wekelijkse update 17- 23 juni

Het was een week van belangrijke mijlpalen voor de cryptocurrency markt, aangezien Facebook zijn debuut maakte met zijn Libra blockchain, Bitcoin (BTC) ruim voorbij de $10.000 schoot en de marketcap voor het eerst sinds juli een bedrag van $330 miljard heeft overschreden. De Crypto-markten zijn inmiddels al voor 200% hersteld ten opzichte van het dieptepunt in december en Bitcoin is nog maar 50% gedaald ten opzichte van zijn recordhoogte.

Bitcoin is in de laatste crypto euforie naar voren gekomen als de duidelijke winnaar, waarin de toonaangevende munt op dit moment ongeveer 58% van de totale marktkapitalisatie voor zijn rekening neemt. Er zijn verschillende factoren die de bullish revival van Bitcoin hebben ondersteund, van een intelligente geldaccumulatie tot het aanstaande halving event dat gepland staat voor volgend jaar juli. Misschien is het ironisch, Maar $10.000 per Bitcoin zou wel eens het signaal kunnen zijn wat detailhandelaren nodig hebben om de volgende koopwaanzin aan te wakkeren. De angst om te missen (FOMO) betekent dat meer traders bereid zijn om BTC boven de $10.000 te kopen dan onder de $10.000. Ja, echt waar.

Bitcoin update

Op vrijdagochtend keek Bitcoin naar een wekelijks rendement van 18,1%, volgens Coincheckup. De grootste en invloedrijkste cryptovaluta piekte op Bitstamp rond 9.878,15 dollar, na een hoogtepunt van meer dan 6% in de 24-uurs trading cyclus.

Dankzij de winst is de marktkapitalisatie van Bitcoin voor het eerst sinds maart 2018 voorbij de 175 miljard dollar gegaan. Ter herinnering: de marketcap van Bitcoin zat in december nog onder de $55 miljard.

Op zaterdag bereikte de Bitcoin prijs een piek van 11.200 dollar op Bitstamp, met een winst van meer dan 9% gedurende het proces. Tijdens de 24 uur durende trading cyclus (van vrijdag op zaterdag), is de BTC-prijs met bijna 13% gestegen. Op het moment van schrijven schommelt de totale marktkapitalisatie van Bitcoin rond de 197,1 miljard dollar, wat 59,3% van de volledige cryptomarkt is.

De intensiteit van de laatste rally heeft de prijzen naar een extreem overbought gebied geduwd, dit volgens de dagelijkse relatieve sterkte-index (RSI). Dit gezegd zijnde, suggereert de accumulatie/distributielijn (A/D) dat de vraag naar BTC veel groter is dan het aanbod. Met andere woorden, veel meer mensen kopen Bitcoin dan dat ze verkopen.

Eerder deze week was er een discussie tussen analisten dat 10.000 dollar per Bitcoin het volgende belangrijke FOMO-niveau zou zijn. Dus als we hen moeten geloven dan is er een impuls naar de $15.000 regio mogelijk.

De Blockchain investeerder Tyler Winklevoss, herhaalde dat punt in een tweet op woensdag:

De Bitcoin prijs is met meer dan 223% gestegen ten opzichte van zijn laagste punt in december. Tot op heden is de cryptocurrency gestegen met 175%.

Wat komt er na de $15.000?

Zoals hierboven beschreven tweette Tyler Winklevoss dat Bitcoin boven $15.000 zal terugkeren zodra de $10k barrière wordt doorbroken. Zijn prognose ziet er vrij goed uit mits Bitcoin de 11.000 dollar heeft overtroffen. Aangezien de overgrote meerderheid van Bitcoin’s jaarlijkse opbrengsten wordt gegenereerd in de tien beste dagen van het jaar, kan de 15.000 dollar voor Bitcoin eerder komen dan verwacht.

Volgens cryptocurrency trader Peter Brandt, ervaart Bitcoin momenteel “zijn vierde parabolische fase die teruggaat tot 2010”. Naar zijn mening zal BTC zich in de huidige bull cyclus richten op het $100.000 prijsniveau.

Brandt’s visie komt overeen met onze vorige analyse over de vierjarige cyclus van Bitcoin. De vorige cyclus van vier jaar eindigde in december met een 52 weken durende bearmarkt. Deze werd voorafgegaan door een opwaartse trend van 153 weken.

Als we uitgaan van een vergelijkbaar traject, zal de huidige vierjarige cyclus van Bitcoin ergens in 2021, of meer dan een jaar na het eerstvolgende halving event (gepland voor mei 2020), een piek bereiken. In die periode kunnen beleggers lange consolidatieperiodes, scherpe omkeringen en nog grotere winsten verwachten. Tot nu toe heeft de opwaartse trend die in februari begon, niet geleid tot een grote terugval van 30% of meer, wat normaal is tijdens een bull markt.

De crypto Markten kruisen de $300 Miljard…

Bitcoin’s aantrekkingskracht is deze week duidelijk merkbaar geweest op de algemene markt, omdat de meeste belangrijke assets aanzienlijke winsten wisten te boeken. Naast BTC, Monero (XMR), Ethereum (ETH) en XRP behaalden ze allemaal dubbelcijferige rendementen.

De totale cryptocurrency marktkapitalisatie bereikte op vrijdag een hoogtepunt van bijna $304 miljard, dit is het hoogste punt sinds mei 2018. In de loop van de week, nam de marktkapitalisatie met bijna $40 miljard toe.

Als Bitcoin de $10.000 kruist, zou de cryptomarkt cap op een relatief korte termijn een stuk hoger kunnen gaan. Nochtans, zijn de verwachtingen voor een nieuw altcoin seizoen op dit moment opgeschort aangezien Bitcoin nog steeds grotere kapitaalstromen aantrekt. Eén asset dat zeker in het oog gehouden moet worden is Ethereum; het inhaalmanoeuvre van de zogenaamde “developers coin”  zou grote gevolgen kunnen hebben voor de volgende bull-rally.

Libra is geen Bitcoin-killer!

Na veel speculatie onthulde Facebook op dinsdag 18/6/2019 de details omtrent de langverwachte Libra blockchain. In een lange whitepaper beschreef het social media bedrijf de visie en de technische specificaties van een cryptografie die de financiële inclusie over een enorm netwerk van miljarden gebruikers zal stimuleren.

“Het doel van de Libra Blockchain is om te dienen als een solide basis voor financiële services, met inbegrip van een nieuwe wereldwijde munt, die aan de dagelijkse financiële behoeften van miljarden mensen zou kunnen voldoen”, zo staat in de whitepaper.

Libra heeft de cryptocurrency community opgesplitst. Enerzijds, heeft het voor het publiek geen schijn van kans, het heeft geen permissievrije en censuurbestendige blockchain (d.w.z. bitcoin) die het begrip van geld en waardecreatie op zijn kop kan zetten. Aan de andere kant zou Libra kunnen concurreren met retailbanken en de rol van cryptocurrencies in onze moderne samenleving drastisch kunnen veranderen. Het laatste heeft veel crypto liefhebbers enthousiast gemaakt over de waarde die Libra naar het digitale valuta-ecosysteem zou kunnen brengen.

Rusland zal binnen twee weken crypto-wetgeving goedkeuren

Het Russische parlement van de staat Duma, zal in de komende twee weken de belangrijkste cryptowet van het land “On Digital Financial Assets” (DFA) goedkeuren, volgens een lokale hoge financiële functionaris. Op 19 juni werd het nieuws door het Russische persbureau TASS gemeld, dat door de Russische regering wordt ondersteund.

De Russische staatssecretaris van Financiën, Alexei Moiseev, onthulde dat de staat Duma momenteel de DFA overweegt, en zal de wet naar verwachting in de tweede lezing binnen de komende twee weken goedkeuren.

Moiseev voegde toe dat het gezag de afzonderlijke wetgeving voor “initial coin offerings” heeft goedgekeurd, en dat dit een deel van de Russische wet inzake crowdfunding zal zijn.

Rusland zal dus twee wetsvoorstellen krijgen met betrekking tot cryptocurrencies, namelijk de DFA en de wet op crowdfunding, zo verklaarde Moiseev, en zal naar verwachting worden goedgekeurd in de versie die voorbereid is voor de tweede lezing.

Indien het door de functionaris wordt goedgekeurd zoals verwacht, zal de Russische crypto-regelgeving overeenstemmen met de voorschriften van de Russische president, Vladimir Poetin. Vladimir Poetin heeft de staat eerder al de opdracht gegeven om de regulering van de crypto-industrie te vormen, en dit voor 1 juli 2019.

Euroclear wil een proefproject op de blockchain uitvoeren voor ECP-afrekeningen

Euroclear, één van ’s werelds grootste bewaarinstellingen voor securities (effecten), zegt dat het verder zal gaan met de ontwikkeling van een proefplatform voor de uitgifte en afwikkeling van het Europese commercial paper (ECP), dat gebaseerd is op een blockchain. Het nieuws werd op 19 juni gepubliceerd door EuroClear.

Euroclear betaalde €791 triljoen ($885,48 triljoen) aan security transacties en bezat in 2018 gemiddeld €28,8 triljoen ($32,24 triljoen) aan klantvermogen, dit volgens de in maart gepubliceerde resultaten.

De financiële service titaan heeft vandaag onthuld dat het met succes een studie heeft afgerond om de waarde van een ECP-gericht blockchain platform te onderbouwen, samen met de Europese Investeringsbank, het Spaanse Santander en de “Big Four”-auditor EY.

Het blockchain platform zal naar eigen zeggen dienen voor het uitgeven en afwikkelen van ECP’s – ongedekte kortlopende schuldinstrumenten die door banken of bedrijven worden uitgegeven, en die een markt vertegenwoordigen van 1,2 biljoen dollar.

In het persbericht wordt opgemerkt dat “op basis van het succes van dit initiatief, Euroclear van plan is om op korte termijn over te gaan tot de pilot-fase”.

Weetje – In 2017 beëindigden Eurcolear en het blockchain trustbedrijf Paxos abrupt hun samenwerking bij de ontwikkeling van een afwikkelingsdienst waarbij gebruik werd gemaakt van blockchain-technologie voor de Londense goudmijnindustrie – ondanks het feit dat ze een reeks succesvolle tests hadden afgerond. Paxos heeft ondertussen zijn eigen Ethereum (ETH) blockchain gebaseerde stablecoin uitgebracht, die Paxos Standard Token (PAX) wordt genoemd.

Big Four auditing firma PwC brengt cryptocurrency auditing software uit

Big Four accountantskantoor PwC heeft op 19 juni de release van een cryptocurrency auditing software oplossing aangekondigd.

Volgens het persbericht kan de tool die onlangs aan PwC’s Halo auditing suite is toegevoegd, gebruikt worden om “assurance services te verlenen aan entiteiten die zich bezighouden met cryptocurrency transacties”. De firma claimt dat, met de nieuwe toevoeging, de Halo-suite PwC toelaat om onafhankelijk bewijs te leveren van private-publieke key pairing (om de eigendom van crypto-activa vast te stellen) en dat het bedrijf informatie over transacties en balansen uit de blockchains kan verzamelen.

PwC merkt verder op dat het al gebruik maakt van de nieuwe tool om audits van klanten die betrokken zijn bij cryptocurrencies te ondersteunen. Het wordt verder ook gebruikt om bedrijven te helpen die niet de auditor zijn bij het implementeren van processen of het uitvoeren van controles die nodig zijn voor het verkrijgen van assurance-rapportages van hun auditors. Toch merkt de onderneming op dat het instrument niet zonder beperkingen is:

“Ons auditvermogen om een entiteit te controleren die zich bezighoudt met cryptografische activiteiten wordt sterk bepaald door de controlerende omgeving van onze klant en in dit stadium ook door de uitgebreide hoeveelheid tokens die worden ondersteund door onze Halo-software. Deze overwegingen zullen van cruciaal belang zijn om te bepalen of we ons op ons gemak voelen bij het accepteren van een audit-opdracht.”.

Eind maart, kondigde PwC-concurrent en Big Four Accountantskantoor Deloitte aan dat het samen met drie Ierse banken het datamanagement op de Ethereum blockchain aan het testen is.

Line, de grootste messaging app in Japan staat op het punt om eigen crypto exchange te lanceren

Line Corp., Japan’s grootste messaging app, staat op het punt om een licentie te krijgen om een cryptocurrency exchange te lanceren.

Japan’s Financial Services Agency zou de licentie deze maand al kunnen uitgeven, met exchange operations die een paar weken daarna van start zal gaan. De service, die de naam BitMax zal dragen, zal Line’s 80 miljoen gebruikers in Japan in staat stellen om cryptocurrencies te kopen en te verkopen, inclusief Bitcoin en Line’s eigen token Link. De aandelen van Line namen maar liefst 4,6% toe, de sterkste intraday sinds twee weken.

Line sluit zich aan bij een opeengepakt gebied van technologiebedrijven die racen om cryptocurrency producten uit te rollen, waaronder de overstap van Facebook Inc. om een eigen financieel systeem met Visa Inc. en Uber Technologies Inc. te creëren, die eerder deze week werd gelanceerd. Voor Line, is de druk om te slagen bijzonder scherp aangezien de stagnerende gebruikersgroei de aandelen naar hun laagste niveau heeft gedreven sinds de notering in 2016. Het Japanse bedrijf heeft vorig jaar verlies geboekt omdat het zijn investeringen in nieuwe bedrijven intensiveerde om zo zijn afhankelijkheid van reclame-inkomsten te reduceren.

Crypto’s groeiende adoptie door grote bedrijven draagt dit jaar bij aan een opleving van de prijzen. De native token “Link” van Line is in juni alleen al bijna verdubbeld, waardoor het een marktwaardering van ongeveer 30 miljoen dollar heeft opgeleverd. Het is één van de weinige cryptocurrencies in de wereld die wordt uitgegeven door een groot beursgenoteerd bedrijf.

Ethereum Classic's volgende crypto code-upgradeset zal plaatsvinden in september

In een publieke oproep op donderdag, hebben de Ethereum classic ontwikkelaars besloten om een system-wide upgrade, of hard-fork, naar het main network van de blockchain uit te voeren en dit in september.

Het beoogde blocknummer voor de zogenaamde Atlantis-activatie is 8.772.000, die naar schatting om ongeveer 12:00 UTC op 17 september zal worden bereikt.

Na een meningsverschil in mei met betrekking tot de inhoud van de Atlantis-upgrade, zijn de projectontwikkelaars het afgelopen donderdag eens geworden dat de 10 Ethereum Improvement Proposals (EIP’s) zullen worden opgenomen in de eerste hard-fork van het Blockchain netwerk.

Atlantis, in combinatie met een latere upgrade genaamd Agharta, is bedoeld om de chain-interoperabiliteit tussen de Ethereum Classic en Ethereum netwerken te verbeteren. Beginnend met een bundel EIP’s die al in 2017 op de Ethereum blockchain is geactiveerd, is Atlantis de eerste stap om ervoor te zorgen dat de migratie van gedecentraliseerde applicaties (dapps) uit beide ketens soepel en naadloos verloopt.

Het besluit om medio september opnieuw een hard-fork activeringsdatum te kiezen, ging gepaard met de nodige controverse en discussies tussen de ontwikkelaars.

Mike Novogratz's Galaxy Digital ontwikkelt crypto-opties

De voormalige hedge fund manager Mike Novogratz’s van cryptocurrency merchant bank “Galaxy Digital”, heeft zijn trading business uitgebreid om zo cryptocurrency option contracten te kunnen aanbieden. Deze beslissing werd genomen in het kader van het stijgingspercentage in de vraag van institutionele investeerders.

Galaxy Digital’s global head of business development, Yoshi Nakamura, vertelde in een interview dat cryptocurrency bedrijven zoals mining firma’s, leningverstrekkers, en andere projecten, inclusief degene die op de treasuries zitten, het ‘inherente volatiliteitsrisico’ van cryptocurrencies willen hedgen.

Hedging is een strategie die door beleggers wordt toegepast om het portfolio risico, en de verliezen te beperken. De option contracten (zowel put- als call-contracten) zijn één van de populairste tools om risico’s te “hedgen”. Het wordt vooral gebruikt als beleggers onzeker zijn over de prijsbewegingen van een financieel instrument.

Nakamura zei dat de “option” activiteiten van zijn bedrijf “relatief nieuw” zijn en dat de vraag ernaar “blijft toenemen”, zonder commentaar te geven op specifieke cijfers. Hij weigerde ook de cijfers over de groei van het bedrijf te delen.

ErisX, Bakkt, SeedCX, LedgerX, B2C2, Deribit zijn enkele van de nieuwere bedrijven in de ruimte, terwijl BitMEX en CME dergelijke producten al enkele jaren aanbieden. Cboe leverde ook Bitcoin-futures tot de stopzetting eerder dit jaar. Binance, de grootste cryptocurrency exchange op basis van volume, is ook op zoek naar de lancering van futures trading.

En tot slot

Bitcoin’s bull markt kan net begonnen zijn. Institutionele adoptie, een naderende aanbodschok en nieuwe stimulansen voor de centrale bank kunnen Bitcoin’s waarde verhogen. Nu Bakkt volgende maand de fysieke bitcoinfutures gaat testen, is het waarschijnlijk dat de mainstream dekking van BTC in de nabije toekomst zal toenemen.

Voor alle duidelijkheid: Bitcoin marcheert op zijn eigen ritme, dus het is niet helemaal duidelijk welke impact het monetair beleid en de gezondheid van de wereldeconomie op zijn prestaties zullen hebben. Dit gezegd zijnde, zal de capitulatie van de Federal Reserve inzake monetair beleid toestaan dat Bitcoin-investeerders één van hun favoriete hypotheses zullen testen: dat de overdreven gelddruk en de op hol geslagen inflatie de goedkeuring van de belangrijkste cyptovaluta zullen bespoedigen. Tijd zal het ons vertellen.

Nog enkele opvallende krantenkoppen (met de desbetreffende links):

Coinmerce gaat zich nu ook profileren in zweden – Coinmerce is een in Nederland gevestigde cryptomakelaar. Ze hebben in vrijwel elk EU-land klanten. Het volgende wat ze nu willen doen is de Zweedse markt overnemen. Met de focus op eenvoud, diversiteit en concurrerende transactiekosten is Coinmerce een crypto-verhandelplatform voor iedereen. Het onboarding proces is snel en eenvoudig. Coinmerce maakt gebruik van de betaalservice Zimpler om de gebruikerservaring nog soepeler te laten verlopen.

Calibra’s privacy implicaties – Ondanks een reeks privacy-struikelblokken, gaat Facebook verder met zijn plannen om een nieuwe cryptocurrency met de naam Libra te debatteren. Om het idee volgend jaar te realiseren, heeft het sociale netwerk een nieuwe dochteronderneming opgericht, Calibra genaamd. Deze dochteronderneming zal wallets  aanbieden om  cryptocurrencies op op te slaan, te verzenden en te ontvangen. Maar hoe effectief zal Libra, en Calibra van Facebook, de privacy van mensen beschermen? En moeten consumenten zich zorgen maken over het gebruik van de nieuwe services?

Coinbase lanceert mobiele push-waarschuwingen voor Crypto prijsschommelingen – Coinbase introduceert een nieuwe pushmelding om gebruikers van mobiele apps te waarschuwen voor prijsschommelingen en marktschommelingen in crypto valuta’s.

MoneyGram stijgt met 155% naarmate de crypto-hype een beetje voelt als 2017 – MoneyGram International Inc. steeg met maar liefst 155% in de vroege trading na een overeenkomst met het blockchain-technologiebedrijf Ripple. De rally doet denken aan eind 2017, toen een groep small-cap aandelen een vermenigvuldiging van de waardebepalingen zag ontstaan doordat ze werden omgedoopt tot blockchain bedrijven.

Security tokens worden de ‘Killer App’ van de cryptocurrency, zegt de CEO van Overstock – Bitcoin bestaat al meer dan tien jaar, maar de vraag blijft bestaan: “Wat is het doel van cryptocurrency?” Ook al heeft men miljarden dollars van het goed gekocht en verkocht, het heeft nog geen rol in het dagelijks leven gevonden.

Volgens Patrick Byrne, de CEO van Overstock en een oude aanjager van digitaal geld, komt de doorbraak in de vorm van security tokens.

Ethereum 2.0 fase 0, staat gepland voor 3 januari 2020 – De Ethereum Foundation heeft een meer gedetailleerde tijdlijn vrijgegeven voor de eerste “Zero” fase van haar nieuwe, bijgewerkte chain, genaamd Ethereum 2.0. De Beacon Chain zal worden gelanceerd tijdens Devcon 5, die tussen 8 en 10 oktober in Osaka, Japan, zal worden gehouden, gevolgd door een lancering van het genesisblok op 3 januari 2020 – Dit is dezelfde dag dat Satoshi Nakamoto in 2009 voor het eerst Bitcoin heeft gemined.

Events deze week:

23 juni – 

 • Vechain – 1st Toolchain day seminar

24 juni – 

 • Event – Crypto valley Conferentie
 • Cardano – Tel aviv meetup
 • PIVX – Wallet update
 • Matrix AI Netwerk – 2de belangrijke update
 • TenX – AMA met de CEO

25 juni – 

 • Waves – Node release
 • Theta – Design Contest deadline

26 juni –

 • Nexus – Tritium wallet

27 juni – 

 • Horizen – Tbilisi Horizon Meetup

29 juni –

 • DeepBrain Chain – Web wallet + Fiat naar DBC
 • Civic – AML-KYC implementatie

30 juni – 

 • Everex – Overdracht App Pilot + Everex exchange lancering
 • Zilliqa – Verbetering van het kernprotocol
 • Binance Coin – Coin Burn
 • Celer netwerk – PilC Mainnet lancering + SDK v3.0 vrijgave
 • Dent – E-wallet integratie
 • IOST – Security audit
 • Wanchain – PoS Alpha Testnet lacering
 • Stellar – Open-source wallet SDK + Q2 protocol & SDF upgrade

Heeft u vragen over dit artikel of bent u van een andere mening? Laat het ons dan zeker weten. Word lid van onze Telegram groep en kom rechtstreeks in contact met al onze teamleden en met andere crypto-enthousiastelingen. De groep is interactief en bevat alle relevante informatie die voor u van nut kan zijn. De groep is voor iedereen toegankelijk en we proberen iedereen verder te helpen waar kan.

 

What's your reaction?

Leave a comment