. In de periode van 9 tot en met 14 november werden de voorwaarden voor een nieuwe uitbraak van BTC/USD ingeperkt, waardoor BTC/USD opnieuw onderhevig is aan een nieuwe uitbraak.

China gaat massaal investeren in de blockchain technologie

De Chinese betrokkenheid met blockchain technologie zal nog verder toenemen. Volgens een recent rapport zal het grote land zijn investeringen in de blockchain uitbreiden, die in 2023 naar verwachting meer dan 2 miljard dollar zullen bedragen. Het nieuws komt misschien niet als een verrassing, aangezien de totale belangstelling in China is toegenomen na de goedkeuring van president Xi een paar weken geleden.

China wil $2 Miljard aan de blockchain uitgeven

Het wereldwijde marktonderzoeksbureau IDC heeft onlangs een rapport gepubliceerd waaruit blijkt dat China’s aandeel in de op blockchain-technologie gebaseerde bedrijven de komende jaren enorm zal toenemen. Het land is van plan om het jaarlijkse bedrag dat wordt besteed aan blockchain-technologie te verhogen en is van plan om meer dan 2 miljard dollar in 2023 te besteden. Volgens de schatting in het rapport zou dit een groeipercentage van meer dan 65% per jaar betekenen.

In 2019 is het land vooral gericht op de bancaire sector voor zijn blockchain activiteiten. Met de

toename van het gebruik in andere sectoren, zoals de detailhandel, de verwerkingsindustrie en de professionele dienstverlening, is China naar verluidt klaar om veranderingen door te voeren en ook voor deze sectoren verdere financiering toe te wijzen.

Ook via zoektermen als “blockchain” en “Bitcoin” op WeChat, blijkt dat de belangstelling voor blockchain dramatisch is toegenomen. De populaire Chinese applicatie merkte een stijging van 1.200% op slechts één dag na de aankondiging van Xi.

Het land introduceerde een crypto wet, die begin 2020 van kracht zal gaan.

BAKKT heeft zijn licentie verkregen om Bitcoin custody te leveren!

Bakkt, het Bitcoin futures trading platform van de Intercontinental Exchange (ICE), heeft onlangs een licentie verkregen van het New York Department of Financial Services (NYDFS). De licentie zal hen in staat stellen om Bitcoin custody te leveren aan alle instellingen. Dit zal de autoriteit van het platform bij het leveren van een gerenommeerd en gereguleerd Bitcoin futures handelsplatform aan instellingen vergroten.

Bakkt’s opslagoplossing werd in september officieel gelanceerd. Tot op heden mochten alleen klanten die Bakkt’s Bitcoin Futures-contracten verhandelden er gebruik van maken. Na het verkrijgen van de licentie van de NYDFS, kunnen klanten van over de hele wereld nu hun assets er op opslaan. Dit is van cruciaal belang omdat de instellingen niet over een veilige opslag van digitale assets beschikten.

Volgens de verklaring maakt Bakkt gebruik van geavanceerde technologie die gericht is op een hoge mate van veiligheid. Daarnaast maakt Bakkt’s Warehouse ook gebruik van extra fysieke en operationele beveiligingen. Prominente asset managers op het gebied van cryptocurrency, zoals Galaxy Digital en Pantera Capital, hebben zich al aangesloten bij Bakkt Warehouse.

Deze toepassing beschikt over datacenters op locatie en specifieke netwerkverbindingen tussen de operationele locaties. Hierdoor wordt voldaan aan de behoefte om datacenters en multi-tenant systemen van derden te gebruiken. De opslagruimte van het Warehouse maakt ook gebruik van biometrisch gestuurde bankkluizen en hardware beveiligingsmodules. Dit zorgt voor de beschikbaarheid en de veilige opslag van het geld van de klant.

Carrefour & Nestlé gaan nog meer gebruik maken van blockchain technology

Carrefour en Nestlé gebruiken op dit moment IBM’s Food Trust blockchain platform om de supply-chain van op melk gebaseerde babyvoeding voor kinderen op te volgen, volgens een aankondiging van 14 november.

Door gebruik te maken van het platform willen de bedrijven het consumentenvertrouwen in de kwaliteit van de producten vergroten door meer transparantie te garanderen in de hele supply-chain gebeuren van de formules die door de Laboratoires Guigoz worden geproduceerd. Het systeem heeft tot doel om de transparantie van de supply chain te verbeteren en de oorsprong van kindervoeding producten te verduidelijken.

Zowel Carrefour als Nestlé zijn niet nieuw op het gebied van blockchain toepassingen in hun interne processen. De bedrijven zijn reeds in april begonnen met het gebruik van IBM’s blockchain technologie om de supply-chain van Mousline, een bekend merk van aardappelpuree, op te volgen.

Ook dit voorjaar rolde Carrefour een blockchain aangedreven product uit, de Carrefour Quality Line micro-gefilterde volvette melk.

Carrefour realiseerde een stijging van de verkoop na een aantal blockchain-implementaties die de supply chain van een reeks verschillende producten, waaronder vlees, melk en fruit, volgden. De verhoogde traceerbaarheid zou klanten in staat stellen om producten te vermijden die genetisch gemodificeerde organismen, antibiotica en pesticiden bevatten.

Blockchain richt zich op fraude in supply chains

Blockchain-technologie heeft al bewezen dat het voor de logistieke sector voordelig is en wordt toegepast in veel verschillende sectoren van supply chain management. Zoals eerder vermeld, lost blockchain het probleem van accountancy-fraude in supply chains op door het creëren van niet-aanpasbare record-blocks.

De Zwitserse SIX-beurs gaat Bitcoin- en ether Exchange-traded producten aanbieden

Een exchange-traded product (ETP) met een combinatie van Bitcoin (BTC) en ether (ETH) gaat morgen live op de primaire Zwitserse aandelenbeurs SIX.

Fintechbedrijf Amun AG en cryptocurrency custodian Bitcoin Suisse AG zijn een partnerschap aangegaan voor de lancering van het ETP, dat Zwitserse beleggers in staat zal stellen een mandje van BTC en ETH aan hun portefeuilles toe te voegen. Op dit moment is de samenstelling van de mand van het product 90 procent in BTC en 10 procent in ETH.

De ETP is voorzien van het tickersymbool ABBA om op SIX verhandeld te worden. “Deze fysiek gesteunde ETP is volledig gewaarborgd, wat betekent dat voor elke bitcoin en ether die voor het ETP wordt gekocht, er een gelijk bedrag aan crypto’s veilig wordt opgeslagen in de Bitcoin Suisse Vault”, aldus Amun AG.

“Het is een unieke manier voor beleggers om de twee belangrijkste Cryptocurrencies aan hun portfolio toe te voegen via een gereguleerd product dat genoteerd staat op de SIX en ondersteund wordt door een in Zwitserland gevestigde custodian.”

Door de lancering van vandaag heeft Amun AG nu in totaal zeven ETP-producten voor cryptocurrency, die genoteerd zijn aan de SIX-beurs. Deze omvatten een op XRP gebaseerde ETP, een op BTC gebaseerde ETP, een op bitcoin cash (BCH)-gebaseerde ETP, een op ETH gebaseerde ETP, de Amun Crypto Basket Index ETP en Amun Bitwise Select 10 Large Cap Crypto Index ETP.

Brave browser lanceert versie 1.0

Brave Software heeft op 16 november zijn laatste versie van Brave Browser uitgebracht, de privacybeschermende, crypto-enabled internetbrowser.

Brave 1.0 biedt naar verluidt 3-6 keer sneller browsen dan andere browsers en bevat een verscheidenheid aan functies die ontworpen zijn om het surfen op het internet veiliger en betrouwbaarder te maken. Om dit te bereiken, blokkeert Brave automatisch advertenties, trackers en autoplay-video’s van derden, evenals phishing- en malwarepogingen.

Brave Rewards op iOS

Ondanks de snelheid en veiligheid is het belangrijkste kenmerk dat Brave Rewards onderscheidt van zijn concurrentie het Brave Rewards-programma. Dit beloont gebruikers in bepaalde landen met Basic Attention Tokens (BAT) in ruil voor het bekijken van advertenties die de privacy respecteren. Tot voor kort was Brave Rewards alleen beschikbaar op desktop- en Android-apparaten, maar nu kan je de Brave Rewards ook verkrijgen via de iOS-app, dit door 1.0  release van de browser. Deze beweging volgt op minder dan een maand nadat Brave haar Brave Rewards-programma had uitgebreid naar nog eens 20 landen.

Als onderdeel van het Brave Rewards-programma zullen alle gebruikers 70% van de reclame-inkomsten uit de advertentiecampagnes ontvangen, wat vanaf 2020 neerkomt op zo’n 200 dollar per jaar.

Alibaba betreedt de cryptowereld, door een samenwerking met Lolli

Een van ’s werelds meest succesvolle retailers, Alibaba, is onverwacht de wereld van crypto binnengetreden en werkt nu samen met de Bitcoin Reward-app Lolli.

Alibaba – een in China gevestigde detailhandelaar die Amazon als één van zijn grootste concurrenten beschouwt – is een partnerschap aangegaan waardoor klanten voor elke aankoop 5 procent aan Bitcoin kunnen verdienen.

CEO en mede-oprichter van Lolli, Alex Adelman, benadrukte het belang van dit partnerschap, zowel voor het bedrijf als de verdere adoptie van Bitcoin.

“Onze samenwerking stelt gebruikers in staat om dagelijks gratis Bitcoin te verdienen op miljoenen online producten. Het meest belangrijke onderdeel van dit partnerschap is ongetwijfeld dat het onze missie ondersteunt om de hele wereld door middel van handel met elkaar te verbinden”.

Alibaba’s U-turn in Bitcoin

De deal representeert een kolossale 180-turn van de Chinese e-commerce gigant. Het bedrijf nam vorige maand nogal een streng standpunt in over Bitcoin-betalingen na een conflict tussen Crypto Exchange Binance en Alibaba’s dochteronderneming Alipay, de betalingsmaatschappij.

Door deze nieuwe, versoepelde houding ten opzichte van Bitcoin is het mogelijk dat we meer crypto-initiatieven van Alibaba zullen zien. Dan rest er nog hoe lang het nog duurt voordat Amazon op de kar springt?

En tot slot

BTC en XRP blijven de zwakste onder de grootste cryptocurrencies, terwijl ETH zich sterk houdt, ondanks de recente sell-off. Aangezien de technische setups van de coins gedurende het weekend niet verbeterd zijn, blijven de neerwaartse risico’s prominent aanwezig en zouden traders zich defensief moeten opstellen. Het trendmodel bevestigt nog steeds negatieve vooruitzichten, en afgezien van een algemene ommekeer zijn er in de komende weken waarschijnlijk nieuwe dieptepunten te verwachten.

BTC blijft in het short-term perspectief relatief zwak en is op maandag al onder het laagste weekend niveau gezakt, waardoor BTC opnieuw achterblijft ten opzichte van de top altcoins. Bitcoin wordt ruim onder het belangrijkste niveau van $8.650 verhandeld, binnen zijn eerdere consolidatie-marge, dit wijst op een aankomende test van het dieptepunt in oktober.

Bitcoin geeft in het trendmodel nog steeds verkoopsignalen en dit op beide time-frames, met support zones in de buurt van $8.400, $8.200 en tussen $7.600 en $7.800 en met een sterke resistance in de buurt van $8.650, $9.200 en $10.000.

Crypto-term van de week:

Digitale handtekening – Een digitale code die wordt gegenereerd door middel van encryptie met behulp van een sleutel die aan een elektronisch verzonden document wordt gekoppeld om de inhoud en de identiteit van de afzender te controleren.

Nog enkele opvallende krantenkoppen (met de desbetr.effende links):

De allereerste cryptocurrency business die genoteerd is op de toonaangevende Australische effectenbeurs (ASX), DigitalX, kondigde op 13 november de start van een nieuw Bitcoin (BTC) fonds aan op 13 november – Het biedt gekwalificeerde wholesale- en professionele beleggers, zoals familiekantoren en vermogende particulieren, de mogelijkheid om te profiteren van de crypto exposure via een ” niet-beursgenoteerde standaardstructuur van de fondsen”

De fintech tak van China’s grootste verzekeringsmaatschappij Ping An Insurance, OneConnect Financial Technology, heeft op 13 november een prospectus ingediend voor een beursintroductie (IPO) bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) met plannen om zijn aandelen op NASDAQ of NYSE te noteren – Het heeft tot doel om $100 miljoen, met verzekeraars zoals Morgan Stanley, JPMorgan, Goldman Sachs, HSBC en meer op te halen. One Connect beschikt over 8 onderzoeksinstituten en 50 technologie-laboratoria die werken aan blockchain projecten in de financiële dienstverlening, en heeft een FiMax blockchain netwerk dat zogenaamd een impuls geeft aan “het delen van data en privacyprocessen”.

HSBC, wereldleider in het bankwezen, zal samen met Singapore Exchange (SGX) en investeringsmaatschappij Temasek het gebruik van de blockchain onderzoeken voor de toewijzing van vastrentende effecten – De inspanning zal het potentieel van DLT onderzoeken om de uitgifte en het onderhoud van vastrentende effecten, schuldinstrumenten die een vaste rente betalen aan beleggers, te stroomlijnen, met een specifieke focus op de Aziatische obligatiemarkten.

De in het Verenigd Koninkrijk gevestigde Alternative Airlines heeft samengewerkt met Cryptocurrency Service Utrust om klanten de mogelijkheid te bieden om vluchten met cryptocurrencies te boeken – Het bedrijf, dat in 2019 door de Sunday Times tot de 100 Fast Airlines Tech behoorde, is een partnerschap aangegaan met Utrust. Dankzij deze samenwerking zal het mogelijk worden om vluchten van meer dan 600 luchtvaartmaatschappijen te betalen met Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), DASH, DigiByte (DGB) en UTK van Utrust

Binance voegt ondersteuning toe voor de Turkse Lira voor directe crypto aankopen – Cryptocurrency exchange Binance heeft ondersteuning toegevoegd voor Turkse lire (TRY) voor haar directe fiat-to-crypto aankoopfaciliteit. Dit zal Binance gebruikers in staat stellen om Bitcoin (BTC), ether (ETH) en XRP direct met Lira aan te kopen. De verkoopoptie is momenteel nog niet beschikbaar.

Coinbase Card voegt 5 nieuwe cryptocurrencies toe – Coinbase Card, de Visa-debitkaart van de Cryptocurrency Exchange die gebruikers in staat stelt om crypto direct vanaf hun rekeningen te gebruiken, breidt zich uit. Op donderdag, voegde Coinbase steun voor vijf bijkomende cryptocurrencies toe: BAT, REP, XLM, XRP en ZRX. Dit brengt het aantal ondersteunde cryptocoins op negen, waarvan de oorspronkelijke vier BTC, ETH, BCH en LTC zijn.

What's your reaction?

Leave a comment