Wekelijkse update 18 – 24 november

De crypto markt had op zaterdag 23 november een “panic-sell” moment, aangezien de huidige dalende trend in een stroomversnelling kwam. De volatiliteit schoot omhoog wanneer de majors hun eerdere dieptepunten naderden, Hierdoor werden de belangrijkste coins voor de tweede dag op rij hard getroffen. Veel van de belangrijke supportniveaus werden teniet gedaan, en hoewel de markt zich stabiliseerde, is de technische schade aanzienlijk en hebben de bulls behoefte aan een snelle recovery-rally, met de hoop dat eerdere dieptepunten overeind gehouden worden.

Het trendmodel blijft overwegend bearish en de algemene downtrends zijn nog steeds intact. Traders moeten zich hier defensief blijven opstellen, want er is momenteel geen teken van een mislukte ineenstorting, en het feit dat de hele short-covering rally is weggevaagd, is een reden tot bezorgdheid. Zonder tekenen van leiderschap zal de neerwaartse trend zich waarschijnlijk voortzetten, ook al kan het huidige paniekerige sentiment leiden tot hevige tegen-trend bewegingen.

BTC/USD, 4-hour chart

BTC is zonder problemen onder zijn eerder dieptepunt gezakt, waardoor het zijn laagste niveau sinds mei bereikte. Dit weerspiegelde een daling richting de $6750 support zone. BTC is niet ver van dit dieptepunt verwijderd, wat betekent dat er nog steeds een mislukt “breakdown patroon” gevormd kan worden. Aan de andere kan bevestigt Bitcoin nog maar eens de voortdurende neerwaartse trend en blijft hij relatief zwak op korte termijn.

Volgens het trendmodel zien we dat Bitcoin nog steeds op beide timeframes verkoopsignalen geeft, met supportzones die nu in de buurt van $7.000, $6.750 en $6500 liggen, en met resistance niveaus die in de buurt van $7.400, $7.600, $7.800 en $8.200 liggen.

Federal Reserve voorzitter Jerome Powell heeft gereageerd op de wetgevers die hem hebben aangespoord om een digitale US dollar uit te geven.

In een brief voor het congres deze week, blijkt Powell de voor- en nadelen af te wegen. Hij zegt dat hij zowel het idee van een digitale valuta van de centrale bank (CBDC) onderzoekt (hoewel de Fed momenteel geen CBDC aan het ontwikkelen is), terwijl hij ook opmerkt dat hij niet inziet waarom zo’n valuta voordelig zou zijn in de Verenigde Staten.

Twee Amerikaanse congresleden, French Hill en Bill Foster, schreven in september een brief waarin zij de Fed adviseerden om de invoering van een nationale digitale munt te overwegen omdat de opkomst van cryptocurrencies en projecten zoals Facebook’s Libra een bedreiging zouden kunnen vormen voor het papiergeld.

Zij sluiten zich aan bij een groep beleidsmakers, waaronder Patrick Harker, president van de Philadelphia Federal Reserve Bank, voormalig voorzitter van de Commodity Futures Trading Commission, J. Christopher Giancarlo (CFTC), en voormalig Chief Innovation Officer van de CFTC, Daniel Gorfine, die van mening zijn dat de US-regering een digitale dollar in overweging moet nemen, of dat zij anders het risico lopen om achterop te raken.

Fidelity Digital Assets kan vanaf nu Bitcoin custody en transacties faciliteren

De Bitcoin adoptie op Wall Street lijkt nu echt tot stand te komen, aangezien de financiële reus van 2,8 biljoen dollar een vergunning heeft verkregen om Bitcoin te verhandelen en te bewaren.

De in Boston gevestigde Fidelity kondigde op 19 november aan dat het toestemming heeft verkregen van het New York State Department of Financial Services (NYDFS) om Bitcoin services aan te bieden.

Dankzij deze stap kan Fidelity Digital Assets nu een bewaar- en uitvoeringsplatform voor digital assets opzetten. Via het platform zullen zowel institutionele als individuele beleggers in staat zijn om een verscheidenheid aan formaliteiten uit te voeren, waaronder het kopen, verkopen, opslaan en transfereren van Bitcoin.

Chief Operating Officer Michael O’Reilly heeft in zijn persbericht een soortgelijk standpunt herhaald en verklaard dat de goedkeuring van NYDFS kan helpen om grote investeerders aan te moedigen om in Bitcoin te investeren.

De custody en trade execution services die wij verlenen zijn essentiële bouwstenen voor de voortdurende adoptie van institutionele beleggers op het gebied van digital assets.We zullen een leidende rol blijven spelen in het ondersteunen van het gehele ecosysteem, terwijl we onze activiteiten en de klanten die we helpen uitbreiden”.

Institutionele investeerders hebben tot op heden steeds een veilige afstand bewaard ten opzichte van de Bitcoin industrie. Gebrek aan regelgeving, prijsmanipulatie en een groeiend aantal fraude- en

hackingincidenten zorgden ervoor dat Bitcoin een risicovol beleggingsalternatief leek. Desondanks hebben financiële reuzen als Fidelity, Intercontinental Exchange, VanEck, TD Ameritrade en anderen toch gezorgd voor gereguleerde Bitcoin-producten.

De plannen inzake custody-diensten waren afhankelijk van de goedkeuring van het New York State Department of Financial Services. Deze goedkeuring is nu verleend.

Galaxy Digital Holding Ltd heeft twee nieuwe fondsen gelanceerd

Michael Novogratz, CEO van Galaxy Digital Holding, heeft twee bitcoin-fondsen gelanceerd die zich toespitsen op geaccrediteerde en institutionele beleggers, die al geruime tijd aan de zijlijn staan te wachten om op een goedkope en veilige manier toegang te verkrijgen tot Bitcoin.

The Galaxy Bitcoin Fund vereist een minimuminvestering van $25.000 met optionele driemaandelijkse terugbetalingen en zal ook wekelijks opnames mogelijk maken met een minimum van $25.000. Het fonds zal ook zorgen voor professionele supervisie inzake bitcoin-opslag, belastingdocumentatie, en klantenservice.

“Bitcoin Funds on the Cheap for America’s Billionaires”

De onthulling gebeurde in een recent Bloomberg-interview met miljardair Michael Novogratz, dat hij twee verschillende Bitcoin-fondsen zou gaan lanceren – Galaxy Bitcoin Fund en Galaxy Institutional Bitcoin Fund – die als doel hebben om “de rijkdom van Amerika” op de cryptomarkt te brengen. Volgens Novogratz zal de nieuwe kapitaalgolf die de cryptomarkt zal binnenstromen, afkomstig zijn van institutionele beleggers.

Paul Cappelli is de portfoliomanager voor beide fondsen. Nochtans zullen de fondsen passief worden beheerd, wat betekent dat de investeringen (in dit geval, Bitcoin) automatisch worden geselecteerd. Steve Kurz zal leiding hebben over de asset management afdeling van Galaxy.

Op dit moment is het helaas nog onduidelijk hoeveel Galaxy voor beide fondsen wil ophalen bij investeerders. Op dit moment biedt Galaxy Digital het Galaxy Crypto Index Fund aan. Het volgt de Bloomberg Galaxy Crypto Index en biedt exposure naar de grootste cryptocurrencies.

Binance neemt het WazirX platform over, een mijpaal voor India!

Binance kondigde donderdag aan dat het WazirX, een Indische cryptocurrency exchange met een geschatte gebruikers-aantal van ongeveer 200.000 overneemt.

Deze aankondiging is een absolute mijlpaal in de ontwikkeling van de nog steeds nerveuze cryptocurrency markt van India – zeker als je bedenkt dat traders nu de mogelijkheid krijgen om cryptocurrencies te kopen en te verkopen via de Indiase Roepie (INR) op de Binance Fiat Gateway.

Deze nieuwe overeenkomst zal van kracht gaan op 25 november, aldus Binance in een blogpost.

WazirX heeft een automatische matching engine die de peer-to-peer handel in Bitcoin en andere cryptocurrencies vergemakkelijkt. Na de overname zal dit p2p-platform worden geïntegreerd in het Fiat Gateway-platform van Binance. Op die manier zal de impact van de Binance-WazirX deal niet alleen beperkt blijven tot de Indiase cryptocurrency ruimte,

Zoals Shetty in zijn tweet zei: “Verwacht dat we Fiat zullen oplossen, niet alleen in India, maar over de hele wereld”.

Het proces zal waarschijnlijk plaatsvinden in de komende maanden met de integratie ergens in het eerste kwartaal van 2020. Eenmaal afgerond, zullen de Binance-gebruikers Tether (USDT) met behulp van INR op de WazirX digital asset marketplace kunnen aankopen.

China zal u belonen voor het blootleggen van ICO-scams

China is van plan om geldbedragen te verstrekken aan personen die illegale crowdfunding-campagnes in crypto ontmaskeren.

Uit bronnen die worden aangehaald door Matthew Graham, de CEO van Sino Global Capital, blijkt dat het interministeriële bureau van China (dat zich bezighoudt met de ontmanteling van illegale fondsenwervers), maandag brieven heeft gestuurd naar provinciale en gemeentelijke kantoren. De documenten hebben de regionale afdelingen ertoe aangezet om degenen te belonen die actief melding maken van frauduleuze fondsenwervers in de blockchain en cryptocurrency ruimte, ook wel bekend als Initial Coin Offering (ICO).

De aankondiging is een vervolg op de extreme inspanningen van China om vanuit zijn rechtsgebied crypto-gerelateerde activiteiten uit te roeien. China was het eerste land dat ICO’s verbood in een poging om mensen te beschermen tegen onbetrouwbare beleggingsplannen. Voordat het verbod van kracht ging, ruilden start-ups die zowel binnen als buiten China actief waren, hun nieuw gecreëerde tokens (vergelijkbaar met effecten) in voor bestaande valuta’s. Deze bedrijven beloofden mooie rendementen aan investeerders. Maar toen hun overdreven bedrijfsmodellen faalden, kelderde de waarde van hun tokens snel daarna.

Uit een rapport van Diar uit 2018 bleek dat beleggers over de hele wereld ongeveer 100 miljoen dollar hadden verloren aan ICO exit-zwendel. Een Chinees bedrijf, Shenzhen Puyin Blockchain Group, was in zijn eentje verantwoordelijk voor een diefstal van 60 miljoen dollar. Het zamelde geld in voor drie ondernemingen – ACChain, Puyin en BioLifeChain. Geen van hen ontwikkelde ooit een echt product.

Met president Xi Jinping’s ondersteuning voor de blockchain-technologie, lijkt China een laatste poging te doen om slechte spelers uit de cryptocurrency wereld te halen. De US Securities and Exchange Commission (SEC) gebruikt een soortgelijke aanpak tegen effecten-fraudeurs met een succesvolle afloop.

Visa werkt aan Blockchain-systeem

Internationaal betaalnetwerk Visa werkt aan een op blockchain-gebaseerd systeem voor het berekenen van grootschalige particuliere data op basis van een gemeenschappelijke beleidscode.

Visa Research – de onderzoeks- en ontwikkelingsafdeling van Visa die zich richt op data-analyse, beveiliging en betalingsinnovatie – heeft een paper uitgebracht met een beschrijving van een op blockchain gebaseerd systeem voor beleidsconforme computing-oplossingen. Het systeem wordt LucidiTEE genoemd, waarbij TEE staat voor Trusted Execution Environments.

Gezamenlijke verwerking van grote datasets met meer transparantie

Het systeem is gericht op het bouwen van applicaties die grote datasets verwerken en bedoeld zijn om een groot aantal gebruikers van dienst te zijn, zonder dat het systeem van tevoren weet hoeveel gebruikers eraan deelnemen. LucidiTEE stelt deelnemers in staat om gezamenlijk privégegevens te delen en hierbij transparantie en controle te bieden en ervoor te zorgen dat andere partijen de resultaten van de berekening niet kunnen waarnemen.

Om de eerlijkheid van de berekeningen en de naleving van het beleid te waarborgen, past het systeem specifieke protocollen toe tussen TEE’s en een gedeeld grootboek, waarbij het grootboek alleen wordt gebruikt om het beleid te handhaven.

Ethereum is bruikbaarder en functioneler dan ooit, zo blijkt uit nieuwe data.

Met Ethereum’s grote upgrades in zicht, zijn er mensen die allerlei zorgen en klachten over de ‘World Computers’ blockchain hebben uitgespeeld. Ondanks het gevoel dat niemand Ethereum gebruikt, zeggen gegevens van Coinmetrics iets heel anders.

De nieuwe post van Coinmetrics, genaamd “The Evolution of Ethereum Tokens”, beschrijft hoe hard het netwerk veranderd is en hoe groot de omvang is geworden. Het illustreert ook hoe het netwerk wordt gebruikt als asset insurance en programmeerbaar geld-netwerk.

Rapport hoogtepunten

Bij het ontleden van ‘hoe Ethereum zich de afgelopen twee jaar heeft ontwikkeld’, wijst Coimetrics allereerst op het verschil tussen de netwerkwaarde en de tokenwaarde. Als project ziet de op één na grootste cryptocurrency in termen van marktkapitalisatie zijn waarde dalen door de geaggregeerde marktkapitalisatie van de tokens die op het platform gelanceerd zijn.

Deze ratio, ook wel de “Network Value to Token Value” (NVTV) ratio genoemd, zoals voorgesteld door Chris Burniske, krimpt – wat een goede zaak is voor Ethereum.

Een andere indicator waardoor het netwerk ook begint te presteren zoals de bedoeling is, is de recente flippening van transacties die steeds vaker voorkomt. Het rapport stelt vast dat het totale aantal token transacties in het verleden lager is geweest dan het aantal niet-token transacties van Ethereum.

In het derde kwartaal van dit jaar vond er echter een ommekeer plaats waarbij het aantal ERC-20 transacties groter was dan het aantal ETH-transacties. Een groot deel hiervan is teruggebracht in USDT, dat in mei terrein begon te winnen en nu meer dan 80 procent van het aantal transacties in de top tien heeft.

Mensen gebruiken Ethereum

Het verhaal dat Ethereum de greep als ‘World Computer’ aan het verliezen is, is al een tijdje aan de gang. Maar deze data wijst op een andere conclusie. Ethereum heeft zeker te maken gehad met een stenen muur als het gaat om schaalvergroting, maar dit wordt in de komende upgrade(s) zeker aangepakt.

De uiteindelijke sleuteldata van de Coinmetrics data, zoals aangegeven door Ryan Sean Adams, laat zien dat “De Ethereum contracts zijn gegroeid van een paar duizend tot een paar miljoen in minder dan 2 jaar. De ether wordt gebruikt waarvoor het bedoeld is: afhandeling voor programmeerbaar geld”.

En tot slot

Een nieuwe mijlpaal

De Decentralized Finance (DeFi)-trend heeft net een nieuwe mijlpaal bereikt.

DeFi is ontworpen om traditionele financiële instrumenten te vervangen door een gedecentraliseerd alternatief dat niet wordt gecontroleerd door bedrijven of overheden.

Een nieuw record van meer dan 2,63 miljoen ETH ter waarde van 394,2 miljoen dollar is nu vastgelegd in Ethereum-gebaseerde DeFi-contracten, volgens de Data-tracker DeFi Pulse.

Crypto-term van de week:

Bitcoin Improvement Protocol (GIP) – Een technisch ontwerp-document dat informatie verschaft aan de Bitcoin-gemeenschap, waarin nieuwe voorgestelde functies, processen of omgevingen worden beschreven die van invloed zijn op het Bitcoin-protocol. Voorgestelde wijzigingen in het protocol worden ingediend als een BIP. De BIP-auteur is verantwoordelijk om feedback en consensus te vragen voor zijn of haar voorgestelde verbeteringen binnen de community, en om afwijkende meningen te documenteren.

Nog enkele opvallende krantenkoppen (met de desbetreffende links):

Lamborghini gebruikt blockchain om de authenticiteit van doorverkochte auto’s te controleren – Lamborghini kondigde gisteren aan dat het gebruik maakt van Salesforce Blockchain om de Lamborghini auto’s te beveiligen en te authenticeren. De opnieuw verkochte Lamborghini’s, ondergaan 800 tot 1000 certificatiecontroles op het hoofdkantoor in Sant’Agata Bolognese, Italië.

Facebook’s Libra overschrijdt de 50.000 transacties op het testnet – De Libra Association onthulde in een nieuwe blogpost dat het “testnet” in de afgelopen 7 weken zo’n 51.000 transacties heeft verwerkt, verdeeld over 34 projecten die aan de nieuwe blockchain werken.

Het Chinese leger overweegt om een blockchain beloningssysteem in te voeren – Het leger van China kan een blockchain beloningsysteem implementeren om persoonlijke data te beheren en het personeelsbestand te stimuleren. Het blockchain systeem zal waarschijnlijk geen financiële stimulansen inhouden, maar zal worden gebruikt als een innovatiestrategie voor het management van het leger.

Northern Trust test gefractioneerde obligaties op de blockchain – In samenwerking met de in Singapore gevestigde onderneming BondEvalue, levert de bank asset servicing voor grote, hoogwaardige obligaties die voor particuliere beleggers op Hyperledger Sawtooth zullen worden getokenized en verdeeld. Deze obligaties zijn normaal gesproken te groot voor individuele beleggers, maar de kwaliteit van de obligaties zijn aantrekkelijk.

Bitcoin venture Lolli gaat samenwerken met Nike voor Crypto Rewards – Lolli, een online service waarmee gebruikers voor alledaagse zaken kunnen betalen met Bitcoin (BTC) in meer dan 750 e-commerce winkels, zegt dat het een partnerschap aangaat met Nike. Lolli’s management zegt dat haar crypto betalende klanten BTC-beloningen zullen ontvangen wanneer ze online winkelen voor schoenen, kleding en diverse andere items bij Nike.

Coinbase Custody breidt de Tezos staking service uit naar alle klanten – Coinbase Custody, de opslagplaats van de Cryptocurrency Exchange, heeft haar Tezos (XTZ) staking service uitgebreid naar alle klanten. Coinbase Custody kondigde donderdag aan dat het bedrijf overgaat naar een internationaal gebaseerde staking service, waar al haar klanten wereldwijd toegang kunnen krijgen tot de service.

What's your reaction?

Leave a comment