Wekelijkse update 11 – 17 februari

JPMorgan Chase & Co, de grootste bank van Amerika door een aanzienlijke winstmarge, schokte het crypto landschap deze week door te onthullen dat er een nieuw stablecoin project wordt ontwikkeld om zijn $6 triljoen betalingsmarkt te verbeteren. Voor CEO Jamie Dimon is de lancering van ‘JPM Coin’ een belangrijk onderdeel van de anti-crypto tirades van 2017-18. Terwijl JPM Coin misschien geen cryptocurrency is door het traditionele gevoel van de term, komt zijn creatie in de voetsporen van een blockchain revolutie die tien jaar geleden begon met de lancering van Bitcoin – datzelfde asset dat Dimon bespot als een “fraude”.

Introductie van JPM Coin

Op Donderdag, onthulde JPMorgan Chase een nieuwe stablecoin die gericht is op het verbeteren van zijn multi-triljoen-dollarbetalingen. JPM Coin helpt klanten om de kosten, risico’s en verwerkingstijd van grensoverschrijdende betalingen te verminderen. Door dit te doen, neemt het een playbook uit Ripple Labs, waarvan de institutionele klanten XRP-technologie gebruiken om wereldwijde betalingsnetwerken te stroomlijnen.

Als stablecoin heeft JPM Coin een vaste waarde gekoppeld aan de Amerikaanse dollar. De bank zei dat het andere belangrijke valuta’s in de toekomst zal ondersteunen. Er werden geen verdere details verstrekt.

In een officieel persbericht zei de bank:

“We hebben altijd geloofd in het potentieel van de blockchain technologie en we zijn voorstander van cryptocurrencies zolang ze maar goed gecontroleerd en gereguleerd zijn”.

Bitcoin Volatiliteit daalt, transacties stijgen

Hoewel de prijs van Bitcoin er deze week niet in slaagde om een bod aan te trekken, bleven de onderliggende fundamentals van het netwerk verbeteren. Zoals we al eerder vermeldde, hebben de Bitcoin transacties van januari het hoogste niveau sinds een jaar bereikt en naderen ze niveaus die sinds de bull-market in 2017 niet meer te zien waren. Tegelijkertijd daalden de gemiddelde fees naar hun laagste niveau van 2015.

De data werd gepresenteerd in een wekelijkse cryptocurrency publicatie van Diar.

Op het gebied van de prijs, bleef Bitcoin ondersteuning vinden in de buurt van het $3.600 niveau. De tradingvolumes bleven de hele week op een hoger niveau, maar vielen op vrijdag onder de 6 miljard dollar. De gemiddelde volatiliteit is in de afgelopen 30 dagen gedaald tot het laagste niveau sinds drie maanden volgens de data van “buybitcoinworldwide”. De volatiliteit verkeert sinds midden december in een vaste terugtrekkingsfase, precies op hetzelfde moment dat Bitcoin nieuwe dieptepunten bereikten in de buurt van $3.100.

Votaliteitsindex Bitcoin

Na een stijging van $10 miljard vorige week vrijdag, is de totale cryptocurrency markt weinig veranderd deze week. Uiteindelijk was de totale marktkapitalisatie $120,5 miljard.

NYSE Arca Bitcoin ETF wordt op dit moment geëvalueerd door de SEC .

De SEC is gestart met de herziening van een wetswijziging voor de Arca ETF van de NYSE die binnen 45 dagen moet worden beslist.

NYSE diende een aanvraag in om toestemming te krijgen om Bitcoin-gerelateerde ETF’s te lanceren vorig jaar in de hoop vijf afzonderlijke ETF’s te lanceren die te maken hebben met zowel de bull als de bear futures contracten die op NYSE Arca staan vermeld. Nu heeft de NYSE Arca exchange een wetswijziging voorgesteld om de aandelen van de Bitwise Bitcoin ETF Trust op te nemen en te verhandelen.

De ETF’s zouden gekoppeld worden aan de prijs van Bitcoin futures op de Chicago Mercantile Exchange (CME) en de Chicago Board Options Exchange (CBOE). Ook heeft de provider Bitwise Asset Management op 10 januari een ETF-aanvraag ingediend, en de voorgestelde ETF volgt de Bitwise Bitcoin Total Return Index.

Argentinië accepteert Bitcoin betalingen voor goederen die aan Paraguay worden verkocht

Bij een eerste transactie die ooit plaatsvond, gebruikten Argentinië en Paraguay Bitcoin om een betaling te regelen voor een exporttransactie tussen de landen, zo blijkt uit een nieuw rapport.

De twee Zuid-Amerikaanse landen gebruikten ’s werelds grootste cryptocurrency om de aankoop van pesticiden en fumigatie producten (gassen tegen insecten) uit Argentinië in Paraguay af te handelen. Paraguay betaalde ongeveer $7.100 in Bitcoin om de transactie te betalen. De Bitcoin-betaling werd direct omgezet in Argentijnse peso’s via Bitex, een financiële dienstverlener die Bitcoin-betalingen ondersteunt.

“De dienst wordt altijd in lokale valuta genoteerd. In dit geval is Bitcoin slechts een middel om de betaling te verwerken. De exporteur ontvangt Argentijnse peso’s, of dollars, en de koper betaalt in lokale valuta.

 

Voor bedrijven in Argentinië kan Bitex Bitcoin betalingen met leveranciers in Chili, Paraguay, Uruguay, Mexico, Brazilië, de Verenigde Staten, China en Australië ondersteunen.

Neo (NEO) opent nieuwe kantoren in Seattle, Washington, voorafgaand aan de DevCon in de stad

Het team van NEO Global Development (NGD) heeft aangekondigd dat zij een regionaal kantoor in Seattle, Washington, zullen lanceren. Het nieuwe kantoor zal worden geleid door de voormalige directeur van Microsoft, John deVadoss, die de rol van directeur op zich zal nemen op het kantoor. De heer DeVadoss heeft meer dan 15 jaar ervaring met Microsoft. Tijdens zijn ambtstermijn bij de technologiereus nam hij progressieve functies op zich die hem tot General Manager van Microsoft Digital maakten. Hij was ook medeoprichter van text11 – een messaging service die machine learning toepast.

Het kantoor zal eind februari van start gaan met een focus op het werven van lokaal talent in de agglomeratie Seattle. Seattle is een strategische stad waar verschillende technologische bedrijven gevestigd zijn, zoals Microsoft, T-Mobile, Amazon en Expedia. NEO medeoprichter Erik Zhang, legde het belang uit van de oprichting van de NEO-vestiging in Seattle.

Wyoming passeert twee nieuwe crypto gerelateerde wetsvoorstellen

De staat Wyoming heeft onlangs twee revolutionaire blockchain gerelateerde wetsontwerpen aangenomen. Deze twee nieuwe crypto-gerelateerde wetsvoorstellen zullen naar verwachting op 1 juli 2019 in de wet worden opgenomen door de gouverneur van de staat Mark Gordon in de wet worden opgenomen.

Deze twee wetsontwerpen, namelijk de special purpose depository institution (SPDI) bill (HB074) en de corporate stock token bill (HB0185), zijn wetsontwerpen die sterk in het voordeel zijn van de crypto community in Wyoming, omdat ze een duidelijk regelgevend kader helpen creëren voor blockchain ondernemers en cryptocurrency investeerders.

Het eerste wetsvoorstel, het SPDI wetsvoorstel, helpt de blockchain-ondernemers die op dit moment het risico lopen dat hun bankrekeningen zonder waarschuwing worden afgesloten. Het andere wetsvoorstel, de corporate stock token bill, maakt het voor bedrijven mogelijk om tokenized stocks uit te geven in plaats van papieren stock certificaten.

Wyoming Blockchain Coalition lid Caitlin Long drukte opwinding uit over de nieuwe wetgeving op Twitter.

Vervolgens ging ze de gevolgen van het wetsvoorstel uitleggen en zei ze dat bewoners direct cryptocurrencies kunnen bezitten en niet gedwongen worden om gebruik te maken van derden, zoals nu in andere staten wordt gedaan. Dit, zegt ze, is in overeenstemming met de cultuur van de mensen in Wyoming.

Ze ging verder met het bekritiseren van het indirecte eigendom van assets, omdat dit de manier is waarop de meeste Amerikaanse securities worden beheerd en hoe slechte actoren op Wall Street in staat zijn om te profiteren van dit systeem. Ze spreekt dan ook de hoop uit dat deze wet in Wyoming geld van staten als New York naar Wyoming zal drijven, omdat beleggers de directe eigendom van hun digitale assets als prioriteit beschouwen. De trend van de security tokens zou dit nog noodzakelijker kunnen maken, omdat beleggers willen voorkomen dat zij via derden securities bezitten.

Nasdaq zal op 25 februari Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) indexen opnemen

De Nasdaq aandelenbeurs staat op het punt om 2 nieuwe indexen voor Bitcoin en Ethereum te lanceren. Ze worden de Bitcoin Liquid Index (BLX) en de Ethereum Liquid Index (ELX) genoemd en zijn het resultaat door een samenwerking met Brave New Coin, een data- en onderzoekbureau.

De aankondiging werd bekendgemaakt via de website van Nasdaq. Met de volgende vermelding:

De Bitcoin Liquid Index (BLX) en de Ethereum Liquid Index (ELX) zijn elk ontworpen om een real-time spot- of referentiekoers te bieden voor de prijs van respectievelijk 1 BTC en 1 ETH, genoteerd in USD en gebaseerd op de meest liquide markten. Beide indexen worden berekend met behulp van een methode die onafhankelijk is geaudit op basis van de belangrijkste IOSCO-principes. De BLX is één van de meest wijdverspreide BTC-indexen onder de crypto traders en is reeds teruggerekend tot 2010. De ELX is ook al berekend vanaf 2014.

 

De indexen zullen op 25 februari van start gaan met het aanbieden van real-time data aan de gebruikers. Prijsupdates vinden om de 30 seconden plaats en maken gebruik van Nasdaq’s Global Index Data Service (GIDS).

De private-keys van de Coinbase wallet kunnen nu worden opgeslagen op Google Drive en ICloud

Coinbase, de meest populaire Amerikaanse exchange voor cryptocurrency, heeft gecodeerde opslagondersteuning voor hun Coinbase wallet private keys op Google Drive en iCloud aangekondigd.

De populaire crypto wallet stelt gebruikers die voor deze functie kiezen in staat om een back-up te maken van een gecodeerde versie van hun Coinbase wallet’s private keys op hun persoonlijke cloud storage accounts. Deze functie is bedoeld om een gebruiker te beschermen tegen het voor altijd verliezen van zijn private keys door deze gemakkelijk en veilig toegankelijk te maken vanuit de cloud.

De mogelijkheid om uw private keys op te slaan op Google Drive en iCloud zal helpen te voorkomen dat u de toegang verliest en buitengesloten raakt van uw account. In het verleden zijn er veel gebruikers geweest die eenvoudigweg geen back-up van hun privésleutels hebben gemaakt, hun privésleutels verkeerd hebben opgeborgen of ze op een onveilige manier opslaan waar ze gestolen of vernietigd worden.

En tot slot

Crypto winter zit op dit moment in een diepvriezer. Het reliëf is de afgelopen maanden kouder geworden doordat traders belangrijke fundamentele ontwikkelingen op het gebied van adoptie en institutionele beleggingen blijven tegenwerken. Dit wordt nog eens bevestigd door het gebrek aan reactie op de JPM Coin, waardoor er een nieuw tijdperk van legitimiteit voor cryptoprojecten kan ontstaan – althans, in de ogen van de traditionele financiële wereld.

Terwijl de situatie in de crypto- en traditionele markten vrijwel status-quo is, zullen de traditionele markten worden geconfronteerd met de gevolgen van de nationale noodsituatie die president Trump heeft veroorzaakt en uiteraard ook door de lopende handelsconcessies tussen de Verenigde Staten en China. Deze factoren kunnen nieuwe risico’s met zich mee brengen voor de stijgende opleving van Wall Street.

Nog enkele opvallende krantenkoppen (met de desbetreffende links):

Mike Novogratz: “Bitcoin gaat digitaal goud worden” omdat het soeverein is – Novogratz heeft gezegd, en blijft geloven dat van alle valuta’s – crypto en fiat – Bitcoin het soevereine bezit blijft dat goud als een store of value kan vervangen.

VeChain breidt het team uit in Noord-Amerika en Europa – De kantoren van VeChain in de US en EU, krijgen er extra teamleden bij. Deze zijn Arnaud Bauer, Dimitrios Neocleous en Jason Rockwood, die in januari 2019 officieel tot het team toetraden. Als officiële VeChain-teamleden zullen zij zich toeleggen op het bedienen van VeChain-ecosysteem ontwikkelaars, waaronder bedrijfspartners, ontwikkelaars en community-medewerkers, met de connecties en middelen van VeChain.

ShapeShift CEO Erik Voorhees wil zijn crypto exchange rebranden – Met een grotere interoperabiliteit met ShapeShift’s cryptocurrency hardware wallet KeepKey, vertelde de CMO van ShapeShift Emily Coleman aan CoinDesk dat het vernieuwde platform tot doel heeft om alle verschillende producten van het bedrijf, inclusief de cryptocurrency pricing tracker CoinCap, te bundelen.

Komodo brengt binnenkort de Atomic Swap-Enabled Trading App uit – De invoering van Atomic-swaps kan mogelijk een revolutie teweegbrengen in P2P transacties, aangezien het de behoefte aan een centrale partij elimineert.

De Japanse “Amazon” Rakuten zou spoedig cryptocurrency kunnen accepteren – Een nieuwe update van e-commerce gigant Rakuten, die vergeleken wordt met de Japanse “Amazone”, wil Bitcoin en cryptocurrency integratie mogelijk maken. Volgens een winstrapport gepubliceerd op 12 februari kondigde het bedrijf een belangrijke update aan voor zijn mobiele app-platform Rakuten Pay, die volgende maand wordt uitgebracht met de mogelijke opname van cryptocurrency payments in combinatie met fiat.

Bitcoin is geld dat ’24/7/365′ werkt, in tegenstelling tot het banksysteem – Clem Chambers, de CEO van ADVFN.com, een website gewijd aan particuliere beleggers, publiceerde onlangs een blogpost waarin hij beargumenteerde dat Bitcoin (BTC), het paradepaardje van de cryptocurrency is en in feite ook echt geld is.

Events deze week:

18 februari – 

  • KU-coin – KUCoin platform 2.0

19 februari – 

  • Event – ETC labs event

20 februari – 

  • Waves – extra spellen
  • Event – Istanbul summit
  • Aeternity – first netwerk hard fork
  • Sentinel Protocol (UPP) – Exchange Security Seminar

23 februari – 

  • Stratis – Sponsors degale strijd

 

Heeft u vragen over dit artikel of heeft u van een andere mening? Laat het ons dan zeker weten. Word lid van onze Telegram groep en kom rechtstreeks in contact met al onze teamleden en met andere crypto-enthousiastelingen. De groep is interactief en bevat alle relevante informatie die voor u van nut kan zijn. De groep is voor iedereen toegankelijk en we proberen iedereen verder te helpen waar kan.

 

What's your reaction?

Leave a comment