Wekelijkse update 14-19 mei

 

De markt leed deze week lichte verliezen

De prijzen van de cryptocurrencies gingen voor de tweede week op rij naar beneden omdat consensus er niet in slaagde zijn jaarlijkse rally op gang te brengen, ondanks dat dit het grootste crypto-event is van het jaar. Altcoins ondervonden de zwaarste klappen van de daling, terwijl bitcoin voor het eerst in een maand kortstondig onder de $8.000 daalde. Interessant is dat ethereum één van de weinige populaire crypto’s is die in waarde toenam.

Er komt een samenstelling van institutionele producten op coinbase

Op 15 mei heeft Coinbase de digitale valuta exchange gevestigd in het Amerikaans San Francisco een reeks Institutionele producten aangekondigd.

Coinbase Depositoverzekering die de cryptocurrency service van Coinbase koppelt aan externe auditing en validatie van de financiële verslaggeving die opereert volgens de hoge standaard van een SEC-gereglementeerde, waarnemende makelaar/handelaar.

Coinbase Markets biedt een gecentraliseerde pool van liquiditeit voor alle Coinbase producten en zal in de toekomst nieuwe functies introduceren, zoals lage latency performance, institutionele connectiviteit en toegangsmogelijkheden tot betaling- en vereffeningsdiensten.

De Coinbase Prime is een nieuw platform dat specifiek ontworpen is om een reeks tools en diensten te leveren waar institutionele beleggers op vertrouwen bij het handelen in cryptocurrency.

DNV GL koopt aandeel in Vechain

Op 15 mei is bekend gemaakt dat DNV GL, het risicomanagement en de kwaliteitsmaatschappij, een aandeel heeft gekocht in VeChain. DNV GL heeft meer dan 15 duizend medewerkers op LinkedIn.

Luca Crisciotti, CEO van DNV GL – Business Assurance:

“VeChain heeft ons geholpen bij het realiseren van onze ambities op het gebied van digitale zekerheid door de introductie van nieuwe revolutionaire verzekeringsproducten op de markt”

 

DNV GL werkte samen met VeChain aan de ontwikkeling van zijn My Story digital assurance-solution waarmee elk stadium van de productiecyclus van een product kan worden gevolgd. Dit is weer indrukwekkend nieuws voor Vechain en een volgende stap in echte adoptie.

Frankrijk wordt crypto- vriendelijker

Op 16 mei Tijdens een ontbijt met ondernemers, onder wie vertegenwoordigers van Blockchain partner, onthulde de minister van Economie en Financiën Bruno Le Maire zijn plannen voor Franse blockchain en cryptocurrencies.

Hij verzekerde zijn “totale en vastberaden steun”. Onder de genoemde thema’s: de banktechnische moeilijkheden van ondernemingen in de sector, de belastingheffing op cryptocurrencies, de boekhoudkundige behandeling ervan en het juridisch kader van het ICO gebeuren.

Wat het wetgevend tijdschema betreft, zijn de volgende grote data juli en september met de PACTE-wet en de PLF 2019 [begrotingswet 2019]. De Franse minister van financiën wil tegen die tijd alles met betrekking tot crypto bespreken, zodat alle mogelijke obstakels uit de weg kunnen worden geruimd en een snelle en progressieve ontwikkeling van het Franse “crypto”-ecosysteem kan worden gegarandeerd.

Consensus 2018 geëindigd

Tussen 14 en 16 mei vond Consensus 2018 plaats in de New York Hilton Midtown. Het werd geleid door Coindesk en omvatte 250+ sprekers en 4.000+ aanwezigen van starters, investeerders, financiële instellingen, de technologische leiders van ondernemingen, en academische en beleidsgroepen.

Velen beschouwden dit evenement als een teleurstelling vanwege een gebrek aan technisch overleg, te veel centralisatie en een gebrek aan echte toepassingsideeën. Bovendien waren de tickets ook nog eens enorm duur.

Veel investeerders verwachtten een mooie bullrun van Consensus 2018, maar het is niet gebeurd waarschijnlijk te wijten aan dat het evenement niet zo geweldig was.

De op één na grootste beurs van Duitsland lanceert Crypto Trading

Op 16 mei heeft Börse Stuttgart, één van Europa’s grootste beurzen en Duitsland’s op één na grootste met een handelsvolume van ongeveer 100 miljard dollar, de cryptohandel via een dochteronderneming aangekondigd.

Dit zal gebeuren door middel van de Bison app die de handel in digitale valuta’s vereenvoudigt. Het is ’s werelds eerste crypto app, waarachter een traditionele beurs staat. Het prototype van de app bestaat al, het eindproduct zou in september in gebruik moeten gaan.

Ze beloven een volledig gratis handel die veel nieuwe Duitse gebruikers aan boord zou kunnen krijgen.

UPBIT niet in de fout?

Op 15 mei werd onthuld dat een grote accountantsfirma in Zuid-Korea de resultaten van een audit van de cryptocurrencie aandeelnemingen van UPbit heeft gepubliceerd, waarin werd bevestigd dat de exchange zijn balans niet kunstmatig heeft opgeschroefd en investeerders niet heeft misleid.

Dit is het gevolg van de aankondiging van 10 mei waarin werd aangekondigd dat Koreaanse aanklagers huiszoekingen hebben verricht en UPbit hebben aangeklaagd op beschuldiging van fraude.

Hoewel het officiële onderzoek naar UPbit door de Financial Supervisory Service (FSS), de Korea Financial Intelligence Unit (KIU) en de lokale politie nog steeds loopt, is UPbit volledig operationeel en wordt de verwerking van transacties voor de gebruikers ervan voortgezet. Op basis van het auditrapport is het zeer waarschijnlijk dat het overheidsonderzoek naar UPbit zal eindigen met een eenvoudig liquiditeitsprobleem en zonder grote gevolgen.

 

What's your reaction?

Leave a comment