Wekelijkse update 19 – 25 november

Bitcoin en het altcoin-universum zijn sinds september 2017 naar een nieuw dieptepunt gecrasht. De hashoorlog om bitcoin cash ging door ondanks een vroege onevenwichtige overwinning voor de ABC-chain, die het BCH-symbool op grote exchanges behield. Calvin Ayre, één van de grootste voorstanders van de concurrerende bitcoin cash SV-chain, bevestigde dat de tegenpartij zijn weg heeft gebaand naar de overwinning en heeft een mechanisme voorgesteld waarmee de oorlog in alle rust kan worden opgelost.

Cryptovaluta’s blijven dalen gedurend de hele week

De totale waarde van alle cryptovaluta’s zakte op vrijdag tot een dieptepunt van bijna 136 miljard dollar, met een duizelingwekkende daling van 48 miljard dollar gedurende de week en 73 miljard dollar sinds 12 november.Buiten USDT en TUSD, twee stablecoins die door dollars gebackt worden, registreerden alle grote cryptovaltua’s van de top-30 in de afgelopen week verliezen met dubbele cijfers. De prijs van Bitcoin daalde met meer dan 22% tot een dieptepunt van onder de $4.100 op Bitstamp afgelopen vrijdag. Bitcoin cash verloor ruwweg de helft van zijn waarde en handelde kortstondig onder de $200 voor de eerste keer in zijn geschiedenis.

Ethereum heeft meer dan 31% van zijn waarde verloren, Stellar XLM verloor 25%. EOS, Litecoin en Cardano daalden elk met meer dan 22%. XRP slaagde erin om de markt te “overtreffen”, maar verloor nog steeds 13% van zijn waarde over een periode van zeven dagen.

Crypto Exchange-Traded Product (ETP) lancering op de Zwitserse beurs SIX

SIX Swiss Exchange, de belangrijkste Zwitserse beurs in Zürich, heeft melding gemaakt van een op de cryptobeurs verhandeld product (ETP) met de ticker “HODL”.

Het ETP zal een index bijhouden “de top 5 van crypto-assets in termen van marktkapitalisatie en liquiditeit”. De index bevat geen stablecoins, tokens die ontworpen zijn voor anonimiteit, niet-liquide of zeer nieuwe tokens. Het werd gecreëerd door de crypto-startup, Amun AG.

“Het Amun ETP zal zich richten tot institutionele beleggers die zich beperken tot het beleggen in effecten of die geen custody willen opzetten voor digitale assets die blootgesteld zijn aan cryptovaluta’s. Het zal ook toegang bieden aan retailbeleggers die momenteel geen toegang hebben tot crypto-exchanges als gevolg van de lokale regelgevende barrières”, aldus Hany Rashwan, mede-oprichter en chief executive van Amun.

Dit is een positieve mijlpaal voor de industrie, maar er zijn enkele verschillen tussen een ETF en een ETP, wat betekent dat dit de voorstellen die kunnen leiden tot een goedkeuring van een ETF in de VS niet echt zal helpen.

Bakkt lancering loopt vertraging op

Op 20 november kondigde Bakkt, een aankomend crypto-retailbetalingssysteem en een futuresplatform, aan dat ze de lancering ervan zullen uitstellen om het succes van het platform bij de release te garanderen.

De nieuwe lancering wordt uitgesteld tot 24 januari 2019. Volgens CEO Kelly Loeffler is de vertraging bedoeld om het project meer tijd te geven om ervoor te zorgen dat het platform operationeel gezond is bij de lancering.

Zij wezen er ook op dat het team nog steeds werkt met de customer onboarding en het veiligstellen van wettelijke goedkeuringen, aangezien het handelsplatform voor de toekomst nog steeds onderworpen is aan wettelijke goedkeuring.

De markt reageerde niet goed omdat veel mensen op Bakkt rekenden om een nieuwe bull run te openen. Maar het is ook goed dat ze ervoor zorgen dat alles gepolijst en klaar is voor de release en dat alles zonder al te grote problemen verloopt.

Vechain update

Deze week werd bevestigd dat VeChain wordt getest door H&M fashion empire voor Arket. Dit is hun kledingmerk dat de op blockchain gebaseerde technologie uitprobeert om de respectieve producten te volgen. Arket heeft een kleine Proof of Concept (POC) gedaan door middel van een proefproject met VeChain om de blockchaintechnologie te gebruiken en de traceerbaarheid van productgegevens in de value chain te garanderen.

Het is de moeite waard om erop te wijzen dat Arket’s samenwerking met VeChain allesbehalve een gesloten overeenkomst is, en dat dit op dit moment slechts een experiment is, maar dit is een zeer positief teken voor een blockchain-toepassing in de verzending/logistiek en een zeer positief teken voor Vechain.

IOTA update

IOTA heeft de laatste tijd een aantal belangrijke ontwikkelingen gehad, waarvan de eerste de oprichting van de IOTA-onderzoeksraad is. De raad zal toezicht houden op het werk van de hoogleraren, onderzoekers en wetenschappers die werken aan de grootboektechnologieën (DLTs), om zo de ruggengraat te vormen van een toekomstige geautomatiseerde datagestuurde samenleving.

Het andere nieuws is de samenwerking tussen Stichting IOTA en HIGH MOBILITY. HIGH MOBILITY is een API-platform dat wordt gebruikt om apps te ontwikkelen die specifiek voor auto’s zijn bedoeld. Eerste fase van deze samenwerking vindt plaats via een smart charging blueprint in de geheel nieuwe IOTA Workspace. Zowel het partnerschap als de oprichting van de raad zijn heel goede signalen voor de toekomst van IOTA op lange termijn.

Bitcoin Cash ABC (BCHABC) VS. Bitcoin Cash SV (BCHSV)

Op 15 november is Bitcoin Cash in twee verschillende cryptovaluta’s gesplitst: Bitcoin Cash ABC (BCHABC) en Bitcoin Cash SV (BCHSV). Beide forks worden geleid door twee crypto-persoonlijkheden (Roger Ver en Craig Wright) die verschillende oplossingen en wijzigingen in de bestaande netwerkinfrastructuur integreren.

Hoewel er geen direct bewijs is, is het mogelijk dat de fork de prijsdaling voor de meeste cryptovaluta’s heeft veroorzaakt, aangezien het een ander signaal zou kunnen zijn dat er meningsverschillen zijn in de wereld van de cryptovaluta.

Zoals altijd met dit soort forken is het resultaat onvoorspelbaar, maar het lijkt erop dat Bitcoin Cash nu uit twee blockchains bestaat. Zoals altijd in deze situaties hebben exchanges verschillende benaderingen. Coinbase bijvoorbeeld behandelt de ABC-chain als de normale BCH, terwijl Binance, Poloniex en Bittrex beide coins op de lijst zetten. In totaal verloor BCH bijna -50% in waarde door de fork.

CoinGeek oprichter en casino mogul Calvin Ayre deed een verklaring op zijn website vrij waarin hij zegt dat bitcoin cash ABC de hash oorlog heeft gewonnen, maar deed dit door oneerlijke actviteiten. Volgens hem zou de SV-chain gewonnen hebben als bitcoin.com zijn volledige miningpool niet had omgeleid naar de miningpool van BCH. Zoals eerder gemeld heeft bitcoin.com zijn BTC-activiteiten stilgelegd om capaciteit vrij te maken om uitsluitend BCH te minen.

Aeternity update

Aeternity doorloopt de eerste fase van de migratie van het ERC20 token. Dit betekent dat de AE-tokens van het ERC20 Ethereum-platform naar het Aeternity Mainnet worden verplaatst.

Deze eerste fase van de AE-tokenmigratie duurt tot 25 november. Het genesis block, het eerste blok van de Aeternity blockchain, zal alle tokens bevatten die door gebruikers tijdens deze fase overgezet worden. Het volledige Aeternity migratieplan is verdeeld in stappen d.m.v. doordachte hard forks. De geplande hard forks zullen nieuwe functies en verbeteringen aan het Aeternity protocol toevoegen, zoals het “governance system” of de nieuwe “virtual machine”.

Aeternity streeft ernaar een algemene oplossing te zijn die kan worden toegepast in alle situaties die zich kunnen voordoen wanneer u denkt aan de term “smart contract”.

Aeternity staat op dit moment rond de 35e plaats op CMC met een totale mcap van ongeveer 150M.

En tot slot

De cryptodaling vertoont geen tekenen van een snelle opleving, wat betekent dat er op short-term verdere verliezen te verwachten zijn. Bitcoin testte de $4.000 support op vrijdag, wat suggereert dat de bears de controle stevig in handen hebben. Dit wordt verder benadrukt door de opleving van futures in de afgelopen twee weken.

Terwijl de terugval ernstig is geweest, is bitcoin tijdens zijn korte geschiedenis meer en meer gewend geraakt aan grote waardeschommelingen. Dit kan enigszins verrassend zijn voor nieuwe traders, vooral voor hen die de markt betraden tijdens één van de onstabiele periodes in de geschiedenis van bitcoin. De ineenstortingen van bitcoin (met +/- 80%) is de op vier na grootste die zich uitstrekt tot 2011.

Nog enkele opvallende krantenkoppen (met de desbetreffende links)

Staat van Blockchains Q3: Professionals zijn toegetreden met VC-investeringen die zorgden voor een ATH. De vc-investeringen zijn gestegen van $900 miljoen in 2017 naar $2.85 miljard tot nu, een stijging van 316%.

Volgens Russische rapporten zou het Telegram’s blockchain project (TON) voor 70% klaar zijn.
investeerders kregen eerder dit jaar een update over één van de populairste projecten in de crypto-ruimte en het zou kunnen betekenen dat het op het punt van afronden staat.

Ethereums nieuw Serenity Protocol verlaagt de kosten om nodes te staken. De nieuwe Serenity update van Ethereum, die de overgang van een Proof-of-Work (PoW) naar een Proof-of-Stake (PoS) consensusmodel mogelijk maakt, heeft in 2018 veel hype gegenereerd. Naast het aanpakken van het probleem van schaalbaarheid, verlaagt de nieuwe chain ook drastisch de kosten voor het draaien van node in Ethereum 2.0, het werd onthuld in een tweet op 20 november 2018.

Nieuw KPMG-rapport is bullish op Crypto, en zegt “Crypto-assets zijn nu onmogelijk te negeren”. KPMG, de in Nederland gevestigde Big Four auditor, heeft op 15 november een rapport uitgebracht waarin hun ongelooflijk bullish case voor cryptovaluta’s aan het licht komt. Het rapport, getiteld “Institutionalization of Cryptoassets”, is 42 pagina’s lang en gaat dieper in op de belangrijkste uitdagingen waar cryptovaluta’s voor staan en waarom digitale middelen een kracht zijn om rekening mee te houden. Het heeft ook een sterke focus op de institutionalisering van crypto-assets, en legt uit hoe en waarom instellingen de zeer lucratieve crypto-asset class zullen betreden.

Het Amerikaanse Ministerie van Justitie (DoJ) onderzoekt het verband tussen Tether en de prijsrally van Bitcoin vorig jaar: Aangezien Bitcoin fel blijft zakken, onderzoekt de Amerikaanse afdeling van justitie of de legendarische rally van vorig jaar deels werd gevoed door manipulatie, met traders die de prijs omhoog dreven met Tether, een populair maar controversieel digitaal token.

De capaciteit van Bitcoin’s Lightning Network (LN) neemt toe tot nieuwe All-time Highs: De ontwikkeling van het Lightning Network is niet gestopt ondanks de beperkte aandacht die het de afgelopen dagen heeft gekregen; de community van gebruikers en ontwikkelaars blijft echter niet alleen actief, maar blijft ook optimistisch over dit project dat elke dag dichterbij komt om realiteit te worden.

Events deze week:

26 november

 • Event – Crypto Rockstars Conferentie

27 november

 • Lisk – Amsterdam Meetup

28 november

 • Sirin Labs Token (SRN) – Blockchain Smartphone
 • Ark (ARK) – Mainnet launch

29 november

 • Genesis Vision – GVT@ Londen FX week 2018

30 november

 • Ethereum Classic – Full IoT Compatibiliteit
 • Cardano – Integratie op Metaps
 • Stakenet – “XSN cloud” nieuwe PoS coins
 • DragonChain (DRGN) – DFA API & OAuth2 vrijgave
 • Synereo – Rebranding
 • WePower (WPR) – WePower Expanding & eerste publieke veiling
 • COSS (COSS) – gloednieuwe bijpassende zoekmachine
 • Stellar (XLM) – Lightning network livenet

 

Heb je vragen over dit artikel of ben je van een andere mening? Laat het ons dan zeker weten. Wordt lid van onze Telegram groep, kom rechtstreeks in contact met al onze teamleden en met andere crypto-enthousiastelingen. De groep is interactief en bevat alle relevante informatie die voor u van nut zouden kunnen zijn, het is voor iedereen toegankelijk en we proberen iedereen verder te helpen waar kan.

 

What's your reaction?

Leave a comment