Wekelijkse update 18 – 24 februari

Het langverwachte ‘crypto voorjaar’ kan vroeg aanbreken voor Bitcoin (BTC) en zijn soortgenoten (altcoins). Na weken van gestage accumulatie op de exchanges, heeft een grote toename van het volume Bitcoin in bijna twee maanden tijd naar zijn beste niveau gebracht. Bitcoin staat nu aan de rand van een bullish reversal.

Veel van de toonaangevende altcoins en tokens registreerden deze week ook dubbelcijferige winsten, met EOS (EOS) als duidelijke winnaar. Na een wekelijkse winst van 38% is het Enterprise Operating System nu terug binnen de 500 miljoen dollar van zijn ICO-kapitalisatie.

Bitcoin kende deze week ongeveer een groei van 10%

De Bitcoinprijs is deze week terug boven de $4.000 gekomen na een plotselinge stijging van de tradingvolumes op de exchanges. De dagelijkse omzet van Bitcoin heeft dinsdag de 10 miljard dollar doorkruist, het hoogste niveau sinds de laatste tien maanden.

Bitcoin brengt niet alleen een wekelijkse winst van 9+% in kaart, het is ook op schema om een einde te maken aan een zes maanden durende verliezende streak die heeft geresulteerd in een verlies van 60% van de marktkapitalisatie. De toonaangevende digitale valuta kwam op vrijdag in de range van $4.000 terecht met een piek op zondag van $4.210 (op de exchanges),

Momenteel is de waarde teruggezakt tot aan de support van $3.700. Als hij eenmaal de $4.200 doorbreekt dan staat er niet veel in de weg voor de terugkeer naar $5.000. Een aanhoudend rally kan resulteren om terug naar het $6.000 niveau te gaan, dit is het break-even percentage voor miners wat noodzakelijk is om de langdurige downtrend te doorbreken.

Cryptomarkt stijgt met $14 miljard

Deze week werden er in alle grote cryptovaluta’s winsten geboekt en slechts drie van de 50 belangrijkste coins leverden geen positief rendement op. Op dat moment waren de verliezen beperkt tot minder dan 0,5% en waren ze geconcentreerd op stable coins.

De volgende tabel, met dank aan CoinCheckup, toont de omvang van de wekelijkse rendementen voor de top 20 coins. Daarvan meldden er 11 een winst van 10% of meer, waarbij Maker (MKR) en Ethereum elk meer dan 20% behaalden. EOS is uiteraard de uitschieter van de hoop met een winstpercentage van ongeveer 35%.

Fidelity wordt de eerste financiële instelling die Bitcoin Lightning 'torch' neemt

Fidelity Digital, het Digital assets onderdeel van Fidelity Investments, is de eerste financiële instelling die de zogenaamde bitcoin payments ‘torch’ ontvangt die van gebruiker naar gebruiker over de hele wereld wordt doorgegeven via het Lightning netwerk van Bitcoin.

Met meer dan 27 miljoen klanten beheert Fidelity 7,2 biljoen dollar aan totale assets. Het is de leider van de Verenigde Staten in 401(k) pensioenspaarplannen en is één van de grootste beheerders van 403(b) pensioenplannen voor instellingen zonder winstoogmerk.

Voor ons is het niet verwonderlijk dat dit gebeurd, aangezien Fidelity de afgelopen maanden het voortouw heeft genomen bij de institutionele sprong in cryptocurrencies. In oktober 2018 kondigde de investeringsgigant aan dat het de crypto trading zou openstellen voor zijn 27 miljoen klanten.

Daarom zal een deelname aan deze betaalrelais waarschijnlijk een waardevolle ervaring opleveren voor Fidelity Digital assets die op zoek is naar “een full-service enterprise-grade platform voor digitale assets”, aldus Tom Jessop, de oprichter van het bedrijf. Hij voegt daaraan toe:

…..family bedrijven, hedgefondsen en andere geavanceerde beleggers beginnen serieus na te denken over deze ruimte.

VeChain (VET) kondigt DApp-ontwikkeling aan in samenwerking met de Amazon cloud.

Het project omvat encryptie van gedistribueerde ledgers, IoT, technologie voor identiteitsverificatie, enz. Het wordt gebruikt door zakelijke klanten uit verschillende sectoren: autofabrikanten, de voedingsindustrie, transport. De belangrijkste klanten die de oplossing al hebben toegepast zijn BMW, DB Schenker en anderen.

VeChain stelt klanten nu ook in staat om AWS CloudFormation te gebruiken en dApps te ontwikkelen in één klikmodus. Het werkt samen met Amazon EC2, Amazon RDS en Amazon CloudFront om de functie te implementeren.

Het project werd aangevuld met het AWS Partner Network en DNV GL. Dit laatste is verantwoordelijk voor compliance, het testen van de data beveiliging en digitale identiteitscontrole. DNV GL verwijst naar de beveiligingsstandaarden die over de hele wereld zijn aangenomen, zoals ISO27001 en EU GDPR, evenals naar de Chinese netwerkbeveiligingswetgeving.

Cardano (ADA) gaat "lange tijd bouwen"wat betreft de ontwikkelingen.

Cardano bevindt zich nog in een zeer vroeg ontwikkelingsstadium, maar heeft al veel bereikt op het gebied van het creëren van een productspecificatie en het ontwikkelen van een redelijke visie op het uitrollen van die code en het op de markt brengen ervan.

De ontwikkeling van de Cardano’s complexe blockchaintechnologie is een lang, hard en brutaal proces. Het is vooral moeilijk geweest voor Cardano gedurende de afgelopen cryptowinter, doordat ondanks Cardano’s vooruitgang en prestaties, de prijs bleef dalen. Dit ontmoedigt mensen en maakt ze hard en vijandig. Maar het complexe karakter van de blockchaintechnologie in het algemeen vereist tijd om zich te ontwikkelen. Opkomende digitale ledger-technologieën en hun gebruiksmogelijkheden zijn voortdurend in ontwikkeling. Hoewel dit ontwikkelingsproces traag en onderhevig is aan uitstel, is het van cruciaal belang dat het vanaf het begin correct wordt uitgevoerd”.

 Hoskinson zei ook nog,

“Problemen als de Cardano Foundation aanpakken en een verandering van leiderschap moeten doormaken, waren allemaal zaken die we hebben overwonnen. Het is een bewijs dat we veerkrachtig zijn, dat we weten hoe we moeten handelen en dat we hier lange tijd zullen vertoeven. En dat we lang gaan doorgroeien.”.

Zal Ethereum hierdoor in de problemen komen met zijn constantinople upgrade?

Eerst en vooral heeft het Ethereum-netwerk op 17 februari de laagste dagelijkse block rewards behaald sinds de lancering in 2015. Voor het eerst in de geschiedenis daalde de beloning tot 12.989 ETH met een totaal aanbod van 104,93 miljoen ETH. Deze daling heeft geleid tot een daling van de hash rate, wat aangeeft dat er minder miners zijn die het netwerk beveiligen.

Mati Greenspan uitte zijn mening op twitter, die de afnemende block rewards toeschreef aan de vertraging van de upgrade van Constantinopel, die gepland was voor 16 januari. Nochtans, is de daling in block rewards niet zo slecht, aangezien Greenspan wijst op het verminderde aanbod en dit verhoogt de vraag naar ETH.

Het tweede verontrustende nieuws is het vertrek van Afri Schoedon, een core Ethereum-ontwikkelaar die op 19 februari aankondigde dat hij niet meer aan Ethereum zal werken. Schoedons plotselinge vertrek komt slechts 1 week voor de geplande hard-fork upgrade van Constantinopel op 28 februari.

Na zijn vertrek, maakte de core ETH dev via Twitter bekend dat hij geen hard forks meer wil coördineren, geen testnets meer wil bouwen of een bijdrage wil leveren aan de Ethereum Foundation.

Zal Rakuten binnenkort crypto-betalingen aanvaarden, en wie is dan de volgende in de rij?

Het Japanse e-commerce platform Rakuten, het equivalent van Amazone-Natie, zal binnenkort wellicht Bitcoin en andere cryptocurrencies accepteren als betaling voor zijn platform. Een recent winstverslag biedt een aantal prikkelende stukjes informatie.

Uit het rapport van 12 februari blijkt dat Rakuten werkt aan een initiatief om verschillende betalingsopties “ingebed in één platform” op te nemen. Rakuten, dat meer dan 29 landen en regio’s van dienst is, is actief in een verscheidenheid van industrieën, waaronder fintech, digitale content en communicatiediensten.

Het bedrijf is op zoek naar een update van de Rakuten Mobile Pay app. Hoewel er geen garantie is dat de update crypto-betalingen zal ondersteunen, is er veel speculatie dat dit het geval zou kunnen zijn.

Ook al blijkt dat dit niet het geval te zijn, toch is er sprake van een over het geheel genomen positieve acceptatie voor de markt, gezien het feit dat een enorm e-commerce platform op de één of andere manier werkt met cryptovaluta’s. Het kan een kwestie van tijd zijn voordat meerdere e-commerce platforms besluiten om hetzelfde te doen, wie weet misschien zelfs Amazon.

Elon Musk: 'Papiergeld gaat weg'

Silicon Valley miljardair Elon Musk heeft de einde aangekondigd voor chartaal geld. “Papiergeld gaat weg,” zei Musk in een podcast die dinsdag werd uitgebracht.

Crypto is een veel betere manier om waarde over te dragen dan papier, dat is zeker,” zei Musk op de “FYI – For Your Innovation” podcast.

In het bijzonder, Musk zei dat de technologie achter bitcoin “heel briljant” is en “het lijkt erop dat er wat te verdienen valt aan Ethereum en misschien een aantal andere”.

hij zei ook,

“Ik denk dat één van de nadelen van crypto is dat het, computationeel gezien, nogal energie-intensief is,” zei Musk. “Het is zeer energie-intensief om op dit punt de extra bitcoin te creëren”.

En tot slot

Er zijn eindelijk signalen van de crypto-lente zichtbaar geworden, maar niet iedereen is ervan overtuigd dat het ergste voorbij is. Alex Sunnarborg, één van de oprichters van het crypto hedgefonds Tetras Capital, vertelde onlangs aan Forbes dat het “heel moeilijk” is om op dit moment een bodem te vinden. Maar zelfs hij moet toegeven dat het volume een fascinerend verhaal vertelt.

Of Bitcoin en zijn collega’s al dan niet een bodem hebben bereikt, kan op langere termijn irrelevant zijn. De recente golf van institutionele goedkeuring door geïnteresseerden zoals Intercontinentale Uitwisseling, Fidelity, JP Morgan, Stuttgart Exchange Group en zelfs Virginia pensioenfondsen suggereren dat cryptocurrency een paradigmaverschuiving vertegenwoordigt voor traditionele financiële instellingen.

Nog enkele opvallende krantenkoppen (met de desbetreffende links):

Een Europese beursgigant maakt zich op om op de crypto futures te springen – Volgens The Block heeft Eurex de afgelopen weken in de aanloop naar de lancering van haar eigen cryptobeleggingsproducten een bijeenkomst gehad met industrie-experts en marktmakers. Het bedrijf is een derivatenbeurs die wordt beheerd door de Duitse Deutsche Börse. Onder verwijzing naar ‘mensen die bekend zijn met de materie’ voegt het rapport eraan toe dat de eerste futurescontracten gebaseerd zullen zijn op de drie belangrijkste nl. Bitcoin, Ethereum en Ripple’s XRP token.

Binance lanceert zijn gedecentraliseerde crypto exchange testnet – Binance CEO Changpeng Zhao verklaarde dat de DEX prioriteit zal geven aan snelheid, veiligheid en gebruiksvriendelijkheid. Dit zijn een aantal van de elementen die de meerderheid van de bestaande gedecentraliseerde exchanges op de wereldwijde markt niet hebben.

Bitcoin (BTC) kan $1M raken zegt IBM Blockchain Chief – Dit is wat hij zei in thet interview, Ik heb een langetermijnvisie….. Het valt terug op die discussie over het nut van het netwerk met een hogere prijs. Ik zie Bitcoin op een dag op een miljoen dollar komen. Dat getal bevalt me wel, want als Bitcoin op een miljoen dollar staat, dan is de satoshi in waarde gelijk aan de “US penny”. En dat betekent dat er meer dan 20 biljoen dollar aan liquiditeit in dit netwerk zit. Denk aan ongeveer 20 biljoen dollar aan liquiditeit en hoe dat zaken als zakelijke betalingen verandert.

Thailand geeft groen licht voor uitgifte en handel in blockchain-securities – Volgens een rapport van Bangkok Post op vrijdag, heeft de Nationale Wetgevende Vergadering van Thailand een wetswijziging van de Securities and Exchange Act goedgekeurd die de uitgifte van tokenized securities, zoals aandelen en obligaties, legaliseert.

Brian Armstrong, CEO en medeoprichter van Coinbase, elimineert misvattingen over “hot” versus “cold” opslag voor cryptocurrencies zoals Bitcoin – Coinbase CEO en medeoprichter Brian Armstrong gaat in op de mythes rond cryptocurrency. In een column van Fortune schrijft hij: “Ik heb gemerkt dat er de laatste tijd wat onnauwkeurigheden opduiken over hoe mensen denken over cryptocurrency custody en opslagoplossingen. De discussie gaat meestal over hot versus cold, online versus offline-opslag van private keys, de private codes die je in staat stellen om crypto assets over te dragen. Laten we deze misvattingen één voor één aanpakken.

MyEtherWallet wil Fiat Opnames lanceren, geen KYC nodig – De Ethereum (ETH) wallet provider, MyEtherWallet (MEW), en het crypto finance platform, Bity, hebben een volledig gereguleerd crypto-to-fiat opnamesysteem geïntroduceerd dat gebruikers niet verplicht om Knowledge Your-Customer (KYC) controles door te geven.

Events deze week:

25 februari –

 • IOST – Mainnet v1.0 lancering
 • Fetch (ICO) – Token verkoop op Binance launchpad

27 februari

 • Ethereum – Constantinople fork
 • Stellar – Testnet reset

28 februari –

 • CyberMiles – Data on CMT Blockchain
 • WePower – Balancing & Regulatie
 • Holo – Gesloten alpha test
 • Po.et – E-book registratie
 • Matrix AI Netwerk – Mainnet lancering
 • Vertcoin – Hard Fork
 • Genesis Vision – Product update
 • Aeternity – Einde van 1ste immigratie-fase
 • Sirin Labs – Finney op Amazon
 • Melon – V1.0 plaatsing

 

Heeft u vragen over dit artikel of heeft u van een andere mening? Laat het ons dan zeker weten. Word lid van onze Telegram groep en kom rechtstreeks in contact met al onze teamleden en met andere crypto-enthousiastelingen. De groep is interactief en bevat alle relevante informatie die voor u van nut kan zijn. De groep is voor iedereen toegankelijk en we proberen iedereen verder te helpen waar kan.

 

What's your reaction?

Leave a comment