Wekelijkse update 2 – 8 maart

Wekelijks TA overzicht – Bullish 📈

Totale Market Cap: ~ 250 miljard (~1%)
BTC Prijs: ~ $9.150 (~ 4%)
BTC-dominantie: 63.5%
Opmerkelijke movers: Hedera Hashgraph (60%), ICON (20%), THETA (20%), Zilliqa (15%)

Bitcoin (BTC) heeft de verliezen van vorige week gedeeltelijk goedgemaakt, doordat het nu verhandeld wordt rond $9.150 op moment van schrijven. De grootste digitale munt bereikte op maandag een dieptepunt van $8.400 en herstelde zich terug vanaf woensdag. BTC/USD heeft de afgelopen zeven dagen meer dan 5% gewonnen, hoewel het nog steeds ver onder zijn hoogste niveau van 2020 ligt, dat op 12 februari met $10.485 werd bereikt. De marktdominantie van Bitcoin heeft zich gevestigd rond de 63,5%, mede doordat sommige altcoins een sterker herstel lieten zien dan BTC.

Het technisch perspectief van Bitcoin

Op de weekly chart herstelde BTC/USD zich boven de SMA50, wat een positief signaal is, wat betekent dat Bitcoin op lange termijn nog steeds op schema zit. We zullen echter een duurzamere beweging moeten zien boven het $9.250-$9.300 gebied, voordat de opwaartse beweging aan kracht zal winnen. Dit weerstandsgebied omvat verschillende technische barrières zoals de DMA50 en een 38,2% Fibo retracement voor de neerwaartse beweging van juli 2019 tot december 2019. Zodra deze uit de weg is geruimd, zal de opwaartse beweging waarschijnlijk aan kracht beginnen te winnen met de volgende focus op $10.000. Dit psychologische niveau valt samen met het hoogste niveau van de voorgaande week en de 50% Fibo retracement in de bovenvermelde beweging.

Aan de andere kant is de lokale support $9.000. Als deze gebroken wordt, dan komt de $8.700/$8.600 in het vizier. Deze barrière wordt gecreëerd door de bovengenoemde SMA50 weekly en SMA200 daily. De volgende support ligt bij BTC rond de $8.400, die bevestigd wordt door het laagste niveau van deze week en de SMA100 daily.

Zowel dagelijkse als wekelijkse RSI’s blijven in een neutrale zone, wat betekent dat de Bitcoin kwetsbaar kan zijn voor range-bound trading in een ruim kanaal dat gelimiteerd is tot $9.300 (opwaarts) en $8.700 (neerwaarts).

Markt dominantie

 • 1. Bitcoin 63,3%
 • 2. Ethereum 10,2%
 • 3. Ripple 3,7%
 • 4. Bitcoin Cash 2,4%
 • 5. Tether 1,8%

TRENDS:

 • Daily SMA20 – 10288.21
 • Daily SMA50 – 10040.41
 • Daily SMA100 – 9699.91
 • Daily SMA200 – 9160.68

NIVEAUS:

 • Vorige Weekly high – 10.180,64
 • Vorige Weekly low – 9.074,79
 • Vorige Monthly high – 9557.46
 • Vorige Monthly low – 6848.02

BTC - prijsanalyse aan de hand van ruwe data

De crypto-markt is deze week gestegen met 2,31% tot een marktkapitalisatie van 261.119.440.791 dollar. Bitcoin bereikte opnieuw $9.000 na een stijging van 5,67% gedurende de laatste 7 dagen. Nu de halving eraan komt in mei, zien we een sterke support op het gebied van eigendom, dit kunnen we zien omdat Bitcoin een recordniveau heeft bereikt.

Met behulp van onze In/Out of the Money Around Current Price indicator (IOMAP), zien we dat er een sterk resistance niveau is tussen de $9.150 en $9.420, waar meer dan 860k adressen 707k BTC hebben aangekocht tegen een gemiddelde prijs van $9.297. Om opnieuw de $10.000 te bereiken, moet Bitcoin 3 sterke resistance niveaus doorbreken met meer dan 2 miljoen aan aangekochte BTC rond deze prijsklasse.

Wat betekent “Ownership by Time Held”? Hodlers zijn passieve beleggers die de activa meer dan 1 jaar in bezit hebben, Cruisers hebben een holdingperiode van 1 tot 12 maanden, terwijl traders het asset minder dan 30 dagen in hun bezit houden.

Het aantal adressen met 100 Bitcoin of meer ligt momenteel op een recordhoogte (voor de maandelijkse sluitingswaarden) van 14.536, wat neerkomt op een stijging van 4,3% ten opzichte van een jaar geleden. Ondertussen is het aantal adressen met meer dan 1.000 Bitcoin op de op één na hoogste waarde, namelijk 2.041, wat een opmerkelijke jaarlijkse stijging van 31,9% is.

Onze 6 belangrijkste artikels

Crypto wordt nu officieel gezien als een financieel instrument in Duitsland

De Duitse financiële toezichthouder (BaFin) heeft richtlijnen uitgebracht waarin crypto als financieel instrument wordt geclassificeerd. In een recent persbericht heeft BaFin crypto omschreven als:

Digitale representatie van een waarde die niet is uitgegeven of gegarandeerd is door een centrale bank of overheidsinstantie en die niet noodzakelijkerwijs gekoppeld is aan een wettelijk vastgelegde valuta en die niet de juridische status van een valuta of geld heeft, maar die door natuurlijke of rechtspersonen als ruilmiddel wordt geaccepteerd en die elektronisch kan worden verzonden, opgeslagen en verhandeld.

In de nieuwe classificatie worden volgens de toezichthouder de richtlijnen van intergouvernementele organisaties zoals de Financial Action Task Force (FATF) herhaald. Het maakt ook deel uit van het initiatief dat het land heeft genomen om de vijfde EU-Witwasrichtlijn (AMLD5), die op 1 januari 2020 van start is gegaan, aan te passen. Het goedkeuringsproces van de AMLD5 omvat het aanbrengen van wijzigingen in de Duitse bankwet en de Duitse wet op het betalingsverkeer.

Volgens de nieuwe richtlijnen zullen crypto custodians nu een licentie van de toezichthouder moeten krijgen om hun services in het land aan te bieden. Crypto custodial-platforms die al zonder vergunning in het land actief zijn, kunnen tot november 2020 een vergunning aanvragen. Vooral crypto custodians die al geregistreerd zijn in andere EU-landen kunnen niet zomaar een “paspoort” krijgen voor hun exploitatievergunning in Duitsland. In plaats daarvan moeten deze bedrijven goedkeuring aanvragen om Crypto custody services in het land afzonderlijk aan te bieden.

Zuid-Korea heeft één van ’s werelds eerste complete cryptocurrency wetgeving goedgekeurd

De Nationale Vergadering van Zuid-Korea’s wetgeving en het gerechtelijk comité heeft de “Special Financial Information Law” goedgekeurd, een belangrijk onderdeel op het gebied van de crypto-wetgeving.

De wetgeving, die op 5 maart werd goedgekeurd na een vertraging als gevolg van de uitbraak van het coronavirus, zorgt voor een aanzienlijke verstrenging van de kwaliteitscontrole in de crypto-industrie, in het bijzonder met betrekking tot de lokale crypto uitwisselingen.

De wetgeving vereist dat crypto-uitwisselingen voldoen aan de richtlijnen van de Financial Action Task Force (FATF) inzake de bestrijding voor het witwassen van geld (AML) en de preventie van de financiering van terrorisme. De exchanges moeten ook goedkeuring krijgen van de Financial Services Commission (FSC) en van de Korea Internet & Security Agency om in het land te kunnen opereren.

Bescherming tegen hackers en slechte assets

De bijzondere wet op de financiële informatie vereist lokale exchanges om een ISMS-licentie (Information Security Management System) van KISA te verkrijgen. Dat zou de kans op hack-aanvallen en beveiligingsinbreuken verminderen, een probleem waar de Zuid-Koreaanse exchanges de afgelopen twee jaar veel problemen mee hebben gehad.

Tot nu toe hebben slechts zes exchanges in het land een ISMS-vergunning van KISA gekregen, waaronder de “big four”-UPbit, Bithumb, Coinone en Korbit- samen met Gopax en Hanbitco.

Als onderdeel van hun inspanningen om aan de eisen te voldoen, voeren Zuid-Koreaanse exchanges proactief hun kwaliteitscontrole-inspanningen op door digital assets die niet aan de normen van de beurs voldoen, van hun lijst te schrappen.

De wetgeving zal ervoor zorgen dat de crypto-exchanges ontsnappen aan een slechte publieke perceptie met betrekking tot fraude en wanpraktijken. Het zal een basis vormen voor transparantie en vertrouwen in de industrie.

Crypto software firma Zabo haalt $2.5M op in een seed ronde

Een in Dallas gevestigd bedrijf wil Bitcoin naar de massa brengen met een programma-interface die een brug kan vormen tussen cryptocurrency’s en mainstream finance.

Zabo heeft zojuist een financieringsronde van 2,5 miljoen dollar afgerond. De startup richt zich op traditionele banken en financiële diensten door bedrijven in staat te stellen om via een paar regels codering verbinding te maken met de cryptocurrency-portemonnee van gebruikers.

Het team van Zabo zegt dat het doel is om “crypto in de reguliere financiële sector te introduceren”.

De financieringsronde werd geleid door het startende durfkapitaalbedrijf Moonshots Capital. Verschillende crypto- en blockchain industrie zwaargewichten namen deel aan de fundraiser waaronder Blockchange Ventures, Castle Island Ventures, Digital Currency Group, CoinShares, Tezos Foundation en Capital Factory.

Zabo zegt dat het werkt aan het reorganiseren van de huidige financiële infrastructuur door samen te werken met developers, verspreid over een hele reeks van sectoren.

Zabo Use Cases

 • Persoonlijke financiële opvolging
 • Investeringen
 • Digital banking
 • Fiscale software
 • Decentralized finance (DeFi)
 • Beloningen
 • Cryptocurrency uitwisselingen
 • Verzekering
 • Identiteit

Microsoft, EY en ConsenSys ontwikkelen nieuw protocol op Ethereum voor grote bedrijven

ConsenSys en EY laten de Decentralized Finance Movement groeien, een innovatief monetair systeem dat gebruik maakt van publieke blockchains om financiële transacties en services aan te drijven zonder banken of traditionele tussenpersonen. De twee bedrijven werken samen aan het Baseline Protocol, een nieuw project dat grote bedrijven toegang geeft tot toepassingen op de Ethereum-blockchain en tegelijkertijd de financiële privacy beschermt. Twaalf extra bedrijven ondersteunen het protocol, waaronder Microsoft, AMD en ChainLink.

John Wolpert, de groepsmanager van ConsenSys, zegt dat bedrijven worstelen met publieke blockchains wanneer ze met partners samenwerken en vaak tegen het gebrek aan privacyopties aanlopen. Baseline, aldus John Wolpert, zal bijdragen tot het minimaliseren van deze problemen. Het protocol maakt gebruik van messaging, algoritmes en andere technieken om informatie te synchroniseren en te compartimenteren, zodat de data privé blijft.

EY Global blockchain leider Paul Brody zegt,

“In de afgelopen twee jaar hebben we de laatste ontwikkelingen op het gebied van particuliere, beveiligde transacties op publieke blokkades gestimuleerd. Dit alles begint met de basis die we hebben opgebouwd en begint met het invullen van gaten, zoals bedrijfsgidsen en private bedrijfslogica, zodat bedrijven in staat zullen zijn om end-to-end processen zoals aanbestedingen met een sterke beveiliging uit te voeren”.

Met behulp van tokenisatie en gedecentraliseerde financiële oplossingen zorgt Baseline ervoor dat bedrijfsmiddelen en -activiteiten worden afgeschermd van onbevoegde partijen en dat ze kunnen blijven werken met bestaande vertrouwde systemen.

“Baseline biedt de mogelijkheid om overtuigende oplossingen te creëren die nieuwe toegevoegde waarde kunnen opleveren voor ondernemingen, terwijl de waarde van de producten die klanten en partners al jaren gebruiken, aanzienlijk vergroot”.

Walmart sluit zich aan bij Hyperledger om de rol in de open-source community uit te breiden

Volgens recent nieuws heeft Hyperledger een aantal nieuwe leden, waaronder Walmart, aangekondigd. Hyperledger is een open-source-consortium dat ernaar streeft om “cross-industry blockchain technologieën te bevorderen”. De andere bekende bedrijven die zich bij het DLT-consortium hebben aangesloten zijn Aiou Technology, Clear – een B2B-smartcontractbedrijf en het Zwitserse DLT servicebedrijf Tangem.

Sanjay Radhakrishnan, Vice President, Walmart Global Tech, gaf commentaar op de samenwerking en zei:

We hebben sterke resultaten gezien door onze verschillende implementaties van blockchain, en we geloven dat het betrokken blijven bij open-sourcecommunity’s de toekomst van ons bedrijf verder zal veranderen.

Op het Hyperledger Global Forum 2020 kondigde het bedrijf ook zes nieuwe Hyperledger Certified Service Providers aan, namelijk – Beijing Proinsight Technology, Kompitech, LimeChain, Mindtree, Xoaa en Zhigui.

Bitcoin erkend als geld door de Franse handelsrechtbank

In een uitspraak van februari 2020 verklaarde de handelsrechtbank van Nanterre dat Bitcoin een fungibel immaterieel actief is, niet anders dan fiat, dus een valuta. De beslissing van de rechtbank vormt de eerste wettelijke basis voor de kwalificatie van cryptos als een valuta in Frankrijk. Deze ontwikkeling kan belangrijke gevolgen hebben voor de cryptomarkt van het land.

Hubert de Vauplane van het advocatenkantoor Kramer Levin gaf commentaar op de beslissing:

“De reikwijdte van deze beslissing is aanzienlijk, omdat het toelaat Bitcoin te beschouwen als geld of andere financiële instrumenten. Het zal dus bitcoin-transacties, zoals leningen of repo-transacties, die groeien, vergemakkelijken en zo de liquiditeit van de cryptocurrentmarkt bevorderen”.

De uitspraak van de rechtbank kwam tijdens een zaak tussen Paymium – een Frans crypto-platform – en de Engelse investeringsfirma BitSpread. In 2014 heeft BitSpread een lening van 1.000 BTC’s voor Paymium verzekerd.

Door Bitcoin te erkennen als legaal geld, classificeerde de rechtbank de lening als een “consumentenlening”. Volgens de Franse wet ligt het eigendom van het geleende goed tijdens de looptijd van de lening bij de lener. In het besluit wordt dus gesteld dat BitSpread eigendom van de 1.000 BCH opeist.

De regelgeving komt op het moment dat de centrale bank van het land op zoek is naar een nationale digitale valuta. Zoals eerder gemeld, is de Franse apex bank van plan om in 2020 experimenten uit te voeren met een Central bank Digital Currency (CBDC).

Save the best for last

De reglementaire ontwikkelingen van deze week kort samengevat, en onze mening er van!

Zoals je in onze 6 artikels al kon zien, zat deze week echt volgepropt met verschillende ontwikkelingen op het gebied van regelgeving, in verschillende delen van de wereld, We overlopen ze even:

Verenigd Koninkrijk

De Financial Conduct Authority (FCA) van het Verenigd Koninkrijk gaat aandacht besteden aan cryptocurrency bedrijven die zonder vergunning op het grondgebied van het land actief zijn. In eerste instantie publiceerde de financiële waakhond een waarschuwing over de in de VS gevestigde Cryptocurrency Exchange Kraken. Later heeft de toezichthouder deze waarschuwing weer verwijderd, omdat deze een aantal feitelijke fouten bevatte, waaronder verkeerde contactnummers en e-mailadressen. Nu staat er op de website een waarschuwing over BitMEX, één van de grootste Cryptocurrency derivatives exchanges:

“Dit bedrijf is niet door ons geautoriseerd en richt zich op mensen in het Verenigd Koninkrijk. Op basis van de informatie die wij in ons bezit hebben, zijn wij van mening dat het bedrijf gereguleerde activiteiten uitvoert waarvoor autorisatie nodig is.”

Dit is een standaardformulering die door FCA wordt gebruikt met betrekking tot ongeautoriseerde entiteiten die financiële services aanbieden op het grondgebied van het Verenigd Koninkrijk. De toezichthouder zegt dat de bedrijven die zonder vergunning handelen vaak oplichters zijn, hoewel deze waarschuwing de BitMEX gebruikers in het Verenigd Koninkrijk nauwelijks afschrikt.

Hoe dan ook, deze trend benadrukt de groeiende aandacht van de FCA voor de cryptocurrency-industrie. Met name het uitgaande hoofd van FCA, Andrey Bailey, staat bekend om zijn kritische benadering ten aanzien van digital assets. In zijn recente toespraak tot wetgevers in het parlement zei hij dat “traders die Bitcoin hebben gekocht, bereid moeten zijn hun geld te verliezen omdat de digitale munt geen intrinsieke waarde heeft”. Bailey zal Mark Carney vervangen als hoofd van de Bank of England.

India

Veel meer inspirerend nieuws kwam uit India, waar het Hooggerechtshof het verbod op cryptocurrency trading dat door de centrale bank van India in 2018 werd ingevoerd, ophief. De lokale cryptocurrency exchanges en andere bedrijven die zich bezighouden met de cryptocurrency-industrie dienden een petitie in tegen de beslissing van de toezichthouder, en het Hooggerechtshof koos hun kant. De crypto-gemeenschap in India was blij, hoewel dit nog niet het einde van het verhaal is. De Reserve Bank of India besloot de beslissing van het Hooggerechtshof te herzien. De toezichthouder is bezorgd dat gelegaliseerde cryptocurrency trading het banksysteem in gevaar zal brengen.

Zuid-Korea

In een afzonderlijke ontwikkeling heeft Zuid-Korea het amendement op de wet op de verslaglegging en het gebruik van specifieke financiële informatie goedgekeurd. Eenmaal goedgekeurd door de president, zal het wetsvoorstel cryptocurrency trading legaliseren in het land dat wordt beschouwd als één van de grootste en meest actieve markten voor digitaal kapitaal. Alle crypto-gerelateerde bedrijfs- en trading platforms zullen moeten voldoen aan de strenge wettelijke vereisten voor anti-witwasprocedures.


Crypto-term van de week:

Merkle tree – Een boomstructuur in de cryptografie, waarbij elk zogenaamde “leaf-node” gelabeld is met de hash van een data block en elke “non-leaf node” gelabeld is met de hash van de child nodes. Hash trees zorgen voor een efficiënte en veilige inhoudelijke verificatie van de blockchains, aangezien elke verandering zich naar boven toe verplaatst, waardoor verificatie simpelweg kan worden gedaan door naar de bovenliggende hash te gaan kijken.

Andere niet te missen artikels (URL-link bijgevoegd naar het desbetreffend artikel):

Arweave, een blockchain startup gericht op de permanente opslag van Internet content, heeft 8,3 miljoen dollar aan nieuwe financiering opgehaald van Andreessen Horowitz, Union Square Ventures, en Coinbase Ventures.

 

Aankomende events –

9 maart – 

 • SelfKey – Mobile Wallet MVP

10 maart –

 • Waves – YouTube  Dev tutorial

11 maart – 

 • Aragon – AGP-115 ‘voting’ begint

14 maart –

 • Mithril – Partnership Aankondigingen
What's your reaction?

Leave a comment