Wekelijkse update 13 – 19 juli

Wekelijks TA overzicht – Saai 🙄

Totale Market Cap: ~ $271 miljard (~%)
BTC Prijs: ~ $9.172 (~0.77%)
BTC-dominantie: 62.3%
Opmerkelijke movers:  Aurora (437%), iExecRLC  (92%), Aave (35%), Loopring (31%), Chainlink (45%)

Bitcoin is in de loop van afgelopen week nauwelijks veranderd. Het intra-week bereik van BTC is beperkt gebleven tot $9.350 aan de bovenzijde en $9.000 aan de onderzijde. Op moment van schrijven wordt BTC/USD verhandeld tegen $9.150. Op weekbasis is er dus nauwelijks iets veranderd.

Ondertussen bleven verschillende altcoins uit de top-20 zich bewegen binnen een sterke stijgende trend en registreerden ze zelfs dubbelcijferige aanwinsten. Zo sprong Chainlink (LINK), de leider van deze week, met meer dan 40% omhoog, terwijl Tezos en Stellar met meer dan 20% toenamen. Als gevolg daarvan daalde de marktdominantie van Bitcoin tot 62,3%. Dogecoin (DOGE), de ster van de vorige week, daalde van zijn recordhoogte $0,005113 naar $0,0300. De munt heeft meer dan 40% van zijn waarde verloren omdat de TikTok-geïnduceerde pump voorbij is.

Markt dominantie

  • 1. Bitcoin - 62.3%
  • 2. Ethereum - 9.6%
  • 3. Ripple - 3.6%
  • 4. Tether - 3.4%

BTC - Technische analyse & prijs analyse aan de hand van ruwe data

Op de weekly chart heeft Bitcoin (BTC) nog een Doji kaars neergeplant waardoor de zwakke groeipogingen van de voorgaande weken gedeeltelijk teniet zijn gedaan. De hoop dat de ommekeer net om de hoek ligt, is de bodem ingeslagen en het langetermijnplaatje impliceert meer fluctuaties binnen deze range. De RSI op de weekly chart is volledig vlak en neutraal omdat de markt futloos blijft en wacht op sterke triggers die de koers helpen om de richting te bepalen.

De kritische support wordt nog steeds gecreëerd door de SMA50 weekly die op dit moment $8.620 bedraagt; de bears zullen echter de SMA100 daily op $8.850 moeten vrijmaken voordat ze hun eindbestemming bereiken. Dit technisch niveau heeft sinds begin mei gediend als een backstop voor de Bitcoin bears en creëert nu de ondergrens van het consolidatiekanaal. De MA is begonnen met een omkering richting de onderkant, wat betekent dat de markt kwetsbaar kan zijn voor de neerwaartse bewegingen; zolang de prijs echter boven dit niveau blijft, hebben de BTC-bulls een kans om BTC boven de resistance van dit kanaal te duwen.

Zodra het bovenstaande supportniveau is verbroken, kan de sell-off worden uitgebreid naar de $8.500 (SMA200 daily) en $8.350 (de middenlijn van de wekelijkse Bollinger Band). Daarna volgt de psychologische $8.000 en de wekelijkse SMA100 van $7.300.

De daily chart bevestigt de range gebonden prognose met een sterke resistance die ontstaat door de combinatie van de SMA50 daily en de bovengrens van de dagelijkse Bollinger Band op $9.400. BTC/USD handelt sinds eind juni onder dit gebied. De lokale support wordt gecreëerd door de psychologische $9.000 met de onderste lijn van de dagelijkse BB die zich licht boven dit gebied bevindt. Zodra deze uit de weg is, zal de sell-off waarschijnlijk tractie krijgen met de volgende focus op de SMA100 daily rond $8.850 en de bovengenoemde SMA50 daily rond $8.620.

On-chain data

BTC prijsanalyse aan de hand van data – Bitcoin’s on-chain data bevestigen de onzekere omstandigheden en impliceren dat de range-gebonden trading wellicht blijft doorgaan. Wanneer de prijs echter buiten het claustrofobische kanaal losbreekt, kan de markt echt heftig worden door het hoge niveau van ‘opgeslagen energie’.

Zoals we al eerder meldden, verdient slechts 69% geld tegen de huidige BTC-prijs, wat het laagste niveau is van de afgelopen zeven dagen. Ook al is het aantal grote transacties gestegen, de trading activiteit blijft onder druk staan.

De volatiliteit verdwijnt vanzelf. In het vorige weekrapport merkten we op dat de 30-daagse volatiliteit van Bitcoin daalde tot 25,5%, het laagste niveau sinds maart 2019. Deze metriek bleef gedurende de week dalen en bereikte uiteindelijk 20,07%.

De In/Out of the Money Around Price (IOMAP) indicator

Deze geeft aan dat er bijna 2.7m adressen zijn met een Bitcoin positie rond de $9250 en nog eens 770.000 met posities rond de $9500 die een sterke resistance op die niveaus aangeven.

Kijkend naar de supportniveaus, hebben meer dan 1 miljoen adressen eerder een totaal van 695k BTC gekocht rond de $9.000. Verwacht wordt dat dit als support zal fungeren aangezien de houders in dit bereik zullen proberen om winstgevend te blijven op hun posities en de prijzen boven dit niveau trachten te duwen.

Door deze niveaus te vergelijken met die van de technische analyse, zien we dat de kopers naar verwachting support zullen creëren in de buurt van de $9.000, terwijl de verkopers resistance zullen geven rond de $9.300. De kracht van deze prijsklassen, zoals aangetoond door de omvang in het volume van deze clusters, wijst op de mogelijkheid dat de Bitcoin-trading range gebonden blijft en potentieel sterk in beide richtingen kan bewegen wanneer de prijzen uitbreken.

Onze 6 belangrijkste artikels

De Twitter hack gaat de geschiedenisboeken in!

Woensdag slaagden hackers erin om kortstondig de accounts van voormalig president Barack Obama, vermoedelijke presidentiële genomineerde Joe Biden, Bill Gates, Jeff Bezos en Elon Musk over te nemen. De hack richtte zich ook op een aantal crypto-gerelateerde accounts, waaronder deze van Binance CEO, Changpeng Zhao.

De gecompromitteerde accounts stuurden malifide tweets uit die de volgers aanspoorden om $1.000 in BTC te storten, met de belofte om hun bijdrage te verdubbelen.

Twitter verklaarde dat er een gecoördineerde aanval op de werknemers van het bedrijf is gebeurd waardoor de cybercriminelen toegang kregen tot de accounts.

Intern hebben ze belangrijke stappen ondernomen om de toegang tot interne systemen en tools te beperken terwijl verder onderzoek nog gaande is. Naarmate het onderzoek van Twitter vordert, zullen er nog meer updates volgen. De meeste functionaliteiten & accounts zijn hersteld, maar Twitter is van plan om verdere acties te ondernemen.

Gebaseerd op het Bitcoin-transactieregister, pakte de grootschalige crypto scam goed uit. Het adres dat aan de oplichting is gekoppeld, heeft al meer dan 12 BTC’s ontvangen. Bijna al het geld dat in de wallet is verzameld, is al onderweg, waarbij de hackers waarschijnlijk op zoek zijn naar manieren om de herkomst van het geld te verdoezelen en uit te betalen.

Bijkomende –

Volgens blockchain gegevens stuurde een gebruiker 0,00005348 Bitcoin (BTC) – ruwweg een halve dollar in zeven verschillende transacties naar de BTC wallet die verbonden is met de Twitter hack. De nog te identificeren afzender gaf 0,00121639 BTC uit aan transactiekosten – $11,19 – om het volgende bericht te versturen:

Just Read All

Transaction Outputs As Text

You Take Risk When Use Bitcoin

For Your Twitter Game

Bitcoin is Traceable

Why Not Monero

Thailand gaat zijn derde fase in van het CBDC proces!

De Bank van Thailand (BOT) kondigde woensdag aan dat het de derde fase van de ontwikkeling is ingegaan wat betreft de digitale valuta van de centrale bank (CBDC).

BOT is van plan om het gebruik van de CBDC onder grote bedrijven uit te breiden. Het rapport van The Nation of Thailand zegt dat de centrale bank de CBDC al gebruikt voor financiële transacties met een aantal grote bedrijven. In juni kondigde BOT plannen aan om een prototype te ontwikkelen voor het testen van real-life business use cases van haar CBDC. Het prototype bouwt voort op de opgedane kennis van Project Inthanon, een samenwerkingsproject tussen BOT en acht financiële instellingen.

Vervolgens zal de BOT vanaf september de digitale valuta gaan gebruiken voor transacties met de Hong Kong Monetary Authority.

De studie heeft tot doel de potentiële impact van digitale valuta op het financiële systeem te beoordelen.  De cryptocurrency kan ook een negatieve invloed hebben op commerciële banken door de noodzaak van een tussenpersoon bij financiële transacties weg te nemen.

Aan de andere kant zou het de kosten van financiële transacties sterk kunnen verminderen.

Brave gaat samenwerking aan met Gemini!

Brave is een samenwerkingsverband aangegaan met crypto exchange Gemini om haar gebruikers te laten traden op cryptocurrencies vanuit de privacy-gerichte browser zelf.

Gebruikers zullen cryptocurrencies rechtstreeks via Brave kunnen kopen, verhandelen, verdienen en opslaan. De Gemini-widget is momenteel beschikbaar op Brave’s Nightly-versie, en zal naar verwachting live gaan in Brave’s algemene uitgave “in de komende weken”, aldus Gemini.

Het nieuws komt drie maanden nadat vergelijkbare partnerschappen werden geslagen met Binance en Binance.US. Brave’s native token, de Basic Attention Token (BAT), staat op alle drie de exchanges vermeld.

Brave lijkt de laatste maanden meer aandacht te hebben besteed aan crypto. Vorige week heeft het samen met de Japanse Crypto-Exchange BitFlyer een crypto wallet voor gebruikers ontwikkeld.

Zal China uitgroeien tot het land van blockchain-innovatie?

De lokale overheid van Beijing heeft donderdag een blauwdruk van haar plan gepubliceerd om een op blockchain gebaseerde programmeerbare overheid te implementeren.

Waarom het er toe doet: Dit is de eerste keer dat de hoofdstad van China gedetailleerde informatie geeft over hoe ze blockchain gaan implementeren in haar werkzaamheden.

De belangrijkste doelstellingen van de regering in het plan zijn het bouwen van een uniform kader voor digitaal bestuur op basis van een blockchain, het vergemakkelijken van de uitwisseling van data tussen agentschappen en bedrijven, en het mogelijk maken van interdepartementale en interregionale samenwerking.

De 145 pagina’s tellende blauwdruk beschrijft slechts de eerste stappen in het bereiken van het meest ambitieuze blockchain project in een megastad als Beijing.
De stad wil de vruchten plukken van de efficiëntie en het vertrouwen dat het bestuur op basis van blockchains heeft, maar tegelijkertijd wil de stad ook een wereldwijd centrum worden voor de ontwikkeling en toepassing van distributed ledger technology.

Volgens een lokaal media-rapport, gebruiken 140 overheidsdiensten al blockchain-toepassingen, die het delen van data, collaboratief bedrijfsbeheer, en elektronische certificeringen omvatten.

De People’s Bank of China (PBoC) is van plan om de digitale yuan te testen op meer dan 435 miljoen gebruikers

De People’s Bank of China (PBoC) is van plan om de Tencent-gesteunde voedselleverancier Meituan Dianping toe te voegen aan de lijst van platforms die real-world use cases van de digitale yuan zullen testen.

Meituan Dianping is een Beijing-based voedsel levering platform dat momenteel beschikt over meer dan 435 miljoen actieve gebruikers en miljarden dollars aan dagelijkse transacties. Dit creëert een enorme kans voor de grootschalige adoptie van de digitale yuan, die ook wordt aangeduid als de Digital Currency Electronic Payment of DCEP.

Onbekende bronnen vertelden Bloomberg dat Meituan in gesprek was geweest met de onderzoeksafdeling van de centrale bank van China – het Digital Currency Research Institute – over de use-cases voor de digitale valuta van de centrale bank (CBDC). Beide partijen moeten echter nog de details over hun partnerschap specificeren.

Het Tencent-gesteunde video-streamingplatform Bilibili is naar verluidt ook in gesprek met de PBoC om de digitale yuan te testen. Onlangs heeft ook DiDi zich bij het project aangesloten.

PayPal licht een tipje van de sluier toe!

In een brief die aan de Europese Commissie is voorgelegd, zegt betalingsverwerker PayPal dat zij de ontwikkelingen in de digital asset industrie op de voet volgen, en bekijken hoe blockchain technologie financiële oplossingen kan bieden.

“Van bijzonder belang voor ons is hoe deze technologieën en crypto-assets kunnen worden gebruikt om een grotere financiële inclusie te bereiken en te helpen om een aantal van de pijnpunten die vandaag de dag bestaan in de financiële dienstverlening te verminderen/elimineren. We hebben ook grote belangstelling voor de manier waarop deze technologieën kunnen worden gebruikt om de transparantie te bevorderen en de inspanningen op het gebied van naleving te verbeteren”.

PayPal zegt dat het een serieuze interesse in crypto begon te krijgen toen het zich vorig jaar aansloot bij de Facebook-geleide Libra Association, met de bedoeling om te leren hoe blockchain kan helpen bij het leveren van financiële diensten aan de unbanked.

“Sinds het begin van het project heeft PayPal eenzijdige en tastbare stappen ondernomen om zijn capaciteiten op dit gebied verder te ontwikkelen, en heeft daarom – zonder de waarde van het project in twijfel te trekken – besloten niet deel te nemen aan de Libra Association en zich te blijven richten op het bevorderen van de bestaande missie en bedrijfsprofessionals om de toegang tot financiële diensten te democratiseren”.

Tot slot

De zijdelingse prijstrend van Bitcoin blijft doorgaan, wat zowel goed als slecht nieuws is. Een daling van de handelsvolumes naar $15 miljard geeft aan dat de huidige niveaus voor de meeste spelers niet interessant genoeg zijn om te kopen of te verkopen, maar de prijs zit nog steeds boven de $9.000. Aan de andere kant eindigt een lange adem bijna altijd in een golf van volatiliteit.

Op dit moment is het de moeite waard om aandacht te besteden aan stablecoins die een gestage toename in de vraag laten zien. De gegevens van Coin Metrics toonden aan dat het volume van de verzonden waarde via stablecoins in juni meer dan $2 miljard bedroeg, terwijl dezelfde indicator voor Bitcoin onder $1,8 miljard daalde. De groeiende vraag naar stablecoins is een logisch antwoord van de markt vanwege de behoefte aan goedkope en snelle transfers richting het buitenland.

De groei in altcoins met een lage markt-kapitalisatie is ook duidelijk te zien in de recente dynamiek van de altcoins. De vraag naar kleine coins toont aan dat de marktdeelnemers nog steeds hoop hebben om de volgende “unicorn” te ontdekken.

Onder de altcoins moet Ethereum worden onderscheiden, doordat het aantal actieve wallets sinds begin dit jaar meer dan verdubbeld is, en daarom meerdere malen voorloopt op de Bitcoin-indicator. In dit geval kan deze groei worden beïnvloed door DeFi (decentrale financiële toepassingen), evenals het werk van andere altcoins (waaronder stablecoins) die op basis van het Ethereum-platform zijn gebouwd. Sinds begin dit jaar is de ETH-prijs met 79% gestegen, wat het vertrouwen van de marktpartijen binnen het ecosysteem van het platform weerspiegelt.

Uit dit alles kunnen we concluderen dat er veel projecten zijn die Bitcoin proberen uit te dagen. Maar om Bitcoin te ‘verslaan’ moet je eerst meer dan $140 miljard aan kapitaal aantrekken.

Bitcoin lijkt op dit moment ongevoelig voor wat er in de wereld gebeurt. De aandelen gaan omhoog, de aandelen gaan omlaag, Bitcoin blijft onaangetast. De VS wordt meegesleurd door de tweede golf van COVID-19 (COrona Virus Disease 2019) pandemie, de Britse virologen komen een stap dichterbij het creëren van een vaccin tegen het dodelijke overlijden, Bitcoin reageert er niets op. Iemand hackt Twitter en probeert gebruikers hun Bitcoins vast te krijgen, maar blijft in waarde onaangetast.

De hele situatie ziet er slecht uit omdat het moeilijk te begrijpen is wat de vonk zal zijn die de markt in vuur en vlam zal zetten en hierdoor een sterke richtingsgevoeligheid zal creëren. Zoals de handelstheorie zegt, wordt elke range in beide richtingen opgelost, maar met de juiste trigger. De cryptocurrency markt geeft ons op dit moment nog geen hints over wat die triggers zouden kunnen zijn. Tijd brengt raad.

Crypto-term van de week:

JOMO – Je was misschien wat opgelucht dat je deze week geen gebruik hebt gemaakt van Twitter. Als dat zo is, heeft u misschien JOMO. Dit is wat het betekent…

Het tegenovergestelde van FOMO, JOMO staat voor “Joy of Missing Out”. Meestal gebruikt door no-coiners die hun geluk verklaren dat ze niet betrokken zijn bij cryptocurrencies, meestal wanneer de prijzen dalen of een oplichterij ICO wordt onthuld.

Andere niet te missen artikels (URL-link bijgevoegd naar het desbetreffend artikel):

1.Revolut bank brengt cryptocurrrency aanbod naar de VS – De Britse challengers bank Revolut heeft net haar cryptocurrency diensten uitgebreid naar de VS. De fintech startup, die in maart in de VS van start ging, is een samenwerkingsverband aangegaan met de in New York gevestigde financiële infrastructuurleverancier Paxos om dit mogelijk te maken.

2.Een nieuw rapport van crypto-onderzoeksbureau Bitooda beweert dat China 50% van de wereldwijde Bitcoin-mijncapaciteit voor zijn rekening neemt, en de VS 14% – De gegevens staan in schril contrast met eerdere bevindingen van de University of Cambridge Centre for Alternative Finance (CCAF), die het aandeel van China in het wereldwijde hashpercentage op 65% plaatsten en ongeveer 7,2% voor de VS.

3.Visa Partner Zap haalt $3,5 miljoen op om Bitcoin-betalingen uit te breiden – De laatste Zap-financieringsronde heeft zo’n 3,5 miljoen dollar opgeleverd. Zap, een startup die op Lightning gebaseerde oplossingen ontwikkelt, werkt vooral aan het vereenvoudigen van betalingsoplossingen. De investeringsronde begon eerder dit jaar in april, en de laatste informatie maakt deel uit van het informatierapport van de firma dat bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) werd ingediend.

4.De Google zoekopdrachten voor Chainlink topt af op een recordhoogte –  De belangstelling voor Chainlink, die als brug fungeert tussen cryptocurrency smart contracten en off-chain data feeds, is nu op zijn hoogste niveau.

Op 13 Juli vergaarde Chainlink (LINK) meer dan 34% om zo een nieuwe all-time high te bereiken rond $8.48. LINK is in 2020 al met 167% gestegen en blijft één van de top performers op de cryptomarkt. Volgens CoinMarketCap is de return-on-investment voor degenen die tegen de eerste beursprijs kochten nu meer dan 5,000%.

5.Volgens een eerste analyse heeft de twitter hack slechts 123.000 dollar aan inkomsten gegenereerd – Sommige mensen zijn echt wel gedupeerd, er zijn 17 wallets die meer dan 1000 dollar hebben weggegeven, waaronder een Japanse wallet die 40.000 dollar heeft weggegeven. Het lijkt erop dat de hackers meer geïnteresseerd waren in opscheppen dan in het verdienen van geld. Uit gegevens blijkt dat 50% van de slachtoffers in de V.S. gevestigd zijn.

6.Instituten storten elke week $57,8 miljoen in Bitcoin – Volgens een nieuw rapport van Grayscale ziet het bedrijf een enorme institutionele instroom in zijn BTC Trust, met een gemiddelde van 43,8 miljoen dollar per week gedurende de eerste helft van 2020. Verrassend genoeg kwam het merendeel van deze instroom tot stand in het tweede kwartaal, ondanks het feit dat Bitcoin in de eerste maanden van 2020 meer winst boekte.

 

Aankomende events –

-Nothing special to report-

What's your reaction?

Leave a comment