Wekelijkse update 17 – 23 augustus

Wekelijks TA overzicht – Bearish

Totale Market Cap: ~ $ 363miljard (~2.6%)
BTC Prijs: ~ $11.668 (~1.72%)
BTC-dominantie: 59.2%
Opmerkelijke movers:  OMG Network (197%), Yearn.finance  (173%), SingularityNet (96%), Flexacoin (69.3%),  0x (45%), Basic Attention Token (45%)

Bitcoin heeft dit jaar, voor het begin van de pandemie al een opleving gekend. De scherpe corrigerende beweging begon eind februari toen COVID-19 zich begon te verspreiden in Europa en de VS. Als het coronavirus er niet was geweest, dan zou Bitcoin waarschijnlijk in april al de $11.500 hebben bereikt.

Na een positief begin van de week stonden de grotere cryptocurrencies de tweede helft van de week sterk onder druk en lijken ze nu te gaan afsluiten in een negatief gebied. Vorige week brak Bitcoin nog door zijn wekelijks resistance niveau van $11.507, dat eerder in juli al werd gevormd. Er onstond een rally die opmerkelijk hoger lag dan de $12.000, waardoor het voor 2020 een nieuw hoogtepunt aantikte van $12.500. Bitcoin maakte vervolgens een sterke daling waar hij support wist te vinden op $11.600.

Op weekbasis is Bitcoin 1.71% gezakt ten opzichte van vorige week. Investeerders wachten nog steeds om laag in te kopen en beginnen hun posities steeds meer te vergroten, wat leidt tot een geleidelijk herstel. Het herstel is echter beperkt gebleven tot iets minder dan $12.000, waardoor de meeste prijsacties naar boven toe ook beperkt bleven tot $11.900. BTC/USD danst nu tegen een koers aan van $11.607 en houdt zich stevig vastgeklampt aan een support van $11.600. De $12.000 is op korte termijn een belangrijke barrière voor Bitcoin en als dit level niet wordt teruggewonnen, kan het zijn dat de trend zich verder uitbreid naar de $11.200.

Markt dominantie

 • 1. Bitcoin - 59.6%
 • 2. Ethereum - 12.2%
 • 3. Ripple - 2.7%
 • 4. Tether - 2.8%

BTC - Technische analyse & prijs analyse aan de hand van ruwe data

Op dit moment wordt Bitcoin verhandeld voor $11.668, terwijl de ‘kopers’ hard werken om ervoor te zorgen dat het momentum naar de $12.000 niet verloren gaat. Het pad naar $12.000 is een zware opgave gebleken sinds Bitcoin zijn steun op $11.600 heeft gevonden. Daarnaast is er meer resistance ontstaan door een samenloop van de 100SMA op de 1 uur grafiek en het 38,2% Fibonacci retracement niveau van de laatste swing high naar $12.500 tot een swing low op $11.620.

De Bitcoin-prijs zal waarschijnlijk zijn “weekly candle” afsluiten onder de $12.000. Vanuit het technisch perspectief gaat Bitcoin een periode van consolidatie in, die waarschijnlijk zal voortduren tot na het weekend. Deze zijwaartse trend wordt weerspiegeld door de RSI en de MACD. De MACD klampt zich vast aan de gemiddelde lijn (0.00), terwijl de RSI zich vastklampt op 50 (gemiddelde lijn).

De gemiddelde waarde ligt fractioneel onder de marktwaarde en wordt als eerste ondersteund door de 50 SMA. Andere lagere koperscongestiegebieden omvatten de $11.600, $11.200 en $11.000.

De dalende trendlijn beperkt het bullish momentum. Een doorbraak boven deze trendweerstand zou ervoor kunnen zorgen dat we terug terrein winnen boven de $12.000. Het is wel van vitaal belang dat we wachten op een bevestigde doorbraak, want hierdoor kan het vermogen van Bitcoin om de $13.000 te naderen, beter worden ingeschat.

Resistance levels –

 • Resistance één: $11.918
 • Resistance twee: $12.288
 • Resistance drie: $13.151

Support levels –

 • Support één: $11.795
 • Support twee: $11548
 • Support drie: $11.178

In-Out Money Around the Current Price (IOMAP) indicator gebruikt machine learning om de tien meest relevante clusters beleggingsposities te identificeren met een marge van plus-minus 15 procent van de huidige prijs.

On-chain data

BTC prijsanalyse aan de hand van data –

De In/Out of the Money Around Price (IOMAP) indicator laat zien dat het meest cruciale resistance niveau op die 11.995,12 dollar ligt. Ruwweg 769 duizend adressen kochten eerder zo’n 374 duizend Bitcoins, tussen de 11.818 en 12.165 dollar, een kritisch resistance niveau.

Als we kijken naar het support niveau, dan hebben meer dan 1,3 miljoen adressen eerder een totaal van 1,15 miljoen BTC gekocht tussen de 11.451 en 11.798 dollar. De verwachting is dat dit als support zal dienen, aangezien de houders van dit bereik trachten winstgevend te blijven op hun posities en de prijzen boven dit niveau willen duwen.

Door deze niveaus te vergelijken met de niveaus die door technische analyse worden verstrekt, kunnen wij bevestigen dat de kopers naar verwachting een sterke support in de buurt van de $11.600 zullen creëren, en dat de verkopers weerstand zullen bieden rond de $11.900. Uit de sterkte van deze prijsklassen, zoals aangetoond door de omvang in volume van deze clusters, wordt duidelijk dat Bitcoin hoger kan gaan als het de $11.900-barrière kan doorbreken.

Onze 6 belangrijkste artikels

Nieuwe data toont aan dat de waarde die  op Ethereum wordt overgedragen nu gelijk staat met die van Bitcoin!

Met behulp van data van het financiële inlichtingenbedrijf Coin Metrics, benadrukt Messari onderzoeker Ryan Watkins het feit dat Ethereum (ETH) en ERC-20 tokens die op het Ethereum netwerk zijn overgedragen een gelijke waarde hebben bereikt ten opzichte van Bitcoin, met beide een waarde van $1.6 miljard aan transacties per dag.

Watkins noemt stablecoins de drijvende kracht achter de groei van de Ethereum on-chain transacties.

“Stablecoins zijn nu goed voor 80% van de dagelijkse overdrachtswaarde op Ethereum, en ze worden gebruikt voor gemiddeld beduidend grotere overdrachten dan Bitcoin. Stablecoins hebben simpelweg een betere markt om waarde over te dragen tussen exchanges, wat vandaag de dag één van de dominante gebruiksmogelijkheden is”.

Watkins gelooft dat Ethereum nog maar net begonnen is en dat het binnenkort de toppositie van Bitcoin in het totale transactievolume zal overnemen. Hij gelooft dat stablecoins op schema liggen om hun groei te verviervoudigen, waarbij de smart contract blockchain zijn positie als het leidende platform voor deze crypto-assets alleen maar meer versterkt.

Elrond integreert DIA Oracles om toegang te krijgen tot beveiligde off-Chain en cross-chain data

In een aankondiging die op 20 augustus werd gedaan, verklaarde Elrond CEO, Beniamin Mincu, dat de DeFi-producten en smart contracts van het schaalbare blockchain protocol gebruik zal maken van DIA oracles om toegang te krijgen tot cross-chain en off-chain data.

Voor de mensen die DIA niet kennen – DIA is de afkorting van Decentralized Information Asset – is een Zwitserse open-source blockchain Oracle non-profit die als doel heeft de marktspelers veilige en betrouwbare data te verstrekken.

DIA kan gegevens van zowel gecentraliseerde financiële instellingen (CeFi) als van DeFi-platforms samenvoegen, zodat gebruikers ononderbroken toegang krijgen tot essentiële transparante datasets, zoals prijzen van digital assets, leentarieven, leenstaten, wisselkoersen, enzovoort. Gebruikers kunnen elk van deze data opvragen. Volgens de aankondiging zullen de bestaande datasets van DIA onmiddellijk beschikbaar zijn op Elrond na een succesvolle integratie.

De oplossingen van DeFi en CeFi zijn sterk afhankelijk van betrouwbare data. Oracles zijn de ideale manier om hun processen op een betrouwbare manier te automatiseren en de efficiëntie te verhogen.

Verder heeft het grootste blockchain project van Zuid-Korea, ICON (ICX), de cross-chain oracles van het Band Protocol in zijn platform geïntegreerd, om zo geverifieerde data op te halen en zijn netwerk van gedecentraliseerde applicaties (dApps) te verbeteren.

Europa voert dit najaar wetgeving in voor Bitcoin en cryptocurrencies!

Uit een verslag blijkt dat er een nieuwe wetgeving over Bitcoin en andere cryptocurrencies in Europa zou kunnen worden ingevoerd. De wetgeving zou dit najaar klaar zijn en zal proberen juridische duidelijkheid te scheppen voor activiteiten die verband houden met crypto trading. Daarnaast is de nieuwe wetgeving bedoeld om innovatie in de crypto- en blockchainsector aan te moedigen.

De Europese Unie werkt al minstens een jaar aan een nieuw regelgevend en juridisch kader voor cryptocurrencies. In die zin heeft de Europese Commissie in december 2019 een openbare raadpleging georganiseerd, waarin zij publiekelijk hebben gevraagd naar feedback op de crypto-regelgeving. De raadpleging werd beantwoord door particuliere bedrijven die net zo belangrijk zijn als PayPal en Google.

Bitcoin en cryptocurrencies moeten worden geclassificeerd worden als financiële instrumenten

Volgens het rapport noemde de voorzitter van de Brusselse Blockchain Federatie, Bruno Schneider-Le Saout, de nieuwe wetgeving “historisch”. De voorzitter van de Blockchain Federatie zei verder dat de nieuwe wetgeving de Europese digitale financiën voor vele jaren zal ondersteunen en voegde daar nog aan toe:

“De nieuwe wetgeving zal rechtszekerheid bieden, wat nodig is voor zowel crypto-assets die niet onder de bestaande EU-wetgeving inzake financiële diensten vallen als voor de toepassing van DLT in financiële diensten en de tokenisatie van traditionele financiële instrumenten”.

Wanneer de nieuwe wetgeving wordt ingevoerd, zal deze de reeds bestaande wettelijke kaders op nationaal niveau vervangen en van toepassing zijn op alle cryptocurrencies. De wetgeving heeft onder meer betrekking op de volgende onderwerpen: vereisten voor ondernemingen die stablecoins uitgeven, vereisten voor providers van cryptocurrency services, een definitie van crypto-assets, en het toepassingsgebied. De wetgeving zou tegen het einde van het derde kwartaal van dit jaar afgerond moeten zijn.

Ethereum 2.0 lancering loopt nog steeds geen vertraging op!

Zoals in onze telegram groep werd vermeld, kreeg het laatste multi-client testnet voor Ethereum 2.0 een paar weken geleden een tegenslag te verwerken toen een bug ervoor zorgde dat er niet-synchrone nodes verschenen. Als gevolg daarvan crashte het Medalla-netwerk bijna. Hoewel de bug, die alleen de Prysmatic Labs-client trof, al is verholpen, is er in de crypto-communities de bezorgdheid geuit dat dit de start van Ethereum 2.0 fase 0 zou kunnen vertragen.

Prysmatic Labs heeft echter deze week dit gerucht ontkracht via een blogpost die de exacte oorzaak van de bug beschrijft. Raul Jordan, redacteur van Prysmatic Labs schreef dat het schema voor de introductie van ETH 2.0 ondanks het incident volgens plan verloopt. Volgens hem blijft de lancering van het mainnet twee tot drie maanden na de lancering van Medalla nog steeds van kracht, zoals oorspronkelijk gepland:

“We geloven dat dit incident geen inherent effect heeft op de lanceringsdatum. Het team van Prysmatic Labs beveelt het ETH2-lanceringsschema aan om zonder vertraging door te gaan. Het incident van dit weekend was een goede stresstest voor veel klanten, die eigenlijk een paar voorschriften op de lanceerchecklist controleren. Hoewel de lanceringsdatum niet is vastgelegd, geloven we dat het verwachte lanceerdoel van 2 tot 3 maanden vanaf de ontstaansgeschiedenis van Medalla nog steeds een ideale tijdlijn is”.

Het Medalla testnet lijkt zich dus weer te stabiliseren, terwijl de blocks weer worden gevalideerd. No worries!

VeChain stelt een bedrijfsoplossing voor om duurzaamheid van de supply chain te garanderen!

Om bedrijven te helpen digitaliseren en de efficiëntie voor duurzame bedrijfsvoering te verhogen, heeft de VeChain Foundation gisteren een duurzaamheidsoplossing gepresenteerd op basis van het Blockchain-as-a-Service (BaaS) platform VeChain ToolChain™, dat vandaag is aangekondigd in een persbericht, de oplossing beoogt een grotere transparantie van de supply chain zodat de implicaties voor beleidsmakers en financiële regelgevers zichtbaar worden.

VeChain’s Blockchain gebaseerde duurzaamheidsoplossing richt zich op het opbouwen van een op waarde gebaseerde aanpak voor bedrijven teneinde duurzame praktijken in de supply chain en het productieproces te stroomlijnen. Zoals de officiële aankondiging verder aangeeft, is de oplossing bedoeld om bedrijven in staat te stellen hun duurzame praktijken niet alleen met consumenten te delen, maar ook met financiële regelgevers en beleidsmakers.

Daarnaast krijgen bedrijven via het wereldwijde partnernetwerk van VeChain ook toegang tot toonaangevende services van derden, waaronder DNV GL, PwC, Deloitte, Grant Thornton, en meer, waardoor de kosten van certificering, audit, verzekering of financiële dienstverlening in de supply chain sterk worden gereduceerd.

Neo werkt samen met Switcheo en Ontology om Poly Network te lanceren!

Neo Global Development (NGD) heeft de vorming van Poly Network aangekondigd, een nieuwe protocol-alliantie die is gevormd om cross-chain transacties tussen alle deelnemende blockchains te faciliteren zonder een nieuwe token uit te geven en met minimale kosten die nodig zijn voor de integratie. De eerste medewerkers van het project zijn Neo, Ontology en Switcheo.

In tegenstelling tot de huidige interoperabiliteitsoplossingen die alleen werken voor homogene ketens, is Poly Network ontworpen om te werken met elke blockchain implementatie. Het protocol is bedoeld om een belangrijke bouwsteen te worden van het nieuwe internet en heeft als doel het integratiegemak van de deelnemende blockchains verder te verbeteren door geen eigen tokens uit te geven of het gebruik van ingebouwde smart-contracts te eisen.

In dit grotere netwerk van blockchains kunnen alle interacties (zoals de overdracht van assets of een smart contract operatie) op een wrijvingsloze manier worden uitgevoerd, waardoor de afhankelijkheid van één enkel platform wordt weggenomen en gebruikers volledige controle krijgen over waar en hoe ze zaken doen.

De alliantie streeft er ook naar om nieuwe netwerken aan boord te brengen zowel voor bestuursleden als voor deelnemers van het protocol, om zo de ontwikkeling en het gebruik van het volgende generatie-internet te bevorderen dankzij de universele interoperabiliteitsoplossing.

Save the best for last

Wat omhoog gaat, gaat ook omlaag…

In tegenstelling tot vorige week was het maken van winst deze week een heel ander verhaal, want Chainlink (LINK), dat het grootste deel van het jaar hoogtij vierde, werd het slachtoffer van een zogenaamde flash crash.

Kort na het overschrijden van de $20 daalde Chainlink spectaculair met 25%, en dit in minder dan een minuut, omdat er een cascade van margin calls, gekoppeld aan verschillende handelsstrategieën, geleidelijk aan door de markt werden geleid en er een deuk in het algehele marktsentiment ontstond. Niemand werd gespaard van het bloedbad, zelfs het machtige digitale goud niet.

Ondanks deze teleurstellende ontwikkeling zou het voor de cryptobugs een troost moeten zijn dat Bitcoin nog steeds hogere pieken en dalingen ziet, een indicator van een bullish sentiment. En, sommige profit-takes die worden gedaan nadat een asset een mijlpaal in zijn prijsstelling heeft bereikt, is normaal, zo niet verwacht, en het bewijs van een geordende en misschien wel rijpende markt.

Crypto quote van de week:

“Telkens wanneer een land overging op een fiatvaluta, stortte het in. Dat is gewoon de wereldgeschiedenis. Je hoeft geen kennis te hebben van cryptocurrency om dat te weten”.

– Nipsey Hussle

Crypto-term van de week:

Nu de opwinding rond de komende lancering van Ethereum 2.0 blijft toenemen, laten we eens kijken naar het concept van sharding. Sharding zal een cruciaal element zijn om ervoor te zorgen dat de blockchain drastisch de transacties per seconde die hij aan kan, kan verhogen.

Sharding – Dit is dus een schalingsmethode die het mogelijk maakt om blockchain statussen op te splitsen in deeltjes die de statussen en de transactiegeschiedenis bevatten, zodat elke shard parallel verwerkt kan worden.

Andere niet te missen artikels (URL-link bijgevoegd naar het desbetreffend artikel):

1.BTC lijkt op 2016! – Een nieuw rapport van Grayscale Investments verklaart dat de marktstructuur van Bitcoin “vergelijkbaar is met die van begin 2016, voordat het aan zijn historische bull-run begon”. De crypto-fondsmanager gelooft dat de vraag naar BTC aanzienlijk zal toenemen naarmate de inflatie toeneemt. In andere ontwikkelingen tonen de nieuwe cijfers aan dat het Crypto Trust Fund van het bedrijf de $6 miljard aan beheerd vermogen heeft overschreden.

2.Vanaf nu zijn er een twaalftal crypto-firma’s die in Hawaï kunnen werken via een reglementaire sandbox – Zo’n twaalf crypto bedrijven, waaronder ErisX, bitFlyer USA en Gemini, zijn nu in dienst van de inwoners van Hawaii. De firma’s zijn goedgekeurd door de reglementaire sandbox van de staat, genaamd Digital Currency Innovation Lab – het initiatief tussen het Hawaii Department of Financial Institutions en de Hawaii Technology Development Corporation (HTDC), een agentschap van de staat Hawaii.

3.Tether verplaatst 1 miljard USDT coins van TRON naar de Ethereum Blockchain – Stablecoin uitgever Tether is bezig met het overplaatsen van 1 miljard USDT coins, oftewel 8% van het totale aanbod, van TRON naar de Ethereum blockchain. De Tether CTO Paolo Ardoino vertelde dat “een cryptocurrency exchange bereid is om een deel van zijn Tethers te ruilen van TRC20 naar ERC20“. Ardoino weigerde de exchange te noemen, maar waarschijnlijk zal het Binance zijn. Binance heeft verder nog niets bekend gemaakt hierover.

4.Chainlink’s “LINK Marines” houden stand ondanks de Intense selloff – Chainlink is de afgelopen weken en zelfs maanden getuige geweest van een intense opwaartse prijsactie, maar de cryptocurrency had op dinsdag te maken met een brutale prijsdalling waardoor het onder de 14,00 dollar ging. De bulls hebben wat van deze verkoopdruk weten te absorberen, maar het toont nog steeds enkele tekenen van zwakte omdat het er niet in slaagt om een grote prijsstijging te realiseren. Dankzij de technische zwakte toont de on-chain data dat de LINK-houders – ook bekend als de “LINK Marines” – zich sterk hebben weten te houden, ondanks het feit dat ze zich nu in een onzekere positie bevinden.

5.De totale waarde in DeFi wordt volgens Encode Club overschat met 2,83 miljard dollar – De totale USD-waarde die in de protocollen voor decentralized finance (DeFi) is vergrendeld, heeft onlangs de grens van 6 miljard dollar overschreden, aldus de onchain data van DeFi Pulse. Op dit moment ligt het cijfer op 6,32 miljard dollar, nadat het bijna verzesvoudigd is in vergelijking met de 1 miljard dollar die nog geen drie maanden geleden werd bereikt. De exponentiële groei die er dit jaar is geweest, is grotendeels te danken aan de opkomst van opbrengsystemen en de introductie van het ‘Compound’-protocol. Nochtans, beweert de stichter van de Encode Club Damir Bandalo, dat dit cijfer een beetje opgeblazen is. In plaats van 6,32 miljard dollar zegt Bandolo dat 3,5 miljard dollar een betere inschatting is van de reële waarde die in de top 15 van de DeFi-protocollen zit vergrendeld.

6. De grote crypto exchanges kiezen voor een “Watch-and-Wait” benadering met betrekking tot het al dan niet delisten van Ethereum Classic – De grote crypto exchanges houden Ethereum Classic nauwlettend in de gaten om te beslissen of de coin al dan niet geschrapt moet worden nadat hij recentelijk twee 51% aanvallen heeft ondergaan. Minstens één exchange – Poloniex – heeft overwogen om ETC te schrappen, maar heeft uiteindelijk besloten om dat niet te doen. OKEx meldde ook dat, indien de ETC-community faalt, ze “gedwongen worden om ETC te delisten”. Dit om verdere aanvallen te voorkomen.

 

Aankomende events

24 augustus –

 • Akrapolis – Delphi mainnet lancering

25 augustus –

 • Elastos – Decentralized Oracles

26 augustus –

 • Blockstack – STX partnerschap

27 augustus –

 • Cardano – Product update
 • Kava – Kava 4 “Gateway” Testnet

28 augustus –

 • Qtum – Mainnet V0.19.1 + offline staking
 • Event – Smart contract summit

30 augustus –

 • ICON – My ID vrijgave
 • COTI – Coti Pay
What's your reaction?

Leave a comment