Wekelijkse update 13 – 19 januari

Wekelijks TA overzicht – Bullish 📈

Totale Market Cap: ~$245,5 miljard (~9%)
BTC Prijs: ~$8.930 (~9,83%)
BTC-Dominantie: ~66.1%
Opmerkelijke movers: Ethereum Classic (ETC) (~66,68%), Dash (DASH) (85%), Zcash (ZEC) (70%), Stellar (XML) (31%)

Sentiment

Deze week werd de cryptocurrency markt overheerst door de sterke altcoin rally. Bitcoin SV (BSV) en Dash ondervonden de afgelopen zeven dagen een zeer sterke prijsstijging, beide coins stegen meer dan 100% en droegen ertoe bij dat de markt in zijn geheel een bullish momentum kende. De totale crypto markt is gestegen tot zo’n 243 miljard dollar, terwijl de marktdominantie van Bitcoin gedaald is tot 66,2%. Bitcoin (BTC) doorbrak op woensdag 15 januari de wedge waar hij al een tijd in zat en probeerde vervolgens boven het $9.000 niveau uit te komen. Toch trok Bitcoin zich na een valse doorbraak terug tot het $8.800 niveau. Bitcoin is de afgelopen zeven dagen met 9% toegenomen, maar de verdere opwaartse beweging kan beperkt blijven zolang de $9.000 intact blijft.

BTC/USD sleutel niveaus

TRENDS:

 • Daily SMA20 – 7968.83
 • Daily SMA50 – 7538.58
 • Daily SMA100 – 7966.06
 • Daily SMA200 – 9066.45

NIVEAUS:

 • Vorige Weekly high – 8.320
 • Vorige Weekly low – 7.507
 • Vorige Monthly high – 7770,78
 • Vorige Monthly low – 6432.05

BTC/USD technische analyse

Bitcoin raakte voor het eerst sinds 11 november een intraday high van $9.010 en overschreed daardoor voor het eerst $9.000. Op het moment van schrijven wordt BTC/USD verhandeld rond $8.886, mede omdat het momentum niet sterk genoeg is om BTC boven het kritieke resistance niveau te houden. Voor een verder herstel zouden we een duurzamere beweging moeten zien boven $9.000-$9.100 , inclusief boven de SMA200 daily.

Als dit niveau eenmaal uit de weg is geruimd, dan zal de opwaartse trend waarschijnlijk alleen maar versterkt worden. De volgende focus ligt op $ 9.700. Deze resistance wordt opgevolgd door de psychologische $10.000. Veel cryptocurrency-experts zien dit niveau als Bitcoin’s kantelpunt, omdat er rond dit niveau veel handelsvolumes zijn geaccumuleerd. Dit houdt in dat we wellicht meerdere pogingen zullen nodig hebben voordat deze resistance doorbroken wordt, met als volgende grote focus de $14.000 van 2019.

Het grootste nadeel is dat de belangrijkste support op $8.500 ligt. Dit gebied is de afgelopen dagen meerdere malen getest geweest, maar de sell-off in dit gebied resulteerde altijd in een nieuwe koopinteresse. Eens dit wordt gebroken, kan de neerwaartse druk toenemen met de volgende focus op de $ 8.000, die versterkt wordt door SMA100 daily. Dit gebied fungeerde sinds 11 januari als een sterke support. Waarschijnlijk zal het de bearish druk verminderen en een nieuwe bullish wave genereren omdat het nieuwe kopers naar de markt aantrekt.

BTC sloot eveneens boven zijn lower highs en lower lows trading pattern/ channel/zone af, waar het sinds eind juni 2019 wordt verhandeld

Drie goede redenen waarom BTC dit jaar terug naar zijn all-time high van 2017 zal gaan!

Volgens een rapport van Ark Investment Management, wordt ervan uitgegaan dat Bitcoin het potentieel heeft om te stijgen tot meer dan $1 biljoen aan marktkapitalisatie. Het rapport met titel “Big Ideas 2020” identificeert drie use cases die de Bitcoin-prijs massaal zullen opdrijven. “Medium of exchange”, “Store of value” en “bescherming tegen inbeslagname van activa” zijn de drie onderzochte use-cases.

Het rapport legt uit dat Bitcoin’s prijsstijging tot $1,1 biljoen, een fractie van de geldvoorraad ($40 biljoen) zal vervangen. Bovendien is het digital asset ontworpen om te functioneren als een katalysator voor valuta-demonetisering.

Als store of value doet Bitcoin het volgens het rapport beter dan goud, omdat digitale middelen overdraagbaar zijn. Bitcoin is ook schaars en controleerbaar. Omdat BTC zichzelf positioneert als mogelijke vervanger van goud, kunnen beleggers een stijging van de marketcap verwachten tot een bedrag van $800 miljard. Dit is mogelijk wanneer Bitcoin minstens 15% van de goud marktkapitalisatie ($9 biljoen) voor zijn rekening neemt.

Bovendien, in het geval dat rijke particulieren slechts 5% van hun totale vermogen van in Bitcoin zouden steken, dan zou de markt stijgen tot $1,3 triljoen. Het rapport legt uit:

Vandaag de dag is er een wereldwijde strijd gaande tussen de monetaire systemen, zowel soeverein als niet-soeverein. Op de lange termijn verwacht ARK dat de winnende monetaire systemen ervoor zullen zorgen dat:

 1. Het geld naadloos zal worden overgemaakt en opgeslagen.
 2. Geld zal niet willekeurig worden afgezwakt.
 3. Geld zal niet worden bevroren of in beslag worden genomen.
 4. De geldhoeveelheid wordt gecontroleerd en de transacties worden niet gecensureerd.
 5. De transacties zullen veilig en onveranderlijk worden geregistreerd.

Schaaf je tradingskills bij met een tradingcursus van Fairtrader, onze Trade.be huisanalyst!

Een no-nonsense cursus van 4 weken waarin je charts analyseert, coins evalueert op hun potentieel en écht leert traden!

Onze 6 belangrijkste artikels

CME staat boven Bakkt’s gerapporteerde Bitcoin Options volumes in één dag

De Bitcoin (BTC) futures options van CME Group heeft op de eerste dag van zijn openbare verkoop meer dan $2,3 miljoen aan volumes gerealiseerd, zo heeft het bedrijf bevestigd.

Volgens de gegevens van CME’s officiële website werd de succesvolle lancering op 13 januari bevestigd, die volgens plan verliep en waarbij uiteindelijk 55 contracten van eigenaar wisselden.

Beleggers doorlopen het BTC-options product

Elk contract komt overeen met 5 BTC, wat betekent dat de 55 contracten tegen de huidige prijzen 2,34 miljoen dollar waard waren.

De Bitcoin-markten stegen op de releasedag met meer dan 5% tot een hoogtepunt van 8.550 dollar. Deze niveaus waren voorheen onbestaande sinds midden november.

Zoals Cointelegraph meldde, was het enthousiasme voelbaar voorafgaand aan het optiedebuut van vorige week, waardoor Bitcoin ook in de aanloop naar maandag aanzienlijk toenam. CME meldde, samen met concurrent Bakkt, dat de belangstelling voor futures in die periode toenam.

Op maandag, leverde Bakkt’s futures een totaal volume van 2.907 contracten met een waarde van $19,94 miljoen, toch een daling van 10% ten opzichte van de vorige ronde. Tegelijkertijd steeg de openstaande interest met 7% tot 9,58 miljoen dollar.

De Russische premier heeft het land opgeroepen om prioriteit te geven aan de ontwikkeling van een digitale economie

Lokale Russische nieuwszender RIA Novosti meldde op 16 januari dat de nieuwe premier van de Russische Federatie, Michail Misjoestin, het land heeft aangespoord om prioriteit te geven aan de ontwikkeling van de digitale economie.

Mishustin zei dat het land moderne informatietechnologieën, zoals de ontwikkeling van een nationale digitale economie moet integreren, en hij voegde eraan toe dat “de staat een digitaal platform moet zijn dat is gemaakt voor mensen”.

Terwijl grote Russische bedrijven beginnen met het testen en toepassen van blockchain-technologie in verschillende aspecten van hun activiteiten, ontbreekt er nog steeds een solide juridische basis voor digitale valuta’s in het land.

’s Werelds grootste betaalapplicatie Alipay heeft een crypto gebaseerde verhuurservice gelanceerd

Alipay heeft, in samenwerking met Wukong Car Rental, ’s werelds eerste gezichtsherkennings-service gelanceerd, die gebaseerd is op blockchain technologie.

Cash geld behoort in China inmiddels tot het verleden. En mobiele telefoon betaaldiensten, zoals Alipay en WeChat Pay, domineren het retaillandschap.

Alipay met behulp van blockchain technologie

Over het algemeen gebruiken Chinese consumenten hun telefoon om zowat alles te betalen. En om nog een stap verder te gaan, heeft Alipay een gezichtsherkennings service voor auto’s uitgerold. Die hopelijk de hele autoverhuurbranche in China zal stroomlijnen.

Op dit moment kan het huren van een auto tot 30 minuten duren. Maar met de nieuwe service van Alipay hoeft de consument alleen nog maar zijn gezicht te scannen en de bestelling af te ronden met behulp van

zijn telefoon. Het hele proces is minder arbeidsintensief, waardoor het veel efficiënter is. En het komt erop neer dat klanten in slechts 2 minuten kunnen wegrijden.

Daarnaast maakt het systeem gebruik van blockchain technologie om het hele verhuurproces te volgen en vast te leggen. Het is te hopen dat een distributed ledger helpt bij het oplossen van eventuele conflicten.

Deze dienst is momenteel alleen beschikbaar in de stad Kunming, in de provincie Yunan. Maar Wukong Car Rental wil dit project het komende jaar in de hele provincie uitrollen.

Betalingsgigant Visa breidt zijn bereik in de mobiele digitale economie uit

Maandag kondigde Visa de overname van Plaid aan, een fintech-firma die door één op de vier mensen met een Amerikaanse bankrekening wordt gebruikt om hun mobiele financiële apps aan te sluiten op hun bankrekeningen.

Plaid technologie ligt aan de basis van duizenden apps en services zoals Acorns, Betterment, Chime, Transferwise en Venmo. Het ondersteunt ook crypto-gebaseerde bedrijven zoals Coinbase en Abra, waardoor gebruikers in de VS naadloos geld kunnen overmaken van een bankrekening naar hun digitale wallet, waardoor dollars omgezet kunnen worden in crypto.

Volgens Visa’s aankondiging heeft wereldwijd driekwart van de consumenten met internettoegang een fintech-applicatie gebruikt om in 2019 een geldstroom op gang te brengen, in tegenstelling tot 18% in 2015.

De opkomst van op blockchain gebaseerde platforms en cryptocurrencies zoals Bitcoin laten zien dat waarde, geld en data 24/7, moeiteloos en vaak onmiddellijk verplaatst kunnen worden over digitale netwerken, waardoor omslachtige procedures, tussenpersonen en ouderwets papierwerk worden weggenomen, terwijl de dagen die nodig zijn om transacties af te wikkelen worden verkort.

Coinbase heeft Plaid geïntegreerd om de Amerikaanse klantinformatie te beschermen. Volgens Coinbase worden de bankgegevens van klanten nooit naar Coinbase gestuurd. In plaats daarvan worden ze uitgewisseld met Plaid om onmiddellijke accountverificatie mogelijk te maken. Plaid kan de verleende certificaten opslaan voor verificatiedoeleinden of gebruiken voor fraudepreventie bij elke transactie, en helpen bij het verifiëren van saldi voor het verwerken van transacties.

“Naarmate we meer consolidatie zien in de fintechmarkt, is het logisch dat crypto-bedrijven in deze trend worden betrokken. U zult zien dat custody-bedrijven worden overgenomen, samen met alles van beurzen tot vermogensbeheerders en infrastructuurbedrijven. Het oude financiële systeem zal zich gaan realiseren dat zij zich moeten voorbereiden op het nieuwe, alternatieve financiële systeem.

Blockchain softwareontwikkelaar Block.One heeft EOS.io 2.0 uitgebracht

Op 10 jan. werd op Twitter aangekondigd dat Block.One beweerde dat de update de blockchain “sneller, eenvoudiger en nog veiliger” maakt.

Grote veranderingen in de smart contract virtual machine

In de officiële blogpost over nieuwe software wordt uitgelegd dat het een speciaal ontwikkelde WebAssembly (WASM)-engine bevat waarop de EOS smart contracten worden uitgevoerd. Volgens de officiële website is WASM een instructieformaat dat is ontworpen voor gebruik op het web en op servers.

De verwachting is dat deze wijziging de prestaties van de smart contract executie zal verbeteren, gezien het feit dat deze tot 16 keer sneller zou zijn dan de engine die in de vorige versie werd gebruikt.

Ondersteuning voor multithreading van netwerkcode

Block.one beweert ook de netwerkcode van de blockchain aanzienlijk te hebben verbeterd door er een multithreading ondersteuning aan toe te voegen. Multithreading bestaat er uit dat een centrale verwerkingseenheid meerdere threads tegelijkertijd kan uitvoeren.

Multithreading ondersteuning zorgt voor prestatieverbetering op het gebied van blockpropagatie, transactieverwerking, blok- en transactieverpakking en andere processen, omdat die nu allemaal met een aparte thread worden afgehandeld. De post leest:

“Door het isoleren van deze processen hebben we significante verbeteringen gezien in de transactieverwerking en de prestaties van de block verwerking op de multi-producer EOSIO-netwerken.”

VeChain CEO volgt de impact van Ethereum op zijn toenemend blockchain platform

Sunny Lu, chief executive officer van VeChain, zegt dat een gedenkwaardige ontmoeting met Ethereum oprichter Vitalik Buterin in 2015 hem inspireerde om de supply chain management blockchain te ontwikkelen.

In een recent PANews-interview vertelt Lu hoe hij in 2013 over Bitcoin leerde. In die tijd bestudeerde hij de cryptocurrency als een hobby. Twee jaar later kreeg hij een uitnodiging om Buterin te ontmoeten.

Zegt de CEO,

“Ik kan me nog levendig herinneren dat we gesproken hebben over de drastische veranderingen die smart contracts en virtuele machines in onze wereld teweeg zullen brengen. Hij beschreef deze blockchain-technologie in Bitcoin als het grootboeksysteem, en hij transformeerde het van een eenvoudig

registratiesysteem in een complexer scenario, een nieuw mechanisme om complexe bedrijfsmodellen te benaderen.

Het betekende dat je aan boord van een enorm aantal gecompliceerde bedrijfsmodellen, bedrijfsactiviteiten tot aan de blockchain kunt komen. Dus ik dacht dat het een geweldige kans was, en misschien kon ik wat applicaties ontwikkelen op basis van blockchain. Toen was er Ethereum; dat was voor mij de poort die mij aanzette tot het ontwikkelen van applicaties.

VeChain’s inheemse cryptocurrency functioneerde in eerste instantie op de Ethereum-blokketen voordat hij in juni vorig jaar naar zijn eigen blockchain migreerde. Vandaag de dag werken enkele van de grootste namen in de retail, mode en autofabricage met Lu’s supply chain management blockchain platform, waaronder Walmart en BMW.

Save the best for last

“Decentralized finance” is the next big thing!!

Binance zegt dat de Decentralized Finance (DeFi) trend groeit, maar dat er nog een doorbraak moet komen.

In een uitgebreid rapport beschrijft Binance Research hoe DeFi – wat een overkoepelende naam is voor een algemene push om tussenpersonen te automatiseren en te verwijderen uit de traditionele financiële diensten zoals lenen en uitlenen, derivaten, margin trading en verzekeringen – aan stoom wint in de crypto-savvy.

Binance benadrukt vroege succesverhalen zoals het crypto lending bedrijf Compound, dat een gedecentraliseerd systeem heeft gebouwd voor mensen om rente te verdienen door hun cryptocurrency uit te lenen aan mede-gebruikers.

Compound heeft nu een gebruikersbestand van 21.424 klanten. De waarde van het onderpand in Amerikaanse dollars binnen het ecosysteem steeg van 13,4 miljoen dollar begin 2019 naar 86,3 miljoen dollar aan het eind van het jaar, een stijging van 541%.

De onderzoekers verwachten meer groei.

“Wij verwachten dat DeFi nog meer interesse zal wekken bij de marktdeelnemers. Use-cases zijn tot nu toe vooral beperkt gebleven tot de bestaande crypto-community…

Zodra enkele technische en juridische problemen zijn opgelost, verwachten we een enorme groei in de gedecentraliseerde financiële sector, die waarschijnlijk personen en kapitaal zal aantrekken dat buiten het bereik van de bestaande crypto-industrie valt”.

Binance wijst op Ethereum als de onbetwiste koning van de DeFi-trend, maar zegt dat het verwacht dat ook andere blockchain-platforms in het komende jaar zullen groeien.

Binance kiest ook voor EOS, Binance Chain, NEO, Cosmos, Tezos, Algorand, TomoChain, Tron, Waves en Ontology als potentiële blockchain platformen die een belangrijke rol kunnen gaan spelen in de groei van DeFi.

Crypto-term van de week:

Atomic swap: Een methode om mensen rechtstreeks een bepaalde soort cryptocurrency te laten omzetten in een andere soort cryptocurrency op een andere blockchain of off-chain en dit zonder een gecentraliseerde tussenpersoon, zoals een exchange.

Andere niet te missen artikels (URL-link bijgevoegd naar het desbetreffend artikel):

Koop meer dan 85 verschillende cryptomunten bij Coinmerce!

Makkelijk, veilig & betrouwbaar!

What's your reaction?

Leave a comment