Wekelijkse update 2 – 8 Juli

De eerste wekelijkse winst in een nieuwe kalendermaand. De cryptovaluta zijn op zaterdag in de belangstelling komen te staan, dankzij positieve ontwikkelingen op verschillende vlakken. De belangrijkste koppen van dit artikel vandaag zijn Binance, Zuid-Koreaanse regelgeving en de opkomst van Japan als aantrekkelijke hubs voor miners.

Binance genereert een recordwinst dit jaar

De daling van de cryptoprijzen voor de eerst 6 maanden van 2018 heeft geen invloed gehad op het nettoresultaat van Binance. De grootste crypto-exchange in termen van de tradevolumes, zal dit jaar naar verwachting tussen $500 miljoen en $1 miljard aan winst maken, volgens CEO Changpeng Zhao.

Binance heeft in de eerste helft van het jaar haar gebruikersaantallen meer dan verviervoudigd. De binnenkort op Malta gebaseerde exchange heeft op dit moment ongeveer meer dan 10 miljoen geregistreerde gebruikers. Dat is een stijging van 2 miljoen ten opzichte van begin 2018.

De exchange verdiende $300 miljoen tijdens de eerste zes maanden van het jaar, vergeleken met $200 miljoen in het vierde kwartaal van 2017.

Volgens CoinMarketCap verwerkte Binance meer dan $1.1 miljard aan cryptotransacties op zaterdag. Dit omvat meer dan 14% van de BTC/USDT-trades.

Hervorming van de regulering in Zuid-Korea

Volgens een nieuw rapport van The Korea Times zal Zuid-Korea de regelgeving met betrekking tot cryptovaluta’s liberaliseren die overeenkomstig is met de richtlijn van de G20 (een universeel kader creëren wat betreft digital assets). De lokale media zei dat de G20 een uiterste termijn van juli heeft vastgelegd om de eerste stap van geüniformeerde crypto-voorschriften uit te voeren.

De Commissie voor financiële diensten (FSC) heeft haar richtlijnen met betrekking tot het traden in crypto herzien om het witwassen van geld en andere illegale activiteiten te voorkomen. De financiële waakhond van het land heeft zijn inspanningen opgevoerd naar aanleiding tot de talrijke cyberaanvallen op binnenlandse exchanges. Op grond van de nieuwe richtlijnen heeft de FSC de financiële inlichtingendienst van Korea gevraagd om toezicht te houden op binnenlandse transacties en gebruikersactiviteiten in verband met cryptovaluta.

Een overheidsfunctionaris die door The Korea Times werd geciteerd, heeft de volgende verklaring afgelegd:

“Het opstellen van uniforme regels is een gecompliceerde kwestie gezien het bredere scala van beoordelingen tussen overheidsinstanties. Dit is waarom het land nauwe internationale samenwerking nodig heeft aangezien het nog in de beginfase van nauwkeurige afstemmingsrichtlijnen zit.”

Mining in de achterbuurt van Japan

Door een overvloed van goedkope elektriciteit en betaalbare huur trekken miners van de crypto naar het achterland van Japan. Onderbevolkte gebieden zoals Fukui komen naar voren als belangrijke bestemmingen voor kostenbesparingen.

Fukui, met ongeveer 250.000 inwoners, is erin geslaagd om de miningmaatschappijen aan te trekken dankzij een subsidie die tot 50% van de huur dekt voor het opstarten van een vestiging in een verlaten fabriek. Zowel start-ups als gevestigde miningplatformen profiteren van de voordelen van deze regeling.

Kanazawa heeft ook gevestigde bedrijven naar zijn regio gelokt, waaronder DMM.com, een e-commerce bedrijf dat nu 1.000 miningplatformen heeft.

De winsten uit de mining van cryptovaluta zijn rechtstreeks gekoppeld aan de onderliggende prijs van het asset. Aangezien de kosten van Bitcoin dit jaar kunnen oplopen tot 9.000 dollar, zouden de minder bekende regio’s van Japan kunnen uitgroeien tot aantrekkelijke hubs voor miners.

Bitcoin Bull Tom Lee is Bullish

Tom Lee (medeoprichter van Fundstrat) kan een verkeerde overweging hebben gemaakt toen hij CNBC eerder deze week vertelde dat de Bitcoin maximaal $20.000 zal bedragen dit jaar, op basis van een eerdere schatting van 25.000 dollar. De Wall Street crypto-analist heeft de verwarring donderdagavond opgehelderd in een interview met CNBC’s “Fast Money.

In dat interview zei Lee dat bitcoin altijd al 2,5 keer zo prijzig is geweest als de mining ervan. In de veronderstelling dat één enkele Bitcoin straks $9.000 zal kosten om te ontginnen, zou de reële marktwaarde minstens $20.000 moeten zijn. De $25.000 of een bedrag dicht in de buurt is nog steeds mogelijk.

Als de bitcoinprijzen dit jaar $20.000 bereiken, zullen de investeerders een winst van 200% behalen ten opzichte van het huidige niveau.

De waarde van Bitcoin bereikte eerder deze week $6.800, zijn eerste blijvende stijging in lange tijd. De volgende stap op korte termijn is nu het $7.000 niveau. Of dit niveau bereikt gaat worden zal vooral afhangen van de handelsvolumes en de bereidwilligheid van de investeerder.

De Zwitsere aandelenbeurs bouwt aan een gereglementeerde crypto-exchange

Het plan is om een full service product aan te bieden dat trading, settlement en custody van digitale activa omvat. Daarnaast zal het platform (SIX Digital Exchange) zich houden aan dezelfde reguleringsnormen als de niet-digitale beurzen en zal het onder toezicht staan van de Zwitserse financiële toezichthouders.

Het huidige plan is om de exchange medio 2019 klaar te hebben. Op dat ogenblik zullen de genoteerde bancaire assets beschikbaar zijn voor verhandeling, met verdere plannen om ondersteuning te bieden voor de genoteerde niet-bancaire assets.

Interessant is dat in de aankondiging uitdrukkelijk het verschil tussen bancaire en niet-bancaire activa wordt genoemd. Dit verhoogt de kans dat we een gereguleerde beurs zullen zien, waardoor aandelen, obligaties, vastgoed en cryptovaluta op hetzelfde platform verhandeld kunnen worden.

Wij verwachten dat veel andere aandelenbeurzen snel zullen volgen, evenals met aankondigingen van een eigen tokenized asset exchange van Circle en Coinbase. Deze confrontatie zal de moeite waard zijn. De ene wordt gestimuleerd om de status quo te handhaven, terwijl de andere op zoek is naar een nieuw, meer mondiaal financieel systeem.

IBM Lands doet een $740 Miljoen Deal voor de levering van DATA-beveiliging aan Australië

IBM sluit een overeenkomst van 740 miljoen dollar voor de levering van databeveiliging aan Australië: IBM heeft een overeenkomst van $740 miljoen binnengehaald om de komende vijf jaar een centrale technologiepartner van de Australische overheid te worden. In de overeenkomst worden diensten zoals automatisering en blockchain geleverd aan federale departementen, waaronder defensie en binnenlandse zaken

IBM, dat dalende inkomsten bestrijdt, zal ook vernieuwde platforms tot stand brengen om de gegevens van burgers te beschermen. Internationale bedrijven zoals Facebook en Ticketmaster zijn het afgelopen jaar getroffen door cyberaanvallen, waaronder ook het Australische nationale science agency.

De overeenkomst komt twee jaar nadat IBM is overeengekomen om meer dan $30 miljoen te betalen aan de Australische regering als compensatie voor haar rol in de gebundelde nationale volkstelling. Het onderzoek werd getroffen door vier gedistribueerde denial-of-service-aanvallen die het project tijdelijk hadden stilgelegd en premier Malcolm Turnbull zei op dat moment dat “de mislukking voor een groot deel van IBM afkomstig was”.

Extra altcoin-update

Het ziet er deze week wat helderder uit in cryptoland, maar we zijn nog niet uit de bossen en de ‘beren’ liggen nog steeds op de loer. De markten voegde gisteren opnieuw een $20 miljard aan de globale marktkapitalisatie toe, waardoor deze nu rond de $275 miljard bedraagt.

Deze week hebben enkele Altcoins een mooie stijging gekend.

DigiByte

DGB is de hele week gestaag gegroeid, beginnend bij $0,025 zeven dagen geleden en met een dagelijkse groei. Met een nieuwe push naar $0.039 is DigiByte volledig hersteld van zijn crash van 9 juni. Een prestatie die maar weinig coins in dit stadium kunnen claimen.

DGB toegevoegd aan UTRUST

UTRUST is een platform voor betalingsoplossingen op basis van crypto dat onder meer rechtstreekse betalingen van crypto naar fiat mogelijk maakt. Het nieuws over DigiByte is de laatste 72 uur gedaald, en het is niet verwonderlijk dat de waarde van DGB niet verslechterde door het nieuws.

UTRUST voegde onlangs PundiX (NPXS) toe aan hun platform, en NPXS-tokens reageerden hierop met een sprong naar boven richting de top-40 van de marktkapitalisatie.

Rudy Bouwman (marketingmanager DigiByte) begroette de aankondiging met optimisme:

“We zijn enthousiast over het vooruitzicht om met UTRUST samen te werken en DigiByte als oplossing voor de verwerking van betalingen te gebruiken. We hopen niet alleen een sterke gedecentraliseerde publieke blockchain te creëren, maar ook om de wereld te verbeteren.”

Ethereum Classic

ETC, die gerangschikt staat op de 15e plaats, maakte een 5,7% stijging. De prijs handelt nu boven de $18 op Binance, met een marktkapitalisatie van $1.9 miljard.

Er lijkt geen duidelijke aanleiding te zijn voor de rally van ETC, hoewel het misschien te maken heeft met de recente lancering van de institutionele opslagservice Coinbase Custody, waarvan de steun voor Ethereum Classic zal voorafgaan aan de officiële notering van het asset op Coinbase’s exchange en brokerage platforms.

De voorstanders blijven ook bullish over ETC’s potentieel om Ethereum als platform voor gedecentraliseerde toepassingen (dApps) te ontwrichten, vooral omdat ETH de laatste weken weer te maken heeft gekregen met een extra reeks van netwerkverstoppingen.

NEO

De prijs van NEO klom op donderdag met ongeveer 8%, nadat het project was gestart met wat de ontwikkelaars het “tijdperk van decentralisatie” noemen.

Op een gegeven moment is NEO erin geslaagd om naar de 10e plaats te klimmen in termen van marktkapitalisaties. De stijging van acht procent was niet de indrukwekkendste prestatie die het asset heeft gezien, NEO werd gewaardeerd op $41.36 en had het een totale marktkapitalisatie van $2.7 miljard.

Het tijdperk van decentralisatie

De stijging van de NEO-prijs werd veroorzaak door de publicatie van een aankondiging op 4 juli, waarin wordt verklaard dat het “Chinese Ethereum” is gestart met wat ontwikkelaars hebben omschreven als “Era of Decentralization.”

In de praktijk begint de NEO Foundation haar tamelijk uitgebreide controle over het netwerk te verminderen door de mainnet nodes open te stellen voor andere groepen.

De eerste organisatie, de City Of Zion, startte een mainnet node gelijktijdig met de aankondiging, de stichting zei dat het van plan is om te beginnen stemmen voor andere partners als mainnet consensus nodes tegen het eind van het jaar.

Het is begrijpelijk dat critici vragen stellen over hoe een netwerk gedecentraliseerd genoemd kan worden als één enkele entiteit haar consensus nodes nog steeds zelf kiest.

Tezos

Tezos begon op 7 juli de dag met een waarde van $1.28 voordat het een piek kreeg naar $1.89. De prijs daalde vervolgens terug naar de $1.70 en zit nu op een hoger niveau van $2.38.

Tezos heeft genoeg bewezen om naar de 19e plaats te stijgen, volgens marktkapitalisatie. Met een waarde van iets meer dan een miljard en een dagelijks topvolume van $14 miljoen.

Deze stijging staat in contrast met Tezos’ wekelijkse performance, die de munt binnen zeven dagen deed dalen van $4,58 naar $1,78. Dat is een verlies van 60%, maar de situatie met Tezos is ingewikkeld.

Lancering van bèta-netwerk

Iets minder dan een week geleden publiceerde het team van Tezos een aankondiging waarin de lancering van hun bèta-netwerk werd aangekondigd. In tegenstelling tot een mainnetlancering, die vaak zonder incidenten kan doorgaan, is een beta-lancering meestal in staat om een forse impuls te geven aan het profiel van een coin.

Tegen de tijd dat er een mainnetlancering komt, is een project meestal al een gekende waarde. Maar voor een project in de bètafase blijft er nog een intrige bestaan over de vraag of deze veelbelovende start-up zijn beloftes ook echt kan waarmaken.

Het team had dit te zeggen over de bèta-lancering

“De toekomst van Tezos ligt in de handen van de gemeenschap. Dit moment vormt een buigpunt voor het project. we zijn enthousiast om ontwikkelaars, wetenschappers, validators en liefhebbers van over de hele wereld te ondersteunen bij het bepalen van het succes van dit innovatieve, gedecentraliseerde netwerk.

 

What's your reaction?

Leave a comment