Wekelijkse update 11 – 17 maart

Deze week zagen we een verdere “loskoppeling” tussen Bitcoin (BTC) en de altcoins, dit omdat kritische beleggers waarde belangrijker vinden dan correlatie. Deze algemene loskoppeling heeft ervoor gezorgd dat Bitcoin iets meer dan de helft van de totale marktkapitalisatie heeft behouden. Door de interesse in Stellar (XLM) en Cardano (ADA) sluiten zij zich aan bij Litecoin (LTC), Binance Coin (BNB) en EOS (EOS), dit is een kleine maar belangrijke groep assets die langzamerhand ontsnappen aan de aantrekkingskracht van Bitcoin.

Degenen die zich tijdens het hoogtepunt van de bullmarkt bevonden, hebben het marktaandeel van Bitcoin in de totale crypto-kapitalisatie zien dalen tot ongeveer 36%. Op dat moment werd gezegd dat het ‘ontkoppelingseffect’ noodzakelijk is om in de markt maturiteit te brengen.

Altcoinseizoen komt eraan

Met de prijs van Bitcoin die zich verder consolideert in de buurt van $4.000, hebben detailhandeleren en marktwaarnemers belangstelling getoond in de altcoins, althans dat is wat Google zoektrends laat zien.

Als je in Google trends zoekt naar de term “altcoins”, dan kan je zien dat die eerder deze week naar zijn hoogste niveau is gegaan sinds oktober. “Altcoins” heeft nu een Google-trendscore van 34, duidelijk boven de trendscore van afgelopen week (die toen nog op 9 stond). In principe variëren de trendscores van Google van nul tot 100, en de hogere cijfers weerspiegelen hierbij een toenemend zoekverkeer.

“Google trends biedt een indirecte maatstaf over de belangstelling in digital assets. Tijdens het hoogtepunt van de cryptomarkt hadden “bitcoin” en “cryptocurrency” een perfecte trend score van 100, wat de belangstelling voor deze trefwoorden benadrukt”.

De cryptomarkt heeft deze week zo’n $3 miljard toegevoegd en bereikte op deze manier een waarde van $136.9 miljard. Altcoins en tokens waren goed voor 49,2% van het totale marktaandeel, volgens CoinMarketCap. Eerder deze maand, overschreed hun marktaandeel zelfs de 50%, de eerste keer sinds de zomer.

Wallet- en serviceprovider Abra kondigde deze week zijn ondersteuning aan voor Ethereum

Fintech all-in-one wallet en exchange app Abra kondigde onlangs zijn ondersteuning voor Ethereum aan, dit na een officiële melding via hun website. Klanten kunnen nu Ethereum storten, investeren en opnemen via de Abra app. Ze kunnen ook rechtstreeks ETH overmaken en opnemen via elke andere Ethereum wallet.

Bovendien stond ETH al op Abra genoteerd als een “synthetic asset”, waarbij de gebruikers enkel de informatie over de koersbewegingen konden raadplegen. Mensen konden op dat moment het token kopen zonder er eigenaar van te zijn. De nieuwe update laat gebruikers toe om Ethereum fysiek te bezitten.

Abra CEO en oprichter Bill Barhydt gaf na de update commentaar:

“Door native Ether-ondersteuning toe te voegen, kunnen Abra-gebruikers nu gemakkelijk ether kopen en verplaatsen van andere wallets naar de Abra-app. Dit maakt het ook mogelijk dat ETH als een on-ramp gebruikt kan worden om te investeren in de andere assets die op Abra staan vermeld”.

 

Willie Wang, Abra’s Vice President van het Product, voegde eraan toe:

“De lancering van native Ether-ondersteuning is een cruciale mijlpaal voor Abra en we zijn verheugd om de ETH-community te omarmen. Het grootste deel over dit nieuws is dat dit slechts het begin is. Binnenkort zullen wij native deposito’s aanbieden en ondersteuning bieden voor de andere ERC-20 tokens die momenteel op Abra staan vermeld, in aanvulling op andere nieuwe tokens die we nu op de lijst kunnen zetten”.

Coinbase Pro biedt vanaf nu ondersteuning voor Stellar

Coinbase Pro heeft zijn ondersteuning voor Stellar Lumens aangekondigd. Dit werd bevestigd via een blogpost op 13 maart.

Coinbase Pro accepteert accepteerde deposito’s van XLM voor een periode van ongeveer 12 uur, een bekend onboarding proces voordat het platform volledige trading mogelijk maakt. Na het aanleggen van voldoende voorraad XLM zal Coinbase, de trading pairs in USD, EUR en Bitcoin (BTC) openstellen maar in verschillende fases.

De exchange merkte op dat er drie fases voor de deur staan voordat de volledige trading in XLM operationeel is. Deze fasen omvatten “transfer-only”, “post-only” en “limit-only”. De eerste twee fasen zullen gebruikers in staat stellen om XLM naar Coinbase Pro accounts over te dragen en limietorders te plaatsen. Tot slot zal de andere fase klanten in staat stellen om limietorders te koppelen.

Qtum partnerschap met de banking app Zeux

Het partnerschap tussen QTUM en de fintech banking app oplossing bekend als Zeux zal alle QTUM eigenaren in staat stellen om hun cryptocurrency uit te geven bij elke Apple Pay of Samsung Pay point-of-sales betaalautomaat. Dit verlaagt doeltreffend de moeilijkheid om cryptocurrency te gebruiken voor betalingen in de echte wereld.

Zeux is een in Londen gevestigd fintechbedrijf dat wordt gereguleerd door de FCA. Het is een app die gebruikers een overvloed aan bancaire tools aanbiedt om producten en services in fiat of cryptocurrency te betalen. Gebruikers moeten geen extra kosten betalen wanneer ze de app gebruiken om betalingen te verrichten, voor financiële diensten of bij het storten van cryptocurrency.

Chief Information Officer van QTUM, Miguel Palencia, is van mening dat de nieuwe samenwerking veel nuttiger is voor de QTUM-houders. Volgens Palencia heeft Zeux een soepele app ontwikkeld die gebruikers in staat stelt om met crypto te betalen in hun dagelijks leven zonder dat ze zich moeten houden aan een paar geselecteerde handelaren die digitale betalingen accepteren.

Trust wallet voegt Ripple toe

Trust Wallet, een officiële wallet van één van de grootste crypto-exchanges Binance, kondigde onlangs zijn steun aan voor XRP, de derde grootste cryptocurrency door marktkapitalisatie. Gebruikers van de Trust Wallet hebben nu rechtstreeks toegang tot XRP via een creditcardbetaling. Wat dit laatste betreft, is het een nieuw geïntroduceerde betaalmethode die gebruikers in staat stelt om crypto te kopen met behulp van een creditcard.

Binance’s Trust Wallet ondersteunt al Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Litecoin (LTC) en Bitcoin Cash (BCH), in aanvulling op andere ERC-20 tokens. Wat de nieuwe toevoeging betreft, vertelde de oprichter van het bedrijf, Viktor Radchenko, dat hij nieuwe programma’s uitwerkt om de adoptie van de Trust Wallet te stimuleren.

Radchenko gaf commentaar op de aankondiging:

“Trust Wallet, de veilige multi-cryptocurrency wallet en de officiële wallet van Binance, ’s werelds grootste crypto-exchange op basis van tradingvolume, heeft vandaag ondersteuning voor betalingen met credit card mogelijk gemaakt voor cryptocurrency. Deze nieuwe betalingsoptie gaat gepaard met de ondersteuning door Trust Wallet’s voor Ripple’s XRP, die gebruikers nu kunnen ontvangen, verzenden, opslaan en verhandelen.”.

Vanaf nu kan je met BNB betalen op het Loom Netwerk

Het Loom Network is in wezen een 2nd-layer Scaling oplossing die het mogelijk maakt dat Ethereum schaalbare gedecentraliseerde applicaties (dapps) en smart contracts op sidechains kan hosten via het concept van Plasma (ook een second-layer Scaling oplossing).

Loom Network heeft een ecosysteem op basis van een blockchain gebouwd om dapps zoals online games, social media apps en meer te ontwikkelen. Met de integratie van Binance’s BNB-token wordt de coin geaccepteerd als betaling voor alle toepassingen op het PlasmaChain-platform van Loom Network.

Dit initiatief werd gelanceerd via een partnerschap met Binance en dit zal het Loom Network in staat stellen om verder te gaan dan het Ethereum-netwerk en traditionele betaalmethoden zoals debet- en kredietkaarten.

James Duffy, de mede-stichter en de belangrijkste CMO bij Netwerk, verklaarde het volgende over de integratie van BNB met het Netwerk van Loom Network

“Wij zijn enthousiast dat we de zaken niet alleen technologisch naar voren kunnen duwen (door op ERC-20 gebaseerde betalingen op een sidechain te integreren), maar ook door een beetje meer plezier en onbezorgdheid in de ruimte te injecteren”.

BitTube heeft een licentie bemachtigd om financiële services aan te bieden

BitTube, is een platform ontworpen om gebruikers de mogelijkheid te bieden om toegang te krijgen tot gedecentraliseerde videoservices die volledig vrij zijn van advertenties. Wie genoeg heeft van de advertenties op de huidige platforms voor videostreaming, zal dit nieuwe platform zeker een goede oplossing vinden.

BitTube kan de video-industrie op de één of andere manier verstoren. Door het toevoegen van een volledig gelicentieerd tv-kanaal aan het gedecentraliseerde platform, heeft het project een belangrijke stap voorwaarts gezet. Eén tv-kanaal zal niet meteen een impact hebben, maar in de loop der tijd zullen er meer en meer kanalen worden toegevoegd.

BitTube heeft sinds deze week ook licenties verkregen voor financiële services (d.w.z. Banking en Crypto Exchange). Door deze licentie is de BitTube debetkaart die vorig jaar werd aangekondigd, binnenkort voor iedereen beschikbaar. En er is meer want de gebruikers kunnen nu officieel de uitwisseling van TUBE in eender welke crypto en eender welke lokale munt aanbieden! Dus u kunt nu als gebruiker uw TUBE-holdings direct omzetten/overmaken naar uw eigen bankrekening met behulp van de extensie. Dit betekent dat elke betaling die u in TUBE ontvangt direct naar uw bankrekening kan worden overgemaakt.

Mensen hoeven niet noodzakelijkerwijs de ins en outs van cryptocurrency te begrijpen om met dit project geld te verdienen.

En tot slot

Een toename van het tradingvolume en het effect van de “loskoppeling” tussen Bitcoin en de belangrijkste concurrenten wijzen op gunstigere vooruitzichten voor de digitale assets. De gehele cryptomarkt handelt zo’n 36 miljard dollar boven zijn laagste punt van december en de voortdurende verdediging van kritische support wijst erop dat het ergste van de ‘crypto-winter’ voorbij is. Het valt nog te af te wachten of Bitcoin en zijn belangrijkste concurrenten hun herstel in maart kunnen voortzetten. Tot nu toe zijn de handelsomstandigheden somber geweest, met enkele opmerkelijke uitzonderingen na.

Nog enkele opvallende krantenkoppen (met de desbetreffende links):

Vitalik beschrijft brave browser als een grootschalig lid van het Ethereum Ecosysteem – Buterin vermeldt dat de Brave browser bijdraagt aan de groei van het Ethereum-ecosysteem. Volgens het genie van de blockchain ziet hij Brave als één van de meest waardevolle adopties van Ethereum, omdat Brave heeft bijgedragen aan de grootschalige onboarding van nieuwe gebruikers aan het Ethereum ecosysteem.

Tether (USDT) niet volledig ondersteund door USD? Nieuwe updates van de juridische afdeling – Een audit die door het bedrijf werd vrijgegeven, omschreven als een “transparantierapport”, kon vele gebruikers niet overtuigen, omdat het geen definitief bewijs bood dat Tether de financiële middelen op zijn rekeningen had om de tokens te ondersteunen. Beleggers willen een onafhankelijke audit om te bevestigen of Tether de financiële middelen heeft om de tokens te ondersteunen.

Vladimir Poetin beschrijft de ontwikkeling van de digitale economie als een prioriteit –  Volgens Poetin zal het regelgevend kader ook federale wetten omvatten die gericht zijn op de ontwikkeling van de digitale economie, waaronder de hier besproken wet op de “digitale rechten”. Daarom kunnen we meer wetten verwachten die gericht zijn op de ontwikkeling van de digitale economie en moeten we de komende maanden een duidelijk inzicht krijgen in de Russische visie op de crypto-industrie.

Europese Centrale Bank twittert: “Als een centrale bank kunnen we geld creëren om assets te kopen” – Community vergelijkt het met Bitconnect  – Na deze controversiële tweet van de ECB maakten de leden van de crypto-community overal van de gelegenheid gebruik om de bank te bekritiseren en te vergelijken met het beruchte Bitconnect Ponzi-schema. De Twitter thread explodeerde dan ook met de talloze gekende Bitconnect memes.

IBM en CULedger hebben de handen ineengeslagen om blockchainoplossingen voor kredietverenigingen te ontwikkelen – IBM en de in Denver gevestigde credit union service organisatie CULedger, hebben een samenwerkingsakkoord afgesloten waarbij nieuwe, op blockchain gebaseerde diensten zullen worden geïntroduceerd om credit unions te helpen hun leden te voorzien van een grotere efficiëntie en een verbeterde gebruikerservaring.

Thailand keurt het eerste ICO-portaal van het land goed –  De Thaise Securities and Exchange Commission (SEC) heeft naar verluidt het eerste portaal voor ICO’s goedgekeurd. De belangrijkste doelen van deze portalen zijn het screenen van tokens, het uitvoeren van due diligence, het garanderen van projectconsistentie ten opzichte van het whitepaper en het verifiëren van het know-your-customer (KYC) proces.

Events deze week:

18 maart – 

  • Ark – Ark deployer V2 vrijgave
  • NEO -Testnet upgrade
  • Kin – Developer programma

19 maart – 

  • Event – Money 20/20 Azië

 

Heeft u vragen over dit artikel of heeft u van een andere mening? Laat het ons dan zeker weten. Word lid van onze Telegram groep en kom rechtstreeks in contact met al onze teamleden en met andere crypto-enthousiastelingen. De groep is interactief en bevat alle relevante informatie die voor u van nut kan zijn. De groep is voor iedereen toegankelijk en we proberen iedereen verder te helpen waar kan.

 

What's your reaction?

Leave a comment