Wekelijkse update 18- 24 maart

De aantrekkingskracht van Bitcoin op andere cryptocurrencies verzwakt geleidelijk aan. Deze week kende de small-cap cryptocurrencies een stroomversnelling dankzij een combinatie van fundamenteel nieuws en het verbeterend beleggerssentiment. Deze minder bekende cryptocurrencies hebben de markt maar liefst 2% van het jaarlijkse hoogtepunt gebracht.

De stijging van de small caps is om verschillende redenen belangrijk, waaronder het eerder genoemde ‘ontkoppelingseffect’ tussen Bitcoin en de altcoins. In wezen is een grotere prijsonafhankelijkheid tussen en onder crypto-assets een belangrijke factor voor een duurzamere markt. Naarmate de cryptowinter voortduurt, moeten beleggers zich gaan richten op coins met een reële waarde en use cases. Dit betekent dat men verder moet gaan kijken dan de top-tien.

Nieuwe jaarlijkse hoogtepunten in zicht?

De cryptocurrency marktkapitalisatie bereikte op donderdag een piek van bijna $142 miljard, de hoogste waarde van afgelopen maand en in de nabijheid van het jaarlijkse hoogtepunt. Tegen vrijdag, hadden de meeste van de top 20 cryptocurrencies een wekelijkse winst geboekt, met small caps zoals Tezos (XTZ) en Ontology (ONT) die de rally leidde.

Tezos

Tezos steeg deze week met 71% nadat de hardware wallet Bitfi bevestigde dat het XTZ toevoegde aan zijn lijst van ondersteunde cryptocurrencies. In een officiële Twitter post noemde Bitfi Tezos een “zeer belangrijk platform voor smart contracts dat functies levert die anderen niet hebben.

Ontology

Ontology’s native token steeg met meer dan 31% en is hierdoor momenteel op de 17e plaats gerangschikt volgens de totale marktkapitalisatie en is dit jaar 14 plaatsen gestegen. De enterprise blockchain oplossing besliste om het lucratieve ICO-model achterwege te laten toen het in 2017 werd gelanceerd, en heeft in plaats daarvan gekozen voor het gebruik van free airdrops. Die beslissing lijkt nu vruchten af te werpen gezien de interesse in het platform.

Onder de populairdere cryptocurrencies, waren Cardano (ADA) en Bitcoin cash (BCH) de top performers van de week. Wat Cardano betreft, steeg de native coin van ADA deze week met 17% na een succesvolle ‘technical hard fork’ die het protocol op de rails zet om de volgende ontwikkelingsfase te voltooien. ADA wordt nog steeds gewaardeerd op minder dan 6 cent.

Bitcoin op vaste voet

De bullische trend van Bitcoin heeft deze week aan kracht gewonnen doordat de prijs een belangrijk psychologisch niveau oversteeg. Zoals de exchange Coinmerce meldde op  donderdag, werd de Bitcoinprijs verhandeld boven de $4.000 en op Bitfinex ging de waarde zelfs zo hoog als $4.141.

Hoewel de rally tot stilstand is gekomen, blijft Bitcoin aan de rechterzijde van het momentum, volgens de relatieve sterkte-index (RSI). De prijsactie is ook verbeterd, met BTC die goed boven het 50-day moving average staat. De toonaangevende digitale valuta is de afgelopen week met 2,4% gestegen, waardoor de marktkapitalisatie van BTC uitkomt op 71 miljard dollar.

Ondanks de aanhoudende druk naar boven blijft waarde hangen tussen de 4.200 en 4.300 dollar. De bulls hebben een zekere aarzeling getoond om boven deze niveaus te verhandelen, zelfs als de jaarlijkse handelsvolumes een hoogtepunt bereikten. Dit kan deels voortkomen uit de derivatenmarkt, waar “smart money” op Bitcoin gaat shorten.

Bakkt gaat iets groots worden!!

Ondanks het feit dat er geen klanten zijn, heeft het Bakkt crypto-platform van de Intercontinentale Exchange $740 miljoen opgehaald in de A-serie, een teken dat investeerders groots wedden op het nieuwe initiatief dat is ontworpen om Bitcoin mainstream in te zetten. De informatie werd onthuld via anonieme bron aan cryptonieuws outlet The Block.

Het geciteerde cijfer is ruim vier keer zo hoger dan de gemelde $182,5 miljoen die Bakkt aan het eind van vorig jaar heeft opgehaald. Meer dan een tiental prominente investeerders en durfkapitaalondernemingen hebben bijgedragen aan de nieuwe startup. Enkele namen waren Boston Consulting Group, Goldfinch Partners, Alan Howard en Microsoft’s Horizons Ventures.

“Ons werk is vandaag de dag gericht op het stimuleren van institutionele toegang voor digitale assets, samen met het gebruik door handelaren en consumenten. We breiden deze visie al uit door samen te werken met grote bedrijven zoals Starbucks.” – Bakkt CEO Kelly Loeffler (december 2018).

 

Bakkt zou zijn Bitcoin futures operation in december lanceren, maar een reeks regelgevende hindernissen heeft die datum teruggedrongen. Met hoge operationele kosten heeft het platform een enorme instroom van volume nodig om zinvolle rendementen te genereren voor zijn investeerders. De geldschieters van het platform geloven dat het platform door Bitcoinfutures en cryptobetalingen een enorme inkomstenkans biedt.

Bitcoin futures zijn al populair gebleken, zoals blijkt uit de snelle groei van BitMEX, een toonaangevend derivatenplatform. Een privé-e-mail van de CME Group liet begin 2019 ook een recordopname in Bitcoinfutures zien.

IOTA kan nu gebruikt worden als betaling bij handelaren die Apple Pay en Samsung Pay accepteren

Zeux, een app voor mobiele betalingen en bankdiensten beweert een digitale bankoplossing te zijn voor zowel fiat als cryptocurrencies. Zeux is een samenwerking aangegaan met de IOTA Foundation om IOTA (MIOTA) toe te voegen aan haar lijst van betaalmethoden. Dit blijkt uit een Medium blogpost van IOTA op 21 maart en een tweet van Zeux op dezelfde datum.

Na de aankondiging kunnen gebruikers van de Zeux app MIOTA tokens gebruiken als betaling bij handelaren die Apple Pay en Samsung Pay accepteren. De applicatie wordt in april van dit jaar in Europa gelanceerd en zal in 2020 in de VS beschikbaar zijn.

Het Zeux- en IOTA-partnerschap is het bewijs dat de adoptie van cryptocurrency vlak voor onze ogen plaatsvindt. Het zal een belangrijk voordeel opleveren voor het ecosysteem van IOTA , omdat gebruikers de crypto ook daadwerkelijk kunnen gebruiken voor betalingen aan handelaren die zowel Apple Pay als Samsung Pay ondersteunen.

UPS kondigt blockchain-integratie aan voor zijn handelaars

UPS, een Amerikaanse multinational op het gebied van pakketbezorging en supply chain management, heeft samengewerkt met Inxeption, een bedrijf op het gebied van e-commerce technologie dat gespecialiseerd is in real-time analytics op blockchain, met als doel het uitrollen van een blockchainplatform voor het verbeteren van de supply chains van handelaren.

Het Inxeption Zippy blockchainplatform biedt handelaren een naadloze supply chain management ervaring van productlijst tot levering.Handelaren die gebruik maken van het platform kunnen nu toonaangevende supply chain-metrics ontvangen, zoals UPS Global Shipping, tracking en logistieke diensten, samen met een reeks van andere mogelijkheden, waaronder:

 • Het bouwen van een webpagina en het uploaden van productinformatie
 • Planning van orders en verzendingen en monitoring van retourzendingen
 • Beheer van inkooporders, bulkorders en multimodale zendingen
 • Verwerking van transacties met kredietkaart, aankooporders of financiering
 • Zoekmachinemarketing uitvoeren
 • Beoordeling van verkoop- en marketinganalyses

Volgens Kevin Warren, Chief Marketing Officer voor UPS, willen ze een hoog niveau van supply chain management mogelijkheden voor B2B-bedrijven bieden, omdat de groei van de e-commerce industrie zich heeft uitgebreid van snel en gemakkelijk winkelen voor de gewone consument en nu ook bedrijven.

China's Alibaba werkt nu samen met Chinese software reus om de blockchainontwikkeling te ondersteunen

Het Chinese e-commerce conglomeraat Alibaba en Aerospace Information Co., een belangrijke softwareontwikkelaar en leverancier, hebben een strategische samenwerkingsovereenkomst voor cloud computing, blockchain en andere technologische dienstenontwikkeling ondertekend. De twee partijen zijn overeengekomen om gebruik te maken van hun respectieve technologieën “om actief te integreren van de middelen en het uitvoeren van diepgaande samenwerking” voor onder andere cloud computing diensten, financiële en fiscale zaken, overheidszaken en blockchaintechnologie.

Eerder deze maand onthulde de vice-president van Alibaba Group Liu Song in een interview de plannen van het bedrijf om blockchaintechnologie voor grensoverschrijdende supply chains te implementeren, met de mogelijkheid om het ecosysteem te koppelen aan lokale overheden.

Terug in oktober had Alibaba een patentaanvraag ingediend voor een systeem dat ondersteund wordt door een blockchain die administratieve tussenkomst van derden mogelijk maakt in een smart contract.

Het is duidelijk dat beide bedrijven zich richten op de lange termijn ontwikkeling van de blockchain en zijn toepassingen in een verscheidenheid van industrieën.

Binance API ontvouwt naar het schijnt Margin Trading implementatie

Veranderingen in de openbare Application Programming Interface (API) van de grote cryptocurrency exchange Binance lijken aan te tonen dat het bedrijf werkt aan de implementatie van margin trading.

Een Reddit gebruiker bracht de API veranderingen onder de aandacht van het publiek op 20 maart nadat ze vorige week waren bijgewerkt, en merkte op dat de Binance publieke API reactie verschilt van wat het zou moeten zijn volgens de officiële documenten die het bedrijf op GitHub heeft vrijgegeven. De API bevat nu twee extra variabelen nl. booleans, wat betekent dat hun inhoud alleen waar of onwaar kan zijn.

De naam van de eerste toegevoegde variabele is “isSpotTradingAllowed”, terwijl de tweede is “isMarginTradingAllowed”. De zelfverklarende namen van de variabelen lijken erop te wijzen dat Binance zich midden in de implementatie van margin trading mogelijkheden bevindt.

In februari heeft de grote, op Malta gebaseerde cryptocurrency exchange OKEx vier nieuwe margin trading pairs toegevoegd aan het platform met een leverage tot 100x. En in december vorig jaar lanceerde Bitfinex, een in Hong Kong gevestigde cryptocurrency exchange, margin trading voor stablecoin Tether (USDT) tegenover USD. Is Binance de volgende?

Introductie van CoinMarketCap benchmarkindexen op Nasdaq, Bloomberg, Reuters

Twee cryptocurrency benchmarkindexen van dataleverancier CoinMarketCap zijn op 20 maart van start gegaan op de financiële datafeeds van Nasdaq Global Index Data Service (GIDS), Bloomberg Terminal, Thomson Reuters Eikon (Refinitiv) en het Duitse Börse Stuttgart, en op hun eigen platform.

CoinMarketCap kondigde woensdag het nieuws aan en zei dat de benchmarkindexen de “meest uitgebreide” cryptodata-aanbiedingen voor de markten zullen zijn, deze zullen de top 200 cryptocurrencies van de markten dekken door middel van de marktkapitalisatie.

De eerste index wordt CMC Crypto 200 Index (CMC200) genoemd, die Bitcoin omvat, en meer dan 90 percent van de globale cryptomarkt behandelt, zei de firma.

De tweede, CMC Crypto 200 ex BTC Index (CMC200EX), volgt de prestaties van de markt zonder de invloed van Bitcoin. Bitcoin, heeft momenteel iets meer dan 50 procent dominantie van de totale marktkapitalisatie.

Eerder deze week voegde CoinMarketCap ook cryptoactiva lettergradaties toe aan zijn platform van het blockchain analytics startup Flipside.

En tot slot

Het weggetje van de cryptowinter is met obstakels bezaaid, maar er zijn tastbare signalen dat het ergste van het bearseizoen voorbij is. Met 140 miljard dollar hebben de cryptomarkten 40 miljard dollar teruggewonnen ten opzichte van hun laagste punt in december. Een geleidelijke ontkoppeling tussen Bitcoin en de altcoins suggereert dat marktdeelnemers meer discretie gebruiken om te beslissen welke projecten te steunen.

Terwijl de intrede van Bakkt in de crypto-arena aanzienlijk is vertraagd, heeft de hoeveelheid institutioneel geld dat in het project vloeit de verwachtingen overtroffen. Rust verzekerd dat de geldschieters van het bedrijf een mooie winst verwachten te maken op de nieuwe crypto-onderneming, wat betekent dat ze geloven in de business case en in de waardepropositie van Bitcoin op de lange termijn. Voor beleggers zou deze informatie hun meer perspectief moeten bieden bij het managen van kortdurende fluctuaties met lange termijn doelstellingen.

Nog enkele opvallende krantenkoppen (met de desbetreffende links):

Bitcoin en Ethereum Traders ‘Lining Up’ voor een nieuwe trend in Crypto –  Bitcoin en Ethereum beleggers verplaatsen hun crypto naar rentedragende rekeningen, volgens een nieuw rapport. In enkel drie weken, zegt Bloomberg, hebben de handelaren reeds $35 miljoen in BTC en ETH aan rente dragende cryptorekeningen bij BlockFi verplaatst. Het in New York gevestigde bedrijf is een beveiligde niet-bancaire kredietverstrekker die door crypto asset-backed USD-leningen aanbiedt aan eigenaren van vermogen die hun leningen onderbouwen met hun crypto.

Santander: We gebruiken XRP voor internationale betalingen aan 18 EU-landen en de VS. Dit is op onze iPhone app genaamd One Pay FX. – “One Pay FX maakt gebruik van op blockchain gebaseerde technologie om een snelle, eenvoudige en veilige manier te bieden om internationaal geld over te maken met waarde, transparantie en het vertrouwen en de service die klanten verwachten van een bank als Santander.

Mexico’s Centrale Bank stelt voorschriften voor die “Cryptocurrency Exchanges” zouden kunnen verbieden – De centrale bank van Mexico heeft onlangs nieuwe regelgeving voorgesteld aan een onlangs aangenomen fintechwet die effectief crypto-exchanges in het land zou kunnen verbieden.

China zegt dat ICO’s en STO’s streng afgestraft zullen worden wanneer er onwettige financiële activiteiten plaats zouden vinden vanaf 21 maart 2019 – Het bericht verwijst ook naar een verklaring van verschillende financiële autoriteiten van het land, waaronder de People’s Bank of China.

Amazon gaat partnerschap aan met Worldpay – Amazon Pay is een populaire en alom bekende betaalmethode op het gebied van online handel. Eén van de redenen hiervoor is natuurlijk dat het een native betaalmethode is op het toonaangevende e-commerce platform Amazon. Maar nu wordt verwacht dat de mogelijkheden voor winkeliers zullen worden uitgebreid door de onlangs aangekondigde samenwerking tussen Amazon en Worldpay. Deze samenwerking is een mijlpaal voor de hele industrie, want Worldpay is hiermee de eerste partij die Amazon Pay optimaal inzetbaar maakt voor zijn handelaars. Zou Ripple door deze partnerschap een belangrijke rol kunnen gaan spelen voor Amazon?

Cardano’s 1.5 Mainnet release met succes afgerond, op weg naar een nieuw “Proof-of-Stake Protocol – Op 21 maart heeft Cardano zijn 1,5 mainnet uitgerold. De release is de laatste fase van de “Byron”-ontwikkelingsfase van het project, die geoptimaliseerde block storage, tools voor programmeertaal Rust, Daedalus voor Linux, een Cardano testnet, en andere functies omvat.

Events deze week:

25 maart – 

 • SelfKey – Marktplaats lancering
 • Kin – Mobile world congress

26 maart –

 • Basic Attention Token – Montreal meetup
 • WAX – Goldman Sachs Disruptive

29 maart – 

 • Ethereum – AzartPay wallet vrijgave

 

Heeft u vragen over dit artikel of heeft u van een andere mening? Laat het ons dan zeker weten. Word lid van onze Telegram groep en kom rechtstreeks in contact met al onze teamleden en met andere crypto-enthousiastelingen. De groep is interactief en bevat alle relevante informatie die voor u van nut kan zijn. De groep is voor iedereen toegankelijk en we proberen iedereen verder te helpen waar kan.

 

What's your reaction?

1 Comment

 • Herman Eduard
  Posted 27 maart 2019 13:15 0Likes

  Mijn partner gelooft nog steeds heilig in GTI – het piramide of ponzi stelsel – en verwijst mij dan steevast naar Sven Lefeber [ volgens de media een notoire fraudeur – ik word er een beetje moe van. Ze maakt ook anderen enthousiast, ze krijgt immers zelf elke week bijschrijvingen ! En ze weet absoluut zeker dat te filantropen zijn die niet op andere manieren, via andere wegen hun geld mogen weggeven ! Tsja. En ze weet ook zeker dat er al mensen iedere maand die ruim € 900 over hun inleg krijgen. Geen praten tegen. Moet dat niet wat vaker in de media? Hoewel: gelovigen zijn onbereikbaar.

Leave a comment