Wekelijkse update 20 – 25 juli

Wekelijks TA overzicht – Bullish 🐮

Totale Market Cap: ~ $295 miljard (~9%)
BTC Prijs: ~ $9.681 (~8.17%)
BTC-dominantie: 61.06%
Opmerkelijke movers:  Selfpay (70%), DxChainToken (42%), Terra (42%), Ethereum (30%),

Ondanks de actieve week betreffende Bitcoin-nieuws, is de BTC-prijs vrij onveranderd gebleven. Ook al heeft Bitcoin op dit moment een lage prijs volatiliteit, toch wist hij uit te breken uit de krappe range. Bitcoin is boven de 50-day SMA uitgekomen, wat op technisch vlak een enorme verbetering is voor de Bitcoin-bulls, die hun ogen nog steeds op nieuwe hoogtepunten hebben gericht. Terwijl het optimisme steeds sterker wordt, hebben we nog steeds te kampen met veel technische barrières en fundamentele tegenslagen.

De on-chain statistieken van Bitcoin zijn samen met de prijsstijging wel verbeterd. Bitcoin brak los uit een claustrofobische range, hoewel er niet echt iets spectaculairs gebeurde zoals vele analisten wel voorspelden. Het hoge gevoel van onzekerheid beperkt het bullish potentieel van Bitcoin en maakt traders en investeerders op zijn minst voorzichtig totdat het duidelijk is dat de bulls weer achter het stuur zitten.

Volgens onze data die wij gebruiken, verdient 82% van de Bitcoin-houders geld tegen de huidige BTC-prijs – vorige week was dit nog 69%. Het aantal grote transacties is gestegen, maar de tradingactiviteit blijft beperkt, terwijl de volatiliteit zich nog steeds vastklampt aan de maandenlange dieptepunten. In onze vorige wekelijkse update schreven we dat de 30-dagen volatiliteit van Bitcoin daalde tot 20%, wat het laagste niveau was sinds maart 2019. Nu is dit al 18,34%.

Markt dominantie

 • 1. Bitcoin - 61.06%
 • 2. Ethereum - 10.9%
 • 3. Ripple - 3.4%
 • 4. Tether - 3.5%

BTC - Technische analyse & prijs analyse aan de hand van ruwe data

Op de weekly chart heeft Bitcoin (BTC) zijn grootste ‘green candle’ sinds eind mei neergezet, wat op de lange termijn een positief signaal is. De wekelijkse RSI heeft een kantelpunt bereikt en is nu naar boven gericht, maar de koers beweegt zich nog steeds binnen een ‘long-term range’ die beperkt is tot $10.000 aan de bovenzijde van deze range. Als deze eenmaal gebroken wordt, dan zal de opwaartse trend waarschijnlijk aan momentum winnen met de volgende focus op het vorige herstel hoogtepunt van $10, 414 en het hoogste niveau van 2020 op $10.512.

De kritische support wordt gecreëerd door de ondergrens van de bovengenoemde range (8.750 dollar). Deze wordt op de voet gevolgd door de wekelijkse SMA50 die momenteel $8.600 bedraagt. Dit technische niveau beperkt de daling van Bitcoin sinds begin mei en nu dient het als backstop die de neerwaartse correctie scheidt van de bearish trend. Nu creëert dit de ondergrens van het consolidatiekanaal. De MA begint ook om te keren naar boven toe, wat betekent dat de markt in een betere positie is om verder opwaarts te evolueren.

Zodra het bovenvermelde supportniveau is gebroken, kan de sell-off worden uitgebreid naar $8.500 (dagelijkse SMA200) en $8.350 (de middelste lijn van de wekelijkse Bollinger Band). Daarna volgt de psychologische $8.000 en de wekelijkse SMA100 boven de $7.300.

De ‘daily chart’ bevestigt de positieve ontwikkeling en impliceert dat de koers binnen afzienbare tijd de bovengrens van de range opnieuw kan testen. De lokale support wordt gecreëerd door de psychologische $9.000, die wordt versterkt door 100-day SMA en de lijn van de ‘daily Bollinger Band’ die zich net onder dit gebied bevindt. Als deze eenmaal uit de weg is, kan de sell-off tractie krijgen met de volgende focus op de SMA200 die zich op $8.550 bevindt.

In-Out Money Around the Current Price (IOMAP) indicator gebruikt machine learning om de tien meest relevante clusters beleggingsposities te identificeren met een marge van plus-minus 15 procent van de huidige prijs.

On-chain data

BTC prijsanalyse aan de hand van data – Bij de In/Out of the Money Around Price (IOMAP) ligt het grootste resistance-niveau tussen de $9.520 en $9.790, waar ruwweg zo’n 1,5 miljoen adressen eerder 1 miljoen BTC kochten tegen een gemiddelde prijs van $9.622.

Als we kijken naar de support niveaus, hebben 2 miljoen adressen eerder een totaal van 1,23 miljoen BTC gekocht rond de $9.350 en nog een groter aantal van 2,45 miljoen adressen rond de $9.135 gekocht, wat duidt op een sterke support rond deze niveaus.

Door deze niveaus te vergelijken met de technische analyse, zien we dat de kopers support zullen creëren in de buurt van de $9.200 range , terwijl de verkopers resistance zullen creëren rond de $9.300.

Onze 6 belangrijkste artikels

Amerikaanse banken mogen cryptocurrencies houden voor klanten!

Custody van cryptocurrencies door erkende instanties is enorm belangrijk voor de voortgang van de adoptie en het vertrouwen van de bevolking in digitale valuta zoals Bitcoin, Ethereum of XRP. In de Verenigde Staten van Amerika was het voorheen voorbehouden aan bedrijven zoals Coinbase of Gemini om cryptocurrencies op te slaan voor hun klanten. Tot nu toe was er een overheidslicentie nodig om deze dienst aan te bieden.

Nu heeft het Office of the Comptroller of the Currency (OCC) een nieuwe brief gepubliceerd waarin wordt verduidelijkt dat alle gelicentieerde banken in de VS custodial services voor cryptocurrencies mogen aanbieden. De brief, gedateerd 22 juli 2020, stelt dat elke bank in het land de cryptografische sleutels voor de wallets van zijn klanten mag opslaan en beheren. Hierdoor wordt er een belangrijke service toegevoegd aan het dienstenaanbod van de banken, wat ingrijpende gevolgen zou kunnen hebben voor de crypto-industrie. In de brief wordt gesteld dat de bewaring van cryptocurrencies in verschillende opzichten verschilt met de traditionele bewaardiensten, aangezien cryptocurrencies niet materieel bestaan, maar alleen op de blockchain.

De OCC-brief is een positieve ontwikkeling voor de hele crypto-industrie. Een gebrek aan duidelijkheid over de regelgeving is een grote belemmering geweest voor meer institutionele activiteit in crypto, en belangrijke uitspraken als deze helpen hierbij.

Mike Novogratz, een meervoudig miljardair en Bitcoin-agent, waarschuwt al enkele maanden dat de VS zijn leidende rol in de blockchain- en fintechsector wereldwijd zou kunnen verliezen. De regelgevende instanties van het land moeten betere locatie- en wettelijke kadervoorwaarden creëren die een klimaat van innovatie en visie op dit gebied ondersteunen en de vooruitgang niet in de weg staan.

De Chinese blockchain infrastructuur wordt uitgebreid met zes publieke chains!

China’s Blockchain Service Network (BSN) groep heeft zijn plan onthuld om met zes publieke blockchains te integreren. Ethereum, Chainlink, EOS, Tezos, NEO, Nervos en IRISnet zullen deel uitmaken van het herontworpen BSN International Portal. Het portaal zal op 10 augustus van dit jaar worden ingezet en zal gebruikers over de hele wereld toegang geven tot de blockchain-technologie.

BSN is een infrastructuur die API’s levert aan websites. Daarnaast stelt BSN websites in staat om BSN-mogelijkheden en -functies aan te bieden. Het doel van het BSN-project is om een ecosysteem van gedecentraliseerde toepassingen (DApps) op publieke blockchains te bouwen. De DApps zullen worden beheerd, gelanceerd en geëxploiteerd met de blockchains die beschikbaar zijn op BSN. Op deze manier wil het project het probleem van de hoge kosten die gepaard gaan met de ontwikkeling van DApps beperken.

Bovendien zal BSN de ontwikkelaars voorzien van tools, interoperabiliteit en onderhoud. Het uiteindelijke doel van het project is het bouwen van een internet van permissieve en permissievrije blockchains, die uiteindelijk “miljoenen dApps” aansturen die volledig worden ingezet, beheerd en interoperabel zijn op BSN.

BSN bouwt de BSN Interchain Communications Hub als een belangrijk onderdeel van de BSN Public City Nodes. Binnen de hub zullen er twee functies zijn: interoperabiliteit en oracle. Het eerste interchain framework zal IRITA zijn en het eerste oracle zal Chainlink zijn.

Een demo van de BSN inter-chain communicatie hub zal in september van dit jaar worden gelanceerd. China zal helpen om de innovatie binnen crypto te versnellen. “Blockchain, niet Bitcoin” is de gateway drug. Het omarmen van echte decentralisatie is de onvermijdelijke volgende stap.

PayPal gaat naar verluidt samenwerken met Paxos voor nieuwe crypto-service

PayPal is naar verluidt van plan om een partnerschap aan te kondigen met het in New York gevestigde trustbedrijf Paxos, terwijl het zich voorbereidt op de lancering van de aankoop- en verkoop service voor cryptocurrencies.

Onder verwijzing naar bronnen die bekend zijn met de zaak, meldt Coindesk dat de betalingsgigant Paxos koos voor de aanvoer van crypto-assets zodra het de cryptocurrency services lanceert.

Het is nog niet duidelijk welke digital assets PayPal zal ondersteunen. Paxos is de grootste emittent van gereguleerde stablecoins, waaronder Binance USD (BUSD). Het financiële bedrijf heeft ook de wettelijke toestemming om Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) aan te houden namens institutionele beleggers.

Het rapport komt een week na de lancering van de Paxos Crypto Brokerage service, die bedrijven in staat stelt om crypto trading en het verzenden van functionaliteiten te integreren in hun applicaties.

Charles Cascarilla, CEO van Paxos en medeoprichter, zegt dat de API-gebaseerde oplossing klanten een kosteneffectieve manier biedt om crypto-services aan klanten te leveren.

Mastercard kondigt uitbreiding aan voor cryptocurrency

Betalingsgigant VISA maakte zijn inspanningen om cryptocurrencies zoals Bitcoin (BTC) in zijn betalingsnetwerk op te nemen openbaar. Met toegang tot meer dan 61 miljoen handelaars wereldwijd is VISA één van de grootste betalingsbedrijven die een roadmap heeft gemaakt voor het invoeren van cryptocurrencies op haar platform. In haar publicatie erkent VISA dat de komst van Bitcoin en stablecoins zoals Tether een vorm van financiële innovatie is die voordelen heeft opgeleverd voor consumenten en handelaren. In die zin benadrukken ze de snelle expansie die cryptocurrencies hebben bereikt als betaalmiddel. In mei van dit jaar bereikte de circulatie met cryptocurrencies 10 miljard dollar.

Het betalingsbedrijf zei dat het heeft gewerkt met gereguleerde entiteiten, waaronder Coinbase en Fold, om een brug te slaan tussen digitale valuta’s en zijn betalingsnetwerk. Als gevolg daarvan zijn 25 crypto wallets gekoppeld aan de diensten die door VISA worden aangeboden. Op deze manier kunnen gebruikers van deze diensten hun geld in cryptocurrencies gebruiken om het uit te geven met VISA-kaarten of een prepaid-referentienummer.

Een andere stap die Visa benadrukte als een belangrijk onderdeel van haar uitbreiding naar crypto-betalingen is een investering in Anchorage. Deze investering is gericht op de ontwikkeling van een veilige infrastructuur voor het crypto-ecosysteem. In dit verband heeft Visa ook andere ontwikkelingen die van groot belang zijn voor de crypto-industrie aan het licht gebracht:

Ons onderzoeksteam verkent al enkele jaren de wetenschap van de blockchain technologie. Hun werk heeft verschillende veelbelovende innovaties opgeleverd, waaronder Zether en FlyClient. Vandaag de dag is hun onderzoek gericht op nieuwe mechanismen om de schaalbaarheid te verbeteren en offline digitale valutatransacties mogelijk te maken.

Ethereum 2.0 laatste testnet klaar om in augustus van start te gaan!

Na kritiek over een mogelijke vertraging van de lancering bij Ethereum 2.0, lijkt de lancering een nieuw momentum te hebben gekregen. De projectcoördinator voor Ethereum 2.0, Danny Ryan, kondigde deze week aan dat het laatste openbare testnet voor Ethereum 2.0 in minder dan twee weken van start zal gaan, mits aan alle eisen wordt voldaan. Met andere woorden, het testnet zal live gaan rond 4 augustus.

Ryan deelde het nieuws kort nadat Ethereum-ontwikkelaars, onder leiding van hemzelf, een uitgebreide, gesimuleerde hack uitvoerden op het huidige testnet.

De lancering van het testnet zal de weg vrijmaken naar een laatste, uitgebreide test van Ethereum 2.0. Zoals Buterin en andere ontwikkelaars hebben verklaard, moet het testnet minstens drie maanden draaien om zichzelf te kunnen bewijzen. Dit zou op zijn beurt kunnen betekenen dat fase 0 van Ethereum 2.0 al op 4 november wordt gelanceerd.

De upgrade naar Ethereum 2.0 kan niet snel genoeg komen. Het succes van DeFi heeft Ethereum tot zijn technische grenzen geduwd, terwijl de transactiekosten blijven stijgen en de transactieaantallen steeds hoger komen te liggen. In de tussentijd zouden Layer 2-schaaloplossingen deze knelpunten kunnen verlichten en de gastarieven weer op een duurzaam niveau kunnen brengen. Ook wordt sharding geïntroduceerd, waardoor de blockchain geüpgraded wordt om DeFi beter te ondersteunen.

De Opera crypto-service stelt gebruikers van het Verenigd Koninkrijk in staat om crypto te kopen via de webbrowser!

Opera breidt zijn dienstverlening aan zijn wereldwijde klantenbestand langzaam uit; het bedrijf stelt vanaf nu ook Britse gebruikers in staat om Crypto te kopen via de webbrowser.

Opera, een veelgebruikte internetbrowser, heeft de functies voor het kopen van cryptocurrency direct vanuit de ingebouwde wallet uitgebreid naar de gebruikers in het Verenigd Koninkrijk.

Dit kwam vier maanden nadat het Noorse bedrijf dezelfde ondersteuning voor zijn gebruikers in de Verenigde Staten, de Europese Unie, Australië, Nieuw-Zeeland, Mexico en Zwitserland had uitgebreid. De diensten werden vorig jaar voor het eerst uitgerold in drie Scandinavische landen – Zweden, Denemarken en Noorwegen.

Voor de diensten in het Verenigd Koninkrijk is het webontwikkelingsbedrijf een samenwerkingsverband aangegaan met Ramp Network, een crypto on-ramp serviceprovider, voor de directe fiatoverschrijvingen met behulp van bankrekeningen en ook het populaire challenger-bankingplatform Revolut.

De crypto wallet van de operabrowser maakt het mogelijk om Bitcoin, Ethereum en Tron op te slaan, maar de inkoopfunctie is alleen beschikbaar voor Bitcoin en Ethereum. Net als elke andere Ethereum- en TRON-wallet, kan de ingebouwde browser-wallet ook alle andere coins die op de twee blockchains zijn gebouwd, opslagen.

Save the best for last

De fundamentele factoren van Bitcoin

Aangezien de Bitcoin consequent immuun is voor alles wat er in de grotere wereld gebeurt, hebben de negatieve sentimenten op de wereldmarkten echter de neiging om Bitcoin toch te beïnvloeden. Zo heeft de escalatie van het Din-Amerikaanse conflict de aandelenindexen van zijn recente hoogtepunten geduwd en het BTC-herstel gestopt. Zwakke economische cijfers zijn een ander punt van zorg. Een groeiend aantal ‘jobless claims’ in de VS impliceert dat de grootste economie ter wereld misschien niet zo snel herstelt als gehoopt.

De wereldwijde centrale banken, waaronder de FED, zijn alert en staan klaar om meer geld in het financiële systeem te injecteren. Zoals de theorie luidt, trekken de inflatoire gevolgen van de fiscale en monetaire stimuleringsmaatregelen de instroom van investeringen in de crypto-industrie aan, omdat investeerders hun rijkdom proberen te beschermen tegen depreciatie. Er is echter geen echt feitenmateriaal dat deze theorie ondersteunt.

Crypto-term van de week:

Bagholder – Je ziet vaak mensen op Twitter praten over de ” bags ” die ze in de ene of andere altcoin houden. Dit zijn helemaal geen fysieke tassen.

Dit is wat het betekent: Een bagholder is iemand die grote hoeveelheden, of bags, van een cryptocurrency in zijn bezit heeft. De termen worden vaak gebruikt om deze persoon te beschrijven op het moment dat de prijs van de crypto die hij vasthoudt afneemt!

Andere niet te missen artikels (URL-link bijgevoegd naar het desbetreffend artikel):

1.Bitcoin waarde loopt op tot bijna $180 miljoen aan liquiditeit in Ethereum – Мeer en meer Bitcoin springt over naar Ethereum. Deze week is er een totaal van $180 miljoen aan Bitcoin op de blockchain van Ethereum vergrendeld via protocollen als Wrapped Bitcoin, Synthetix’ sBTC en het Ren Project’ renBTC. Het lijkt erop dat zelfs Bitcoin op de DeFi-trein springt!

2. Dapper Labs, het team achter het baanbrekende non-fungible token (NFT) spel CryptoKitties, is een samenwerking aangegaan met Dr. Seuss Enterprises – Deze samenwerking zal dienen voor de lancering van tokenized digital collectibles met de meest iconische karakters van het bedrijf. De overeenkomst werd op 21 Juli aangekondigd.

3.De Twitter hackers hebben geprobeerd fondsen wit te wassen via P2P exchanges en gok platforms – De blockchain Forensics-firma Ciphertrace heeft de fondsen die door de Twitter-hackers in de ‘giveaway’ scam zijn verkregen, getraceerd op peer-to-peer (P2P) exchanges en crypto gok platformen. Op 21 Juli, meldde Ciphertrace dat er zo’n 0.2 Bitcoin (BTC) naar een P2P exchange is overgebracht via een “peel chain” die ook door de hackers werd gebruikt om de fondsen te verplaatsen naar een cryptocasino.

4.De beste analytische breinen in de blockchain – De crypto market intelligence firma Flipside Crypto heeft een rapport uitgebracht over de beste analytische breinen binnen de blockchain industrie, waarbij zo’n 30 personen in de categorie “Known Quantities”, ook wel bekend als de personen die de stimulering van de datawetenschap, techniek en analytische expertise in de blockchain industrie publiekelijk hebben gesteund, worden belicht. Het rapport vermeldt ook 63 individuen die Flipside Crypto als ” Unsung Heroes” beschouwt, de individuen die achter de schermen aan dezelfde doelen werken.

5. De 10,9 miljard dollar aan “Bitcoin stash” bewijst dat Satoshi nog steeds de grootste walvis is – Een recent rapport van de blockchain tracking en analytics provider, Whale Alert, onthulde dat de miner die bekend staat als Patoshi meer dan $10,9 miljard of 1.125.150 BTC heeft gemined tijdens de kindertijd van Bitcoin, dit om het netwerk te beschermen tegen een 51%-aanval. Patoshi is bevestigd als de anonieme Bitcoin-maker die bekend staat als Satoshi. De eerste blocks die door Patoshi werden gedolven omvatten ook de eerste BTC-transactie naar Hal Finney, een bekende ontwikkelaar en vroege Bitcoin-bijdrager.

6.Coinbase zegt dat het meer dan 1.000 klanten verhinderde om een waarde van $280.000 aan Bitcoin naar de Twitter hackers te sturen – Crypto Exchange Coinbase zegt dat het iets meer dan 1.100 klanten verhinderde om Bitcoin naar de Twitter hackers te sturen die high-profile accounts hadden gehackt om vorige week reclame te maken voor een Bitcoin scam. Als Coinbase dit niet had gedaan, dan zouden deze klanten collectief 30.4 aan Bitcoin (momenteel met een waarde van ongeveer $278.000) naar de hackers hebben gestuurd.

 

Aankomende events –

27 juli – 

 • Cosmos – Stargate Testnet
 • ICON – Mainnet update

28 juli – 

 • Augur – Augur V2

29 juli –

 • Cardano – Shelley hardfork
 • Bitcoin Diamond – Halving

30 juli – 

 • Elastos – 80% token burn
 • Elrond – Mainnet lancering

31 juli – 

 • IoTeX – Ucam lancering op Amazon
 • Zilliqa – NFT Collectibles
 • LTO Network – 3de mainnet upgrade
 • iExec RLC – V5 Tech vrijgave
 • Bancor – Bancor V2
 • Ardor – Mainnet update

1 augustus –

 • Swipe – Nieuw platfrom lancering

 

 

 

What's your reaction?

Leave a comment