Wekelijkse update 21-27 mei

Marktsituatie – Deze week was erg slecht voor de cryptocurrency markt, alle belangrijke crypto’s daalden in waarde. Verbazingwekkend waren Ethereum en Vechain de grootste verliezers. 

Coinbase verwerft handelsplatform Paradex

Op 23 mei heeft cryptocurrency exchange Coinbase, Paradex aangeschaft. Dit is een platform dat gebruikers in staat stelt virtuele coins direct met elkaar te traden.

Coinbase is van plan om deze technologie uit te breiden en de diensten van Paradex aan klanten buiten de Verenigde Staten aan te bieden. Deze diensten zullen hen toelaten om honderden tokens te traden.

Coinbase is altijd traditioneel conservatiever geweest in het listten van nieuwe soorten coins dan de concurrenten. Deze uitbreiding zal het aanbod van de soorten crytocurrencies fel uitbreiden.

Verge (XVG) opnieuw misbruikt

Volgens de leidinggevende heeft de cryptocurrency Verge geleden onder een DDoS aanval die op 22 mei plaatsvond. De blockchain van het platform heeft ernstige vertragingen opgelopen, waardoor sommige gebruikers bezorgd zijn over de veiligheid en de stabiliteit van de coin.

Ontwikkelaars zeiden: “Het lijkt erop dat sommige mining pools worden aangevallen door DDoS, en we ervaren een vertraging in onze blocks. We werken aan een oplossing”.

Het probleem kan echter ernstiger zijn dan het bedrijf suggereert. De aanval duurde meer dan 5 uur en heeft geresulteerd in een diefstal van meer dan 35 miljoen XVG’s (ter waarde van ongeveer $ 1,7 miljoen). Dit is al de tweede hack in slechts twee maanden tijd. Vorige maand was Verge al het slachtoffer van een soortgelijke hack, waarbij 250.000 XVG gestolen werd. Volgens ocminer, de Bitcointalkgebruiker die ook de vorige hack ontdekte, maakte de hackers opnieuw gebruik van dezelfde fout binnen het platform. Hierdoor konden de criminelen meerdere blokken, van elk slechts één seconde,  minen.

Ashton Kutcher doet een schenking van 4 miljoen dollar in de vorm van Ripples

Op woensdag 24 mei verraste acteur en techinvesteerder Ashton Kutcher, Ellen DeGeneres met een geschenk van $4 miljoen in de vorm van de cryptocurrency Ripple XRP.

De komiek en de talkshow gastheer heeft deze donatie voor Ellen haar 60ste verjaardag aan haar liefde voor dieren gegeven in de vorm van XRP-tokens. Dit gebeurde live op “The Ellen DeGeneres Show”.

Gewoonlijk komen de mensen naar buiten met een grote, reusachtige cheque om zo’n donatie te maken. Kutcher zei daarentegen  opmerkend dat de donatie namens Ripple was. “Het enige wat we hoeven te doen is op deze knop drukken en het staat op uw account.”

Gezien Ellen 78M volgers op Twitter heeft is dit een indrukwekkende reclameboodschap voor Ripple.

Grote updates voor Request Network.

Op 25 mei verscheen een project update waarin de komende ontwikkelingen onder de aandacht werden gebracht:

  •  De invoering van een nieuwe roadmap: Een manier om progressie realtime bij te houden.
  •  Een visueel voorbeeld van de Crowdfunding Application gebaseerd op Request Network.
  • AirSwap en Request Network hebben een partnerschap gevormd om een positieve impact te hebben op gedecentraliseerde markten.
  • Nieuwe documentatie van Request Network.
  • Javascript Bibliotheek wordt geüpdate om meer ontwikkelaarvriendelijker te zijn.
  • Request Network huurt productmanagers & backend ontwikkelaars in.

Dit zijn grote updates voor het project dat nog steeds het potentieel laat zien om de volgende op crypto gebaseerde gedecentraliseerde Paypal te worden.

Het nieuwe showcase platform van Funfair is beschikbaar gesteld voor het testen van de gesloten bèta.

Rond 24 mei heeft FunFair de laatste versie van hun showcase platform uitgebracht waarbij externe deelnemers beginnen te testen op de gesloten bèta.

Het herontwerp van het showcase platform omvat een volledige revisie van de gebruikersinterface van alle games en een complete herwerkte games lobby. Dit komt allemaal via een responsieve layout, zodat gebruikers het platform kunnen gebruiken op een ondersteunt mobiel apparaat.

Het vernieuwde showcase platform is beschikbaar voor ALLE gebruikers en zal worden geüpdatet met nieuwe functies naarmate het bèta-proces vordert in de komende vier weken.

Funfair is het toonaangevende crypto-casinoproject en blijft indruk maken.

Onderzoek naar manipulatie van Bitcoinprijzen

Op 24 mei werd bekendgemaakt dat het Ministerie van Justitie een gerechtelijk onderzoek heeft geopend naar het manipuleren van de prijs van Bitcoin en andere digitale valuta door handelaren.

Het onderzoek is gericht op illegale praktijken die de prijzen kunnen beïnvloeden, zoals bijvoorbeeld spoofing. Ook praktijken zoals de markt overspoelen met valse orders om andere handelaren te verleiden tot kopen of verkopen, worden onder de loep genomen.

De autoriteiten maken zich zorgen over het feit dat virtuele valuta’s om verschillende redenen fraudegevoelig zijn. Het gaat onder meer over de wilde prijsschommelingen die het gemakkelijk zouden kunnen maken om waardebepalingen op te drijven en er is ook een gebrek aan regelgeving zoals die er wel is voor aandelen en andere activa.

 

What's your reaction?

Leave a comment