Wekelijkse update 16 – 22 juli

Bitcoin en het bredere universum van altcoins voegde tientallen miljarden in marktkapitalisatie toe. Bitcoin was de belangrijkste reden voor deze breakout na een plotselinge prijsstijging, die het mogelijk maakte een reeks technische en psychologische hindernissen te overwinnen, op weg naar nieuwe hoogtepunten.

Het herstel van de prijzen ging gepaard met een even grote toename van de handelsvolume. Zoals we eerder deze week in onze telegram groep rapporteerde, werd voor het eerst sinds mei meer dan $20 miljard aan omzet op wereldwijde exchanges verhandeld.

Security Tokens op Coinbase?

Op 16 juli heeft Bloomberg laten weten dat Coinbase groen licht heeft gekregen om verder te gaan met een drietal overnames waarmee Coinbase één van de eerste federaal gereglementeerde platformen zou kunnen worden voor de handel in cryptovaluta die als ‘securities’ worden beschouwd.

Coinbase heeft een update gegeven van zijn lopende gesprekken met de toezichthouders. Hieruit blijkt dat er nog wel wat werk aan de winkel is voordat de klanten security tokens kunnen verhandelen, maar ze zijn op de goede weg.

De mogelijkheden om security tokens te verhandelen is een belangrijke stap naar de adoptie van crypto toe, vooral in de VS.

Samsung verwelkomt cryptovaluta

Op 20 juli werd bekend gemaakt dat Samsung in drie Baltische staten betalingen in crypto zal aanvaarden via het betaalplatform CopPay.

Klanten in Estland, Letland en Litouwen kunnen Samsung smartphones, tablets, laptops, tv-toestellen en nog veel meer kopen door middel van crypto. In eerste instantie is het alleen in enkele grootsteden en enkel in offline winkels  (Tallinn, Riga, Vilnius, en Kaunas). Via een persbericht werd wel aangekondigd dat cryptovaluta binnenkort ook een geaccepteerde betalingsmethode zal worden op de online winkels van Samsung.

Deze aankondiging is eigenlijk niet echt heel belangrijk vanwege de enkele offline winkels in een paar steden in kleine provincies waar de betalingen in crypto geaccepteerd worden. Het algemene signaal dat Samsung geeft is wel zeer bullish, vooral omdat ze al enkele van deze bullish signalen toonde door toe te treden tot de chipindustrie voor mining en het gebruik van blockchain.

Stellar update

Stellar heeft het deze week ongelooflijk goed gedaan met een aantal grote updates.

IBM bevestigde de toegenomen adoptie van Stellar met de vaststelling dat een paar van de grootste banken Stellar adopteren. Het protocol van Stellar vergemakkelijkt ook de financiële afhandeling op grensoverschrijdend niveau.

Om de adoptie te vergemakkelijken onderzoekt IBM momenteel deze cryptovaluta. IBM zal ook beginnen met het testen van een zogenaamde stablecoin, of “crypto-dollar”, die op het blockchainnetwerk van Stellar draait. De stablecoin heet Stronghold USD, vernoemd naar de Fintech startup Stronghold die achter het project zit.

Bovendien heeft Stellar net een certificaat van Sharia-conformiteit ontvangen. Dit certificaat maakt het mogelijk dat de coin door de moslimbevolking kan worden gebruikt.

VeChain update

Vechain heeft meer informatie gepubliceerd over de VeChainThor Wallet en de Token Swap (VEN naar VET), waaronder ook meer informatie over de X-Nodes. Als u van plan bent om een X-node uit te voeren, zorg er dan voor dat u uw node zo snel mogelijk registreert. Alle informatie is beschikbaar op hun Twitter en blog.

De populaire exchanges zullen de tokens automatisch vervangen, maar als je jouw tokens van Vechain opslaat op een Ledger of MEW zal je dit proces zelf moeten doen. De registratie van de X-node heeft voor een aantal prijsschommelingen gezorgd, omdat mensen tokens proberen te dumpen nadat ze zich hebben geregistreerd en vervolgens aan een lager bedrag willen terugkopen, wat betekent dat Vechain op dit moment een veelbelovende optie lijkt.

Vechain kondigde ook Cahrenheit aan. Dit is een autoservice gekoppeld aan een ecosysteem dat aangedreven wordt door de VeChainThor Blockchain. Het zal nieuwe markten, informatiekanalen, ervaringen van gebruikers en diensten introduceren, waardoor ’s werelds eerste ecosysteem met een geïntegreerde blockchain ontstaat voor de auto-industrie.

Genesis Vision partnerschap met LMAX

Op 16 juli heeft Genesis Vision de samenwerking met LMAX Digital aangekondigd. Genesis Vision is een platform dat traders, exchanges, investeerders en brokers combineert.

LMAX Exchange werd in 2010 opgericht als een handelsplatform met de ondersteuning van meerdere assets, sindsdien heeft LMAX Exchange voor meer dan $10 biljoen aan transacties verwerkt en heeft het institutionele klanten in meer dan 100 landen wereldwijd.

Ze traden op dit moment BTC, ETH, LTC, BCH en XRP. Het biedt ook crypto-fiat pairs aan voor de handel. Het is een institutionele exchange, maar het volume is indrukwekkend en de samenwerking is gericht op het toevoegen van fiat-crypto opnames en stortingen voor Genesis vision klanten. Het platform is eigenlijk groter dan het lijkt.

Bounty0x (BNTY) en Ethos (ETHOS) updates

Op 18 juli heeft Bounty0x aangekondigd dat hun bètaversie van het platform live is.

Na vele bugfixes en kleine verbeteringen, introduceert de Bounty0x Beta de langverwachte Bounty Sheriff staking functionaliteit. Vanaf nu zullen de gebruikers hun BNTY kunnen gebruiken om de ingediende informatie opnieuw te bekijken. De volgende stap voor het project is beta 2.0 met veel nieuwe functionaliteiten.

Op 15 juli kondigde Ethos haar partnership met Payroc aan. Ethos probeert een brug te slaan tussen de blockchain en bestaande financiële instituten en systemen om één universele app te maken.

Payroc is een in de VS gevestigde organisatie voor commerciële diensten en betalingsverwerking. Ze hebben 30k handelaren in heel Noord-Amerika, dus dat moet helpen bij het bereiken van hun doelstellingen.

Onze afsluiter van deze update

De afgelopen vijf dagen hebben voor de traders een belangrijke paradigmaverschuiving teweeggebracht van de maandlange correctie die de Bitcoin naar het laagste niveau van het jaar dreef. Het valt nog af te wachten of deze run de houdbaarheid heeft om de koersen weer in lijn te brengen met de hoogtepunten van april. Ontwikkelingen in de regelgeving, met inbegrip van de uitspraak van de SEC over security token listings op Coinbase, kunnen op korte termijn een belangrijke prijsvormende factor zijn.

 

What's your reaction?

Leave a comment