Wekelijkse update 17 – 23 september

XRP was deze week de beste performer in de crypto-wereld. De zogenaamde bankcryptovaluta herstelde meer dan 115%, na de recente aankondigingen.

De bredere crypto-markt heeft XRP gevolgd nadat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) aankondigde dat het een uitspraak over de langverwachte bitcoin exchange-traded fund (ETF) zou uitstellen.

We verwachten dat XRP op een bepaald punt een pull-back zal krijgen, wanneer markten te kampen krijgen met overbought levels. Traders kopen ook routinematig “buy the rumor and sell the news”, wat de prijsdalingen verklaart die zich meestal voordoen nadat een verwachte positieve gebeurtenis heeft plaatsgevonden.

SEC stelt opnieuw het Van Eck-Solid X Bitcoin ETF-besluit uit.

Op 20 september heeft de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) haar beslissing over het door VanEck/Solid X gesteunde Exchange Traded Fund (ETF) opnieuw uitgesteld. De SEC heeft de besluitvorming al begin augustus uitgesteld en kan op grond van de bestaande regelgeving de besluitvorming tot eind februari uitstellen.

De Commissie heeft al ongeveer 1.400 reacties ontvangen met betrekking tot het voorstel van Van Eck/Solid X Bitcoin ETF, maar zij zeiden dat zij nog steeds op zoek zijn naar meer input van het publiek voordat zij de definitieve beslissing nemen. Verrassend genoeg had dit nieuws geen negatieve invloed op de prijs.

Fidelity Investments in cryptocurrency?

Tijdens de recente Fintech Week van Boston liet de CEO van Fidelity Investments, Abigail Johnson, weten dat ze werken aan blockchain en crypto producten en dat ze hopen op een aankondiging voor het einde van het jaar.

Dit volgt op een recente aankondiging van BAKKT, een project van het wereldwijde netwerk van Intercontinental Exchange waarmee gebruikers digitale assets kunnen kopen, verkopen, opslaan en uitgeven. Fidelity zou binnen de crypto over verschillende werkgroepen voor de voorbereiding van producten en diensten beschikken die rechtstreeks met Bakkt concurreren, wat grote concurrentie in deze sector zou moeten opleveren.

Ripple update

Ripple team heeft deze week zeer belangrijk nieuws aangekondigd. Sagar Sarbhai, die verantwoordelijk is voor de regelgevende relaties van Ripple in de regio’s Azië-Pacific en het Midden-Oosten zei dat xRapid, van start kan gaan binnen een maand.

xRapid gebruikt de openbare XRP cryptocurrency voor afwikkeling, die volgens Ripple de snelheid van grensoverschrijdende valutatransfers verhoogt. Het doel van xRapid is om de snelheid en liquiditeit van grensoverschrijdende transacties te verhogen.

Meer dan 120 banken en financiële instellingen over de hele wereld gebruiken momenteel het xCurrent product van het bedrijf, dat gebruik maakt van blockchaintechnologie om de vereffeningstijd te verminderen, maar maken geen gebruik van XRP. Ripple CEO Brad Garlinghouse heeft gezegd dat hij verwacht dat banken xRapid tegen het einde van dit jaar zullen implementeren en hoopt dat er tegen het einde van volgend jaar tientallen aan boord zullen komen. Dit zou de vraag naar XRP beduidend moeten verhogen. Na het nieuws XRP steeg de waarde van XRP aanzienlijk en haalde het Ethereum in als de tweede grootste cryptovaluta (XRP is nu terug naar de derde plaats gezakt).

Bancor aankondiging

Op 19 september heeft Bancor het eerste gedecentraliseerde cross-blockchain liquiditeitsnetwerk aangekondigd. Bancor heeft zijn publieke code overgedragen aan EOS als voorbereiding op de lancering van zijn gedecentraliseerde cross-blockchain liquiditeitsnetwerk voor de ondersteuning van het mainnet van Ethereum en EOS – BancorX.

Volgens het nieuws is Bancor geëvolueerd naar een cross-chain liquiditeitsprotocol dat begint met extra ondersteuning voor EOS. Bancor stelt gebruikers in staat om onmiddellijk op EOS-gebaseerde tokens te converteren in het kader van geautomatiseerde smart contracts, ook wel bekend als Relays.

De op EOS-gebaseerde tokens die op Bancor staan vermeld, zullen binnenkort via het Bancor Protocol direct kunnen worden omgezet in eender welke Ethereum-gebaseerde token. Bancor is het grootste gedecentraliseerde liquiditeitsnetwerk en heeft sinds de lancering op Ethereum meer dan 1,5 miljard dollar aan tokenconversies verwerkt. Ze hebben gezorgd voor betaalbare en toegankelijke liquiditeit voor meer dan 120 Ethereum-gebaseerde token projecten zonder noteringskosten.

ICON updates

Op 17 september is het ICON MainNet versie 3.0 uitgebracht. Met deze release is ICON’s SCORE (Smart Contract on Reliable Environment), de implementatieomgeving van ICON smart contracts, nu volledig operationeel, wat betekent dat ICON nu gedecentraliseerde applicaties kan draaien.

Naast de MainNet-update heeft het ICON-team ook het TestNet geopend, dat ontwikkelaars in staat stelt om tests uit te voeren voordat ze hun blockchain-projecten naar het live MainNet kunnen doorvoeren. Zij kondigden ook aan dat zij DevNet zullen openen, dat de lokale ontwikkelomgeving voor het testen via de AWS (Amazon Web Services) marktplaats ondersteunt.

Bijkomende wijzigingen zijn onder andere de kostenstructuur en ICONex/ICON Tracker updates, waaronder het toevoegen van tokens, het weergeven van smart contracts en het opnemen en controleren van data op de blockchain. De ontwikkelingen van ICON gaan goed en het project staat niet in de top 30 van CMC, wat betekent dat het een interessante optie zou kunnen zijn.

Credits updates

Credits heeft deze week een aantal belangrijke aankondigingen gedaan, vooral over partnerschappen waarvoor ze samenwerkten met 11 verschillende projecten.

Het belangrijkste partnerschap is met LeewayHertz, een bedrijf dat zich bezighoudt met de ontwikkeling van blockchains en zich concentreert op AI, IoT en cloud services.

De andere samenwerkingsverbanden zijn onder meer Incodium, een API-gebaseerde, smart contractoplossing die een risicomanagementprotocol biedt. Zij zullen gedecentraliseerde toepassingen op basis van het Credits platform gebruiken om de veiligheid van de uitwisseling te verbeteren. De resterende samenwerkingsverbanden omvatten een verscheidenheid aan ontwikkelings-, reclame- en investeringsbedrijven die Credits zullen gebruiken in hun oplossingen en die hopelijk de blockchaintechnologie in het echte leven zullen gebruiken.

En tot slot

Is dit het einde van de gevreesde downtrend op de cryptomarkt? Het is te vroeg om hier zeker van te zijn, maar de laatste stijging van XRP en Bitcoin suggereert dat de “bears” hun greep op de markt hebben losgelaten, tenminste voor de short term. Nochtans blijft Bitcoin in een aanhoudende bearmarkt die in de nabije toekomst zou kunnen aanhouden. Voor de investeerders betekent dit dat er laterale bewegingen en strakkere trading marges te wachten staan.

Nog enkele opvallende krantenkoppen (met de desbetreffende links):

Tim Draper zet prijsdoel $250.000 Bitcoin – Tech miljardair Tim Draper staat nog altijd achter zijn Bitcoin prijsdoel van $250.000 voor 2022.

Novogratz Zet een prijsdoel voor 2018 van $10.000 – Biljonair investeerder Michael Novogratz, een bekende ex-hedge fondsmanager, die voorheen deel uitmaakte van de investeringsmaatschappij Fortress Investment Group, heeft gezegd dat de Bitcoin-prijs tegen het einde van 2018 waarschijnlijk met 30 procent zal stijgen.

Canada gaat de Cannabis Cryptomarkt onderzoeken – Het Department of Public Safety Canada is op zoek naar een studie die licht zal werpen op de cryptomarkten meerbepaald online drugmarkten die afhankelijk zijn van de TOR browser en cryptocurrencies met betrekking tot het Noord-Amerikaanse land en zijn burgers. Volgens een online gepubliceerd aankondiging zal het onderzoek zich richten op zowel kopers als verkopers die cannabis kopen en verkopen op de cryptomarkten. Deze stap is het gevolg van de stijgende prijzen op de openbare ‘cannabis stocks’.

U.S. Navy onderzoekt Blockchain voor een betere opvolging van luchtvaartonderdelen – Het U.S. Naval Air Systems Command (NAVAIR) onderzoekt momenteel de blockchaintechnologie voor het opvolgen van luchtvaartonderdelen gedurende de hele levenscyclus ervan. De marine is een samenwerkingsverband aangegaan met Indiana Technology and Manufacturing Companies (ITAMCO) in het kader van de coöperatieve onderzoeks- en ontwikkelingsovereenkomst, NAVAIR hoopt “toegang te krijgen tot geavanceerde chain code” en innovatieve protocollen die “snel en veilig grote datasets kunnen oproepen”.

Japanse Cryptocurrency Exchange Zaif gehacked, 59 miljoen dollar verlies – Japanse cryptocurrency Exchange Zaif was het slachtoffer van een grote hack vorige week. De plaatselijke media bronnen hebben dit gemeld en het bedrijf heeft dit inmiddels bevestigd. De hack, die plaatsvond op 14 september, werd pas ontdekt op 17 september, de hacker stal verschillende hoeveelheden Bitcoin, Bitcoin Cash en ook Monacoin, dit uit de hot wallet van de exchange. Het komt overeen met een waarde van 6,7 miljard yen (iets minder dan $60 miljoen).

Bitcoin Mining Giant Bitmain onthult ‘Next-Generation’ 7nm Chip – De Chinese CEO van Bitmain, Jihan Wu, kondigde vrijdag aan dat het een nieuwe toepassingsspecifieke geïntegreerde circuit (ASIC) mining chip zou hebben ontwikkeld voor het SHA256 algoritme dat door bitcoin, bitcoin cash, en vele andere cryptovaluta’s wordt gebruikt. De aankondiging kwam slechts twee dagen nadat concurrent Bitfury een nieuwe SHA256 ASIC-chip onthulde. De aankondiging gaat ook verder dan de geruchten van Bitmain’s eerste openbare aanbieding (IPO), die naar verluidt “zeer binnenkort” zal plaatsvinden.

Crypto-events deze week:

26 september – 

 • EOS – EOSfinex Beta versie

30 september – 

 • Zcash – Network Upgrade 1
 • Cardano – Metaps Plus Partnership
 • Genisis vision – Beta Version lancering
 • Telcoin – Wallet lancering
 • Dent – Exchange lancering
 • XRP – Swell 2018
 • Monero – Bulletproof vrijgave
 • Selfkey – Wallet Desktop App
 • Selfkey – Mobile App
 • Synereo – “Product X” lancering
 • Neblio – Neblio API V2 Beta
 • DeepBrainChain – Q3 vrijgaves
 • Utrust – Mobile wallet beta versie
 • Wabi – Sales netwerk
 • AdEx – AdEx protocol
 • Po.et – Betalingskanalen
 • Matrix AI Network – Tesnet lancering
 • Nuls – Smart contract module
 • TE-FOOD – AI gebaseerde modules
 • TE-FOOD – Blockchain implementatie
 • FunFair – Casino launch
 • Request Network – Colosseum vrijgaves
 • Stakenet – Multi currency wallet
 • Stakenet – Compatibel met Lightning Swap
 • Stakenet – XSN RSB Beloningstoezicht
 • Stakenet – Masternodes-as-a-Service

 • Event – Blockchain day Nederland

Heb je vragen over dit artikel of ben je van een andere mening? Laat het ons dan zeker weten. Wordt lid van onze Telegram groep, kom rechtstreeks in contact met al onze teamleden en met andere crypto-enthousiastelingen. De groep is interactief en bevat alle relevante informatie die voor u van nut zouden kunnen zijn, het is voor iedereen toegankelijk en we proberen iedereen verder te helpen waar kan.

 

What's your reaction?

Leave a comment