Wekelijkse update 2 – 8 augustus

Bitcoin heeft op vrijdag zijn prijs rally verder uitgebreid, richting een “two week high” en dit temidden van het nieuws dat Apple’s Pay leidinggevende voorstander is van cryptocurrency.

Ondertussen, bleef Bitcoin’s aandeel in de totale cryptomarkt groeien.

Bitcoin breidde zijn herstel op donderdag uit en ging voor het eerst in twee weken terug boven de $10.600, dit terwijl de altcoins achterblijven. Door het herstel kwam Bitcoin’s dominantie-niveau voor het eerst sinds maart 2017 op 71%.

BTC/USD-update

De Bitcoin prijs steeg op Bitstamp met 1,8% tot 10.767 dollar, zijn hoogste prijs in meer dan twee weken. De digitale valuta werd even boven de $10.800 verhandeld voordat hij zich consolideerde tot net onder dat niveau.

Bitcoin is sinds zondag met meer dan 12% gestegen en heeft het veel beter gedaan dan veel van zijn collega’s in de altcoinsector. De technische charts suggereren dat het momentum op zijn kop staat, met een relatieve sterkte-index (RSI) die boven de 56 breekt. De grootste digitale valuta heeft zijn support afgesplitst in de buurt van de 30 dagen Exponential Moving Average (EMA).

Momenteel heeft het Bitcoin-netwerk een totale waarde van 193,1 miljard dollar, wat 71,1% van de totale cryptomarkt vertegenwoordigd. Dit is het hoogste percentage sinds maart 2017.

Een hoger dominantie percentage voor Bitcoin houdt in dat altcoins en tokens minder snel een prijs onafhankelijkheid zullen vertonen, wat een essentieel kenmerk is van een volwassen markt.

De sterke daling in de vraag naar altcoins komt ongetwijfeld het best tot uiting in de Ethereum-Bitcoin wisselkoers. Ethereum, de op één na grootste cryptocurrency volgens marktkapitalisatie, is sinds 2019 in vrije val ten opzichte van Bitcoin. ETH/BTC bedroeg op donderdag 0,01629 satoshi, een nieuw dieptepunt sinds 2,5 jaar. De totale waarde van alle cryptocurrencies, inclusief Bitcoin, is ongeveer $270 miljard, volgens CoinMarketCap.

Bitcoin’s 24-uurs spotvolume daalde op vrijdag sterk. De top tien van gecertifieerde exchanges verwerkten een totale waarde van $807 miljoen aan BTC transacties, volgens de gegevens van Bitwise. Meer dan de helft hiervan was afkomstig van Binance.

“Whales on the move”

De laatste prijsbeweging heeft mogelijk ook te maken met een grote BTC-overdracht. Volgens Whale Alert, werden er op donderdag zo’n 94.505 BTC verplaatst, met een waarde van meer dan 1 miljard dollar, “deze overplaatsing gebeurde van een onbekende wallet naar een andere onbekende wallet”.

“BTC” Zoekopdrachten Schiet de lucht in

Zoekopdrachten van Google naar termen zoals “Bitcoin” en “cryptovaluta” worden algemeen beschouwd als maatstaven om te bepalen hoe de markt tegen digital assets aankijkt. Als deze begrippen de neiging hebben om steeds hoger te gaan, dan is de kans groot dat detailhandelaren een account in digitale valuta openen en geld storten.

Forbes heeft onlangs onze aandacht getrokken door de uitzonderlijke piek in “BTC”-zoekopdrachten op Google. Volgens de laatste gegevens van Google Trends kreeg “BTC” tijdens de eerste week van september een grote belangstelling.De “BTC”-zoekopdrachten behaalden op basis van onvolledige gegevens een perfecte trendscore van 100 op Google. 

Ter vergelijking, de zoekopdrachten op het woord ” Bitcoin ” zijn sinds de piek in eind juni gestabiliseerd.
“Bitcoin” behaalde eind juni een perfecte trendwaarde van 100.

De ongewone piek in BTC-zoekopdrachten suggereert dat de markt gemanipuleerd wordt om de koers van Bitcoin te beïnvloeden. Volgens ‘Cryptografen”, zag Roemenië de meest drastische veranderingen in zoekopdrachten van afgelopen week. Ook de Verenigde Staten, Noorwegen, Hong Kong en Thailand vertoonden ongewone zoektrends.

“Het is verstandig om aan te nemen dat er iemand verantwoordelijk is voor deze radicale veranderingen,” zeiden de onderzoekers. “Overal ter wereld is hetzelfde patroon te zien, wat erop kan wijzen dat er VPN-diensten gebruikt zijn om de zoekopdrachten wereldwijd te verspreiden, om zo een globale trend te creëren”.

Vitalik Buterin: "Zeer zeker" over fase-nul van Ethereum 2.0

Vitalik Buterin heeft “veel vertrouwen” in de lancering van fase nul van Ethereum’s schaalvergrotings-project begin volgend jaar.

Hij zei dat de technische aspecten van Ethereum’s schaalmodel goed geregeld zijn en dat het netwerk zich richt op “tienduizenden transacties per seconde“.

Hij voegde eraan toe “dat een deel van de onzekerheid al wordt opgelost: Ik ben er vrij zeker van dat er geen showstoppers zijn,” zei hij en voegde eraan toe dat het platform het eerste in zijn soort zal zijn.

Buterin gaf ook toe dat de ontwikkelaars van Ethereum “nogal wat” geleerd hadden door te kijken naar zaken die zich ontvouwen bij de concurrerende blockchain, Cosmos, die onlangs zijn eigen ‘proof-of-stake’-blockchain lanceerde.

Natuurlijk,” voegde hij eraan toe, “als Ethereum 2.0 lanceert, kiezen we voor dit soort multi-prioritaire strategie, waarbij we eerst een ‘proof-of-stake’ strategie lanceren, dan laten we het eerst een beetje rendabel zijn, om zich vervolgens te bewijzen en daarna sharding te doen”.

Buterins opwinding over de komende evoluties in Ethereum is voelbaar. Sharding zal de blockchain in staat stellen om sneller te zijn dan eender welk platform op dit moment.

“Blockchains zoals ze nu bestaan zijn in veel opzichten een grap, toch? Zo’n 15 transacties per seconde…. je gaat de wereldeconomie hiermee niet kunnen aansturen…. Dus ik ben er zeker enthousiast om Ethereum om te vormen tot een systeem waar we echt trots op kunnen zijn,”

De plannen van Buterin voor Ethereum zijn enorm ambitieus. In het verleden heeft hij gezegd dat “Ethereum 1.0 neerkomt op enkele mensen die proberen om een wereldcomputer te bouwen; Ethereum 2.0 wordt de wereldcomputer”.

En, tot op heden, is hij ervan overtuigd dat de focus voor blockchains bijna volledig op cryptocurrency ligt, maar het is datgene wat verder gaat dat hem echt opwindt.

Lagarde vraagt om een afgemeten aanpak voor het monitoren van digitale valuta's

De genomineerde voor de volgende president van de Europese Centrale Bank (ECB), Christine Lagarde, heeft gezegd dat centrale banken en financiële instellingen de burgers moeten beschermen, maar dat ze wel open moeten staan voor innovaties zoals cryptocurrencies.

Veranderingen zijn kansen

Lagarde, die momenteel aan het hoofd staat van het Internationaal Monetair Fonds, heeft de Economische en Monetaire Commissie van het Europees Parlement verteld dat centrale banken en financiële toezichthouders gebruik moeten maken van de opportuniteiten die veranderingen bieden.

In haar openingswoord, zei Lagarde:

“In het geval van nieuwe technologieën – met inbegrip van digitale valuta’s – betekent dit dat we alert moeten zijn voor de risico’s met betrekking tot financiële stabiliteit, privacy of criminele activiteiten, en moeten we ervoor zorgen dat de technologie op passende wijze wordt gereguleerd om ze in de richting van het algemeen belang te leiden. Maar het betekent ook dat de algemene voordelen van innovatie voor de samenleving moeten worden erkend en dat er ruimte moet worden gelaten voor de ontwikkeling ervan”.

Lagarde’s beloften

Lagarde beloofde dat ze zich, als ze president van de ECB zou worden, zou concentreren op het garanderen dat de instellingen zich snel zouden aanpassen aan de snel veranderende financiële omgeving.

In februari zei Lagarde dat de regulering van cryptocurrencies op internationaal niveau “onvermijdelijk” en noodzakelijk is.

In april zei ze dat blockchain innovators “de traditionele financiële wereld door elkaar aan het schudden zijn” en een duidelijke impact hebben op de gevestigde spelers.

Franklin Templeton stelt een tokenized fonds voor op het Stellar Netwerk

Een multi-miljard-dollar asset management bedrijf is van plan om de Stellar blockchain te gebruiken voor een nieuw type fonds.

Franklin Templeton Investments heeft dinsdag een inleidend prospectus ingediend bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission voor een geldmarktfonds waarvan de aandelen worden geregistreerd op het Stellar Netwerk. Het plan vereist de goedkeuring van de SEC.

Om duidelijk te zijn: het fonds zal niet in cryptocurrencies of crypto projecten investeren.

Integendeel, “het eigenaarschap van de aandelen van het fonds worden enkel bijgehouden en geregistreerd op het Stellar netwerk,” zegt het prospectus.

Volgens het prospectus zou het geldfonds streven naar een netto-inventariswaarde (NAV) van $1 per aandeel met 99,5 procent van zijn beleggingen in overheidsobligaties, contant geld en terugkoopovereenkomsten die verder worden ondersteund door overheidsobligaties of cash.

De aandelen zouden kunnen worden gekocht op de online app van de asset manager, maar niet op de secundaire markt. De minimumaankopen beginnen bij $20.

Het prospectus zegt ook dat Franklin Templeton gelooft dat op blockchain gebaseerde aandelen zorgen voor transparantie naar de aandeelhouders toe, maar waarschuwt ook dat het op eigen risico is gebaseerd, waaronder het hacken en het verlies van fondsen.

Met meer dan $700 miljard in assets under management, behoort Franklin Templeton, gebaseerd in San Mateo, Californië, tot de top 35 ‘mutual fund managers’.

PwC Luxemburg accepteert vanaf oktober Bitcoin betalingen

PwC’s Luxemburgse kantoor zal vanaf 1 oktober bitcoin-betalingen van klanten accepteren van PwC’s “Big Four” adviesbureau.

Het bedrijf kondigde maandag aan dat de overstap een antwoord is op de groeiende vraag en voegde eraan toe dat het “sterk” gelooft in blockchain-technologie, waarbij het verder kijkt dan de voor de hand liggende uitdagingen.

“Wat zeker is [….] is dat Bitcoin zich aan zijn belofte heeft gehouden om als eerste Peer-to-peer betaalmechanisme met een gedecentraliseerd vertrouwensmodel te functioneren”, aldus het bedrijf.

Het gebruik van crypto kan PwC helpen om zijn klanten in de blockchain te ondersteunen, door dagelijks inzicht te verschaffen in “AML/KYC-verbeterde due diligence …. openbare/particuliere sleutels … en risico’s van de custodial-oplossingen”, aldus de Luxemburgse directeur Thomas Campione van de blockchain en crypto-assets afdeling.

PwC werkt sinds 2014 met cryptocurrencies. Vierhonderd van de 250.000 medewerkers werken wereldwijd aan “crypto-thema’s”, ondersteund door een team van 100 leden dat zich bezighoudt met blockchain.

PwC Luxembourg heeft geen verdere details gegeven over zijn technische partner voor deze verandering, behalve dat het “nauw heeft samengewerkt met een lokale gereguleerde exchange” om de “beste” betalingsmogelijkheid te bieden.

Eerder dit jaar, lanceerde PwC een vernieuwde audit-oplossing voor zijn klanten die over cryptocurrencies beschikken. De auditoplossing, Halo genaamd, biedt een volledige analyse van de crypto treasury van de klanten en volgt blockchain transacties om “onafhankelijk, inhoudelijk bewijs te leveren [….] dat nodig is om het eigenaarschap van de cryptocurrency vast te stellen.

Mastercard treedt toe tot Marco Polo, een consortium voor wereldhandel

Mastercard is toegetreden tot Marco Polo, een consortium dat zich inzet voor de vereenvoudiging van de wereldhandel met blockchain-technologie.

Op dinsdag werd er aangekondigd dat Mastercard Track, de business to business global trade unit van de betalingsgigant, een access-point zal leveren voor het financieringsplatform ter ondersteuning van Marco Polo’s werkkapitaal, dat opereert binnen een markt van naar schatting 1,5 biljoen dollar, zoals geschat door de Wereldhandelsorganisatie.

Opgericht door startups R3 en TradeIX, maakt Marco Polo gebruik van het Corda blockchain platform. Het netwerk belooft realtime connectiviteit, een betere transparantie voor handelsrelaties en lagere barrières voor toegang tot kapitaal.

Sinds de lancering in 2017 heeft het netwerk de deelname van grote financiële instellingen zoals BNP, Commerzbank en ING aangetrokken. Het netwerk telt nu meer dan 25 leden.

Mastercard Track werd ontwikkeld met de Azure clouddienst van Microsoft en werd in 2018 gelanceerd. Het platform biedt identificatie-, doorlichtings- en onboarding-diensten voor meer dan 210 miljoen aangesloten entiteiten wereldwijd.

Ethereum's "Istanbul" hard fork wordt in oktober op het testnet geactiveerd.

Op vrijdag 6 september bevestigde Hudson Jameson, Community Manager bij de Ethereum Foundation, dat de hard-vork “Istanbul” naar verwachting op of rond 2 oktober 2019 zal worden geactiveerd.

De core developers van Ethereum hebben de lijst met Ethereum Improvement Proposals (EIP’s) gefinaliseerd op een “All Core Devs Meeting” (een “technische bijeenkomst die bedoeld is voor verschillende Ethereum teams die een belangrijke rol spelen in het aansturen van het protocol”) die gehouden werd op 15 augustus 2019.

Net als bij de vorige vergaderingen van de groep, die bestaat uit een diverse groep belanghebbenden van Ethereum, is het de bedoeling dat Istanbul in twee fasen wordt uitgevoerd:

  • fase 1: deze bestaat uit zes EIP’s, die naar schatting in oktober live zullen gaan op het mainnet van Ethereum;
  • fase 2: deze bestaat uit die EIP’s, zoals het voorstel om Ethereum ASIC-resistenter te maken door over te stappen op een Programmatic Proof-of-Work (ProgPOW)-consensusalgoritme, die “verdere tests en overleg van de core-ontwikkelaars” vereisen.

Wat betreft de activering op het Ethereum-mainnet, is de verwachte datum hiervoor ergens in november.

E.G. Galano, mede-oprichter en Chief Infrastructure Engineer van Infura, zei naar verluidt tijdens de vergadering dat het zinvoller is om de activeringsdatum voor het mainnet later te kiezen:

Eén van de lessen die we vorig jaar in de (vorige) Byzantium-fork hebben geleerd, is dat we niet moeten proberen om het testnet en de mainnet-fork tegelijkertijd op te zetten. Laten we beginnen met het opzetten van de testnet-fork en kijken hoe dat gaat om dan vervolgens een periode van stabiliteit te vinden voordat we opnieuw gaan kijken wanneer we de mainnet-fork moeten opzetten.

En tot slot

Apple Pay VP: “We houden Cryptocurrency in de gaten.”

Apple kan dan wel traag zijn in het omarmen van cryptovaluta, maar één van de leidinggevenden is van mening dat de asset class op lange termijn een value case is.

“We houden cryptocurrency in de gaten”, vertelde Jennifer Bailey, vicepresident van Apple Pay, tegen CNN op een evenement in San Francisco. “Wij vinden het interessant. Volgens ons heeft het een interessant potentieel op lange termijn.”.

Apple is niet het enige grote technologiebedrijf dat zich bezighoudt met digitale valuta. Eerder deze zomer kondigde Facebook aan dat het bedrijf van plan is om in 2020, Libra, zijn eigen Cryptocurrency, te lanceren. Maar door de tegenwerking van de regelgeving is het niet duidelijk of Facebook met die plannen kan doorgaan.

Bakkt, een startup gefinancierd door Intercontinental Exchange (ICE), is van plan om later deze maand zijn eigen bitcoin futures contract te lanceren. Het project heeft veel grotere ambities, waaronder het voortouw nemen bij de adoptie van digitale valuta op het gebied van handelaars in de Verenigde Staten.

Wat Apple betreft, is het bedrijf al sinds 2014 actief bezig met digitale betaalmethoden. Gedurende die periode is volgens Bailey de acceptatie van contactloze betalingen in Amerikaanse winkels gestegen van slechts 3% naar 70%.

Renteverlaging zeer waarschijnlijk, wat zal de impact hiervan zijn op de cryptomarkt?

Federal Reserve Voorzitter Jerome Powell zegt dat de economie van de V.S. dankzij de nieuwe betrokkenheid van de centrale bank bij lagere rentetarieven een gelijkmatige ontwikkeling doormaakt. Volgens de nota’s van The Wall Street Journal gaf Powell een sterk signaal dat de rentetarieven waarschijnlijk nog lager zullen gaan, misschien al deze maand.

“De Fed…..heeft het nodig gevonden om de verwachte ontwikkeling van de rentetarieven te verlagen en dat heeft de economie ondersteund,” zei Powell tijdens een ingetogen discussie in Zürich, zoals geciteerd door WSJ. “Dat is één van de redenen waarom de vooruitzichten nog steeds gunstig zijn”.

Fed-ambtenaren stemden na de FOMC-vergadering van 30 en 1 juli om de basisrente met 25 basispunten te verlagen. Ze zijn klaar om dit opnieuw te doen wanneer ze later deze maand in Washington bijeenkomen. Fed Fund futures koersen suggereren dat de kans op een renteverlaging op 18 september 91,2% is, volgens de CME Group.

Crypto-term van de week:

Proof of Stake (PoS) –

Nog enkele opvallende krantenkoppen (met de desbetreffende links):

VanEck, SolidX biedt ETF-achtig Bitcoin-product aan voor grote investeerders. – VanEck Securities Corp. en SolidX Management LLC, een duo dat al meer dan een jaar zonder succes een aanvraag heeft ingediend bij de Securities and Exchange Commission van de V.S. om een exchange-traded fonds goed te keuren dat participeert in Bitcoin, hebben een ‘workaround’ gevonden voor enkele grote investeerders.

Burger King accepteert Bitcoin voor online bestellingen – De Duitse tak van de wereldwijde fastfoodketen Burger King accepteert voortaan Bitcoin (BTC) betalingen op zijn bezorgwebsite en mobiele applicatie.

HSBC heeft de eerste op blockchain-gebaseerde kredietbrief uitgevoerd, opgesteld in Chinese yuan

De bank zei dinsdag dat de transactie duidelijke progressie heeft geboekt voor het Voltron trade finance blockchain platform dat zich naast andere banken, waaronder BNP Paribas en Standard Chartered, Reuters rapporten, heeft ontwikkeld. Kredietbrieven vormen een garantie bij een bank dat de verkoper door de koper betaald wordt door middel van een transactie.

Binance koopt een crypto-derivatenbeurs op om opties, futures en perpetuele contracten te kunnen aanbieden-

Binance, ’s werelds grootste cryptocurrency exchange kondigde maandag aan dat het JEX, een exchange in Seychellen, heeft overgenomen. Als deel van de overeenkomst, zal JEX worden omgedoopt naar BINANCE JEX en zal het derivaten producten, futures, opties, en perpetuele contracten aanbieden.

Brazilië’s belangrijkste betalingsprocessor aanvaardt Bitcoin – Cielo, dat 1,4 miljoen POS-apparaten exploiteert en een toonaangevende credit card provider in Brazilië is, is bezig met de implementatie van crypto-betalingen.

Maltese toezichthouders ondernemen actie tegen crypto-bedrijven – De Malta Financial Services Authority (MFSA), de financiële toezichthouders van het land, heeft gezegd dat zij “actief toezicht zullen uitoefenen” op gelicentieerde cryptocurrency bedrijven, om het witwassen van geld te voorkomen.

Events deze week:

AMA –

  • 10 september: Fetch
  • 11 september: Golem, Crypto.com
  • 12 september: Holo, Zilliqa

Events:

  • 10 september: D&DD Summit Tel Aviv,
  • 11 september: DeFi Summit, Invest Asia, WAX Mlebourne meetup, Singapore meetup
  • 12 september: IOTA munich meetup, Holo Barcelona meetup
  • 14 september: Texas blockchain Summit

Heeft u vragen over dit artikel of bent u van een andere mening? Laat het ons dan zeker weten. Word lid van onze Telegram groep en kom rechtstreeks in contact met al onze teamleden en met andere crypto-enthousiastelingen. De groep is interactief en bevat alle relevante informatie die voor u van nut kan zijn. De groep is voor iedereen toegankelijk en we proberen iedereen verder te helpen waar kan.

 

What's your reaction?

Leave a comment