Wekelijkse update 14 – 20 september

Wekelijks TA overzicht –

Totale Market Cap: ~ $355 miljard (~5.6%)
BTC Prijs: ~ $10.940 (~6%)
BTC-dominantie: 57.8%
Opmerkelijke movers:  NEO (16.%), Hyperion (48%), Celsius (38%), Kusama (35%),

Bitcoin heeft deze week een gezond herstel in gang gezet. Het steeg vanaf zijn support zone van 10.000 dollar en tikte vervolgens de volgende psychologische grens van 11.000 dollar aan. Bitcoin raakte het ronde niveau van $11K, maar bij $11.100 werd de druk van de verkopers groter. In de afgelopen week liet Bitcoin een stijging zien van 5%. De totale kapitalisatie van Bitcoin overschreed de symbolische $200 miljard. De Crypto Fear & Greed Index voor Bitcoin en de grootste cryptocurrencies zijn met 5 punten gestegen tot het “neutrale” niveau en dit in één dag. De indicator geeft dus aan dat er ruimte is voor verdere groei. De RSI-index voor het BTC/USD-paar bevestigt dit ook.

Bitcoin heeft de druk van de bears onder $10K weten te overwinnen en heeft zich hierdoor gered van een verdere daling naar $9K en lager. Bitcoin zal tijdens zijn weg naar boven het $11.500 niveau moeten overwinnen en vervolgens een poging moeten doen om de $12K te bereiken. Het niveau van $12.500 zal de volgende drempel zijn, en het overwinnen ervan kan de deuren openen naar historische hoogtepunten, omdat Bitcoin de laatste twee jaar niet in staat is geweest om hoger te consolideren.

Op het moment van schrijven wordt BTC/USD verhandeld tegen een prijs van $10.940, deze prijs is de afgelopen twee dagen grotendeels onveranderd gebleven.

Markt dominantie

  • 1. Bitcoin - 57.6%
  • 2. Ethereum - 12.3%
  • 3. Ripple - 2.8%
  • 4. Tether - 4.3%

BTC - Technische analyse & prijs analyse aan de hand van ruwe data

Laten we eens uitzoomen naar de weekly chart, waar BTC/USD een grote groene candle heeft gecreëerd na de Doji candle van vorige week. De middenlijn van de weekly Bollinger Band op $10.000 dient als lokale support, versterkt door de onderste lijn van het consolidatiekanaal dat de markt domineert sinds begin september. De prijzen hebben de lijn van de Bollinger Band twee keer getest, en elke keer keerden ze terug naar de bovenkant, wat betekent dat de bears geïntimideerd kunnen zijn in dit gebied.

Echter, als deze eenmaal gebroken is, kan de 8.800 dollar in het vizier komen. Deze barrière wordt gecreëerd door de wekelijkse SMA50 die de sell-off sinds begin mei heeft beperkt.

Bearish signaal?
De huidige technische en on-chain setup houdt in dat BTC zich binnen het brede bereik kan blijven bewegen, beperkt tot 11.000 dollar en 10.000 dollar. Verschillende technische indicatoren geven een bearish signaal aan, maar de aanzienlijke support die door de marktorders wordt gecreëerd, kan de bears vertragen en een nieuwe herstelpoging op gang brengen. Een duurzame beweging onder $10.000 zal het onmiddellijke technische beeld verergeren en meer verkopers op de markt introduceren met een langetermijndoelstelling van $8.800.

Aan de andere kant moet de $ 11.000 weggenomen worden om het herstel te laten aanslaan. De bulls zullen echter door een grote hoeveelheid barrières heen moeten tot 11.900 tot 12.000 dollar. Als ze er eenmaal in slagen zich los te koppelen, dan kan het opwaartse momentum een sneeuwbaleffect krijgen.

In-Out Money Around the Current Price (IOMAP) indicator gebruikt machine learning om de tien meest relevante clusters beleggingsposities te identificeren met een marge van plus-minus 15 procent van de huidige prijs.

On-chain data

BTC prijsanalyse aan de hand van data –  Als we kijken naar de positionering van de markt, dan zien we dat de grootste aanbodsmuur uitkomt op $11.600- $11.900. Eén miljoen adressen met meer dan 700k BTC hebben hun break-even punt binnen dat gebied. Er zijn echter ook kleinere, maar nog steeds aanzienlijke barrières bij het benaderen van de 11.300 en 11.600 dollar, wat betekent dat de BTC-bulls de juiste motivatie en doorzettingsvermogen nodig hebben om zich er doorheen te ploegen.

Aan de andere kant hebben we twee belangrijke clusters van BTC-adressen met 760k en 770k BTC waarbij de break-even prijs binnen het bereik van $10.900 tot $10.200 ligt, waardoor de weg naar beneden nog waarschijnlijker wordt dan een mogelijk herstel.

Een diepere duik in de on-chain metriek onthult dat de Bitcoin bulls misschien minder geneigd zijn om te verkopen omdat de netto stromen van BTC naar de cryptocurrency exchange accounts zich in het negatieve gebied bevinden. Dit betekent dat de markt in een accumulatiefase komt als mensen hun coins uit de hot wallets naar de cold wallets overbrengen. De netto-instroom van Bitcoin naar de exchanges bereikte op 15 september een piek en is sindsdien alleen maar gedaald, terwijl het prijsherstel zich verder voortzet. Als deze trend aanhoudt, dan kunnen we een verhoogde koopdruk zien naarmate meer verkopers de markt verlaten.

Onze 6 belangrijkste artikels

Kraken verkrijgt licentie om eerste Amerikaanse cryptobank te worden!

De Wyoming Banking Board heeft crypto exchange Kraken een Special Purpose Depository Institution (SPDI) charter toegekend dat erkend is door de overheid en het staatsrecht.

Opgericht in San Francisco in 2011, vroeg Kraken de bankvergunning aan onder de staatswetten van Wyoming kort nadat de staat eerder dit jaar een uitgebreid kader introduceerde om het makkelijker en goedkoper te maken voor cryptofirma’s om hun services uit te breiden.

Met het SPDI-charter kan Kraken nu opereren als een volledig onafhankelijke bank voor digital assets, waardoor de afhankelijkheid van financiële instellingen van derden afneemt. In eerste instantie is Kraken Financial van plan om zijn klanten de mogelijkheid te bieden om cryptocurrencies op te slaan, in USD te storten en hun assets naadloos over te dragen, waardoor het voor klanten gemakkelijker wordt om rekeningen te betalen, salaris in crypto te ontvangen en digitale assets in trading portfolio’s op te nemen.

In een later stadium wil het bedrijf zijn aanbod uitbreiden tot vermogensbeheer- en treasurydiensten, debetkaartdiensten en bewaarnemingsdiensten voor brokers. Voorlopig kan Kraken Financial zich alleen richten op lokale klanten, maar binnenkort verwacht het bedrijf wereldwijd uit te breiden. Het hoofdkantoor is gevestigd in Chayenne, Wyoming. Kraken Financial zal worden geëxploiteerd op basis van een online en mobiel bankmodel, waardoor het voor klanten mogelijk wordt om hun geld 24/7 te beheren.

De EU moet tegen 2024 een systeem van “crypto-assets” invoeren

De Europese Unie zal binnen vier jaar nieuwe regels invoeren om grensoverschrijdende betalingen sneller en goedkoper te maken, dit door gebruik te maken van blockchain- en cryptomiddelen zoals stablecoins, zo bleek uit twee EU-documenten.

De Europese Commissie zal haar strategie ter bevordering van een groter gebruik van digitale financiering toelichten op het ogenblik dat 78% van de betalingen binnen de eurozone in cash gebeuren. De Commissie wil tevens een snelle overgang naar “onmiddellijke” betalingen in het algemeen, aangezien pandemische lockdowns de groeiende rol van cashless betalingen duidelijk hebben gemaakt.

Het EU-bestuur zal een wetsontwerp indienen om te verduidelijken hoe de bestaande regels van toepassing zijn op crypto-assets en zal nieuwe regels vaststellen wanneer er tekortkomingen zijn, aldus de documenten.

“Tegen 2024 moet de EU een alomvattend kader tot stand brengen dat de invoering van gedistribueerde grootboektechnologie (DLT) en crypto-assets in de financiële sector mogelijk maakt”, aldus de documenten. “Ook de risico’s die aan deze technologieën verbonden zijn, moeten worden aangepakt”.

MicroStrategy CEO onthult waarom zijn bedrijf $425.000.000 heeft omgezet in Bitcoin

Micheal Saylor, de man achter één van de grootste onafhankelijke beursgenoteerde bedrijven ter wereld, legt in een interview uit waarom zijn bedrijf net een massale positie in Bitcoin heeft ingenomen.

Verwijzend naar de contra-intuïtieve stijging van obligaties en aandelen, vertelt Saylor dat er als beleggingsstrategie op de lange termijn een probleem is met het vasthouden van cash geld .

“Eerst heb ik een mega, mega, mega probleem. En het megaprobleem is dat ik veel geld heb en zie hoe het wegsmelt, waardoor ik me realiseer dat ik dit megaprobleem veroorzaakt wordt door een krankzinnig “V”-herstel in de obligatiemarkt en de aandelenmarkt, evenals door alle pratende leiders”.

Saylor vergelijkt de crypto-markten van vandaag met de blue chips van tien jaar geleden.

“Wat ik wil is iets dat met een factor 10 kan stijgen. Trouwens, dat is wat elke intelligente investeerder wil. Dat is wat je wilde toen je Amazon kocht in 2011, dat is wat je kreeg toen je Apple kocht toen de iPhone uitkwam. Dat is wat elke rationele winnaar krijgt; Je wilt een 10x opwaarts.”

Hij onthult ook dat hij gelooft dat dit de winnende investeringsformule is van de afgelopen 10-15 jaar.

VeChain sluit zich aan bij China Animal Health And Food Safety Alliance

VeChain Foundation heeft een grote stap gezet in de richting van mainstream adoptie door zich aan te sluiten bij de China Animal Health And Food Safety Alliance als raadslid. Daarbij is het bedrijf de enige aanbieder van blockchain technologie in de alliantie geworden en zal het technische en infrastructurele ondersteuning bieden. De alliantie omvat bedrijven als Starbucks, McDonald’s en Walmart.

VeChain verklaarde dat zij hun platform gaan gebruiken voor het creëren van een “farm-to-table” traceerbaarheidssysteem in heel China, door verder te bouwen op het bestaande Food Trust-systeem.

Alle ondernemingsleden van de alliantie zullen in staat zijn om belangrijke processen van voedselproducten op de blockchain te registreren en dit op een onveranderlijke en beveiligde manier, waarbij het vertrouwen tussen de consument en de ondernemingen wordt versterkt. Traceerbaarheid kan beginnen bij de teelt, de verwerking, de verpakking, de logistiek, de detailhandel en nog veel meer.

Om de integratie zo eenvoudig mogelijk te maken, biedt VeChain ToolChain™ ingebouwde, kant-en-klare templates en aanpasbare tools die elk voedingsbedrijf in staat stelt om snel een volledige traceerbaarheid van zijn supply chains te bereiken gedurende de gehele levenscyclus en dit tegen aanvaardbare kosten.

Palm Beach Confidential brengt nieuw rapport uit

Palm Beach Confidential is een cryptocurrency service en platform dat investeerders aanbeveelt om munten te kopen met een marktkapitalisatie van minder dan $1 miljard. Volgens de website:

Teeka Tiwari wordt algemeen beschouwd als één van de belangrijkste crypto-analisten ter wereld en gebruikt een strategie die “asymmetrisch investeren” wordt genoemd, waardoor je kleine geldbedragen kunt omzetten in levensveranderende winsten. Teeka’s heeft deze strategie met succes gebruikt om één van de beste cryptocurrency portefeuilles ter wereld te creëren. De Palm Beach Confidential service is niet gratis. In feite kost het 5.000 dollar voor een abonnement.

In het laatste rapport van Tiwari worden enkele vrij grote cryptocurrencies genoemd, te beginnen met Maker. Tiwari zegt dat MKR al in maart 2019 werd aanbevolen en verwacht dat het uiteindelijk $6.600 zal gaan kosten.

“Het luidt al volgt – Als u geen MKR bezit, stel ik voor dat u het vandaag aan uw portefeuille toevoegt. Zoals altijd, plaats niet meer dan $200-400 voor kleinere accounts en $500-1,000 voor grotere accounts in deze handel. En als u al in het bezit bent van MKR, overweeg dan om meer te kopen (indien van toepassing voor u) om uw kostprijs te verlagen”.

Enjin Coin werd ook genoemd omdat de markt voor videogames snel groeit van $50 miljard naar $200 miljard in de afgelopen vijf jaar, aldus het rapport. Enjin Coin wordt vooral gebruikt in videospellen omdat het de mogelijkheid heeft om virtuele non-fungible producten te vertegenwoordigen. Numeraire werd slechts even vermeld om investeerders te vertellen dat ze NMR voorlopig in hun portfolio moeten hebben.

LET OP! – Teeka Tiwari is berucht om zijn connecties met Pump en Dump groepen en projecten. Veel klanten uit het verleden klagen over Palm Beach Confidential en Teeka en zeggen dat ze ‘oplichters’ zijn. Eén van de grootste schandalen kwam voort uit een aanbeveling om TNT te kopen in mei 2019.

Eerste exit scam op TRON’s DeFi platform is een feit!

Een lid van de Ethereum community, bekend als “cyber_hokie”, heeft melding gemaakt van een mogelijke scam op TRON’s DeFi-platform JustSwap. Volgens de gebruiker gaat het over het project TRON Supernode (NODE) – het eerste DeFi-token dat op de TRON-blockchain werd gebouwd. Het project had een totale voorraad van 100 miljoen NODES en een totale waardevergrendeling (TVL) van 2 miljoen dollar.

Zoals Cyber_hokie meldde – Dus blijkbaar één van de eerste whitelisted (ja dat is een ding) DeFi-projecten op TRON / JustSwap, TRON Supernode, exit scammed vorige week en nam $2m+ in TX (56m+) met zich mee. Volledig verdwenen. De twitter, telegram en website is afgesloten. Maar… ze werden wel goedgekeurd door de Tron foundation!

Het lid van de Ethereum community verklaarde dat de exit scam weinig media-aandacht heeft gekregen. Hij gaf ook aan nieuwsgierig te zijn naar wat de gevolgen zullen zijn voor de TRON Foundation vanwege hun betrokkenheid bij het toevoegen van het project.

De TRON foundation heeft nu een kanaal opgezet voor het melden van valse tokens of verdachte oplichtingsprojecten. Gebruikers kunnen het e-mailadres report@JustSwap.org gebruiken om hun meldingen te doen.

Save the best for last

Iets om rekening mee te houden!!!

Het is zeker de moeite waard om aandacht te besteden aan de verminderde volatiliteit van Bitcoin, de afgelopen dagen, samen met de voorzichtige prijsgroei. Dit wijst meer op het voorzichtig kopen.

Bitcoin-futures met een fysieke aflevering op Bakkt toonden op 16 september een record handelsvolume van meer dan $200 miljoen aan bitcoin-contracten, wat een stijging is van 36% ten opzichte van het vorige hoogtepunt. We zijn nu getuige van een groeiende belangstelling door institutionele beleggers.

Ondanks Bitcoin’s afhankelijkheid als gevolg van de kortetermijnsignalen door de technische analyse, zijn er echt sterke marktverwachtingen voor irrationele groei en nieuwe impulsen. Wanneer de technische analyse niet meer werkt, krijgen we de sterkste drijvende kracht in elke markt.

De vergrendelde Bitcoins in decentrale financiële toepassingen kunnen deze drijvende kracht zijn. Volgens DeFi Pulse wordt er momenteel voor meer dan 1 miljard dollar aan Bitcoins getokenized in Ethereum toepassingen. Het totaal volume van de DeFi-markt bedraagt momenteel ongeveer 8,5 miljard dollar. De populariteit van ETH-protocollen om passieve winst te maken door Bitcoin aan te houden, kan dus zeker de volgende prijstrend worden!

De halvering kan het effect van Bitcoin in DeFi alleen maar versterken, omdat het dezelfde functie creëert doordat de rewards voor de miners zijn gereduceerd. Tegelijkertijd mag de schakel tussen de traditionele markten en de Bitcoin niet over het hoofd worden gezien. Dit laatste aspect is dikwijls een andere manier om een portfolio te diversifiëren, zodat BTC kwetsbaar is voor grote verkopen samen met andere risicovolle assets.

Wat zal sterker zijn? Institutionele beleggers of de reductie van de opbrengst doordat de coins in toepassingen worden vergrendeld? – Daar zullen we snel achter komen.

Quote van de week –

“De enige reden waarom we andere mensen vragen hoe hun weekend was, is om hen te vertellen hoe ons eigen weekend was.”

– Chuck Palahniuk –

Crypto-term van de week:

Yield farming – Dit is één van de grootste trends en buzz woord van 2020… maar wat betekent het allemaal?! Wanhoop niet, we hebben hier een eenvoudige definitie voor u.

Daar gaat ie dan, yield farming is een vorm van rente verdienen door crypto te investeren in gedecentraliseerde financiële markten.

Andere niet te missen artikels (URL-link bijgevoegd naar het desbetreffend artikel):

1.Coinbase Pro gaat stoppen met het verwerken van gasvergoedingen voor ETH-transacties – Dit betekent dat klanten in plaats daarvan zullen moeten betalen. DeFi’s explosie in popularitei is de schuld van deze stap. Enkele uren voor de bekendmaking, onthulden gegevens van Glassnode nog dat er bijna $1 miljoen aan fees werd besteed in slechts één uur tijd. Sommige gebruikers hebben deze beslissing bekritiseerd.

2.Twitter verhoogt zijn veiligheid – Twitter heeft grote veiligheidsupgrades gedaan in de aanloop naar de Amerikaanse verkiezingen. Alle high-profile accounts zullen nu worden gevraagd om een sterker wachtwoord te gebruiken en twee-factor authenticatie mogelijk te maken. Ze zullen ook worden gewaarschuwd voor verdachte activiteiten en nieuwe beschermingsmaatregelen zullen kwaadwillige overnamepogingen voorkomen. Het komt maanden na de grote hack die om BTC-donaties vroeg.

3.BTC’s sociale sentiment op een laag pitje! – Het tracken van de publieke perceptie op sociale media en in forums – heeft een recordlaagte bereikt, aldus de data. De on-chain tracking firma Santiment zegt dat de vermeldingen, hashtags en commentaren over de cryptocurrency zijn gekelderd. Verrassend genoeg gebeurde dit toen Bitcoin voor het eerst sinds maart boven de $10.000 uitkwam.

4.Coinbase Pro lists de Uniswap token, enkele uren na de $1.500 airdrop – De Amerikaanse crypto-exchange Coinbase zei dat het spoedig een notering zou doen van UNI, de native token van de gedecentraliseerde exchange Uniswap. Dit hebben ze nu ook gedaan op het professionele trading platform Coinbase Pro. De beruchte “Coinbase pomp” volgde kort daarna, waardoor UNI met 22% steeg tot $4.

5.Polkadot Projecten zullen in 2021 in staat zijn om hun eigen tokens te slaan – Er komt een token minting systeem op het Polkadot blockchain ecosysteem, wat veelbelovend is voor een betere versie van Ethereum’s ERC-20 standaard, het mechanisme dat de aanzet gaf tot duizend token sales.

6.Bakkt’s Bitcoin Futures markt bereikt All-Time High – Volgens gegevens van The Block heeft Bakkt op dinsdag voor $173 miljoen aan fictieve verhandelde volumes geboekt, wat een all-time high is. De volumes voor de Bitcoin-futures van CME lagen maandag volgens data van Skew iets boven de $383 miljoen.

 

Aankomende events –

21 september –

  • Uniswap – Coinbene Listing
  • Lead wallet – LBank listing

22 september –

  • IoTeX – Mimo DEX lancering
  • Ardor – Hardfork

24 september – 

  • Fetch.Ai – Autonomous Agent webinar

25 september –

  • Matic Network – BadBit Casino
What's your reaction?

Leave a comment