Wekelijkse update 15 -21 april

Bitcoin (BTC) en zijn belangrijkste collega’s hebben deze week een extra duwtje in de rug gekregen, wat nog eens bewijst dat de markt zich in een opwaartse spiraal bevindt, die maandenlang zou kunnen voortduren. De marktkapitalisatie van de cryptocvaluta’s heeft deze week geen nieuwe hoogtepunten bereikt, maar de prijsactie voor de individuele munten wijst erop dat er nog meer winst in het verschiet ligt.

De dominante trend van Bitcoin versterkt

Bitcoin, de grootste en meest invloedrijke cryptocurrency, heeft opnieuw een jaarlijkse piek in het oog na een stijging van bijna 4% gedurende de week. De BTC prijs die op Bitfinex ten minste twee keer boven de $5.300 uitkwam, vormde de basis van een voortzetting voor de rally die in februari begon.

Zoals we deze week meldde, is de volgende vierjarige cyclus van Bitcoin al goed op gang gekomen. Voor beleggers betekent dit het begin van een nieuwe dominante markttrend. Het betekent dus ook dat BTC het dieptepunt bereikt heeft.

Een verdere analyse van de maandelijkse prijsactie suggereert dat de dominante trend van bitcoin meestal vijf tot zes maanden aanhoudt. Met twee opeenvolgende maandelijkse stijgingen zou Bitcoin op schema kunnen liggen voor een verdere stijging tijdens het voorjaarsseizoen en de zomer.

Binance Coin breidt zijn positieve koers verder uit

De sterke stijging van Binance Coin (BNB) zette zich deze week voort, want ook deze week bleven de investeerders zich achter ’s werelds meest liquide cryptocurrency exchange verzamelen. De laatste zeven dagen, is de waarde van BNB met 31% gestegen, inclusief een 11% rally op vrijdag.

BNB staat nu op $23,45, een nieuwe recordwaarde die sinds begin januari bijna verviervoudigd is. In termen van marktkapitalisatie, wordt Binance Coin gewaardeerd op 3,3 miljard dollar (op het moment van schrijven).

Binance heeft onlangs verschillende belangrijke aankondigingen gedaan, waaronder het vaststellen van de datum voor de langverwachte gedecentraliseerde exchange. De Binance DEX is klaar voor lancering op 23 april, volgens een officiële tweet.

De investeerders zijn ook opgewekt over de lancering van de fiat-to-crypto exchange van Binance later deze maand. In eerste instantie zal het platform worden gereserveerd voor Singapore. Fiat-to-crypto platforms zoals Coinbase zijn uitermate gewild bij particuliere beleggers.

De “small cap” coins blinken uit!

Het einde van de crypto-winter is voor een aantal altcoins een zegen geweest, omdat sommige de laatste maanden een enorme groei hebben meegemaakt. Tezos (XTZ) was deze week de beste small-cap performer, met een winst van maar liefst 42%.

Het platform voor smart contracts en gedecentraliseerde applicaties wordt momenteel verhandeld op 1,36 dollar, het hoogtepunt sinds vorige zomer. XTZ heeft bijna 200% winst geboekt ten opzichte van begin dit jaar.

Basic Attention Token (BAT) – Deze was deze week een andere toppresteerder, die meer dan 30% heeft behaald (tot $0,3666). BAT heeft ondersteuning gekregen van de Coinbase Pro-listing en het verdienprogramma van het platform, dat gebruikers in staat stelt om BAT te verzamelen d.m.v. een reeks tutorials tot een goed einde te brengen.

Frankrijk wil dat de Europese Unie (EU) de onlangs goedgekeurde crypto-voorschriften gelijkstelt

Begin april heeft het Franse parlement de cryptocurrency-wet goedgekeurd. Deze regelgeving omvat voornamelijk licentie- en belastingregels.

Op basis van het nieuwe regelgevingskader kunnen cryptocurrency-makelaars en token uitgevende instellingen een beroep doen op de toezichthouder van het land, dit om een bedrijfsvergunning te verkrijgen. Bovendien zal iedereen die betrokken is bij de sector, van makelaars tot custodians, en zelfs traders / investeerders, belasting moeten betalen over de winst die zij maken met cryptocurrencies.

Een primaire doelstelling voor Frankrijk van het nieuwe reguleringsmodel is het identificeren van de marktdeelnemers.

Naast de KYC-protocollen hebben de Franse regelgevers ook de intentie om de identiteit van de uitgevers van token en van crypto-makelaars te verifiëren om zo het witwassen van geld en de uitroeiing van frauduleuze ondernemingen te bestrijden.

Veel belanghebbenden in de EU hebben ook vastgesteld dat er behoefte is aan een uniforme regelgevingscode voor cryptosector. Een dergelijke stap zou een einde kunnen maken aan de mengelmoes van “virtuele valutawetten”, waardoor er mogelijk reguleringsarbitrage binnen de EU-lidstaten zou kunnen ontstaan.

50% van de blockchainbedrijven is op Ethereum gebouwd!

Een nieuw artikel van Forbes laat zien dat meer dan 50% van de Forbes miljardenbedrijven met de Ethereum blockchain werkt, waaronder een aantal vooraanstaande technologiebedrijven. Op de lijst van deze bedrijven staat onder meer Amazon, Overstock, BNP Paribas, UBS, Metlife, Coinbase, Google, Microsoft, Comcast, Foxconn, Intel en Samsung. Dit is een indrukwekkende lijst die nog niet volledig is vrijgegeven. De lijst werd samengesteld door een team van schrijvers en redacteurs, die zich alleen richten op bedrijven met activiteiten in de VS.

Joseph Lubin woonde de Deconomy-conferentie bij en sprak uitgebreid over de vooruitzichten van de Ethereum-blockchain en hun oplossingen, en het lijkt erop dat zijn overtuigingen worden ondersteund door de gegevens van het Forbes-artikel.

Professioneel dienstverlener Ernst and Young heeft ook een nieuwe tool voor zakelijke klanten uitgebracht die bovenop de Ethereum blockchain draait, met de nadruk op privé-transacties.

ING test de privacytechnologie "Bulletproof"

De multinational bank ING test een nieuwe technologie die de privacytechnologie “Bulletproofs” op Bitcoin zou implementeren, waardoor transactiebedragen worden verborgen. Dit is dezelfde technologie die Monero vorig jaar heeft geïmplementeerd.

Lees hier – Is Monero de “bulletproof coin” als het gaat om privacy?

De technologie is ontwikkeld door cryptografen van Stanford University, het University College London en Blockstream. De methode werd gekozen in plaats van de zero knowledge proofs methoden die projecten zoals Zcash hebben gepromoot. Bulletproofs beperken de hoeveelheid data bij elke transactie en verkorten de bevestigingstijd aanzienlijk.

Privacybescherming bij financiële transacties is een ontwikkeling met uiteenlopende autoriteiten, waarvan de meesten ertegen zijn. Maar, indien geïmplementeerd, zou het banken een voordeel kunnen opleveren in die zin dat gevoelige financiële informatie onzichtbaar zou zijn voor concurrerende partijen.

IOTA heeft de "Open Source Coördinator" vrijgegeven op hun Mainnet

Het Directed Acyclic Graph project IOTA (MIOTA) heeft op 10 april zijn open source coördinator op het mainnet gepubliceerd, een stap waar IOTA-investeerders vrij optimistisch over zijn. Deze actie is de laatste stap om individuen en groepen in staat te stellen hun eigen private netwerken op te zetten, te testen en gemakkelijker Proof-of-Concepts (PoC’s) te ontwikkelen.

De coördinator, onder de naam “Compass”, werd oorspronkelijk een paar maanden geleden vrijgegeven. Het is een nieuwere versie die transparantie biedt en het IOTA netwerk open source maakt, waardoor open source mogelijk wordt.

IOTA onderscheidt zich van andere topcryptocurrencies door het feit dat het geen blockchain gebruikt, maar een Directed Acyclic Graph (DAG), die in de ogen van de project-ontwikkelaars ideaal is om te schalen.

Het project heeft zich de laatste tijd aangesloten bij een aantal initiatieven en heeft zich verbonden aan een aantal partners, stappen die de zichtbaarheid en groei van het project zullen vergroten.

Rakuten Bank laat nu miljoenen van haar klanten toe om crypto te kopen

Rakuten Wallet Co., Ltd., is een dochteronderneming van de Japanse e-commerce gigant, Rakuten Group. Het wordt ook wel de Japanse ‘Amazon’ genoemd. Het bedrijf behaalde in 2018 een omzet van zo’n 9 miljard euro. Sinds deze week is de onderneming begonnen met een portal waar klanten zich kunnen registreren voor de nieuwe cryptocurrency wallet van het bedrijf. Het cryptocurrency platform van Rakuten zal in juni gelanceerd worden, dit werd bekend gemaakt via een offficiële post op hun website.

Om gebruikers de best mogelijke ervaring te geven, beweert Rakuten dat het de zogenaamde “artificial intelligence” (AI) powered customer care service heeft geïmplementeerd die 24 uur per dag, 7 dagen per week, in real time, op alle vragen van klanten zal reageren, dit het hele jaar door.

De firma heeft liet ook vallen dat het van plan is om een smartphone-app (Rakuten-pay) te ontwikkelen die het voor klanten gemakkelijker zal maken om crypto-assets te verhandelen, geld te storten en op te nemen, waar dan ook ter wereld. Hieruit kunnen we afleiden dat naast het lanceren van een eigen cryptocurrency exchange, Rakuten ook crypto zal gaan accepteren binnen haar webshops.

De omvang van Rakuten’s operaties en hun serieuze inspanningen om meer gebruikers aan boord te krijgen voor hun crypto-diensten kunnen een sterke stimulans zijn voor adoptie.

Bakkt wordt weer geconfronteerd met vertraging

Intercontinental Exchange (ICE) wordt momenteel getroffen door sterke tegenstand van de beurstoezichthouders inzake de geplande lancering van Bakkt, een ambitieus cryptocurrency project dat erop gericht is om de markt voor Bitcoin in beweging te krijgen.

De eerste roll-out van fysiek gesteunde Bitcoin futures wordt al maanden uitgesteld door de tegenwerking van de Commodity Futures Trading Commission (CFTC). Zoals Bloomberg opmerkt, hebben de federale toezichthouders zich kritisch opgesteld ten opzichte van het voorgestelde custody-kader van Bakkt. In antwoord op deze zorgen is ICE de mogelijkheid aan het afwegen om een vergunning te verkrijgen van de New Yorkse financiële toezichthouders, waardoor het nieuwe cryptoplatform de tokens van de beleggers zou kunnen vasthouden en opslaan.

ICE heeft al $740 miljoen opgehaald voor het Bakkt project. Dit bedrag is ruim vier keer zo groot als wat er oorspronkelijk werd gerapporteerd. Het is duidelijk dat beleggers grote dingen verwachten van het institutionele Bitcoin-platform. Bakkt wil niet alleen een gereguleerde Bitcoinmarkt lanceren, maar wil ook retailtransacties vergemakkelijken door bedrijven de mogelijkheid te bieden om BTC om te zetten in dollars. Het bedrijf is daarvoor al een partnerschap aangegaan met onder meer Starbucks en Microsoft.

En tot slot

Met cryptomarkten die elk jaar weer nieuwe hoogtepunten bereiken, is het pad met de minste weerstand nog steeds richting het noorden. Op basis van onze huidige trendanalyse is het duidelijk dat de Bitcoin in een dominante uptrend zit die nog minstens twee tot drie maanden kan aanhouden. Bitcoin geniet ook van een hernieuwde stabiliteit, een teken dat de markt een nieuwe basis heeft gecreëerd voor de virtuele munt.

De altcoinmarkt volgde eveneens de richting van Bitcoin, met een paar opmerkelijke uitzonderingen. Altcoins zoals BNB, EOS en de hierboven vermelde “small caps” blijven onafhankelijk van BTC handelen. Deze coins moeten zeker in het oog  gehouden worden voor een verder opwaarts potentieel.

Nog enkele opvallende krantenkoppen (met de desbetreffende links):

Nestlé & Carrefour werken met IBM’s Blockchain, de vraag naar XLM Stellar opent zich dankzij IBM’s Blockchain – De Zwitserse voedselgigant Nestlé en supermarktketen Carrefour werken samen met de bedoeling om een populair Frans instant product, aardappelpuree, in de hele supply chain te volgen. Zowel Nestlé als Carrefour zijn lid van IBM’s Food Trust platform, een initiatief om de transparantie in de voedselvoorzieningsketen te vergroten.

BitMEX heeft plannen om een crypto-optieplatform te openen – BitMEX CEO, Arthur Hayes, heeft in een interview met de podcast Venture Coinist op 12 april aangekondigd dat het derivatenplatform in de komende 12 tot 18 maanden een optieplatform zal toevoegen.

BAT & Brave worden aangeboden bij Archief.org – Archive.org heeft naar het Brave project en zijn Basic Attention Token (BAT) een speciale shoutout gedaan in een recente blog post, waarin staat dat wat ooit een “leuk experiment” was, is geëvolueerd naar iets serieuzer, wat een hint geeft voor een toekomst waarin het internet niet wordt aangedreven door advertenties.

10 Banken willen de nationale betalingscorporatie van India verbeteren door het implementeren van de blockchain – Het National Payments Corporation van India (NPCI), een overkoepelende organisatie die zich bezighoudt met alle retailbetalingen in India, overweegt de implementatie van zeer schaalbare blockchain-technologie om het digitale betalingsverkeer in het land te versterken.

Giant Tech Mahindra wil samenwerken met Samsung door middel van blockchaintechnologie – Nieuws is dat Samsung’s dochteronderneming Samsung SDS naar verluidt samenwerkt met de Indiase IT-firma Tech Mahindra op het gebied van blockchain-initiatieven die zich richten op internationale blockchainmarkten.

EToro komt met crypto-exchange voor professionele traders, EToroX – Sociaal handelsplatform eToro heeft zijn volledige cryptocurrency exchange platform, eToroX, gelanceerd en het beschikt over zes grote cryptocurrencies en acht stablecoins. De exchange is gericht op professionele traders.

Events deze week:

22 april – 

  • IoTeX – Mainnet alpha lancering
  • Bitcoin SV – Binance Delisting
  • Phantasma – partner reveal

23 april – 

  • Basic Attention Token (BAT) – Milestone 063.x
  • Event – Blockchain life Asia

25 april – 

  • Celer Network – K.E.Y platform 2019

Heeft u vragen over dit artikel of bent u van een andere mening? Laat het ons dan zeker weten. Word lid van onze Telegram groep en kom rechtstreeks in contact met al onze teamleden en met andere crypto-enthousiastelingen. De groep is interactief en bevat alle relevante informatie die voor u van nut kan zijn. De groep is voor iedereen toegankelijk en we proberen iedereen verder te helpen waar kan.

 

What's your reaction?

Leave a comment