Wekelijkse update 12 – 18 november

Een schisma** in de Bitcoin Cash community heeft chaos op de crypto-markt ontketend, waardoor de vastberadenheid van de langetermijnhouders dreigt te worden ondermijnd. Ze zijn misschien vergeten hoe extreme volatiliteit eruit ziet na weken, zo niet maanden, van weergaloze rust. De controversiële splitsing, die eind donderdag in werking trad, heeft geresulteerd in een totale oorlog tussen twee concurrerende blockchains die strijden om de dominantie van de Bitcoin Cash community.

** Schisma – is een splitsing of afscheuring van een organisatie in minstens twee verschillende kampen.

In het proces hebben Bitcoin, altcoins en tokens één van de grootste selloffs van 2018 meegemaakt, waardoor de totale marktkapitalisatie naar zijn laagste niveau in meer dan een jaar is geduwd. Hoewel het ergste van de sell-off voorlopig lijkt afgelopen te zijn, blijft de onzekerheid over de toekomst van Bitcoin Cash groot.

Crypto-markt kent grote verliezen:

Ondanks de controle van een klein deel van de crypto-marktkapitalisatie, heeft Bitcoin Cash een buitenproportionele invloed gehad op hoe de assets zich deze week gedroegen. De waarde van alle coins is in twee dagen tijd met maar liefst 37 miljard dollar gedaald, met de belangrijke assets in de top-20 die dubbelcijferige verliezen noteerden.

De cryptomarkt bereikte een dieptepunt van ongeveer 175 miljard dollar, het laagste punt van het afgelopen jaar. De prijs van Bitcoin handelde kortstondig onder de $5.200, zijn laagste koers sinds oktober 2017, die de grootste sell-off sinds maart volgt. Tegen vrijdag, hadden Bitcoin en de belangrijkste altcoins zich van hun recente laagste punten hersteld, hoewel Bitcoin Cash nog steeds verliezen noteerde.

XRP en XLM waren op vrijdag de 2 leidende coins in het herstel van de crypto-markt, XRP handelt op dat moment met meer dan 4%, terwijl stellar bijna 8% toevoegde. Buiten de top-10 steeg Basic Attention token (BAT) met 15% en 0x steeg met bijna 10%. Beide assets werden onlangs toegevoegd aan Coinbase, waardoor traders ze direct via fiat currency kunnen kopen

Zal Ripple de plaats innemen voor Swift betalingen?

13 november – Ripple Labs Inc., de blockchain start-up waarvan de cryptocurrency vaak wordt gebruikt als een proxy voor andere cryptocurrency betalingen, krijgt nieuwe consumenten omdat financiële bedrijven op zoek zijn naar snellere, meer up-to-date technologie dan het Swift bancaire netwerk, verklaarde Chief Executive Officer Brad Garlinghouse.

Swift, een acroniem voor de Maatschappij voor Wereldwijde Interbancaire Financiële Telecommunicatie, en IBAN (International Bank Account Number) systemen zijn lang gebruikt door banken, individuen en bedrijven om geld te verzenden en te ontvangen.

blockchaintechnologie kan de behoefte aan een gestandaardiseerd centraal systeem elimineren, omdat het werkt als een openbaar grootboek, waardoor het mogelijk wordt om geld digitaal over te maken zonder dat het via rekeningen bij banken en financiële instellingen moet worden geleid. Hoewel cryptocurrencies aan populariteit winnen, moeten ze nog steeds de standaarden ontgrendelen die door de financiële industrie worden omarmd. Volgens de website van Swift, die gevestigd is in de buurt van Brussel, telt Swift meer dan 11.000 klanten in meer dan 200 landen en gebieden.

Ripple Labs zegt dat het meer dan 100 banken en betalingsproviders op zijn RippleNet netwerk heeft, inclusief Japan’s Mitsubishi UFJ Financial Group Inc. en Standard Chartered Plc.

Ethereum (ETH)

Ontwikkelaars zien 16 januari als de datum waarop Constantinople, de aankomende hard fork van Ethereum, van start zou kunnen gaan.

De upgrade voor de op één na grootste blockchain ter wereld was oorspronkelijk bedoeld voor november, met als doel een groot aantal wijzigingen in het ontwerp, gericht op het rationaliseren van de code van het platform in een poging om de prestaties te verbeteren. Toch was het lanceringstijdstip van november uiteindelijk te wijten aan onverwachte problemen met de testrelease, waardoor een langere ontwikkelingsperiode nodig was.

Terwijl op 16 januari een verbale niet-bindende overeenkomst werd bereikt, is de datum niet definitief. Sterker nog, ontwikkelaars zeiden op de tweewekelijkse oproep van vrijdag dat Constantinople verder kan worden uitgesteld als er zich extra problemen voordoen.

Bitmain weer onprofessioneel in zijn verklaringen!

Op 15 november meldde De Financial Times dat Bitmain, “de mining-gigant” in zijn IPO-prospectus winsten heeft gepubliceerd die beduidend kleiner waren dan wat het investeerders in zijn eerdere financieringsrondes vertelde. Volgens het IPO-prospectus van Bitmain vermeldt het bedrijf ~701 miljoen dollar nettowinst in 2017. Nochtans, in de documenten die voorafgaand van de pre-IPO-financieringsronde werden gepubliceerd, zei Bitmain dat de nettowinst voor 2017 1,1 miljard dollar bedroeg.

Toen deze discrepantie onder de aandacht van Bitmain werd gebracht, vertelde het bedrijf aan The Financial Times om naar  “hun IPO prospectus” te kijken voor de juiste cijfers. Een durfkapitalist is van mening dat deze discrepantie aantoont dat het “management van Bitmain niet weet hoe te communiceren met de kapitaalmarkten. Het toont gewoon aan dat ze niet geavanceerd genoeg zijn en misschien wel te agressief”.

Vechain (VET) & HM

Op 16 november heeft H&M bevestigt dat ze Vechain voortaan zullen testen. Hun voornaamste reden voor Vechain is het volgen van de supply chain.

De geruchten omtrent een proefproject begonnen zich in oktober te verspreiden op Reddit en Twitter. Een woordvoerder van H&M vertelde The Next Web dat er een test aan de gang is en dat deze nog niet is geëvalueerd.

H&M heeft een kleine Proof of Concept (POC) uitgevoerd door middel van een pilottest met VeChain. Ze hebben dit uiteraard gedaan met behulp van blockchaintechnologie om zo de traceerbaarheid van productgegevens in de value chain te waarborgen. De test is uitgevoerd op een wollen muts uit de herfstcollectie 2018.

De SEC in de aanval op niet geregistreerde security-tokens

De Securities and Exchange Commission (SEC) heeft een terugbetaling bevolen voor twee ICO’s na de conclusie dat zij niet-geregistreerde securities hebben verkocht. Paragon en AirFox hebben beloofd dat ze het geld van de beleggers zullen terugvorderen, dat ze de boetes zullen betalen en dat ze hun tokens als securities gaan registreren.

Uit de meest recente SEC-persberichtgeving blijkt dat dit de eerste twee gevallen zijn waarin de commissie burgerlijke sancties oplegt die enkel betrekking hebben op inbreuken op de registratievoorschriften van ICO Securities.

Er wordt gespeculeerd dat dit zou kunnen wijzen op een dreigende juridische procedure tegen meerdere bedrijven die hun producten en diensten op basis van een ICO verkochten, en dergelijke waarschuwingen lijken gerechtvaardigd en zeker na het zien van deze verklaring:

“Wij hebben duidelijk gemaakt dat bedrijven die securities uitgeven via ICO’s, moeten voldoen aan de bestaande statuten en regels inzake de registratie van securities”. “Deze dossiers maken duidelijk dat we op zoek gaan naar inbreuken op de federale security wetgeving op het gebied van digital assets”, Aldus Stephanie Avakian, co-directeur van de SEC’s Enforcement Division

Paragon en AirFox hebben 90 dagen de tijd om hun tokens als waardepapieren te registreren, waarna zij 60 dagen de tijd krijgen om al degenen die aan hun ICO’s hebben deelgenomen op de hoogte te brengen van hun mogelijke schadeclaims en het recht om een dagvaarding te eisen. De veroordelingen legt elk bedrijf een boete van 250.000 dollar op en omvatten onder meer de belofte om investeerders die tokens kochten in de ICO terug te betalen.

Stopzettingsprocedure voor AirFox: Document

Stopzettingsprocedure voor Paragon: Document

Binance voegt USDC toe

Binance, één van ’s werelds grootste crypto-exchanges, heeft op 16 november USDC op hun exchange genoteerd (en Mithril). De trading met USDC voor de USDC/BTC en USDC/BNB pairs begon op vrijdag 16 november om 22:00 uur.

Sinds de lancering heeft USDC zich wereldwijd verspreid over het crypto-ecosysteem en is het wereldwijd beschikbaar op exchanges die tientallen miljarden dollars aan handelsvolume vertegenwoordigen. Het circulerende aanbod van USDC bedraagt nu meer dan 148 miljoen dollar en meer dan 50 exchanges, protocollen, platforms, toepassingen en wallets ondersteunen nu USDC. U kunt hier meer USDC supporters zien.

Circle en Coinbase zijn ervan overtuigd dat de interesse in USDC zal blijven groeien, mede door de behoefte aan een transparanter en meer compliant USD-token door de marktdeelnemers. Circle en Coinbase hebben het CENTRE Consortium opgericht met als doel om een standaard voor fiat op het internet op te zetten en een governance framework en netwerk te bieden voor de wereldwijde, mainstream adoptie van fiat stablecoins.

En tot slot

De zogenaamde hash-oorlog die de Bitcoin Cash community overspoelt, zal volgende week verder woeden, aangezien de concurrerende chains strijden om marktdominantie. Op het moment van schrijven, blijft Bitcoin ABC aan de leiding. Het SV-kamp daarentegen slaagt er niet in om de flagrante bedreigingen van Wright aan te pakken. Nochtans, kunnen de dingen vrij snel veranderen aangezien Wright’s vermoedelijk controle heeft over grote delen van de hash rate van het netwerk. Recente commentaren van Roger Ver suggereren dat Bitcoin.com intussen meer hash rate heeft dan de gehele BCH-gemeenschap en dit slechts enkele uren voor de implementatie van de hard-fork.

Nog enkele opvallende krantenkoppen (met de desbetreffende links):

Ripple dringt door in China met xCurrent, in samenwerking met AmEx en LianLian Group– Ripple is erin geslaagd zijn prioritaire doelmarkt, China, te veroveren door de goedkeuring van LianLian’s joint venture American Express, om kaartbetalingen in China te verwerken.

Cardano, Zcash, Stellar ziet een flinke stijging voorafgaand aan de Coinbase Listing – Naarmate de verwachting dat er meer cryptocurrency integraties zullen komen na de notering van Basic Attention Token (BAT) en 0x (ZRX), zijn de prijzen van Cardano (ADA), Zcash (ZEC) en Stellar (XLM) sterk toegenomen.

ConsenSys en Amazon wil een Ethereum marktplaats lanceren voor bedrijf blockchains – Kaleido, een dochteronderneming van ConsenSys, lanceert een marktplaats voor plug-and-play services om blockchain projecten te helpen van een proof-of-concept tot de live productie van bedrijfsnetwerken.

Japan wil Crypto wallets reguleren, inbreuk op de privacy van de gebruiker? – Crypto walletgebruikers in Japan moeten wellicht hun identiteit onthullen, aangezien de grootste financiële waakhond van het land er een wet op aan het opstellen is.

Oxfam lanceert officieel een op blockchain-gebaseerd programma dat de boeren meer mogelijkheden biedt – Oxfam heeft officieel hun blockchain-programma BlocRice gelanceerd, dat erop gericht is om boeren aanzienlijk meer onderhandelingsmacht te geven en de efficiëntie van de supply chain te bevorderen door kopers en leveranciers rechtstreeks via hun systeem met elkaar te verbinden.

In 2017 ging Bitcoin van $5.5k naar $19k in 33 dagen, niet onmogelijk in 2019 & Tom Lee’s Grote Bitcoin Prijsvoorspelling gedaald tot $15.000 – Mainstream media, beroemde economen en andere cryptocritici hebben Bitcoin sinds de lancering in 2008 al meer dan 300 keer dood verklaard. Maar de cryptocurrency komt altijd sterker terug “uit de dood” & Tom Lee van Fundstrat, vaak aangeduid als de ‘crypto bull’, heeft tegen het einde van het jaar zijn Bitcoin-prijsvoorspelling herzien van $25.000 tot $15.000, wat nog steeds vrij optimistisch is als je kijkt naar de huidige stand van zaken.

 

Crypto-events deze week:

19 November –

 • Tezos – NYC meetup

20 november – 

 • Event – Blockchain Conferentie Moskou

21 november –

 • Event – BIIC 2018
 • Cobinhood – COBX ICO Meetup
 • Russian Blockchain Week

22 november –

 • Bitcoin & Peercoin – airdrop snapshot
 • Ardor – Hackaton

23 november –

 • Event – Bitcoin & Co

24 november –

 • Event – Blockchainmeetup: NEM101
 • Event – Crypto Expo Asia 2018

25 november – 

 • Event – TokenNews Conferentie

26 november –

 • Event – Crypto Rockstars Conferentie
 • Event – Beyond Blocks Summit
 • Event – AIM Summit

 

Heb je vragen over dit artikel of ben je van een andere mening? Laat het ons dan zeker weten. Wordt lid van onze Telegram groep, kom rechtstreeks in contact met al onze teamleden en met andere crypto-enthousiastelingen. De groep is interactief en bevat alle relevante informatie die voor u van nut zouden kunnen zijn, het is voor iedereen toegankelijk en we proberen iedereen verder te helpen waar kan.

 

What's your reaction?

Leave a comment