Wekelijkse update 17 – 23 december

Cryptovaluta’s hebben deze week een herstel laten zien en dit na een langdurige puinhoop die de markt naar zijn laagste niveaus van het jaar heeft gesleept. Het is interessant om te zien dat het herstel begon op 17 december, de verjaardag van de befaamde ATH van bitcoin (20.000 dollar). Het is nog steeds te vroeg om vast te stellen dat de ‘crypto winter’ ten einde loopt, maar de prijsactie van de afgelopen vier dagen suggereert dat het ergste van de neerwaartse trend voorbij is.

Hetzelfde geldt niet voor de aandelen, deze zitten momenteel in één van hun ergste downtrends sinds de financiële crisis. Voor het eerst sinds 2009 benadert de Nasdaq Composite Index het niveau van een bearmarkt, een prestatie die slechts drie maanden geleden hoogst onwaarschijnlijk leek.

Een vloed van groen!

De cryptomarkten hebben deze week een instroom van 30 miljard dollar gezien, aangezien Bitcoin en de belangrijkste altcoins hoge groeipercentages met dubbele cijfers noteerden. De volgende momentopname, met dank aan Coincheckup, benadrukt de reikwijdte van deze rally (van de laatste zeven dagen).

De winsten van de top-20 met uitzondering van de stablecoins varieerde tussen de 19% en de 143%. Bitcoin cash (BCH) schoot omhoog tot boven de $200 om opnieuw zijn vierde plaats in te nemen (in termen van marktkapitalisatie). BCH bereikte in de periode na de hardfork van 15 november evenzeer een historisch dieptepunt.

Bitcoin steeg met bijna 25% en kwam voor het eerst sinds weken terug boven de 4.000 dollar. De tradingvolumes op de exchanges bedroegen in de tweede helft van de week 8 miljard dollar.

De totale marktwaarde van alle crypto’s bereikte vrijdag de 134 miljard dollar, wat overeenstemt met een stijging van 33 miljard dollar sinds afgelopen zaterdag.

Facebook is een stablecoin aan het ontwikkelen

Verschillende bronnen, waaronder CCN en Bloomberg, hebben bevestigd dat Facebook Inc. werkt aan een nieuwe cryptovaluta voor berichtenplatform WhatsApp. Bloomberg meldt dat Facebook een stablecoin aan het ontwikkelen is waarmee gebruikers direct geld kunnen overmaken via de berichtenapplicatie. Hoewel een releasedatum ver weg blijft, lijkt de intrede van Facebook in de cryptomarkt aan kracht te winnen.

Facebook heeft nu ongeveer 40 medewerkers die aan verschillende blockchainapplicaties werken; het potentieel van het gebruik van stablecoins bevestigt eerdere speculaties omtrent de betrokkenheid van het bedrijf bij deze ruimte.

WhatsApp heeft een enorme klantenbasis met alleen al in India meer dan 200 miljoen actieve gebruikers. Volgens de wereldbank heeft India in 2017 alleen al 69 miljard dollar aan transfers ontvangen.

Gaat Western Union ook de cryptoruimte betreden?

Na het gebruik van de technologie van Ripple in het afgelopen jaar, heeft Western Union aangekondigd dat het klaar en bereid is om cryptovaluta’s te ondersteunen.

In een korte video die deze week via Twitter werd verspreid, zei de wereldwijde betalingsgigant dat het “klaar is om elke vorm van valuta aan te nemen,” inclusief crypto. Dit bericht werd doorgegeven door Odilon Almeida, CEO van de Western Union.

Als we op een dag het gevoel hebben dat het de juiste strategie is om cryptovaluta’s aan ons platform te introduceren, dan is het technologisch gezien slechts één valuta meer. Ik denk dat crypto kan uitgroeien tot een extra optie van valuta, die wereldwijd kan worden uitgewisseld tussen mensen en bedrijven. Als dat gebeurt, zullen we klaar zijn om het te lanceren.

Lees er meer over hier

Britse fintech Revolut krijgt banklicentie

De Britse fintech start-up Revolut heeft een Europese banklicentie verkregen die het mogelijk maakt om vanaf volgend jaar een uitgebreide zichtrekening en kredietverlening aan consumenten over het hele continent te introduceren.

De vergunningsprocedure, die in Litouwen is ingeleid, maar door de Europese Centrale Bank is goedgekeurd, zal het bedrijf in staat stellen om in het Verenigd Koninkrijk een paspoort aan te vragen tijdens de overgangsfase (de uitstap naar Brexit).

De bronnen zeiden dat de nieuwe banklicentie klanten in staat zou stellen om hun lonen op Revolut-rekeningen te storten, terwijl de fintechfirma ernaar zou streven om te starten met het aanbieden van bankkredieten en persoonlijke en zakelijke leningen tegen concurrerende tarieven en dit al vanaf 2019. Revolut heeft ook al honderden miljoenen dollars opgehaald bij investeerders, waaronder DST Global, die Facebook en Spotify in de beginjaren heeft ondersteund.

Het bedrijf zal waarschijnlijk beginnen met de uitrol van een breder bankaanbod in kleinere Europese landen voordat het de in de EU gevestigde vergunning gebruikt om ze in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Duitsland te lanceren. Het bedrijf streeft er vervolgens naar om verder uit te breiden naar de VS, Canada, Singapore, Japan, Australië en Nieuw-Zeeland.

De Braziliaanse nationale bank wil een stablecoin lanceren

De Braziliaanse nationale sociale ontwikkelingsbank maakt zich klaar voor de lancering van een proefproject waarin zij hun nieuwe stablecoin zullen testen op het netwerk van Ethereum.

De bank zou in januari 2019 de stablecoin BNDES lanceren, die op de blockchain van Ethereum draait. Het token wordt ondersteund op een 1:1 verhouding met de Braziliaanse Real (BRL).

De bank onderging gedurende dit jaar interne tests van de stablecoin. Als proef zal de bank honderden dollars in BNDES uitgeven aan het nationaal filmbureau van Brazilië om zo hun filmproducties in het land te ondersteunen. Eén van hun doelen hierin is om het vertrouwen van de staat gekoppelde banken te winnen.

IOTA valt positief in de aard bij AUDI

Audi Denkwerkstatt en de IOTA Foundation besloten een vier maanden durende zoektocht te beginnen om de mogelijkheden van de IOTA technologie te verkennen en problemen in de praktijk op het gebied van mobiliteit, automotive en IoT op te lossen. Audi Denkwerkstatt, heeft een maand lang een project uitgevoerd en heeft zijn conclusies geopenbaard uit de inspanningen op een evenement in Ingolstadt en Berlijn.

De IOTA Foundation onthulde aan een exclusief publiek dat de resultaten “positief” waren.

Audi Denkwerkstatt kan, door het uitvoeren van onderzoek in de technologie met behulp van IOTA, hun leerproces in dienst nemen om te helpen bij het ontwerpen van nieuwe businessmodellen.

Het is bekend dat het Internet of Things de doelgroep van IOTA is, en auto’s zullen een enorm deel van deze markt bekleden.

Hiertoe heeft IOTA samengewerkt met verschillende autoreuzen en is het ook toegetreden tot het Mobility Open Blockchain Initiative (MOBI), een consortium van grote autofabrikanten en aanverwante entiteiten die samen werken aan praktische oplossingen voor het huidige IoT-tijdperk. In 2019 zullen we waarschijnlijk meer interessante ontwikkelingen zien, waaronder de lancering van een “Digital CarPass” in samenwerking met Volkswagen (Q1 2019).

Zullen de wetgevers van de V.S. de effectendefinitie veranderen om zo een vrijstelling voor cryptovaluta's te introduceren?

De twee congresleden, Warren Davidson en Darren Soto, hebben een tweeledige aanpak, de “Token Taxonomy Act”, uitgebracht. In deze wet definiëren ze een “digitaal token” en verduidelijken ze dat cryptovaluta’s niet onder de effectenwetgeving zouden vallen zodra ze een volledig functionerend netwerk worden.

Davidson becommentarieerde hun inspanningen om duidelijkheid te verschaffen over cryptovaluta’s als volgt::

In de begindagen van het internet heeft het Congres wetgeving goedgekeurd die zekerheid bood en de verleiding tot overregulering van de markt tegenhield. Het is onze bedoeling om een soortgelijke overwinning te behalen voor de Amerikaanse economie en voor het Amerikaanse leiderschap in deze innovatieve ruimte.

 

Kristin Smith, hoofd van de Blockchain Association, gaf haar mening over de lachwekkende aard om de 72 jaar oude omschrijving van securities toe te passen op cryptovaluta’s en ging akkoord met het voorstel van Soto en Davidson:

Deze gedecentraliseerde netwerken passen niet goed binnen de bestaande regelgeving. Dit is een stap voorwaarts in het vinden van de juiste manier om ze te reguleren.

 

Hun doel is om tot een logisch akkoord te komen over het creëren van een goed regelgevend kader voor cryptovaluta’s en digital assets. Het besluit van de SEC over het actualiseren van hun definitie van securities is van vitaal belang voor de crypto-industrie en zal bijdragen aan het creëren van een goed regelgevend kader voor crypto.

En tot slot

Cryptoassets hebben nog een lange weg te gaan voordat ze het einde van de bearmarkt uitspreken. De laatste tekenen van een prijsherstel zijn bemoedigend, maar een aantal technische drempels voor Bitcoin en sommige van de toonaangevende altcoins wijzen erop dat de weg er naartoe minder goed (of op zijn minst zijwaarts) is. Dat gezegd zijnde, zou een positieve nieuwscyclus die gericht is op meer business en institutionele adoptie een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan het overtuigen van de bulls voor een rooskleurige toekomst.

In de traditionele markten zullen de tradingsvolumes tussen Kerstmis en Nieuwjaar aanzienlijk dalen. De zogenaamde Santa Rally slaagde er dit jaar niet in om tot stand te komen, wat de toenemende twijfel omtrent de gezondheid van de bullmarkt alleen maar versterkt. Deze twijfels zullen waarschijnlijk in de nabije toekomst bevestigd worden.

Nog enkele opvallende krantenkoppen (met de desbetreffende links):

Bedrijf blaast handelsvolume op met $226 miljard –  De Zuid-Koreaanse autoriteiten hebben recentelijk gezegd dat de topmanagers van de crypto-exchange, Upbit, de trading volumes van het platform hebben vervalst.

Satellietnetwerk ondersteunt lightning netwerk- Blockstream heeft een netwerk van satellieten dat ervoor zorgt dat Bitcoin’s blockchain voor iedereen toegankelijk is, ook als internet (even) onbeschikbaar is. De satellieten ondersteunen nu ook transacties via het lightning network van Bitcoin.

Crypto markt zit vol met pump-and-dump schema’s – Scammers hebben met succes de prijs van digitale assets gemanipuleerd, waaronder ook Bitcoin .Onderzoekers hebben tussen januari en juli 4.818 zogenaamde pump-and-dump-pogingen geïdentificeerd met behulp van gegevens uit Telegram en Discord.

Aanwijzingen suggereren dat Tether de miljarden heeft die zij hebben beloofd – De verklaringen die werden verstrekt door iemand die toegang had tot de administratie van het bedrijf en een overheidsambtenaar bevestigde de waarheidsgetrouwheid ervan.

Binance CEO noemt 2018 het ”Correctiejaar” van Crypto – Changpeng Zhao noemde 2018 een “correctiejaar” voor cryptovaluta’s en sprak tijdens een Bloomberg interview optimisme uit over de toekomst van de crypto-industrie.

Meer dan 80 procent van de 25 beste BTC-handelsparen volumes op CMC Zijn “wash-traded” – Een nieuw rapport van data-onderzoekers bij het Blockchain Transparency Institute (BTI) beweert dat de meerderheid van de top 25 Bitcoin (BTC) trading pairs die op CoinMarketCap (CMC) genoteerd staan, gebaseerd zijn op “bruto” opgepompte volumes.

Top 25 BTC handelsparen op Coinmarketcap

l

Events deze week:

29 december – 

  • TRON – Open source platform

30 december –

  • WAX – Guild stemronde
  • Matrix AI netwerk – Mainnet lancering
  • TenX – Nieuw TenX token

 

Heb je vragen over dit artikel of ben je van een andere mening? Laat het ons dan zeker weten. Wordt lid van onze Telegram groep, kom rechtstreeks in contact met al onze teamleden en met andere crypto-enthousiastelingen. De groep is interactief en bevat alle relevante informatie die voor u van nut zouden kunnen zijn, het is voor iedereen toegankelijk en we proberen iedereen verder te helpen waar kan.

 

 

What's your reaction?

Leave a comment