Wekelijkse update 21 – 27 januari

Crypto winter was deze week in volle gang, omdat digitale valuta’s er niet in slaagden om uit hun dagelijkse trading range te ontsnappen. De beleggers hebben inmiddels vernomen van CBOE’s plannen om een regelwijziging door te voeren bij de Securities and Exchange Commission die de weg zou vrijmaken naar de eerste U. S. Bitcoin exchange-traded fund. Deze beslissing heeft nauwelijks invloed gehad op de markt, wat betekent dat beleggers zich niet bekommeren om de ETF of dat ze de gevolgen ervan gewoon nog niet hebben kunnen verwerken.

De technische strijd tussen de bulls en de bears hebben de afgelopen drie weken wisselende resultaten opgeleverd. Het jaar is sterk begonnen, maar ondanks de grote instroom van Bitcoin en andere virtuele valuta’s die in omloop zijn, is deze voorsprong in de afgelopen drie weken al sterk geslonken.

Bitcoin 

Na een volatiel weekend (18,19,20 Jan) heeft Bitcoin in de afgelopen vijf dagen geen enkele vooruitgang geboekt. Deze week was BTC 1,8% goedkoper dan de week ervoor. Op 2 februari zal Bitcoin zijn langste bear markt ooit ingaan, met de nadruk op de prijsdaling sinds december 2017.

De globale crypto-markt is deze week met bijna 8 miljard dollar gedaald. Op het moment van schrijven was de totale marktkapitalisatie minder dan 114 miljard dollar.

VanEck-SolidX Bitcoin fonds op hold gezet

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission heeft dinsdag bevestigd dat CBOE haar aanvraag om het VanEck-SolidX Bitcoin Fund op te nemen heeft ingetrokken. Concreet gezien streeft de beurs niet meer naar een regelwijziging die de weg zou vrijmaken voor de allereerste Amerikaanse beursgenoteerde crypto ETF.

Gabor Gurbacs, VanEck’s digitale valutachef, kondigde via Twitter aan dat de toepassing tijdelijk werd opgeschort om “passende marktstructuren voor een Bitcoin ETF” te onderzoeken. Het was de bedoeling dat de SEC tegen eind februari een uitspraak zou doen over het fel besproken product. De algemene opinie onder de marktspelers was dat de aanvraag zou worden afgewezen.

De aan de gang zijnde overheidssluiting in Washington is ook aangehaald als reden voor de intrekking van het bod. De aanvraag kreeg duidelijk niet de aandacht die het verdiende tussen het verlof van ongeveer 800.000 federale arbeiders. Er wordt verwacht dat de langste sluiting in de geschiedenis van de VS binnen afzienbare tijd zal doorgaan, tenzij president Trump een beroep doet op de nationale veiligheid om zijn grensbeveiliging te financieren. Dit zou betekenen dat elk begrotingsvoorstel aan het Congres geen budget voor grensbewaking zou vereisen.

Nieuwe Bitwise enquête toont aan dat 58% van de financiële adviseurs zou investeren in een Bitcoin ETF

Bitwise Asset Management publiceerde een bericht op Anthony Pompliano’s blog, “Off The Chain”, waarin wordt beschreven waarom ETF’s belangrijk zijn voor een onvoorstelbare nieuwe asset class als digitale valuta.

Omdat het nieuws over de ETF-besluiten elke week lijkt te draaien, geeft een nieuw onderzoek, uitgevoerd door Bitwise Asset Management, een Californische groep voor asset management, aan dat 58% van de financiële adviseurs zou investeren in een Bitcoin ETF.

Bitwise aanvraag

Bitwise, dat een aanvraag heeft ingediend voor de goedkeuring van zijn eigen ETF bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (US SEC), wacht op een besluit van de regelgevende instantie. Alle besluiten zijn opgeschort omdat de Verenigde Staten te maken heeft met het feit dat hun regering zich in een shutdown-periode bevindt.

Bitwise heeft over het geheel genomen een zeer positieve kijk op de markt, wat wijst op de maturiteit van de markt, de toenemende duidelijkheid van de regelgeving en een betere handelsinfrastructuur zijn positieve signalen. Ondanks deze signalen zijn veel deskundigen en analisten conservatief als het gaat om hun marktprognoses. JPMorgan Chase beweert dat de prijs tot $1.250 zou kunnen dalen, terwijl Jeff Schumacher, CEO van BCG Digital Ventures, zegt dat het zelfs voor Bitcoin tot nul kan gaan.

Ripple's (XRP) Q4 2018 verslag toont institutionele belangstelling in 2018

Het team van Ripple heeft een nieuw rapport uitgebracht over de verkoop van haar XRP tokens en alsook over het niveau van institutionele participatie in 2018.

Het Q4 rapport van 2018 biedt veel interessante informatie, waaronder de groei van het dagelijkse gemiddelde XRP transactievolume  en de procentuele groei van het verkooppercentage ten opzichte van het globale XRP volume. Q4’s totale omzet bedroeg $129 miljoen, dit komt ongeveer overeen met een kwart van de indrukwekkende totaalomzet  ($535 miljoen in 2018). $40 miljoen hiervan zijn rechtstreekse aankopen bij institutionele beleggers, dit is een daling van 93 miljoen

dollar van de institutionele aankopen ten opzichte van het derde kwartaal.

Ripple heeft een uitstekend 2018 gehad en is in 2019 goed van start gegaan. Meer partners blijven zich aansluiten bij RippleNet en CEO Brad Garlinghouse verwacht dat Ripple zal blijven groeien.

Coinbase integreert TurboTax om Amerikaanse klanten te helpen crypto belastingen te betalen

Coinbase klanten die dit jaar belasting moeten heffen in de V.S. krijgen een boost van TurboTax, de belastingsoftware aangeboden door Intuit Consumer Tax Group.

De bedrijven kondigden 22 januari aan dat ze gaan samenwerken om Coinbase en Coinbase Pro klanten toe te staan hun transacties, winsten en verliezen in 2018 rechtstreeks naar TurboTax Premier te uploaden (één van de producten van de belastingdienst). Klanten van Coinbase kunnen tot 100 transacties tegelijk uploaden, volgens Coinbase.

De integratie zal direct via het retailplatform van Coinbase of de Android- en iOS-apps van Coinbase werken, zo zei de exchange. TurboTax Premier zal vervolgens klanten helpen bepalen hoe ze hun belastingen van het afgelopen jaar moeten indienen. Elke klant die extra hulp nodig heeft, kan bij Intuit een beroep doen op gecertificeerde openbare accountants of geregistreerde agenten.

JP Morgan portfolio bedrijf gaat samenwerken met de blockchain startup die door de voormalige Deloitte baas geleid wordt

Eric Piscini, bevestigde een partnerschap met Smartrac, een JP Morgan portfoliobedrijf dat zich bezighoudt met de digitalisering van producten. Citizens Reserve zal gebruik maken van het SUKU-supply chain-platform om te worden geïntegreerd met Smartrac.

Het partnerschap

Smartrac is één van ’s werelds topspelers op het gebied van radiofrequentie-identificatie (RFID) en Internet of Things (IoT) technologie. Smartrac’s betrokkenheid strekt zich uit over vele industrieën, zoals de voedingsindustrie. Volgens een uitspraak: “Smartrac is een groot portfoliobedrijf van JP Morgan en Alibaba heeft onlangs een minderheidsbelang genomen om verbeterde oplossingen voor merkbescherming in te zetten”.

Het partnerschap met Citizens Reserve is bedoeld om de technologie van Smartrac in de blockchain wereld te brengen en zo de digitale en fysieke wereld met elkaar te verbinden. Het toevoegen van blockchain aan de supply chain biedt ook een nieuw aspect van beveiliging en tracking aan. Blockchain heeft het potentieel om aanzienlijk te bezuinigen op sabotage vanwege het onveranderlijke grootboek.

New Yorkers kunnen Bitcoin kopen bij traditionele geldautomaten

New Yorkers kunnen nu Bitcoin kopen bij traditionele geldautomaten via hun debetkaarten. Met een nieuwe licentie van de New Yorkse toezichthouder wordt LibertyX de eerste licentiehouder die Bitcoin-inkoopopties aanbiedt aan inwoners van de staat New York.

Bitcoin payment services provider LibertyX lanceerde in 2014 de eerste Bitcoin ATM. Sindsdien heeft het duizenden lokale winkels voorzien van betaalopties voor Bitcoin. De startup ging in 2018 een partnerschap aan met Genmega om de eerste Bitcoin ATM met een debetsysteem in de VS te lanceren, en heeft de aankoop van Bitcoin uitgebreid tot meer dan 100.000 ATM’s in het hele land.

Om een debetkaart te kunnen gebruiken, hebben gebruikers een LibertyX-account nodig via de mobile app. Erkende rekeninghouders kunnen tot 3.000 dollar Bitcoin per dag kopen. De licentie biedt LibertyX rechtszekerheid om in New York te opereren, een luxe voor veel ontwikkelaars en op blockchain gebaseerde bedrijven.

En tot slot

Te midden van een crypto vagevuur, zullen de beleggers volgende week hun focus verleggen naar de traditionele markten. De bedrijfsinkomens, de vergaderingen van de Federale Reserve, de niet-agrarische loonlijsten en de stemming van het Britse Parlement over het Plan B Brexit staan allemaal op de agenda tussen 28 jan. 28-Feb. 1. Deze gebeurtenissen zouden belangrijke gevolgen kunnen hebben voor de aandelen- en wisselkoersen.

Bitcoins langste bearmarkt is ook in zicht, waardoor er op termijn nieuwe discussies zullen ontstaan over de toekomst van crypto. De long-term beleggers mogen erop rekenen dat er weer angst, onzekerheid en twijfel in de markt zal ontstaan als analisten nogmaals de ‘dood van Bitcoin’ aankondigen.

Nog enkele opvallende krantenkoppen (met de desbetreffende links):

Nasdaq CEO noemt Crypto ‘Een geweldige uiting van genialiteit en creativiteit’– Op zondag 20 januari, vlak voor de start van het World Economic Forum (WEF) in Davos, noemde Adena Friedman, voorzitter en CEO van Nasdaq, de uitvinding van crypto “een geweldige uiting van genialiteit en creativiteit”.

SBI van Japan investeert $15 miljoen in Crypto Card Wallet maker Tangem – De Japanse financiële dienstengigant SBI Group heeft $15 miljoen geïnvesteerd in de Zwitserse startup Tangem, maker van een dunne hardware wallet voor cryptocurrencies.Tangem omschrijft zijn crypto-opslagproduct als een “slim bankbiljet voor digitale assets”. Het product is ontworpen om te worden gebruikt als een bankkaart en maakt het mogelijk om fysieke transacties buiten de chain te verrichten.

De Nederlandse bank ING heeft een overeenkomst gesloten met het bedrijvenconsortium R3 voor toegang tot het commerciële blockchain platform – R3 kondigde dinsdag aan dat de deal ING een “onbeperkt” aantal licenties voor het Corda-platform zal opleveren, waardoor de bank haar blockchain-technologie en “productie-klare” CorDapps (of Corda Distributed Applications) kan inzetten in haar internationale bedrijfsactiviteiten.

De grootste Amerikaanse cryptocurrency exchange Coinbase is bezig met de uitrol van institutionele beleggingsdiensten in Azië. – “Azië is super belangrijk voor het crypto-ecosysteem”, aldus Kayvon Pirestani in een interview. “Het is de thuisbasis van enkele van de meest actieve detailhandelaren in de wereld en veel institutionele beleggers.

Italië zou kunnen besluiten om de eerste blockchain-wet in te voeren. – Op 23 januari 2019 heeft de Italiaanse Senaatscommissie het eerste stuk blockchain-wetgeving goedgekeurd, waarin verschillende termen uit de blockchain worden gedefinieerd en waarin staat dat de technologie  gebruikt kan worden voor de authenticatie van de tijdstempel van documenten.

Geïntegreerde crypto wallet onderweg voor de Samsung S10? – De Samsung Blockchain KeyStore wallet zal naar verwachting fungeren als een “veilige en handige plaats voor uw cryptocurrency” en stelt gebruikers in staat om volledige controle te hebben over hun private-keys en crypto kapitaal.

Events deze week:

28 januari –

  • Stellar – Snapshot voor XLL fork

31 januari –

  • Zilliqa – Mainnet lancering
  • WorldCore – Debit kaart pre-order
  • PundiX – Mainnet plan
  • Nexus – Tritium vrijgave
  • WePower – Verdere uitbreiding
  • Electroneum – IOS app lancering

1 februari –

  • Waves – Airdrop snapshot (begin ervan)

2 februari –

  • Waves – Roadmap update

 

 

Heb je vragen over dit artikel of ben je van een andere mening? Laat het ons dan zeker weten. Wordt lid van onze Telegram groep, kom rechtstreeks in contact met al onze teamleden en met andere crypto-enthousiastelingen. De groep is interactief en bevat alle relevante informatie die voor u van nut zouden kunnen zijn, het is voor iedereen toegankelijk en we proberen iedereen verder te helpen waar kan.

What's your reaction?

Leave a comment