Wekelijkse update 14 – 20 oktober

Het cryptocurrency segment zat na vrijdag opnieuw in een dalende trend na de XRP-geleide bounce die ’s nachts tegen een resistance aanliep. Door de sell-off werden ETH en LTC het meest getroffen, maar XRP verloor ook al zijn winsten van gisteren, ondanks de korte piek boven de $0.30, alvorens lager te gaan. Ook BTC is zakte terug onder de $8.000, en hoewel geen van de majors nieuwe dieptepunten hebben bereikt, blijven de neerwaartse risico’s hoog en is er waarschijnlijk een technische breakdown in het verschiet.

Terwijl de markt volatiliteit nog steeds vrij zwak is, kan een dip onder de voorgaande dieptepunten een nieuwe volatiliteitspiek ontketenen zouden traders nog steeds uit de buurt moeten blijven om nieuwe posities in te nemen. Aangezien ook de kleinere munten onder druk staan, zijn de neerwaartse vooruitzichten solide, en zonder een grootschalige bullish shift zal de huidige neerwaartse trend naar alle waarschijnlijkheid snel weer opleven.

BTC heeft de bounce van gisteren van de ene dag op de andere gewist en is na een duik onder de 8.000 dollar weer dicht bij zijn laagste punt gekomen, wat in het gedrang dreigt te komen met een cruciale technische breuk. De aanhoudende neerwaartse trend is nog altijd krachtig en hoewel de short short-term trading range intact is, blijven de bears duidelijk de controle houden over deze markt.

Bitcoin zit volgens het trendmodel nog steeds in de verkoopsignalen op beide tijdframes, met support-zones (groen) in de buurt van $7.800 en $7.600 en met resistance-zones (oranje) in de buurt van $8.200, $8.400, $8.650, $9.200 en $10.000.

18 miljoen Bitcoins in omloop vanaf nu!

Op 18 oktober werd er van de 21M Bitcoin die ooit beschikbaar zullen zijn, de 18 miljoenste Bitcoin gemined. Dat betekent dat er iets meer dan 85% van het totale aanbod in omloop is.

Hierdoor zijn er nog maar 3 miljoen meer over om te minen. Als gevolg van het bekende toeleveringsschema en de beloning van de Bitcoin-mining die ongeveer elke 4 jaar in tweeën wordt gedeeld, zou het vanaf nu meer dan 100 jaar duren om de andere 3 miljoen Bitcoin te minen.

Ongeacht de huidige prijsbewegingen op korte termijn, zijn de vooruitzichten op lange termijn positiever dan ooit tevoren. De fundamenten worden steeds beter. Toezichthouders worden afgeleid door Libra en Facebook. En elke dag opnieuw gaat Bitcoin door met het produceren, block na block na block.

De wereld heeft behoefte aan een gestandaardiseerd crypto regelgeving

Een Franse centrale bankier vraagt om een wereldwijd regelgevend kader voor crypto-activa.

Denis Beau, plaatsvervangend gouverneur van Banque De France, zei dinsdag in een toespraak op een officiële vergadering van het Forum van monetaire en financiële instellingen (OMFIF) in Londen:

Er is inderdaad behoefte aan algemene consistentie om regelgevingsarbitrage te voorkomen op basis van het beginsel: dezelfde activiteiten, dezelfde risico’s, dezelfde regels. En de enige manier om dat te garanderen,” zei hij, “is door een gestandaardiseerd regelgevend regime.”

Andere commentaar is: “Libra, het digitale valutaproject onder leiding van Facebook, heeft de woede van regelgevers en centrale banken als een bedreiging voor de financiële wereldorde aan de orde gesteld.”

Denis Beau was bullish op de technologie. In een wereldwijd financieel ecosysteem dat afhankelijk is van dure en vaak omslachtige geldoverdrachtsmechanismen, zei Beau dat gedistribueerde grootboektechnologie “veel van de huidige problemen kan helpen oplossen”.

Maar de tokens die vandaag de dag beschikbaar zijn, kunnen die behoefte niet invullen, zei hij. Cryptocurrencies zijn over het algemeen te onstabiel en prijzig om effectief financiële middelen over te dragen en er is een gebrek aan overheidssubsidies die volgens hem nodig zijn om een betrouwbare store of value te ontwikkelen, aldus Beau.

“Ze kunnen ook materiële risico’s met zich meebrengen voor onze betalingssystemen die, als ze niet worden aangepakt, nieuwe bronnen van fragmentatie, instabiliteit en fraude kunnen veroorzaken”.

Dat zou centrale bankiers reden moeten geven om nieuwe manieren te overwegen om hun geldaanbod aan te bieden, zei hij.

Binance lanceert zijn eigen ETF beursgenoteerd product!

Crypto exchange Binance is een samenwerking aangegaan met de lokale Zwitserse startup Amun om een eigen beursgenoteerd product (ETF) voor de Binance Coin (BNB) op te zetten, dit op de SIX Beurs, een Zwitserse Stock Exchange.

De investeringstool is voorzien van fysiek ondersteunde contracten en is de eerste versie voor Binance’s interne cryptocurrency token BNB, die in de toekomst mogelijk meer mogelijkheden biedt voor handelaren.

Changpeng Zhao, Binance CEO, verklaarde dat het partnerschap “investeerders zal voorzien van een nieuwe en gereguleerde asset class met een unieke dimensie van utility tokens, waardoor ze toegankelijker en betrouwbaarder worden via een traditionele financiële infrastructuur”.

Eerder deze maand is Amun een samenwerking aangegaan met Bitcoin Suisse om een ETP te lanceren, gebaseerd op de twee grootste cryptocurrencies, Bitcoin (BTC) en Ether (ETH).

Deutsche bank tokeniseert obligaties via het EOS mainnet

In een verrassende en verbazingwekkende stap is het dBonds-team van het Duitse team erin geslaagd om succesvol de bankobligatie op het mainnet van EOS te tokeniseren.

De samenwerking werd mogelijk gemaakt door Queen Street Finance, een geautoriseerde Amerikaanse custodian die zijn stablecoin standard DUSD al op de EOS blockchain heeft uitgebracht.

Deze in USD genoteerde obligaties kunnen worden gekocht en op de geblokkeerde rekening van de custodian bewaard worden. De DUSD genomineerde dbond (DBAAAAAAA) wordt vervolgens op verzoek van de emittent uitgegeven door het obligatieacc-contract dat een Unitedbridge-rekening is. Maksim Mironov, mede-oprichter van Depos, gaf commentaar:

“Dit is een belangrijke mijlpaal om vastrentende instrumenten in het EOS-ecosysteem te brengen en een transparante gedecentraliseerde bank op te bouwen met een stablecoin die volledig wordt gedekt door waardevolle on-chain assets, inclusief Tokenized Obligaties,”.

Deze markt zou kunnen groeien en een enorme markt kunnen worden. Dit is natuurlijk een goede test om te zien wat er gebeurt bij het volwassen worden, en of de technologie goed werkt. De obligatiemarkt is één van de grootste in de financiële wereld en nu DiFi is toegetreden tot de crypto-sector, zal deze sector nog meer groeien. Op dit moment is dit echter meer gericht op het bedrijfsleven dan op de persoonlijke retail kredietverlening.

Coinbase verkrijgt de Ierse 'e-money' licentie, een mijlpaal om verder te kunnen uitbreiden

Coinbase, het belangrijkste handelsplatform voor crypto valuta’s in de VS, heeft zojuist een belangrijke doorbraak aangekondigd voor haar uitbreidingsplannen in Europa.

Toezichthouders van de Centrale Bank van Ierland hebben de in San Francisco gevestigde exchange een e-money licentie verleend, waardoor het één van de weinige bedrijven in deze sector is die een dergelijke goedkeuring heeft verkregen.

Het bedrijf zegt dat het met deze mijlpaal zijn activiteiten in Ierland (en Europa) zal kunnen uitbreiden. Coinbase is eind 2018 voor het eerst in Ierland begonnen met de opening van een nieuw kantoor in Dublin, een hotspot in de groeiende Europese digitale economie.

Het management zegt dat de uitbreiding in Ierland een enorme kans biedt voor Coinbase om haar activiteiten in Europa als geheel te laten groeien.

Het bedrijf blijft zich richten op het uitdagen van legacy banking door het bouwen van een nieuw open, op cryptografie gebaseerd systeem dat mensen van over de hele wereld, die geen bankrekeningen hebben of geen betaalbare financiële diensten hebben, gemakkelijker in staat stelt om hun bankzaken te regelen.

5 belangrijke autofabrikanten gaan een samenwerking aan om een blockchain systeem te testen voor het betalen van tol en parkeertickets

Vijf belangrijke autofabrikanten, waaronder Ford en BMW, beginnen volgende maand in de V.S. met praktijktesten voor een “blockchain voertuig identificatiesysteem” dat de bestuurders in staat stelt om de wegentol en de parkeerbiljetten automatisch te betalen, volgens een rapport dat vandaag door het Aziatische Overzichtsrapport van Nikkei wordt opgesteld.

Andere autofabrikanten die deel uitmaken van het partnerschap – genaamd het Mobility Open Blockchain Initiative (MOBI) – zijn: Honda, General Motors en Renault.

Voertuigen zullen worden geregistreerd op de blockchain, compleet met onderhoudshistorie en authenticatie van het eigendom. Dit houdt in dat wanneer auto’s onderweg zijn, ticketsystemen in staat zullen zijn om ze automatisch te identificeren voor betalingen zoals tolgelden en parkeertarieven, zonder het gebruik van een speciale tag.

Andere leden van MOBI, een non-profitorganisatie die vorig jaar van start ging, zijn IBM, IOTA en Bosch. MOBI is een internationaal consortium dat grote bedrijven helpt om samen aan een blockchain te werken ten behoeve van smart cities en de mobiliteitsindustrie. Meer dan de helft van ’s werelds grootste autofabrikanten heeft zich aangesloten bij het consortium.

Slechts 104 adressen hebben 70% van Tether in hun bezit

Slechts 104 tether-adressen houden 70% van de circulerende voorraad van de stablecoin, zo blijkt uit een onderzoek dat uitgevoerd werd door het Blockchain Intelligence company Intotheblock. Rekening houdend met tether’ s voorraad en zijn $1-dollar prijs, is het fiat equivalent meer dan $2.8 miljard. Met zo’n klein aantal adressen die zo’n groot deel van het aandeel controleren, zou dat een reden tot bezorgdheid moeten zijn.

De onderzoekers hebben ook de hoge en snelle omzet van de tether bevestigd. Intotheblock tweette het volgende op dinsdag: In de afgelopen zeven dagen is het totale volume van grote transacties (met een waarde van meer dan 100.000 dollar) in totaal maar liefst 2,4 miljard dollar. Daarnaast is de gemiddelde periode dat een USDT token werd vastgehouden slechts 17,8 dagen.

‘High wealth concentration’ is een fenomeen dat ook bij gedecentraliseerde cryptocurrencies wordt waargenomen. Een tweet van Glassnode, een andere onchain dataprovider, benadrukte een aanhoudende trend: het aantal adressen van de Bitcoin core whale adressen groeit. Het aantal adressen van meer dan 1.000 BTC’s is in een jaar tijd met 500 toegenomen tot een recordhoogte van bijna 2.100. De meeste van deze adressen zijn in de loop van het jaar met 500 BTC’s gestegen.

Verschillende studies hebben de rijkdomsverschillen in de crypto-ruimte aangetoond: een recent onderzoek beweert dat ongeveer 2% van de BTC-adressen ongeveer 80% van de cryptovaluta controleren. En een rapport dat eerder dit jaar werd gepubliceerd door het bedrijf Delphi Digital, een bedrijf dat zich bezighoudt met de digital asset market analysis, stelt dat slechts 7.500 ETH-wallets 80% van het circulerend aanbod in handen heeft.

En tot slot

Zaken om over na te denken:

De eerste analist die de stock-to-flow ratio toepast op Bitcoin heeft een belangrijke datum bepaald die zal aantonen of het model echt een accurate manier is om de prijs van BTC te voorspellen.

Stock-to-flow wordt vaak gebruikt om goud te analyseren. Het berekent de aanvoer van een bepaalde grondstof gedeeld door de hoeveelheid die per jaar wordt geproduceerd om de toekomstige waarde te voorspellen.

Wanneer men de ratio gebruikt om te voorspellen waar Bitcoin naartoe gaat, wordt de beperkte voorraad van 21 miljoen stuks een sleutelfactor.

Gebruikmakend van het model, geven de vooruitzichten van de anonieme analist Plan₿ aan dat BTC rond 2021 rond het jaar 2021 $100.000 kan bereiken en rond 2025 $1 miljoen kan overschrijden.

In een nieuw interview met Real Vision, Plan₿, geeft hij aan dat we zullen weten of het model accuraat is of dat het een flop is, als BTC tegen het einde van 2021 $100.000 heeft bereikt.

“Wel, als we naar het stock-to-flow model kijken, dan kan ik daar alleen maar uit afleiden dat – rekening houdend met de co-integratie – dit ergens tussen een jaar en anderhalf jaar na de halvering is”.

Dus, laten we zeggen voor Kerstmis 2021, zou Bitcoin boven de 100.000 dollar moeten staan. Als dat niet het geval is, dan zijn alle voorspellingen niet meer geldig en is het waarschijnlijk ook niet meer van toepassing. “Ik verwacht niet dat het zal gebeuren, maar dat is de grote test die gaande is. En ik denk dat veel mensen daar op wachten.”

Plan₿ zegt dat hij denkt dat goudbeleggers de prestaties en het potentieel van Bitcoin om een zogenaamde digitale vorm van goud te worden onder de loep zullen nemen.

Maar niet iedereen voelt zich op die manier bullish over BTC. Peter Schiff denkt dat “Bitcoin klaar is voor een grote ineenstorting tot minder dan 2.000 dollar”.

Crypto-term van de week:

Brute Force Attack (BFA) – Een methode van trial-and-error, waarbij geautomatiseerde software een groot aantal mogelijke wachtwoord-combinaties genereert en probeert om een code of key te kraken.

Nog enkele opvallende krantenkoppen (met de desbetreffende links):

G7-landen zijn vol lof over de voordelen van Crypto, en waarschuwen voor Stablecoins die “risico’s voor het wereldwijde financiële systeem” met zich meebrengen – Een groep machtige economische leiders is naar verluidt bezorgd dat crypto stablecoins zoals Facebook’s Libra een bedreiging kunnen vormen voor het wereldwijde financiële systeem.

De onthulling komt voort uit een ontwerprapport van de G7, waarin enkele van de belangrijkste economieën ter wereld zijn opgenomen, waaronder Canada, Frankrijk, Duitsland, Italië, Japan, het Verenigd Koninkrijk en de VS.

CipherTrace’s Blockchain Forensics Service dekt nu 700 crypto assets – Voortaan kunnen de transacties van meer dan 700 cryptocvaluta’s worden doorzocht via het blockchain analytics systeem van CipherTrace. Met andere woorden: meer dan 87 procent van de top 100 cryptocurrencies kan nu via de API-service worden getraceerd.

“Crypto Stripe’ geeft een widget uit waardoor je met Apple Pay in crypto kan stappen – Als onderdeel van de inspanning, heeft het bedrijf de release van een nieuwe widget aangekondigd die mensen in staat zal stellen om crypto te kopen met Apple Pay of Google Pay- waardoor on-ramps in crypto zo eenvoudig worden als het versturen van een bericht.

UNICEF zal de donaties van Bitcoin en Ethereum niet omzetten in Fiat – De adoptie van Cryptocurrency heeft een belangrijke stap voorwaarts gezet met het nieuws dat UNICEF binnenkort donaties van Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) zal accepteren. Zoals eerder gemeld door BeInCrypto, zullen Christina Lomazzo en haar blockchain team van het UNICEF (United Nations Children’s Fund) mensen toestaan om cryptocurrencies te doneren.

UNICEF heeft de moedige stap genomen om Cryptocurrencies te accepteren en niet om te zetten in cash geld. In plaats daarvan zetten ze voor de lange termijn in op het idee. Laten we hopen dat andere internationale organisaties volgen.

OFFICIEEL NU; Visa, Mastercard, Stripe en eBay stoppen allemaal Libra van Facebook: Het omarmde Libra project van Facebook kreeg een grote klap te verduren toen vier van de grootste betalingsverwerkers – Stripe, Visa, Mastercard en Mercado Pago- zich terugtrokken uit de deelname aan de Libra Association, de in Genève gevestigde groep die werd opgericht om de virtuele valuta van Facebook te ontwikkelen. Ook eBay kondigde haar ontslag aan. Ebay’s vroegere dochtermaatschappij, PayPal, heeft vorige week ook haar ontslag ingediend.

Telegram wil de lanceringsdatum van TON uitstellen voor de SEC-vergadering – De Encrypted Messaging Service Telegram wil de lanceringsdatum van zijn Telegram Open Network (TON) uitstellen naar aanleiding van problemen met de Securities and Exchange Commission (SEC) in de Verenigde Staten.

Telegram vertelde aan de investeerders dat het de deadline wil verschuiven naar 30 april 2020.

Events deze week:

Events: 

 • Money 20/20 USA – 27 oktober
 • Digital Assets Summit – 27 oktober
 • Coin Agenda global – 26 oktober
 • AI & Data Science event -26 oktober
 • C.I.W EU 2019 – 22 oktober
 • WBS Dubai – 23 oktober
 • Pantera Blockchain Summit – 22 oktober

 

21 oktober – 

 • Horizen – Sidechains Alpha release

22 oktober –

 • IOTA -EclipseCon Europe
 • Lisk – Coding workshop (Berlijn)

26 oktober – 

 • Horizen – ZEN 2.019 upgrade

 

 

Heeft u vragen over dit artikel of bent u van een andere mening? Laat het ons dan zeker weten. Word lid van onze Telegram groep en kom rechtstreeks in contact met al onze teamleden en met andere crypto-enthousiastelingen. De groep is interactief en bevat alle relevante informatie die voor u van nut kan zijn. De groep is voor iedereen toegankelijk en we proberen iedereen verder te helpen waar kan.

 

What's your reaction?

Leave a comment