Wekelijkse update 13 – 19 april

Wekelijks TA overzicht – Bullish 📈

Totale Market Cap: ~ $204 miljard (~9.4%)
BTC Prijs: ~ $7.136 (~4.06%)
BTC-dominantie: 64%
Opmerkelijke movers: Komodo (56%)Digibyte (~25%), Binance coin (16%), Ethereum (9%)

Het grootste deel van de week werd Bitcoin gedomineerd/geteisterd door de zogenaamde ‘bears’. Ze slaagden erin slaagden om de prijs onder de $6.500 te houden, dit voordat de bulls wakker werden en vervolgens een sterk herstel boven de $7.000 veroorzaakten. Op het moment van schrijven zit BTC/USD rond de $7.130, wat slechts een fractie hoger is dan zeven dagen geleden en iets lager ten opzichte van begin van het jaar. De marktkapitalisatie van Bitcoin schommelt rond de $129,4 miljard, wat ongeveer 64% is van de totale marktkapitalisatie is.

In de afgelopen dagen heeft het $ 7.200 resistance level de kopers herhaaldelijk tegengewerkt. Veel populaire analisten hebben de $ 7.400 lijn geïdentificeerd als de volgende grote resistance, wat mogelijk een significante uptrend zou kunnen veroorzaken. Dit zal waarschijnlijk niet dit weekend gebeuren, want zaterdag is meestal een nogal trage dag voor BTC/USD.

De zeer opwindende $150 range voor BTC is er al sinds de overstap naar de $6600. We verwachten wat consolidatie voor de volgende zet – terwijl we nog steeds kijken naar de $7400 als het gebied dat doorbroken moet worden. De zaterdagen staan er bekend om om saai te zijn, dus waarschijnlijk zal er op zondag niet veel veranderd zijn ten opzicht van het moment van schrijven.

Markt dominantie

  • 1. Bitcoin 64%
  • 2. Ethereum 9.3%
  • 3. Ripple 4.8%
  • 4. Tether 3.1%

Met de Smart Chain kunnen projecten in het Binance-ecosysteem dus complexe DApps bouwen op basis van de Virtual Machine van Ethereum. Het team zei dat dit een veel gevraagd aspect was van projecten binnen het ecosysteem.

BTC - Technische analyse & prijs analyse aan de hand van ruwe data

Bitcoin heeft weer terrein gewonnen boven de $7.000, maar is nog steeds kwetsbaar voor eventuele verliezen, zeker wanneer hij er niet in slaagt om de volgende barrière van $7.150 op te ruimen. Als deze barrière eenmaal uit de weg is geruimd, dan zal het opwaartse momentum waarschijnlijk aan kracht winnen met de volgende focus op $7.500 (dit level heeft de vorige ‘bull-attack’ gestopt). Een duurzame beweging opwaarts zal het mogelijk maken om de volgende kritische barrière van $8.000-$8.200 te bereiken. Dit resistance level wordt gecreëerd door een combinatie van de SMA200 en de 61,8% Fibo retracement. Een duurzame stap hoger zal het bullish potentieel van Bitcoin bevestigen en een FOMO-omgeving op de markt creëren.

Gezien de neerwaartse RSI op de daggrafiek kan BTC/USD een correctie ondergaan in de buurt van de voorgaande range van $6.500. Dit gebied zal waarschijnlijk fungeren als een backstop en dienen als een springplank voor een nieuwe opwaartse golf. Anders zal het bearish sentiment waarschijnlijk aan kracht winnen met de volgende focus op $6.150 en $6.000. Deze ontwikkeling zal het bullish scenario tenietdoen en een diepere correctie op tafel gooien.

BTC prijsanalyse aan de hand van data  – Met behulp van de ‘In/Out of the Money Around Current Price indicator’ (IOMAP), zien we dat er bijna 1,8 miljoen adressen zijn die de Bitcoin terug kunnen duwen als deze de $7.500 passeert. Als we kijken naar het support niveau, ziet het er naar uit dat de $6700 stabiel zou kunnen blijven met een totaal van 1,3 miljoen adressen die bijna 1 miljoen BTC vasthouden. Aan de hand van deze analyse zou Bitcoin wel eens problemen kunnen krijgen om hoger dan $7.200 te gaan, terwijl het in de komende tijd niet snel onder de $6.700 zal komen.

Wat is er op de markt aan de hand?

De traditionele markten tonen enige veerkracht ondanks de vreselijke economische statistieken en teleurstellende bedrijfsrapporten. S&P 500 breidde zijn herstel uit en bereikte een intraday high op 2884, het hoogste niveau sinds 10 maart. Beleggers werden uiteraard ook geïnspireerd door de belofte van Trump, die de economie tegen 1 mei terug wil heropenen plus het feit dat ook Duitsland van plan is om de inwoners uit hun huis te laten.

Af en toe komt er positief nieuws naar boven, waardoor het gevoel van somberheid en wanhoop afneemt. Deze trend zal zich voortzetten, aangezien meer landen zullen overwegen de lockdown af te schaffen of de lockdown losser te maken, virologen zullen doorgaan met de ontwikkeling van vaccins en met experimenten voor het medicijn tegen COVID-19. Hoewel de wereldeconomie de gevolgen van deze CoViD19-pandemie jarenlang zal voelen, is het goede nieuws nu zeer welkom; het voegt wat optimisme toe, wat tot uiting komt in het gedrag van de investeerders.

Ondertussen maakt de cryptocurrency markt zich klaar voor Bitcoin’s halving event. Het evenement is minder dan 30 dagen van ons verwijderd, en het is een belangrijk gespreksonderwerp in de industrie. De voorspellingen variëren van een sterke groei tot een non-event of verwoestende ineenstorting. Het houdt alleen in dat de halvering meer onzekerheid zal brengen in de markt en een scherpe volatiliteit kan veroorzaken, zowel voor als na de gebeurtenis.

Dit is één van de redenen waarom traders en beleggers hun assets van de exchanges naar hun wallets verplaatsen. Mensen geven er de voorkeur aan om het risico af te wachten, wat begrijpelijk is omdat veel cryptocurrency exchanges, zelfs zulke kolossen als BitMEX en Binance, de neiging hebben om technische problemen ondervinden temidden van hoge volatiliteit.

Onze 6 belangrijkste artikels

Fidelity schakelt een versnelling hoger!

Institutionele beleggers bij Fidelity Digital Assets kunnen vanaf nu met Bitcoin traden op de Amerikaanse beurs ErisX. Doordat er een strategisch partnerschap is ontstaan om de exposure van cryptocurrency voor grote spelers te vergroten, zullen investeerders bij Fidelity meer toegang krijgen tot Bitcoin-liquiditeit, aldus een persbericht van ErisX.

Thomas Chippas, CEO van ErisX, zegt:

“Onze beproefde en bewezen central limit order book zorgt ervoor dat de beste prijs op de markt voor iedereen beschikbaar is.”

Voegt Terrence Dempsey toe, hoofd van de FDA,

“Wij geloven dat het centrale model van ErisX voor de uitwisseling van limietorders van cruciaal belang is voor de ontwikkeling van de crypto-markten. In combinatie met hun technische bekwaamheid, toegankelijke ordergroottes en een robuust regelgevend kader, is ErisX een aantrekkelijke oplossing om op een veilige manier toegang te krijgen tot digital assets”.

Fidelity Investments, die $8,3 biljoen aan klantvermogen beheert, is een investeerder in ErisX. Naast de spotmarkt, beheert de in New York gevestigde digital asset exchange, die ook wordt ondersteund door het gigantische makelaarskantoor TD Ameritrade, een cryptocurrency futures-markt.

De Amerikaanse Commodity Futures Trading Commission heeft ErisX vorig jaar een ‘clearinghouse organisation-licentie’ verleend.

Binance Chain heeft een whitepaper uitgebracht voor een smart contract-powered blockchain.

De ontwikkelaars van de Binance Chain hebben specificaties voorgesteld voor een nieuwe blockchain die complexe smart contract functionaliteit binnen het ecosysteem van de Binance Coin (BNB) mogelijk zou maken. De specificaties zijn beschikbaar in de whitepaper die op 17 april werd uitgebracht.

De nieuwe Binance Smart Chain zal onafhankelijk zijn, maar wel nauw geïntegreerd met de oorspronkelijke Binance Chain. Het team legt uit dat het een nieuwe chain moet creëren om de hoge prestaties van de originele chain, die de Binance decentrale exchange huisvest, in stand te houden.

De whitepaper merkt op dat “de uitvoering van een Smart Contract de exchange functie kan vertragen en niet-deterministische factoren kan opleveren voor de trading”. Om dit te voorkomen, lanceert het team in plaats daarvan een onafhankelijke Ethereum-compatibele smart contract blockchain.

Hoewel ze los van elkaar staan, zullen ze worden gekoppeld via een cross-chain brug voor BNB, die zal fungeren als het native token in het nieuwe smart contract platform.

Met de Smart Chain kunnen projecten in het Binance-ecosysteem dus complexe DApps bouwen op basis van Ethereum’s Virtual Machine. Het team zei dat dit een veel gevraagd aspect was van projecten in het ecosysteem.

Vertalo, tZERO brengen $300M aan vastgoed naar de Tezos Blockchain

Vertalo, een in Texas gevestigd bedrijf voor digital assets, zal Tezos gebruiken voor de financiering van vastgoed. Zij zullen de Tezos blockchain gebruiken voor de interface en de framework opties. Het vorige platform, dat is gebouwd op Ethereum, zal nog steeds worden gebruikt in termen van ondersteuning.

Dave Hendricks, de CEO van Vertalo, zei dat ze voor de blockchain van Tezos hebben gekozen omdat het een flexibeler smart contract heeft, dat in meerdere talen kan worden gecodeerd. De transactietarieven per seconde en de kans om de tokens te beveiligen met een proof of stake (PoS) netwerk zijn ook enkele van de extra voordelen. Vastgoedfondsen die met behulp van de Tezos Blockchain door middel van security tokens worden gecontroleerd, kunnen op basis van de traditionele asset-backed winst dividend uitkeren.

US SEC geeft $10 miljard Hedge Fund toegang tot CME Bitcoin Futures

Een geheimzinnig maar naar verluidt zeer lucratief hedgefonds heeft nu groen licht gekregen om te investeren in Bitcoin (BTC) futures-markten.

In een oorspronkelijk op 30 maart gedateerde brochure bevestigde de Amerikaanse toezichthouder, de Securities and Exchange Commission (SEC), dat de Renaissance Technologies’ Medallion Funds nu toegang hebben tot de ontluikende Bitcoin-futures wereld.

Medallion Funds krijgt groen licht voor BTC-futures

Volgens de documentatie zal Renaissance toegang bieden tot cash-settled contracten van CME Group, één van de twee oudste Bitcoin-futures providers.

De Medallion Funds zijn toegestaan om bitcoin futures transacties aan te gaan, die Renaissance zal beperken tot cash-settled futures contracten die op de CME worden verhandeld“, luidt het.

Het 10 miljard dollar kostende hedgefonds van Renaissance kreeg onlangs aandacht in de pers en heeft tot nu toe 24% vooruitgang geboekt, ondanks de tumultueuze volatiliteit op traditionele markten die door het coronavirus worden geteisterd.

Volgens investeerders die op vrijdag met de Wall Street Journal spraken, slaagde het fonds erin om in maart, de maand waarin Bitcoin in slechts één dag met 60% daalde, alsnog een rendement van 9,9% te behalen.

Facebook vernieuwt de libra, in een poging om de regelgevers te ‘sussen’

Facebook Inc. en zijn partners hebben aangekondigd dat hun Libra cryptocurrency project nu meerdere versies van de digitale munten zal ondersteunen, waarvan de meerderheid zal worden ondersteund door individuele fiat valuta’s zoals de Amerikaanse dollar, dit als onderdeel van de wijzigingen die zijn aangebracht om de sceptische regelgevers wereldwijd te sussen.

De Libra Association, het bestuursorgaan dat toezicht houdt op het project, heeft de valuta herontworpen en heeft wijzigingen aangebracht als reactie op de financiële toezichthouders, omdat de inspanning de macht en de controle van de centrale banken zou kunnen ondermijnen. De groep zei donderdag dat het van plan is om meerdere Libra stablecoins te gebruiken, die als een digitale versie van de bestaande munteenheid van een land kunnen dienen.

De herstructurering zou Libra kunnen helpen met regelgevingen. Het oorspronkelijke plan bracht sommigen ertoe om de libra als security te karakteriseren, een benaming die een veel groter reglementair toezicht met zich meebrengt. Sommige centrale banken maakten zich ook zorgen dat Libra hun vermogen zou ondermijnen, een bezorgdheid die de Libra Association in haar whitepaper erkende.

De hervormingen kunnen er ook voor zorgen dat meer bedrijven zich als lid aansluiten bij de stichting, waardoor het risico op tegenvallers bij de regelgevende instanties wellicht wordt verkleind. Veel van de oorspronkelijke high-profile deelnemers verlieten de organisatie voordat zij een contract tekenden, waaronder Visa Inc., Mastercard Inc. en PayPal Holdings Inc. Disparte zei dat het toevoegen van banken als partners aan het project een “enorme prioriteit” is. De vereniging zal bijvoorbeeld banken nodig hebben om de reservefondsen voor de Libra-valuta te helpen beheren. “We zijn geen bankinstelling en dat is ook niet de bedoeling,” aldus de commissaris.

De Chinese digitale yuan wordt binnekort in de praktijk getest

China’s Central Bank Digital Currency (CBDC) wordt naar verluidt getest als onderdeel van een subsidieregeling voor transport ten behoeve van de lokale overheid en werknemers in het bedrijfsleven. Bedrijven die gevestigd zijn in het Xiangcheng district Suzhou betalen naar verluidt slechts 50% van de vervoerssubsidies voor lokale werknemers via de nieuwe, aankomende digitale valuta.

Ondernemingen en andere leidinggevende comités binnen het district moeten eerst een digitale valuta-verdelingsovereenkomst met een relevante loondistributiebank ondertekenen. Later moeten ze een digitale wallet installeren voor al hun werknemers. Er zijn vier banken betrokken bij de procedure. Dit zijn onder meer de Industrial and Commercial Bank of China, de Agricultural Bank of China, de Bank of China en de China Construction Bank.

Volgens een officiële brief van ChinSci-Tech-rapporteurs moeten ondernemingen één van de hierboven genoemde banken kiezen om de uitgifteovereenkomst te ondertekenen en de digitale portemonnee voor hun personeel te installeren tegen het einde van mei. Een recent rapport constateerde dat AliPay heeft bijgedragen aan het onderzoek en de ontwikkeling van de hardware voor de valuta, alsook aan de technologie voor de distributie en het betalingsverkeer.

Save the best for last

Zo ver waren wij nog niet

Volgens het Internationaal Monetair Fonds (IMF) is de huidige economische crisis in de wereld de ergste neergang sinds de ‘Great Depression’, en geen enkel land blijft gespaard. Het IMF schat dat het gecumuleerde verlies van de pandemie aan het mondiale BBP ongeveer 9 biljoen dollar zou kunnen worden.

De Great Lockdown –

De economische adviseur van het IMF en ook directeur van de onderzoeksafdeling, Gita Gopinath, heeft de economische wereldcrisis geanalyseerd en haar analyse gedetailleerd in een rapport, gepubliceerd op dinsdag. “De wereld is in een Grote Lockdown gezet,” begon ze, onder vermelding van het feit dat landen de nodige quarantaines en sociale afstandspraktijken hebben geïmplementeerd om de coronaviruspandemie te bestrijden.

Ze werkte het uit:

De omvang en snelheid van de ineenstorting van de activiteit die volgde is anders dan alles wat we in ons leven hebben meegemaakt.

Gopinath ziet de zogenaamde ‘Great Lockdown’ als “de ergste recessie sinds de ‘Great Depression’, en veel erger dan de wereldwijde financiële crisis”.

“Dit is een echte wereldwijde crisis omdat geen enkel land gespaard blijft… verschillende economieën zijn in deze crisis terechtgekomen onder een kwetsbare toestand met een trage groei en hoge schuldenlast”, aldus de directeur. “Voor het eerst sinds de Great Depression bevinden zowel de geavanceerde economieën als de opkomende markten en de ontwikkelingslanden zich in een recessie.”

9 biljoen dollar verlies!

Gopinath beweerde verder dat het mogelijke “herstel in 2021 slechts gedeeltelijk is, aangezien het niveau van de economische activiteit naar verwachting onder het niveau zal blijven dat we hadden voorspeld voor 2021, voordat het virus toesloeg“, en voegde daar nog aan toe:

Het gecumuleerde verlies van de pandemische crisis aan het mondiale bbp in 2020 en 2021 zou ongeveer 9 biljoen dollar kunnen bedragen, meer dan de economieën van Japan en Duitsland samen.

De economische adviseur van het IMF beschreef ook een ernstiger scenario. “De pandemie zal in de tweede helft van dit jaar wellicht niet afnemen, wat leidt tot een langere duur en verslechtering van de financiële omstandigheden en verdere afbraak van de mondiale supply chains“, aldus de adviseur. “Bij het Internationaal Monetair Fonds zetten we onze leningscapaciteit van 1 biljoen dollar actief in om kwetsbare landen te ondersteunen, onder meer door middel van snelle uitbetaling van noodfinanciering en verlichting van de schuldendienst ten behoeve van onze armste lidstaten, en we doen een beroep op de officiële bilaterale schuldeisers om hetzelfde te doen“.

Crypto-term van de week:

Cyberpunk – Een activist die pleit voor de massale toepassing en het gebruik van sterke cryptografische oplossingen en privacybevorderende technologieën om sociale en politieke vooruitgang te realiseren.

Andere niet te missen artikels (URL-link bijgevoegd naar het desbetreffend artikel):

1.Een Ethereum-domeinnaam is voor de eerste keer gebruikt als onderpand voor een lening – Ethereum domeinnamen zijn ongelooflijk waardevol voor de juiste gebruiker, en die realiteit wordt nu op een nieuwe manier weerspiegeld. Rocket LP DAO gaf deze week een lening van $1.000 uit, met als enige zekerheid het adres van de Ethereum Naamservice “brantly.eth“.

2.In een Twitter thread voor zijn 84.000 volgers, zei cryptocurrency handelaar Scott Melker dat hoewel aandelen en Bitcoin (BTC) naast elkaar lijken te bewegen sinds Black Thursday, hij zijn theorie schetste dat ze “niet gecorreleerd assets” zijn en waarom BTC zijn eigen traject zal afleggen tijdens de financiële crisis.

4.Meer dan de helft van eToro’s wereldwijde gebruikersbasis heeft volgens een nieuw rapport geïnvesteerd in XRP. Uit gegevens van het laatste kwartaalrapport blijkt dat 54,5% van haar wereldwijde gebruikersbasis in XRP heeft geïnvesteerd.

5.Eén van Japans grootste cryptocurrency exchanges en de grootste Bitcoin (BTC) makelaars wereldwijd, bitFlyer, kondigde op 9 apr in een persbericht aan dat het zal beginnen met het verhandelen van Brave’s Basic Attention Tokens (BAT)

6.In samenwerking met het Duitse vastgoedbedrijf Tigris Immobilien heeft Black Manta Capital Partners in Duitsland een ‘security token’-offering (STO) voor Berlijns vastgoed ter waarde van meer dan $ 12 miljoen met een minimale investering van € 500 (~$ 550) tot een maximum van bijna € 2 miljoen (~$ 2,2 miljoen) uitgerold.

 

Aankomende events

– Nothing special to report –

What's your reaction?

Leave a comment