Wekelijkse update 20 – 26 mei

Ongeveer een week geleden kregen Bitcoin (BTC) en zijn altcoin collega’s te maken met een plotselinge flash crash die veel mensen in de sector verontrustte dat er in de komende tijd een nog diepere correctie zou plaatsvinden. De plotselinge daling van BTC, die zich op 16 mei voordeed, bleek later te wijten te zijn aan één enkele vereffening op Bitstamp. Een onbekende Bitcoin whale dumpte 5.000 BTC in één enkele transactie, een zet die een cascade over de digitale valutamarkt veroorzaakte.

De cryptomarkt herstelde zich snel van deze gebeurtenis, zoals blijkt uit de dubbelcijferige wekelijkse rendementen voor Bitcoin en enkele van de large-cap altcoins. Bitcoin is teruggekeerd naar de felbegeerde $8.000 range, maar wordt geconfronteerd met een sterke “resistance-line” voor de toekomst. Als de geschiedenis een indicatie biedt voor waar we vanaf hier naartoe gaan, zullen er veel ups en downs zijn voordat de Bitcoin prijs gelanceerd wordt naar de stratosfeer.

Crypto-markten herstellen zich

Op 24 mei, rapporteerden alle grote Cryptocurrencies, met uitzondering van Bitcoin SV (BSV), winst over de 24-uurs cyclus. Week-op-week, is de markt volkomen groen, met Bitcoin die bijna 11%, Litecoin (LTC) meer dan 12% en Binance coin (BNB) die een kolossale 36.6% toevoegt.

Zelfs BSV heeft een wekelijkse winst van 70,5% voor ogen nadat Craig Steven Wright een Amerikaanse auteursrechtclaim indiende voor het originele Satoshi Nakamoto whitepaper (het Copyright Office heeft het niet gekocht).

“De registratie erkent de auteur als Craig Steven Wright, onder het pseudoniem Satoshi Nakamoto. Wright schreef het grootste deel van versie 0.1 van de Bitcoin-clientsoftware en de registratie heeft betrekking op de delen die hij schreef”, aldus de tweet.

Dit bevestigt natuurlijk niet de bewering dat Wright Satoshi is. Zoals CoinCenter-directeur Jerry Brito twitterde, “het registreren van een copyright is slechts het invullen van een formulier”.

De markt is de laatste tijd niet zo vriendelijk geweest om de weelderige beweringen van Wright te accepteren. Verscheidene exchanges hebben BSV van de lijst gehaald, met Binance CEO Changpeng Zhao die Wright als “fraude” bestempelde . Naast Binance, zijn Kraken en ShapeShift ook gestopt met het ondersteunen van BSV.

Cryptocurrency prijzen

De meeste van de top-20 Cryptocurrencies rapporteerden deze week winst. De totale cryptocurrency markt zit nu ongeveer rond de 249,6 miljard dollar, volgens CoinMarketCap. De markt bereikte ongeveer zeven dagen geleden een dieptepunt van 222 miljard dollar. Het Bitcoin aandeel van de totale markt zit rond de 56,7%, een daling in vergelijking met de vorige high van ongeveer 60%.

De bulls bevinden zich nu duidelijk in de bestuurderszetel, met altcoins die een groter herstelpotentieel tonen.

Volgende grote Bitcoin Rally?

Zoals we onlangs al meldden, heeft Bitcoin tijdens de laatste bull markt, die eindigde op een hoogtepunt in de buurt van $20.000, een aantal grote correcties ondergaan. Het lijkt er op dat Bitcoin verzamelen bij voorkeur op de dip wordt gedaan, wat verklaart waarom elk van de 30+% correcties tussen 2015-17 door de bulls werd opgepakt.

Zoals collega Joseph Young onlangs opmerkte, ziet de prijs van Bitcoin een gemiddelde winst van 153% na die 30% dalingen. De werkelijke winstmarge werd berekend door Josh Rager, een nauwlettende cryptocurrency trader.

Investeerders verzamelen Bitcoin

Het aantal Bitcoin-wallets die minstens één BTC bezitten, heeft recent het aantal van 732.000 overtroffen, een teken dat investeerders hun exposure naar de volgende grote bullmarkt aan het vergroten zijn.

De laatste data die we hebben verkregen toont aan dat er meer dan 25,1 miljoen Bitcoin-adressen zijn. Concreet, dit cijfer is van toepassing op elk individu dat minstens één enkele Satoshi bezit. De meerderheid van deze 25,1 miljoen gebruikers heeft maar een fractie van BTC in handen.

De zware accumulatiefase van Bitcoin is één van de vijf redenen waarom de grootste crypto-valuta de kop

opsteekt. In combinatie met het feit dat de niet-bestede transacties een recordniveau hebben bereikt, kopen en houden meer en meer mensen BTC.

De groeiende status van Bitcoin als “safe-haven” versnelt ook de adoptie, vooral onder investeerders die zich willen diversifiëren, en zich niet langer willen richten op de volatiele, fiatgebaseerde markten. Bitcoin heeft dit jaar aanzienlijk beter gepresteerd dan andere belangrijke asset classes, en dat is te danken aan de recente correctie waar rekening mee gehouden is.

Als u een long-term investeerder bent, dan is de formule eenvoudig: wacht tot Bitcoin een scherpe correctie ondervindt en vergroot uw positie. De historische trend toont aan dat dit één van de slimste methodes is om uw exposure aan BTC te verruimen, afgezien van de reguliere cost- averageging.

Facebook plant nieuwe cryptocurrency voor 2020

Op vrijdag 24 mei werd bekend gemaakt dat Facebook een eerste implementatie van zijn nieuwe cryptocurrency aan het plannen is, een stap die de adoptie van blockchain-based betalingssystemen zou kunnen versnellen.

De nieuwe Cryptocurrency – bijgenaamd ‘GlobalChain’ – zal  geïntroduceerd worden in een twaalftal landen. Dit zal gebeuren tijdens het eerste kwartaal van 2020. Het testen van dit nieuwe betalingssysteem gaat dit jaar nog van start gaan.

Er waren al langer geruchten over het feit dat Facebook de crypto-ruimte ging betreden, eind 2018 werden er uiteindelijk concrete aanwijzingen gepubliceerd over een nieuw digitaal betaalsysteem. Het bedrijf was naar verluidt op dat moment op zoek naar een nieuwe stablecoin voor WhatsApp, één van de populairste berichtenapps van het bedrijf. Facebook zou later een smart contractfirma onder de naam Chainspace overnemen, wat zijn intentie om in de blockchain arena te innoveren bevestigde.

Trade.be meldde eerder deze maand al dat het social media bedrijf in gesprek is met particuliere investeerders over het ophalen van 1 miljard dollar ten behoeve van zijn nieuwe crypto-betalingssysteem.

Nederlandse autoriteiten nemen beslag op crypto-mixservice Bestmixer.io

De Nederlandse Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst heeft in samenwerking met Europol en de Luxemburgse autoriteiten Bestmixer.io, een grote Cryptocurrency Mixing Service, in beslag genomen en stilgelegd. Volgens een post van Europol vond het onderzoek naar Bestmixer.io midden 2018 plaats, waarbij internetbeveiligingsbedrijf McAfee, de inspanningen ondersteunde.

Volgens Europol was Bestmixer.io één van de drie grootste cryptocurrency mix services, die zijn services aanbood voor Bitcoin, Bitcoin-cash en Litecoin. De service is in mei 2018 van start gegaan en heeft in die tijd voor ten minste 200 miljoen dollar aan cryptocrurrencies samengebracht.

Cryptocurrency mix services werken meestal door gebruik te maken van het CoinJoin protocol om zo verschillende fondsen samen te brengen en zo het spoor van bepaalde transacties te verdoezelen. Bestmixer.io, echter, leverde een gecentraliseerde, custodial mix service. Europol zegt dat “het onderzoek naar deze zaak tot nu toe heeft aangetoond dat veel van de “gemixede cryptocurrencies” op Bestmixer.io een criminele oorsprong of bestemming hebben” en dat “de mixer waarschijnlijk werd gebruikt om criminele geldstromen te verbergen en wit te wassen”.

AT&T accepteert vanaf nu Bitcoin

AT&T, ’s werelds grootste telecommunicatiebedrijf, accepteert nu Bitcoin (BTC) voor de betaling van facturen, waardoor het de eerste grote Amerikaanse mobiele provider is die cryptovaluta accepteert. Dit is een grote stap voor de adoptie van Bitcoin als valuta.

Aangezien AT&T een wereldwijde leider op het gebied van telecommunicatie is, kunnen we verwachten dat concurrenten zoals T-Mobile en Verizon dit voorbeeld zullen volgen als ze niet achterop willen raken.

Anthony Pompliano, Bitcoin Bull en mede-oprichter van Morgan Creek Digital assets, deelde zijn opwinding over deze aankondiging en merkte op dat er slechts 21 miljoen Bitcoin zijn die iedereen probeert te verzamelen.

Hoewel Pompliano gelijk heeft om enthousiast te zijn over de acceptatie van Bitcoin door AT&T, dit omdat het een stap in de goede richting is voor massa adoptie, is zijn tweet toch een beetje misleidend, omdat AT&T niet echt Bitcoin verzamelt. De BTC die ze als betaling ontvangen, wordt onmiddellijk overgemaakt naar US dollars via BitPay, een toonaangevende Bitcoin-betaalprovider.

Vechain behoort tot de top 10 van wereldwijde bedrijven met de meeste blockchain patenten

Het VeChain (VET)-project, dat sinds begin 2019 verschillende partnerschappen heeft afgesloten, behoort naar verluidt tot de top 10 van ondernemingen in de wereld die de meeste blockchainpatenten hebben.

Chinese nieuws outlet Security Daily News meldde in het artikel een lijst van bedrijven die blockchain patenten hebben aangevraagd, waaronder e-commerce gigant JD.com, collega e-commerce entiteit Alibaba, internetbedrijven Tencent en Baidu, IBM, Mastercard, Bank of America en VeChain, die naar verluid 10e is met 38 blockchain patenten.

China heeft het meeste aantal patenten binnen deze ruimte, goed voor 48% van de blockchain patenten, en de Verenigde Staten staat op de tweede plaats met 21% van de patenten.

Twee van VeChain’s patenten zijn onder andere “Sharing and tracing system for internet of vehicles (IOV) based on block chain technology” en “Blockchain technology-based anti-counterfeiting system design and implementation”.

VeChain heeft op het gebied van partnerschappen een fenomenale start gehad in 2019. Het project is een partnerschap aangegaan met BMW en Deloitte en de CEO van het project heeft onlangs ook gesproken met de minister-president van Italië.

Politie arresteert Nederlandse cryptocurrency CEO voor een fraudezaak van $25 Miljoen

De Nederlandse politie heeft een voormalige ondernemer gearresteerd voor fraude omdat hij investeerders in een nep-Bitcoin (BTC) mining activiteit van 23 miljoen euro (25 miljoen dollar) zou hebben opgelicht, aldus nieuwsredactie De Gelderlander op 21 mei.

Volgens berichten zou Barry van Mourik, die eerder al een ander cryptocurrency bedrijf runde dat ook onder verdenking van witwassen stond, klanten bedrogen hebben in de veronderstelling dat ze geld zouden verdienen aan Bitcoin Mining.

Van Mourik deed zich voor als exploitant van een mining bedrijf en verzamelde geld van klanten, maar zou geen apparatuur hebben aangekocht en in plaats daarvan het geld aan luxegoederen hebben uitgegeven.

Het schandaal van de 33-jarige man gaat terug tot in 2018, toen gefrustreerde klanten van zijn andere groep, Koinz Trading, een rechtszaak begonnen nadat hun profijt niet werd gerealiseerd.

Het Brave team pakt zwaar uit tegen Google

Onlangs, werd er bekend gemaakt dat een topman van Brave zou spreken voor de Amerikaanse Senaat, die de omvang benadrukt waar het Brave team aan werkte. De hoorzitting, met een zeer interessante ontwikkeling, onthulde echter een verrassend beetje informatie: Google kan het beleid van de GDPR, dat een jaar geleden werd ingevoerd, hebben geschonden.

Dr. Johnny Ryan, de Brave Executive die voor de Senaat sprak, registreerde een formele klacht, die vervolgens een onderzoek door de Ierse Commissie voor Gegevensbescherming (DPC) in gang heeft gezet. Het onderzoek, is volgens een blogbericht van Brave, “een belangrijk GDPR-onderzoek dat betrekking heeft op ‘vermoedelijke inbreuk’ door Google’s “DoubleClick/Authorized Buyers’ advertising business”.

Het doel van het onderzoek is om na te gaan of de verwerking van persoonsgegevens in elk stadium van een reclametransactie in overeenstemming is met de relevante bepalingen van de algemene gegevensbeschermingswetgeving. De vereisten inzake transparantie en minimalisering van de gegevensverwerking en de bewaarpraktijken van Google zullen eveneens worden onderzocht.

Ook webdeskundigen hebben Brave boven Google Chrome aanbevolen, dat nog steeds de populairste browser is. Larry Sanger, mede-oprichter van Wikipedia, heeft zelf ook de overstap gemaakt en heeft een blogpost gepubliceerd waarin hij uitlegt waarom Brave Browser een veel beter alternatief is.

Ook de gebruikers lijken deze weg te volgen, met de Brave browser die een enorme groei ziet – die Firefox en Opera overstijgt, twee keer zo snel groeit als Google Chrome en maandelijks 1 miljoen downloads bereikt.

En tot slot

Het einde van de ‘crypto-winter’ werd door de analisten grotendeels voorspeld, maar de komst van de ‘crypto-lente’ is veel sneller tot stand gekomen dan de meesten zich hadden kunnen indenken. Piek-tot-diepte, Bitcoin is in een tijdspanne van minder dan zes maanden met 150% gestegen. Altcoins aangevoerd door Litecoin en Binance Coin hebben ook een snelle groei gezien, wat het definitieve bewijs is dat de markt in het voordeel van de bulls is gekeerd.

Er lijken zich grote ontwikkelingen af te tekenen op het gebied van adoptie, institutionele handel en ontwikkeling, die allemaal een directe invloed zullen hebben op de prijzen. Maar het pad hoger, als het zich blijft ontwikkelen, zal dit gepaard gaan met grote pullbacks. Zoals ook Rager al aangaf, kan de beloning bij het kopen op de dip enorm zijn.

Nog enkele opvallende krantenkoppen (met de desbetreffende links):

De oprichter van de inmiddels verdwenen cryptocurrency exchange Cryptopia heeft al een nieuwe opgericht – Het lijkt erop dat de oprichter van de onlangs gehackte en gesloten Cryptopia- exchange geen tijd heeft verspild en een nieuwe exchange heeft opgericht. Adam Clark, Cryptopia’s oprichter en destijds hoofdontwikkelaar, beschrijft zichzelf nu op Twitter en LinkedIn als de oprichter van een tweede exchange – ” namelijk Assetylene,”.

Grayscale krijgt regulerende Nod van FINRA voor Ethereum Trust om te traden op OTC-markten – De Amerikaanse Digital Asset Manager Grayscale Investments heeft bevestigd dat zijn Ethereum Trust (ETHE) de goedkeuring heeft gekregen van de Financial Industry Regulatory Authority (FINRA) voor de retailhandel. Het nieuws werd aangekondigd in een persbericht van 23 mei.

De services van Cryptocurrency broker Robinhood zijn nu beschikbaar voor klanten in de staat New York – Robinhood heeft in januari bekendgemaakt dat zijn cryptocurrency product beschikbaar zal zijn voor klanten, omdat het bedrijf een felbegeerde BitLicense heeft bemachtigd. Op het moment van de introductie zijn er voor de klanten in New York een zevental cryptocurrencies beschikbaar om 24 uur per dag, 7 dagen per week, kosteloos te traden: Bitcoin, Bitcoin Cash, Bitcoin SV, Ethereum, Ethereum, Ethereum Classic, Litecoin en Dogecoin.

De Russische centrale bank overweegt de ontwikkeling van een door goud ondersteunde cryptovaluta voor onderlinge vereffeningen – De Russische centrale bank overweegt om een door goud gesteunde cryptocurrencie te ontwikkelen om internationale regelingen te vergemakkelijken, aldus een rapport van Tass.

Telegram zal naar verluidt zijn Telegram Open Network (TON) in het derde kwartaal van dit jaar lanceren – Ondanks de twijfels of het “Telegram cryptoproject” kon slagen, meldde de messaging-firma dat het een succesvol testproces heeft gehad omtrent zijn blockchain- en consensusalgoritme. Het voldeed hierdoor aan de originele whitepaper doelstelling van TON.

Digital asset trading platform Coinbase heeft haar retailklanten buiten New York in staat gesteld de DAI stablecoin te kopen en te verhandelen – De exchange kondigde donderdag aan dat het DAI op zijn website heeft toegevoegd, evenals op zijn Android en iOS apps, waardoor klanten de stablecoin konden kopen, verkopen, converteren, traden of opslaan.

! Bijkomend !

2 valse Cryptocurrency apps op Google Store waarvoor u moet oppassen 

In de Google Play store zijn er twee nep-apps voor cryptocurrency aanwezig, die zich voordoen als “Coin Wallet” en als “Trezor Mobile Wallet”, die door onderzoekers van ESET zijn ontdekt.

Beide apps zijn inmiddels verwijderd van de Google Play store.

Trezor app – Ook al probeerde iemand zich voor te doen als een Trezor-app, toch zouden Trezor-gebruikers zelf onaangetast blijven, omdat de wallet een cold wallet is die fysieke authenticatie op het apparaat vereist. De blog post merkt echter op dat de app kan worden gebruikt in phishing-aanvallen tegen Trezor-gebruikers.

De Coin Wallet app – daarentegen, vormde een directe bedreiging voor gebruikers, omdat het zichzelf voordeed als een wallet app, en gebruikers op de app coins konden opslaan die in feite naar de oplichter werden verstuurd. Elke gebruiker had hetzelfde adres in de wallet. Blijf dus aandachtig wanneer je een app download en controleer vooral de afkomst ervan.

Events deze week:

28 mei –

 • Aeternity – Hard fork
 • Ark – Ark deployer vrijgave

29 mei – 

 • Tezos – Mainnet Athens activatie

30 mei – 

 • BitTorrent- Sun Netwerk (Testnet)
 • Chanlink – Mainnet lancering
 • Waltonchain – Mainnet lancering

31 mei – 

 • Aion – AVM Mainnet
 • Zilliqa – Smart contracts Ann
 • Stellar – Minor release
 • ICON – ICON Dpass

1 juni –

 • Skycoin – Belangrijke aankondiging
 • EOS – Block.One aankondiging
 • Komodo – DEX wallet beta

De winnaars van onze Nano Ledger-S giveaway zijn bekend!

Proficiat Peter Verhoeven en Bruno van Wettere!

What's your reaction?

Leave a comment