Wekelijkse update 15 – 21 oktober

De prijzen van cryptovaluta zagen op vrijdag een beperkte opwaartse trend. Een scherpe daling van de handelsvolumes hield de beleggers aan de zijlijn. De gecombineerde marktkapitalisatie van alle munten bereikte een bodem van bijna $206 miljard ’s op donderdagnacht alvorens dichtbij $208 miljard terug te keren. Over het geheel genomen is de markt weinig veranderd in vergelijking met de vorige weken. De handelsvolumes zijn ongeveer 6% lager dan de vorige dag en bijna 20% vergeleken met een week geleden. Zoals CCN onlangs meldde, nadert de dagelijkse omzet in bitcoin de jaarlijkse dieptepunten. Dit is een duidelijke aanwijzing dat de bullish opwaartse trend beperkt is.

Bitcoin noteerde maandag een snelle en dramatische stijging omdat het USDT-token van Tether zijn koppeling aan de Amerikaanse dollar verloor. Volgens Galaxy Digital’s Mike Novogratz, de selloff van USDT is te wijten aan een gebrek aan transparantie bij het moederbedrijf.

“Ik denk dat Tether slecht werk heeft verricht op het gebied van transparantie,” zei hij op een recente conferentie in Frankfurt.

Tot nu toe, heeft Tether geweigerd om een controle van zijn dollar gesteunde reserves te verstrekken, waarbij de bezorgdheid werd aangewakkerd dat het zijn stablecoin kunstmatig in de omloop bracht.

Fidelity lanceert Institutioneel Platform

Deze week kondigde Fidelity Investments, dat meer dan $7.2 triljoen in cliëntactiva beheert, een nieuw en afzonderlijk bedrijf aan dat Fidelity Digital Asset Services heet. De firma zal de afwikkeling verzorgen voor cryptocurrencies zoals bitcoin en zal transacties uitvoeren op meerdere beurzen voor beleggers zoals hedgefondsen en familiekantoren. Fidelity had in 2017 een omzet van meer dan 18 miljard met een bedrijfsresultaat van ongeveer 5,3 miljard. Ook dit is een groot nieuws na Bakkt dat bewijst dat cryptocurrency ondanks de prijsdaling het nog steeds goed doet.

Ethereum Github activiteit

Github heeft zijn jaarlijkse ‘State of the Octoverse’ rapport uitgebracht waarin Ethereum’s Geth client als de vijfde snelst groeiende open source project op Github wordt gerangschikt.
Het rapport somt ook de snelst groeiende onderwerpen op waarin dApp (Decentralized Application) pas na Hacktoberfest, pytorch op de 4e plaats kwam. Verrassend genoeg stond ‘Cryptocurrency’ op de 6e plaats en ‘smart contracts’ op de 9e plaats. Dat wil zeggen dat er nog steeds veel belangstelling is voor het onderwerp.
De client van Geth heeft tot nu toe 10.199 commits (wijzigingen van revisies van de codebase) met 345 medewerkers. De codebase heeft meer dan 21k sterren, 7331 forks, en 130 pull requests (voorgestelde wijziging van de repository).

FinHub door SEC opgericht

Op 18 oktober kondigde de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) aan dat zij de Strategic Hub for Innovation and Financial Technology (FinHub) lanceert.
FinHub zal het publiek in contact brengen en op de hoogte houden van SEC-gerelateerde kwesties en initiatieven op het gebied van gedistribueerde grootboektechnologie, waaronder blockchain en cryptocurrencies, geautomatiseerd investeringsadvies, financiering van de digitale marktplaats en kunstmatige intelligentie.
De leider van de FinHub verklaarde: “Door FinHub te lanceren, hopen wij om een duidelijke weg voor ondernemers, ontwikkelaars, en hun adviseurs te verstrekken, naar input te streven, en ideeën te testen.”. Dit is over het algemeen een zeer bullish teken.

IOTA IAMPASS-project

Op 15 oktober heeft IOTA bekend gemaakt dat de Tangle-technologie een nieuw biometrisch authenticatiesysteem zal aandrijven dat gebruik maakt van het palm aderpatroon van een persoon als middel tot identificatie. Het project heet IAMPASS Proof of Concept (PoC).
Met behulp van biometrische technologie scant IAMPASS-technologie de structuur van de aderen in de handen van een persoon om een unieke identiteit voor elke gebruiker te creëren, waardoor eenvoudige authenticatie en verificatie mogelijk wordt.
De technologie biedt een geavanceerde oplossing voor het genereren van onveranderlijke audit trails voor hoogbeveiligde omgevingen, waaronder datacenters, luchthavens en stadions, door gebruik te maken van speciale MAM (Masked Authenticated Messaging) streams vanaf toegangspunten.
Het zal gebruik maken van de IOTA permissievrij gedistribueerde grootboek om identiteit niet alleen draagbaar te maken, maar ook om gebruikers toegang en eigenaarschap te geven over hun eigen gegevens. Dit lijkt een interessante use-case voor IOTA en is een bullish teken.

CyberMiles netwerk is nu live

Op 15 oktober heeft CyberMiles aangekondigd dat ze met succes hun MainNet hebben uitgerold. CyberMiles is een gedecentraliseerd blockchainprotocol dat speciaal is ontworpen en geoptimaliseerd voor online marktplaatsen, in wezen smart contracts voor e-commerce die zijn opgesteld door het bedrijf dat 5 miles marktplaats beheert.
5miles, een populaire peer-to-peer marktplaats, is van plan om de eerste gedecentraliseerde app te worden die de mainstream blockchain-technologie van CyberMiles gebruikt voor echte bedrijven. Het Amerikaanse bedrijf zal zijn 15 miljoen bestaande gebruikers migreren (samen met meer dan 3 miljard dollar aan marktplaatstransacties per jaar) nu het MainNet van CyberMiles is vrijgegeven.
Aangezien het netwerk live is, probeert CyberMiles een veelbelovende alternatieve keuze te bieden voor ontwikkelaars van Ethereum-applicaties die zich vooral richten op e-commerce. CyberMiles staat op de 70e plaats met een marktkapitalisatie van ongeveer 90M.

Brave browser en BAT

Op 18 oktober kondigde Brave Software de algemene beschikbaarheid aan van hun nieuwste browser – Brave 0.55. Deze op chroom gebaseerde desktopversie vervangt de vorige Muon-gebaseerde browser die niet langer beschikbaar is voor download op de Brave-site.
De upgrade wordt geleverd met een aanzienlijke prestatieverhoging, zoals bevestigd door een test uitgevoerd door Andrius Aucinas, een prestatieonderzoeker bij Brave, en Dr. Ben Livshits, Brave’s Chief Scientist. De grootste troef is echter het feit dat Brave nu werkt met Google extensies.
De andere belangrijke upgrade was het Bat Attention token (BAT) beloningssysteem, waardoor het gebruiksvriendelijker is geworden. Het team heeft ‘Brave Rewards (beta)’ geïntroduceerd dat Brave Payments zal vervangen en meer gebruiksvriendelijkheid, transparantie en nieuwe functies biedt.
Een zeer positieve update voor BAT, wat IMO een van de belangrijkste kandidaten is voor de Coinbase listing.

En tot slot

De crypto-bulls zijn er niet in geslaagd om na de plotselinge groei van maandag deze trend verder te zetten. Dit is een teken dat de marktomstandigheden op de bear-market waarschijnlijk nog een tijdje langer zullen aanhouden. Een gebrek aan handelskatalysatoren, gecombineerd met een negatief klimaat dat al in de markt aanwezig is, zijn duidelijke signalen dat de prijzen laag zullen blijven terwijl we in de laatste week van oktober zijn aanbeland.

Nog enkele opvallende krantenkoppen (met de desbetreffende links):

Bitcoin Price Explodeert tot $7.500 als Tether de USD Peg verliest.

$194 miljoen werd verplaatst met behulp van Bitcoin met $0.1 vergoeding, het ware potentieel van Crypto!

Bitcoin heeft de bodem bereikt: Waarom het onwaarschijnlijk is dat BTC onder de $6.000 zal vallen!

Monero Forks: Bulletproofs Integratie begint een nieuw tijdperk van privacy en snelheid.

Eén stable coin om alles te regelen? Huobi’s nieuw programma laat gebruikers wisselen tussen munten.

Meer dan de helft van alle crypto-exchanges heeft beveiligingsproblemen: Een rapport.

 

Heb je vragen over dit artikel of ben je van een andere mening? Laat het ons dan zeker weten. Wordt lid van onze Telegram groep, kom rechtstreeks in contact met al onze teamleden en met andere crypto-enthousiastelingen. De groep is interactief en bevat alle relevante informatie die voor u van nut zouden kunnen zijn, het is voor iedereen toegankelijk en we proberen iedereen verder te helpen waar kan.

 

What's your reaction?

Leave a comment