Wekelijkse update 15 – 21 juli

Bitcoin’s langdurige afwikkelingsperiode van “17 month highs” ging deze week verder, met prijzen die voor het eerst de $9.000 support testten, en dat voor de eerste keer in meer dan een maand. Vervolgens gebeurde er iets onverwachts: Bitcoin won $1.000 in een tijdspanne van enkele minuten, waardoor de prijzen op donderdag terug boven de $10.000 uitkwamen.

De oorzaak van deze Bitcoin ´Hail Mary´ is onduidelijk, hoewel sommige analisten speculeren dat het misschien weer een short-squeeze is geweest om de bears uit te roeien. In elk geval, de rally was aanstekelijk, en hielp altcoins en tokens een deel van hun brutale wekelijkse verliezen terug te winnen.

Bitcoin houdt voet aan de grond, maar is nog steeds niet klaar voor de week die komt!

Ondanks de dappere herstelpoging van donderdag is de Bitcoin prijs deze week nog steeds 12% lager dan voordien. De grootste cryptocurrency stuitte op een weerstand van $13.000, omdat de bulls er niet in slaagden om de uitgeputte rally verder uit te breiden voorbij dit punt, en dit tot twee keer toe.

Bitcoin is nog steeds meer dan verdriedubbeld sinds december, wat het begin van de nieuwe vierjarige cyclus betekende. Maar zelfs bij een nieuwe bullmarkt doorlopen we fases, zoals accumulatie, correctie en consolidatie. Bitcoin is in het voorjaar parabolisch gegaan, heeft ruim 30% gecorrigeerd en is nu op zoek naar een nieuwe basislijn voor support. Voor nu, is de $10.000 een solide niveau gebleken, maar analisten houden er rekening mee dat een sterkere terugval naar de 8- tot 9.000 dollar mogelijk is.

Zelfs met de recentste correctiefase, blijft het dominantie-niveau van Bitcoin groeien. Het aandeel van de coin heeft deze week in de totale cryptomarkt een aandeel van 67% bereikt, het hoogste aandeel in meer dan twee jaar.

De “altcoin metldown” zet zich voort!

De overmaatse invloed die Bitcoin heeft op altcoins en tokens was deze week duidelijk zichtbaar, waarbij alternatieve assets een gecombineerde waarde van 25 miljard dollar aan marktkapitalisatie hebben verloren. De Alts hebben uiteindelijk hun wekelijkse dalingen wat verzacht, maar worden in totaal nog steeds op minder dan $100 miljard gewaardeerd.

De totale altcoinmarkt, beginnend van 3 juli tot en met 20juli

Met uitzondering van Tether’s stablecoin, rapporteerden alle top 20 altcoins enorme verliezen deze week. Ethereum ervaarde de grootste wekelijkse daling onder de grote spelers, met een daling van 21,4%. XRP verloor 8,6%, Litecoin verloor 8,1% en Bitcoin cash daalde met 13,7%.

EOS, Tron, Stellar en Cardano daalden ook allemaal met dubbele cijfers.

Bakkt testen beginnen

Op 22 juli zal het Intercontinental Exchange Bakkt trading platform beginnen met het testen van zijn bitcoin futures product, waarmee de weg wordt geëffend naar een ruimere institutionele adoptie van cryptocurrency. Het testen werd vorige maand bevestigd door Bakkt’s belangrijkste operationele officier: Adam White.

Op 13 juni blogpost, zei White, “Bakkt zal de gebruikersacceptatie testen voor zijn bitcoin futures, die in de ICE Futures US zijn opgesomd, verhandeld en geautoriseerd, in werking te stellen”, beginnende op 22 juli.

Hij voegde toe:

“Dit is geen kleine stap. Deze lancering zal een nieuwe standaard inluiden voor toegang tot cryptomarkten. Vergeleken met andere markten blijft de institutionele toetreding tot crypto onderworpen door beperkingen zoals de marktinfrastructuur en de wettelijke zekerheid. Dit resulteert in lagere tradingvolumes, liquiditeit en prijstransparantie dan de meer gevestigde markten zoals het Brent Crude Futurescontract van ICE, dat wereldwijd vertrouwen heeft verdiend in het bepalen van de wereldprijs van ruwe olie”.

Volgens Sam Doctor of Fundstrat Global Advisors streeft Bakkt ernaar om haar nieuwe handelsplatform tegen het einde van het derde kwartaal op te starten.

Bakkt’s intrede op de bitcoinmarkt is een belangrijke mijlpaal in de aanloop naar het halverende evenement van volgend jaar. De Bitcoin-prijs is meer dan verdrievoudigd ten opzichte van het dieptepunt van december en alle tekenen lijken erop te wijzen dat institutionele kopers en lange-termijnhouders de belangrijkste katalysatoren voor de rally zijn. Met Bakkt is er een sterke reden om aan te nemen dat de institutionele belangstelling zal toenemen, gezien alle stappen die zijn genomen om de naleving van de regelgeving en de veiligheid te waarborgen.

Ondanks het feit dat Bakkt geen klanten heeft, heeft Bakkt al $740 miljoen aan Serie A-financiering ingezameld. Het is duidelijk dat Bakkt veel steun krijgt.

BitMEX wordt onderzocht

BitMEX, de beurs voor Crypto-derivaten, wordt momenteel onderzocht door de U.S. Commodity Futures Trading Commission (CFTC) naar aanleiding van illegale handel met klanten, volgens een nieuw rapport van Bloomberg.

Aan de hand van anonieme bronnen die bekend zijn met de zaak, zegt Bloomberg dat de toezichthouders een maand lang onderzoek uitvoeren om vast te stellen of BitMEX de regels heeft overtreden door Amerikanen toe te staan om op het platform te handelen, dat niet geregistreerd is bij de CFTC.

Cryptocurrencies worden door de CFTC beschouwd als grondstoffen, waardoor de toezichthouders de jurisdictie hebben over bitcoin futures en andere derivatenproducten.

In het afgelopen jaar is BitMEX uitgegroeid tot één van de meest populaire handelsplatformen voor bitcoin transacties. Het dagelijks handelsvolume op de beurs steeg in mei tot meer dan 10 miljard dollar, een nieuwe recordhoogte.

Chinese rechtbank: Bitcoin is eigendom

Ondanks een algemeen verbod op de handel in cryptovaluta’s, is China bereid het eigendomsrecht op Bitcoin te garanderen, volgens een nieuwe uitspraak van de Hangzhou Internet Court.

In een uitspraak over een Bitcoin eigendomsgeschil zei de rechtbank dat de Cryptocurrency als “virtueel eigendom” moet worden geclassificeerd en als zodanig moet worden beschermd. De uitspraak heeft de goedkeuring gekregen van de People’s Bank of China, die aan een lokale krant heeft verteld: “Bitcoin is inderdaad virtueel eigendom, maar het is geen fiat geld”.

Shenzhen’s Court of International Arbitration besliste al in oktober dat Bitcoin geclassificeerd is als eigendom en daarom beschermd wordt door nationale wetten. De uitspraak van het Hof bevestigde ook de wettelijkheid van bitcoin-betalingen, wat betekent dat het niet ingaat tegen het bezitten en overmaken van digitaal geld.

New York verleent Bitlicentie aan institutionele Crypto Exchange Seed CX

Het New York Department of Financial Services (NYDFS) heeft een virtuele valutalicentie verleend aan twee dochterondernemingen van de aspirant-leverancier van crypto derivaten Seed CX.

NYDFS-inspecteur Linda Lacewell kondigde maandag aan dat de Seed Digital Commodities Market LLC (SCXM) en Zero Hash LLC – allebei actief onder Seed CX – een BitLicentie hebben ontvangen en dat Zero Hash ook een kredietvergunning heeft gekregen voor het verzenden van geld.

Met zijn BitLicentie is SCXM nu wettelijk in staat om te fungeren als een overeenstemmende motor voor cryptokopers en -verkopers, maar ook als een platform voor block trades. Het bedrijf kan daardoor diensten verlenen aan grote financiële en tradingbedrijven, waarbij Zero Hash optreedt als de geldtransmitter in samenwerking met SCXM.

“Het verkrijgen van twee virtuele valutalicenties door het New York Department of Financial Services vormt de volgende stap in onze groei om de leider te worden in de institutionele handel in digitale activa”, aldus Edward Woodford, CEO van Seed CX, in een verklaring. Hij voegde eraan toe:

“Als houders van een virtuele valutalicentie zullen we in staat zijn om onze trading- en afwikkelingsdiensten uit te breiden naar New Yorkse bedrijven via ons institutioneel platform dat de sterke institutionele technologie, de operationele ondersteuning en de naleving van de regelgeving waar instellingen om vragen, aanbieden”.

Coinbase introduceert nieuwe datatools voor ''Eerste keer'' crypto-beleggers

Coinbase introduceert nieuwe tools om beginnende crypto-gebruikers te helpen begrijpen wat ervaren traders van plan zijn.

De exchange kondigde woensdag aan dat er een nieuwe reeks signalisatietools beschikbaar zijn. Eén zo’n tool zendt de activiteit uit van de beste Coinbase’s traders.

Buiten het delen van statistieken over de Coinbase power users, introduceert het in San Francisco gevestigde bedrijf ook andere data tools om retail gebruikers te helpen bij het nemen van meer geïnformeerde beslissingen.

Coinbase-klanten zullen ook het gemiddelde aantal dagen kunnen zien dat een asset in handen is van traders alvorens het verkocht of verplaatst wordt naar een ander adres. Een ander hulpmiddel meet de populariteit van assets op Coinbase, evenals de relatieve prijscorrelaties met andere crypto assets.

Al deze “exclusieve” datatools zijn vanaf vandaag gratis beschikbaar voor elke gebruiker, aldus Coinbase.

Om de doelstellingen achter deze nieuwe tools te verduidelijken, vertelde een woordvoerder van Coinbase:

“Voor individuele investeerders, met name voor nieuwkomers op de crypto-markt, hopen we dat deze nieuwe signalen een beter geïnformeerd beheer van een gediversifieerde Crypto-portfolio zal stimuleren. Wij willen trading signalen geven om beginnende beleggers te helpen de juiste portfolio uit te bouwen die past bij hun beleggingsdoelstellingen”.

David Lipton van het IMF zegt dat de slechte globale wereldeconomie een antwoord nodig heeft

De regelgevers zullen “meer moeten doen” om de gevaren van digitale valuta’s zoals de geplande Libra token van Facebook Inc. in te dammen. Dit wil niet zeggen dat ze het initiatief moeten verpletteren, aldus de waarnemend directeur van het Internationaal Monetair Fonds David Lipton.

“De risico’s omvatten de potentiële opkomst van nieuwe monopolies, met implicaties in de manier waarop persoonlijke data wordt gemonetariseerd; de impact op zwakkere valuta’s en de uitbreiding van de dollarisering; de mogelijkheden voor illegale activiteiten; bedreigingen voor de financiële stabiliteit; en de uitdagingen van bedrijven die grote sommen geld uitgeven en dus ook verdienen”

 

Hij zei dat een eenvoudige blik op de risico’s betekent dat het “klinkt alsof het moet worden verpletterd”, maar de ontwikkeling is ingewikkelder dan voorheen.

“We kijken terug op de geschiedenis van technologie en innovatie, en een conclusie is dat je in het begin nooit weet hoe waardevol een technologie zal zijn,” zei hij dinsdag op de Bretton Woods 75ste verjaardagsconferentie van de Franse centrale bank in Parijs. “Het vereist jarenlange en vaak decennialange experimenten en aanpassingen.”.

Lipton benadrukte dat particulieren gesteunde stablecoins het digitale betalingssysteem revolutioneren, betalingen versnellen en hun kosten verlagen.

“Deze nieuwe instrumenten kunnen voor betalingen doen wat het internet heeft gedaan voor informatie: transacties veilig, onmiddellijk en bijna gratis maken.”

Crypto-assets kunnen de traditionele geldvormen overtreffen

Onderzoekers van het Internationaal Monetair Fonds zeggen dat de crypto assets en andere vormen van elektronisch geld op een dag het cash geld kunnen vervangen en traditionele bankdeposito’s irrelevant kunnen maken.

In een nieuw document van het IMF worden een aantal verschillende scenario’s geschetst en wordt benadrukt hoe Cryptocurrencies zoals stablecoins tot grote verstoringen kunnen leiden.

“Kortom, het document argumenteert dat de twee meest voorkomende vormen van geld vandaag de dag te maken zullen krijgen met harde concurrentie en zelfs overtroffen zouden kunnen worden”.

Cash en geldstortingen zullen de strijd aangaan met e-geld, elektronisch opgeslagen monetaire waarde die uitgedrukt wordt in en gekoppeld is aan een gemeenschappelijke rekeneenheid zoals de euro, de dollar of renminbi, of een mandje daarvan.

Steeds populairder wordende vormen van e-geld zijn stable coins. E-geld kan geschikter zijn als betaalmiddel, maar er rijzen vragen over de waarde-stabiliteit ervan. Het is immers economisch vergelijkbaar met een particulier beleggingsfonds dat terugbetalingen tegen nominale waarde garandeert. Als er 10 euro ingaat, moet er ook 10 euro uitkomen. De emittent moet in staat zijn om deze belofte te vervullen. Banken zullen de concurrentiedruk van e-geld voelen, maar zouden daarop moeten kunnen reageren door aantrekkelijkere diensten of soortgelijke producten aan te bieden. Toch moeten beleidsmakers voorbereid zijn op een zekere verstoring van het bancaire landschap”.

Het artikel benadrukt ook de risicovolle, speculatieve markt van cryptovaluta’s die niet aan de fiat zijn gekoppeld, zoals Bitcoin en Ethereum.

En tot slot

Na maanden van parabolische winsten en “high peaks”, neemt Bitcoin eindelijk zijn broodnodige adempauze. De manier waarop markten zich op korte termijn gedragen, is een goed gefundeerde indicatie, maar consolidatie zou in dit geval niet zo’n slechte zaak zijn. Volgens John Kolovos van de in New York gevestigde Macro Risk Advisors, moet men niet verbaasd zijn als Bitcoin zich stabiliseert rond de 8.500 tot 9.000 dollar voordat men zich naar een hogere koers begeeft .

Ondertussen vertonen altcoins en tokens geen tekenen van loskoppeling van het ruimere Bitcoin-effect. Het “Ethereum/Bitcoin cross” – dat een belangrijke aanwijzing is voor de vraag naar altcoins – blijft extreem bearish. Er is niets dat erop wijst dat dit snel zal veranderen.

Nog enkele opvallende krantenkoppen (met de desbetreffende links):

Boekhoudkantoor KPMG werkt samen met Microsoft, met R3 op het gebied van de telecom blockchain – KPMG, één van de ” big four ” accountantskantoren, voerde in het verleden industriespecifieke blockchain-proefprojecten uit, telkens met het oog op het oplossen van grensoverschrijdende complicaties, of het opzetten van een netwerk.

De laatste partnerschap, met twee leiders uit de distributed ledger (DLT) industrie, Microsoft en R3, zet de samenwerking voort met het oog op het oplossen van problemen die voortkomen uit multi-party verbindingen. KPMG is in het bijzonder op zoek naar een oplossing voor de harde dataproblemen die zullen ontstaan door 5G-connectiviteit.

Cryptos treden toe tot de wereldwijde wisselkoersconcurrentie zegt de Fed– James Bullard, president van de Federal Reserve Bank van St Louis, verklaarde dat valuta’s in wezen waardeloos en fragiel zijn, nadat Donald Trump had gezegd dat ze uit het niets worden geprint.

“Geen Cryptocurrency verbod”, zegt de Indiase minister van financiën – In de afgelopen maanden zijn er geruchten de ronde gedaan over een dreigend Bitcoin-verbod in India. Een regeringsfunctionaris verklaarde onlangs echter dat er geen plannen zijn om Bitcoin of enige cryptocurrency in het land te verbieden.

Cryptocurrency fondsbeheerder Grayscale’s assets under management is de afgelopen drie maanden verdrievoudigd – New York gevestigde crypto-fonds manager Grayscale meldde gisteren dat zijn assets under management verdrievoudigd zijn van 926 miljoen dollar naar 2,7 miljard dollar in de laatste drie maanden. Ook al is dit nog steeds een schuw gegeven ten opzichte van 2017, toch zegt Grayscale dat de gezonde groei van het tweede kwartaal te danken is aan de heropleving van de digitale assetmarkt.

ErisX, de provider van derivaten voor digitale assets, is lid geworden van de Amerikaanse Kamer van Koophandel – op 18 juli is ErisX lid geworden van de kamer van digitale koophandel, een belangengroep die de digitale asset- en blockchain-industrie promoot. ErisX is dus toegetreden tot organisaties zoals Fidelity Investments, Overstock.com’s Medici Ventures, de onderneming R3 die zich bezighoudt met de blockchain-software, stablecoin-platform trustToken en profesionele dienstenleverancier Accenture, en uiteraard nog vele anderen.

Zwitserse Crypto-makelaar Bitcoin Suisse dient een aanvraag in voor bank- en security licentie – Bitcoin Suisse, een cryptomakelaar en pionier van de “Crypto-valley” in Zwitserland, heeft de nodige maatregelen genomen om te voldoen aan een ” volwaardige ” wettelijke omgeving.

Events deze week:

22 juli –

  • Bakkt – platform testen
  • Nexus – Mainnet Security audit
  • Vechain – Upgrade v1.1.2
  • Genesis Vision – Coin partnerschap

24 juli – 

  • Bitcoin SV – Block Size Upgrade 2GB
  • Waves – Kiev Dapp Workshop

25 juli – 

  • Tron – Power of one lunch
  • EOS – Eosfinex lancering 
  • OmiseGO – First OMG burn
  • Event – World Blockhain summit

Heeft u vragen over dit artikel of bent u van een andere mening? Laat het ons dan zeker weten. Word lid van onze Telegram groep en kom rechtstreeks in contact met al onze teamleden en met andere crypto-enthousiastelingen. De groep is interactief en bevat alle relevante informatie die voor u van nut kan zijn. De groep is voor iedereen toegankelijk en we proberen iedereen verder te helpen waar kan.

 

What's your reaction?

Leave a comment