Wekelijkse update 18-24 juni

De marktspelers hebben geworsteld om de sell off van meerdere weken te verklaren. De zoektocht naar een ongrijpbare bodem zal in de laatste week van juni worden voortgezet aangezien de investeerders op nieuwe doorbraken in institutionele goedkeuring en bewaringsdiensten wachten.

De prijzen van de cryptocurrency hebben in de afgelopen 2 weken bijna $100 miljard in marktkapitalisatie verloren. Daarbij bereikte Bitcoin zijn laagste niveau van 2018 en EOS gaf bijna twee-derde van zijn piek van april terug.

Er zijn gemengde emoties aangezien het EOS-token weer live is om in te handelen, maar het heeft veel van zijn premium waarde verloren.

De cryptomarkt is aanzienlijk gedaald nadat EOS op 1 juni van het Ethereum-netwerk is afgestapt. De lancering van het EOS Mainnet zou slechts enkele dagen in beslag nemen, maar heeft uiteindelijk zo’n drie weken geduurd. Ook al was de lancering wisselvallig, de prijsdaling is min of meer in lijn met de rest van de cryptomarkt.

In feite was EOS de afgelopen maand de minst slechtst presterende van de drie tokens die aan de competitie deelnemen voor de titel van “Ethereum Killer”.

Voor de betrokkenen in de cryptoruimte zijn de prijsbewegingen minder interessant dan het toekomstige potentieel van de technologie. De hamvraag is welk netwerk er nu als beste uit de bus zal komen.

Nu EOS online is, heeft de maker Dan Larimer een reeks tweets uitgebracht waarin het Ethereum-model in diskrediet wordt gebracht en waarin wordt uitgelegd waarom hij EOS beter vindt dan Ether. Natuurlijk is Twitter een tamelijk heuvelachtige strijd voor Meneer Larimer die slechts 30.000 volgelingen heeft.

Tether 1:1 USD

Op 20 juni werd een verslag vrijgegeven door Tether waarin het Washington-gebaseerde advocatenfirma Sporkin & Sullivan LLP verklaarde dat vanaf 1 juni de V.S. dollar reserves van de firma Tether genoeg had om zijn virtuele munten in omloop te ondersteunen, zoals blijkt uit een rapport dat door Tether op woensdag wordt vrijgegeven.

Het FSS-rapport is geen volledige audit van Tether, maar geeft aan dat het advocatenkantoor verklaringen heeft ontvangen van de twee banken van Tether waaruit bleek dat het bedrijf op 1 juni ongeveer $ 2,55 miljard in zijn rekeningen had.

In het verslag werden de namen van de banken niet openbaar gemaakt. Tevens werd er vermeld dat de Dienst Financieel Toezicht in het kader van de opdracht geen conclusies had getrokken ten aanzien van de naleving door Tether van de toepasselijke wet- en regelgeving in enig rechtsgebied.

Enigma's samenwerking met Intel

Op 20 juni heeft Enigma aangekondigd dat het met Intel een samenwerking is aangegaan voor onderzoek en ontwikkeling om privacybeschermende berekeningstechnologieën te bevorderen.

Als onderdeel van deze inspanning zal Enigma gebruik maken van Intel SGX (Software Guard Extensions) bij het bouwen van de privacytechnologieën. Intel zal de oplossingen van Enigma in de kijker zetten tijdens hun keynote speech nu donderdag op de Cyber Week 2018 in Tel Aviv.

De aanpak van het Enigma-protocol helpt bij het oplossen van de problemen met betrekking tot de openbare blockchain. De samenwerking zal zich vooral richten op het oplossen van de grootste knelpunten in de blockchain: privacy, veiligheid en schaalbaarheid.

Stellar updates

Op 18 juni werd bekendgemaakt dat Stellar Lumens officieel is goedgekeurd voor de handel door de financiële toezichthouders van New York. ItBit, de op één na grootste cryptocurrency exchange, heeft de toevoeging van Stellar Lumens aan hun platform aangekondigd.

Vanwege de ItBit status als volledig gereguleerde cryptocurrency exchange, betekent dit dat elke door ItBit aangeboden cryptocurrency is goedgekeurd door de financiële toezichthouders van New York.

Er is ook aangekondigd dat Stellar klaar zou zijn om haar eigen gedecentraliseerde handelsplatform te lanceren dat SDEX wordt genoemd.

Volgens sommige rapporten zou de exchange klaar zijn om volgende maand gelanceerd te worden, met de plannen om veranderingen in het kernprotocol aan te brengen. Dit zou de manier van koop en verkoop orders op Stellar gebaseerde handelsplatforms veranderen.

Brave en BAT lanceert gebruikerstests.

Op 19 juni werd bekend gemaakt dat de Brave-ontwikkelaars klaar zijn om vrijwillig te beginnen met het testen van hun advertentiemodel voordat ze verder gaan met het uitvoeren van gebruikerstesten.

Zodra hun ontwikkelaars tevreden zijn over de prestaties van het advertentiesysteem zullen Brave advertenties direct worden getoond in de browser van een privé-kanaal aan gebruikers die ermee instemden om dit te zien. Wanneer het Brave advertentiesysteem op grote schaal beschikbaar wordt, zullen gebruikers 70% van de bruto advertentie-inkomsten ontvangen met behoud van hun privacy.

Brave incorporeert Basic Attention Token (BAT) platform, wat bestaat uit een nieuw op toestemming gebaseerd digitaal reclamemodel, dat gebruikers, uitgevers en adverteerders ten goede komt.

Over een paar maanden starten de ontwikkelaars met uitgebreide gebruikersproeven met de focus op de impact van beloningen in een gebruikersgericht advertentiesysteem. Duizenden advertenties zullen worden gebruikt in deze fase en de gebruikers zullen in staat zijn om tokens te verdienen voor het bekijken en reageren op advertenties.

Vechain / IOTA / Request

Esprezzo – Een VeChainThor-platformoplossing voor snelle verwerking van toepassingen op basis van de blockchain, is inmiddels aangekondigd. Esprezzo biedt ontwikkelaars, ondernemingen en organisaties eenvoudigere, elegantere manieren om snel decentrale apps (Dapps) te bouwen op basis van een blockchain.

SinoPac en de IOTA Foundation hebben een partnerschap ondertekend. Beide partijen werken samen aan de verkenning van het nieuwe digitale innovatielandschap dat mogelijk wordt gemaakt door de IOTA Tangle technologie. SinoPac is één van de grootste in Taiwan gevestigde financiële holdings die actief zijn in het Aziatisch-Pacifisch gebied. SinoPac, houdt zich bezig met technologieën voor blockchain en gedistribueerde grootboeken

Gebruikers kunnen nu betaalaanvragen versturen via een app.request.network met de volgende ERC20-penningen: ETH, REQ, KNC, DGX, DAI en OMG!

onze afsluiter van deze update

Bitcoin’s spike omlaag

Het is tot nu toe een ruig jaar geweest voor Bitcoin hodlers. De omschakeling van de piek in december naar het dieptepunt op 6 februari was procentueel de op twee na grootste retracement in de geschiedenis van Bitcoin.

Een grafische analyse die eTORO uitbracht

Sindsdien is er niet veel veranderd tot gisteren, het dieptepunt van 6 februari werd met een piek weggenomen.

Op dit moment is het feit dat de prijs terugkaatste en nu boven de $6.100 ligt een bewijs voor de veerkracht van de Bitcoin. Vaak is de markt geneigd een lager steunniveau te hanteren wanneer een bepaald steunniveau wordt overschreden. Hoewel de prijs van hieruit lager kan gaan, is de bounce back een duidelijk teken dat er kopers zijn op de markt.

Laten we er de komende dagen op letten of het dit niveau van ondersteuning kan handhaven en toezicht houden op de volumes die de afgelopen weken nogal rustig zijn geweest.

 

What's your reaction?

Leave a comment