Wekelijkse update 15 – 21 juni

Wekelijks TA overzicht –

Totale Market Cap: ~ $266 miljard (~0%)
BTC Prijs: ~ $9.353 (~0.5%)
BTC-dominantie: 64.7%
Opmerkelijke movers:  Aave (64%),  Nexo (43%),  Synthetix Network (24%),  Ren (17%),

Bitcoin haalde op maandag 15 mei een bodem van 8.899 dollar en bracht vervolgens het grootste deel van de week door in een krappe range, beperkt door 9.300 dollar aan de onderkant en 9.600 dollar aan de bovenkant. Veel cryptocurrency traders hebben gewacht op een nieuwe poging om boven de psychologische $10.000 uit te komen, maar de cryptocurrencymarkt is futloos gebleven vanwege de lage trading activiteiten.

Het weekend kan zorgen voor volatiliteit in de markt!

Het weekend zou er wel eens voor kunnen zorgen dat de langverwachte volatiliteit van de markt uitgeput wordt door range-bound trading. Aangezien de traditionele markten gesloten zijn, zijn de digitale assets nog steeds beschikbaar, wat ze kwetsbaar maakt voor de fluctuaties van het beleggerssentiment. Ook voeren traders meestal minder transacties uit, maar hebben ze de neiging om groter te zijn wat betreft volumes.

Gezien het feit dat de markt al bijna een maand stilstaat, zal zelfs de kleinste trigger de boel in beweging zetten en de bal aan het rollen brengen. Grote hoeveelheden trading orders die gegroepeerd zijn rond de huidige koers maken de markt kwetsbaar voor extreme bewegingen en dit in beide richtingen.

Markt dominantie

  • 1. Bitcoin - 64.7%
  • 2. Ethereum - 9.6%
  • 3. Ripple - 3.7%
  • 4. Tether - 3.5%

BTC - Technische analyse & prijs analyse aan de hand van ruwe data

Op de weekly chart beweegt Bitcoin (BTC) zich sinds begin mei op de SMA50 (rond de $8.750). De koers dook onder deze barrière en probeerde verschillende keren te herstellen boven de $10.000, maar keerde onvermijdelijk terug naar zijn range. Op de weekly chart is de RSI meestal vlak, wat betekent dat BTC/USD nog een paar dagen aan de zijlijn kan blijven staan.

De richting van de doorbraak is op dit moment nog onduidelijk, hoewel de bears een voordeel zouden kunnen hebben, omdat de prijs de neiging heeft om dichter bij de onderste rand van het consolidatiekanaal te komen. Eenmaal gebroken kan de sell-off worden uitgebreid naar de $8.420 (de middenlijn van de Bollinger Band) en de psychologische $8.000. Dit gebied zal het neerwaartse momentum vertragen en dienen als startpunt voor een nieuwe bullish wave. Mocht deze wegvallen, dan zal de wekelijkse SMA200 op $7.200 in beeld komen. Bitcoin wordt sinds eind april boven deze MA verhandeld.

De daily chart bevestigt de range-gebonden trading met een bearish bias aangezien de prijs onder de SMA50 daily blijft van $9.400. De lokale support wordt gecreëerd door de onderste lijn van de Bollinger Band daily tegen $9,150 met de volgende focus op $9,000, gevolgd door de bovenvermelde SMA50 weekly tegen $8,750.

Bovendien zal een duurzame stap boven de recente “channel -resistance” van $9.550 het technisch beeld op korte termijn verbeteren en zorgen voor een uitgebreid herstel in de richting van psychologische $10.000. Deze barrière wordt versterkt door de bovengrens van de Bollinger Band daily. Het is gevaarlijk omdat veel retailtraders er in dit stadium voor kunnen kiezen om de winst veilig te stellen. Als dit gebeurt, zal de koers weer terugkeren naar zijn range.

Volgens de gegevens die wij beschikbaar hebben, heeft meer dan 74% van de Bitcoin-gebruikers nu met 554k BTC-adressen hun break-even-prijs in een smalle range van $9.500 tot $9.600. Dit betekent dat de bulls moeilijk hun weg kunnen vinden in dit gebied.

BTC prijsanalyse aan de hand van data – De In/Out of the Money Around Price (IOMAP) indicator constateert dat meer dan 2,1 miljoen adressen voorheen zo’n 1,42 miljoen BTC hebben gekocht tussen de 9.307 en 9.578 dollar, een kritisch resistance niveau, aangezien meerdere van deze adressen zullen proberen om de kosten van hun posities te dekken.

Kijkend naar het supportniveau, hebben bijna 1 miljoen adressen voorheen een totaal van 559k BTC tussen de $9.018 en $9.288 gekocht. Verwacht wordt dat dit als een sterke support zal fungeren aangezien de houders in deze range  zullen proberen om winstgevend te blijven en vervolgens de prijzen boven dit niveau trachten te duwen.

Door deze niveaus te vergelijken met die van de technische analyse, kunnen we concluderen dat kopers een support in de buurt van de $9.000 trachten te creëren, terwijl de verkopers een resistance zullen creëren rond de $9.500. De kracht van deze prijsklassen, zoals aangetoond door de omvang in volume van deze clusters, wijst erop dat het mogelijk is dat Bitcoin aan een bereik gebonden is en potentieel sterk in beide richtingen kan bewegen zodra deze prijzen doorbroken worden.

Onze 6 belangrijkste artikels

Recente analyse JPMorgan Chase zegt dat de Bitcoin prestaties voor 2020 de groei en volwassenheid van het asset aantoont!

De analyse wijst op een correlatie tussen Bitcoin en de wereldwijde aandelen. De door Bloomberg aangehaalde JPMorgan Chase analyse onderzocht de prestaties van Bitcoin en andere assets sinds het begin van het jaar. Meer in het bijzonder werden hun prestaties beoordeeld tijdens de massale sell-off midden maart, als gevolg van COVID-19.

Het rapport van de Amerikaanse multinational bank beweerde dat ondanks de harde daling van alle assets, “Bitcoin relatief ongedeerd tevoorschijn kwam”. De strategen die de analyse leidden, zijn Joshua Younger en Nikolaos Panigirtzoglou, ze concludeerden dat het overleven van de crisis van maart 2020 de “lange levensduur van BTC als asset class” heeft aangetoond.

De andere kant van de medaille

De bank merkte echter ook op dat dergelijke prijsschommelingen in alle cryptocurrencies meer worden gebruikt als speculatiemiddel dan als “medium of exchange” of als “store of value“.

De strategen onderzochten ook de correlatie tussen de assets tijdens deze uitdagende tijd. Ze gaven aan dat Bitcoin de laatste tijd meer correleert met risicovollere assets zoals aandelen, in plaats van met goud.

Het startschot van Reddit’s schalings-oproep!

Reddit is van plan om haar Ethereum-aangedreven community points token uit te rollen op al haar subreddits, waardoor het beschikbaar is voor 430 miljoen maandelijkse gebruikers. Maar om dit mogelijk te maken, heeft het team van Reddit een schaaloplossing nodig die een enorm aantal transacties per seconde ondersteunt.

Vorige maand lanceerde de social media reus de ERC20 tokens MOON en BRICK voor leden van de subreddits r/Cryptocurrency en r/FortniteBR.

Auteurs die populaire berichten en comments schrijven, kunnen de tokens als beloning verdienen. Om het schaalniveau te bereiken dat nodig is om het beloningssysteem voor al zijn gebruikers aan te drijven, werkt Reddit nu samen met de Ethereum Foundation aan mogelijke oplossingen om het schaalprobleem aan te pakken.

Het luidt als volgt:

“De meeste bestaande schaaloplossingen richten zich op de exchange use case, die het optimaliseren voor transfers bevordert. Veel van deze ontwerpen houden geen rekening met de kosten voor het verkrijgen van tokens of het betreden van het scaling systeem, wat aanzienlijk kan zijn”.

Reddit nodigt Ethereum-schaalprojecten uit om de community te laten zien hoe jouw schaaloplossing kan worden gebruikt om Community Points naar het mainnet te brengen…

Hoewel we geen nieuwe schaalprojecten verwachten, hopen we dat u, de Ethereum-schaaldeskundige, ons kan laten zien hoe we de community points kunnen schalen”.

De deadline voor inzendingen nadert snel, en alle demo’s moeten voor 31 juli ingediend zijn.

De reden achter de twee abnormale hoge transactieskosten op Ether (ETH) is uitgeklaard!

Zoals gerapporteerd door het Chinese blockchain analytics bedrijf PeckShield op 16 juni, lijkt het oorspronkelijke adres afkomstig te zijn van het Koreaanse platform GoodCycle, een onlangs gelanceerde peer-to-peer exchange die “investerings”-mogelijkheden biedt aan zijn gebruikers.

Volgens PeckShield vertoont dit platform alle tekenen van een Ponzi-scheme, wat de snelle stijging van de populariteit zou kunnen verklaren.

De analisten voerden een grondige blockchain-analyse uit en ontdekten dat een wallet die begint met “0xcdd6a2b” de oorsprong was van de eerste twee transacties. Het team kon een storting doen op het GoodCycle-platform en toonde onomstotelijk aan dat het naar dat adres ging.

De PlusToken-verbanden

De anonieme onderzoeker Frank Topbottom heeft kunnen vaststellen dat verschillende adressen die verbonden zijn met het massale PlusToken Ponzi-schema, in wisselwerking staan met het adres dat later met GoodCycle is geassocieerd. Specifiek, fondsen van de bekende PlusToken stuurden ETH naar hetzelfde stortingsadres dat gebruikt werd voor bepaalde transacties op het GoodCycle-adres.

Het is onduidelijk of de vereniging dieper gaat. Het is mogelijk dat GoodCycle gewoon een andere plaats was die door de oplichters werd gebruikt om hun opbrengsten wit te wassen.

Coinbase introduceert toolkit voor blockchain-integratie

De populaire in San Francisco gevestigde crypto-exchange Coinbase heeft Rosetta gelanceerd. Rosetta is een toolkit die speciaal ontworpen is om blockchain-integratie eenvoudiger en effectiever te maken, vooral voor exchanges die met nieuwe tokens werken.

In een blogpost verklaarde Coinbase dat Rosetta vanaf 21 juni voor zowel crypto exchanges als blockchain-ontwikkelaars beschikbaar is.

Met het toenemende aantal blockchains – en met alle blockchains met unieke specificaties – moeten exchanges tijd en zorg besteden aan de verschillende blockchains. Coinbase zag de noodzaak van standaardisatie. Daarom, zeggen ze, werd Rosetta ontworpen om de fondsen veilig te houden en te zorgen dat de compatibiliteitsproblemen die ontwikkelaars kunnen vertragen, worden opgelost.

Naast exchanges, is het bedrijf van mening dat andere cross-blockchain applicaties kunnen profiteren van Rosetta’s standaard formaat, waardoor de hoeveelheid code die ontwikkelaars nodig hebben om te schrijven wordt gereduceerd.

Rosetta is een boeiende ontwikkeling in de cryptocurrency industrie die helpt bij het opzetten van een standaard API voor het integreren en bouwen van applicaties op blockchain netwerken. Coinbase heeft als doel om een volledig “ecosysteem van Rosetta-interfaces” voor grote blockchains zoals Bitcoin en Ethereum aan te bieden. Rosetta is open source, wat betekent dat iedereen kan bijdragen aan de groei en ontwikkeling ervan. Ondernemingen als Filecoin, Celo, Near en Oasis hebben hun documentatie al aangevuld.

Coinbase Pro gebruikers zullen vanaf volgende week in staat zijn het Compound token (COMP) te traden!

COMP werd maandag gelanceerd en is een Ethereum governance token voor Compound, een gedecentraliseerd uitleenplatform. Sinds de lancering is het asset gestegen van $93.50 tot ongeveer $200 op het moment van schrijven.

Coinbase Pro zal op 22 juni beginnen met het aanvaarden van inkomende overdrachten in COMP.

Coinbase investeerde in 2018 al zo’n $8.2 miljoen in Compounds. Het Compound-protocol stelt leveranciers in staat om via een decentrale markt Ethereum-penningen uit te lenen aan kredietnemers. Kredietverleners verdienen rente tegen tarieven die volgens het bedrijf algoritmisch worden aangepast naar gelang de vraag naar leningen.

COMP is nog niet beschikbaar op Coinbase.com of de mobiele consumentenapp van het bedrijf. Zodra de coins Coinbase Pro hebben bereikt en liquiditeit hebben verworven, worden ze meestal binnen enkele dagen ook toegevoegd aan Coinbase zelf.

Japanse bankgigant Nomura lanceert digitale asset custody service

Crypto custodian Komainu is op 17 juni gelanceerd door de grootste Japanse bank Nomura, samen met het digital asset investeringsbedrijf CoinShares, en de blockchain security firma Ledger. Het doel van de bank Nomura is om door middel van Komainu een leider te worden in de institutionele digital asset industrie.

De nieuwe onderneming zal custody aanbieden voor een reeks van cryptocurrencies, waaronder Bitcoin. Op termijn hoopt Komainu dat het in staat zal zijn om traditionele assets zoals aandelen en obligaties te tokenizen met behulp van blockchain technologie.

De groei en volwassenheid van de digital asset-industrie benadrukt het ware potentieel voor decentralized finance. Het partnerschap met CoinShares en Ledger benadrukt alleen maar de behoefte aan geloofwaardige en solide dienstverleners om de marktdeelnemers te ondersteunen. Komainu overbrugt die kloof door financiële expertise en capaciteiten ter beschikking te stellen aan institutionele klanten, zodat zij er zeker van kunnen zijn dat hun assets in veilige handen zijn.

De hybride custody-oplossing van Komainu kan worden geïntegreerd met oudere financiële systemen, wat een cruciale functie kan zijn voor het ontgrendelen van de adoptie. Komainu is de laatste nieuwkomer op de markt. Afgelopen december kondigde Fidelity Digital Assets nog aan dat het zijn custody service uitbreidt naar Europa en het Verenigd Koninkrijk na een succesvolle lancering in de VS in 2018. Deloitte’s jaarlijkse blockchain-onderzoek heeft ook aangetoond dat 83% van de ondervraagden gelooft dat digital assets in het komende decennium zullen dienen als alternatief voor fiatvaluta’s (of zelfs als een regelrechte vervanging).

Crypto custodian Komainu’s lancering komt op een moment dat digitale assets aantrekkelijker worden voor opname in beleggingsportefeuilles, “zowel als bron van diversificatie, als een hedge voor de stimuleringsmaatregelen,”

Save the best for last

Bereikt crypto hierdoor een bredere adoptie?

River Financial, een crypto-makelaardij van Bitcoin, heeft onlangs 5,7 miljoen dollar opgehaald in een seed funding ronde onder leiding van Polychain Capital. Het bedrijf was eerder getuige geweest van een snelle groei in zijn klantenbasis, die naar verluidt werd aangedreven door “baby boomer” investeerders.

Volgens Alexander Leishman, de CEO van River Financial, is het volume van het bedrijf “gemiddeld 80% per maand gegroeid” sinds de lancering in december 2019.

In een recent Bloomberg-artikel werd opgemerkt dat de snelle groei van River Financial’s klantenbasis werd “gevoed” door wat het bedrijf “Bitcoin Boomers” noemt – nieuwe crypto-investeerders boven de leeftijd van 55 jaar. Het rapport haalde ook een verklaring van Leishman aan.

De stijgende trend die we sinds begin 2020 hebben gezien, is deels geïnspireerd door de ongekende monetaire stimulans van de Federal Reserve.

Het rapport vermeldde ook dat volgens River Financial, sinds maart, “Bitcoin Boomers verantwoordelijk zijn voor 77% van de volumegroei bij River Financial”. De Private Client service van River Financial is gericht op multi-generatie families, ultra-high-net-worth individuen (UHNWI) en family offices. De voordelen van deze service zijn onder andere het hebben van een aangewezen cliëntadviseur en onmiddellijke liquiditeit (“geen noodzaak om te wachten tot het geld is vereffend, koop tot $10.000.000 aan Bitcoin onmiddellijk”).

Dit is enorm bullish nieuws voor Bitcoin, omdat dit rapport laat zien dat het niet langer beperkt is tot jonge en technologisch onderlegde mensen. Met een breder scala aan investeerders die de markt betreden, is Bitcoin op weg naar een wijdverspreide adoptie.

Crypto-term van de week: 

Gas – Als je nieuw bent met ETH, kan het concept van gas een beetje verwarrend zijn. Gas betekent in een notendop: “Een term die op het Ethereum-platform wordt gebruikt en die verwijst naar een maatstaf om transacties of smart contracts te verrichten of om DApps in het Ethereum-netwerk te lanceren.” Het is de “brandstof” van het Ethereum-netwerk. Per transactie betaal je met andere woorden een kleine hoeveelheid gas.

Andere niet te missen artikels (URL-link bijgevoegd naar het desbetreffend artikel):

1.EY lanceert een crypto-app die helpt bij het indienen van belastingzaken “Big Four” professioneel adviesbureau Ernst & Young (EY) heeft een web-based cryptocurrency applicatie gelanceerd die zijn Amerikaanse gebruikers helpt met het indienen van belastingzaken.

2.De Bank van Thailand kondigde aan dat zij van plan zijn om een prototype te ontwikkelen voor het testen van real-life business use cases van haar Central Bank Digital Currency (CBDC) – De bank zei in haar officiële verklaring dat zij van plan is om het CBDC-betalingssysteem voor alle bedrijven te testen voordat het gelanceerd wordt.

3.Het nieuwe wetsontwerp van Rusland dat cryptocurrencies in het land verbiedt, heeft opnieuw een minder gunstige beoordeling gekregen van de regering – Het wetsvoorstel suggureert dat de Russen de infrastructuur van het land niet mogen gebruiken om bedrijven die gekoppeld zijn met cryptocurrencies, uit te voeren.

4.Binance heeft zich aangesloten bij de Indische tech industrievereniging die eerder dit jaar het verbod op cryptocurrencies van de natie heeft helpen tenietdoen – De samenwerking tussen Binance en de Internet and Mobile Association of India (IAMAI) is volgens een persverklaring een eerste stap in de implementatie van industrie best practices in de Indische crypto-markt. De Indische cryptosector is snel gegroeid na de opheffing van het feitelijk verbod in maart 2020. Binance is nu lid van het crypto-comité van IAMAI.

5.Bitcoin is geen nieuw type valuta en wij van trade.be zijn het daar ook mee eens – Economen van de Federal Reserve zien het eerder als een nieuw ruilmechanisme dat verschillende vormen van geld en andere soorten assets kan ondersteunen.

Michael Lee en Antoine Martin schreven het volgende in een post op de officiële website van de Federal Reserve Bank van New York:

“Bitcoin, en meer in het algemeen, cryptocurrencies, worden vaak beschreven als een nieuw soort geld. In deze post stellen we dat dit een misvatting is. Bitcoin mag dan wel geld zijn, het is geen nieuw soort geld”.

6.Bitcoin Scammers lanceerde het Elon Musk and SpaceX Scheme, waarbij ze $2.000.000 in BTC hebben gestolen –  Bitcoin oplichters hebben naar verluidt in de afgelopen twee maanden voor $2 miljoen aan BTC gestolen door zich digitaal voor te doen als Tesla CEO Elon Musk. Justin Lister, CEO en oprichter van cyberdefensiebedrijf Adaptiv, stelde een lijst samen van Bitcoin-” vanity-adressen” die op naam van Musk staan sinds eind april, zo meldt ZDNet. Vanity adressen bevatten een herkenbare naam in het eigenlijke adres om de waargenomen legitimiteit van de scam te vergroten.

Aankomende events –

– Nothing special to report –

What's your reaction?

Leave a comment