Wekelijkse update 21 – 27 oktober

De grootste cryptocurrencies hebben een gekke vrijdag en zaterdag achter de rug, door middel van een epische herstel na de recente terugval. Hierdoor schommelden sommige cryptocurrencies zelfs boven enkele belangrijke resistance levels. Door de klassieke ‘short squeeze’ steeg BTC even boven de $10.000, overschreed ETH de $200 en bereikte XRP de $0.3150. Helaas gaven de meeste topcoins op zondag al een deel van hun winsten terug, waardoor de rally dan ook als een contradictoire stap wordt gezien.

Dit gezegd zijnde, is het trendmodel in sommige gevallen veranderd in koopsignalen van korte termijn, en het feit dat BTC het voortouw heeft genomen in de beweging, zou kunnen betekenen dat er een grootschaligere correctie zou kunnen beginnen. Hoewel de bearish long-term trend nog steeds merkbaar is in de markt, kunnen traders nieuwe short-posities innemen in de sterkere munten bij het hertesten van de belangrijkste resistance levels die er zijn.

BTC/USD, 4-hour chart

BTC voltooide een mislukt breakdown-patroon door het $7.800-niveau te overtreffen, gevolgd door een trendwijziging op korte termijn en een epische “short squeeze” in de gehele crypto markt. BTC floreerde voorbij een aantal belangrijke resistance levels, waardoor stop-loss orders getriggerd werden die de rally alleen maar verder aanwakkerde. De komende dagen zullen van cruciaal belang zijn om de omvang van de correctie te bepalen. Op dit moment is er voor BTC een koopsignaal op korte termijn, met het oog op het prijsniveau van $9.200.

Volgens het trendmodel zit de coin nog steeds in een long-term sell signaal, met supportzones in de buurt van $8.650, $8.400 en $8.200, en met verdere resistance in de buurt van $10.000.

Banken kunnen de banden met Facebook verbreken als Libra gelanceerd wordt, aldus de CEO van ING

Banken zullen wellicht hun samenwerking met social media-gigant Facebook stopzetten indien het bedrijf zijn Libra stablecoin lanceert, aldus Ralph Hamers, CEO van ING.

Banken kunnen ervoor kiezen om “de klant niet te accepteren”.

Financial news outlet Financial Times, berichtte over Hamers’ opmerkingen op 22 oktober. In het verslag legt hij uit dat instellingen als ING, het financiële systeem moeten beschermen om criminele activiteiten te voorkomen. Hierdoor kan de bezorgdheid over het mogelijk illegaal gebruik van Libra leiden tot een reactie van de banken:

“We kunnen maatregelen nemen en de klant al dan niet accepteren, dus dat zijn discussies die je zou moeten voeren.”

De bezorgdheid over het witwassen van geld blijft bestaan

De bezorgdheid over het witwassen van geld wordt aangewakkerd door de vrees dat Libra het voor criminelen mogelijk maakt om snel en zonder enige vorm van supervisie geld te versturen over de nationale grenzen.

Toch heeft Facebook beloofd om het asset niet vrij te geven totdat de organisatie de bezorgdheid van de toezichthouders heeft weggenomen. Hamers legde uit dat banken zoals de zijne een vrij laag-risico benadering hebben:

“Wij zijn zo’n grote, gereguleerde instelling dat je niets wilt riskeren. [….] We hebben gezegd dat we zullen afwachten en zien hoe dit zich ontwikkelt.”

Andere bankiers staan nog minder open voor het idee van Libra. Zo heeft Jamie Dimon, CEO van JPMorgan Chase, vorige week gezegd dat de door Facebook voorgestelde Libra stablecoin “een mooi idee is dat nooit zal gebeuren”. Hamers, merkte op dat hij Libra een initiatief vindt om van te leren, en niet een initiatief dat verboden zou moeten worden.

Bakkt's Bitcoin futures volume haalt 4,8 miljoen dollar in één dag en doet dag erna een grote aankondiging!

Het handelsvolume op de Bitcoin Futures Exchange Bakkt bereikte op 23 oktober een recordhoogte toen de cryptomarkt naar beneden ging. Gebruikers profiteerden ten volle van deze toegenomen volatiliteit en verhandelden 640 bitcoins, ter waarde van $4.8 miljoen, op de beurs.

De ramp-up startte op het moment dat Bitcoin in vijf minuten met $500 daalde tot een dieptepunt van $7.300. Na de plotselinge val werden er zo’n 296 Bitcoins verhandeld met een waarde van 2,2 miljoen dollar en dit op enkele uren tijd. In de loop van de dag steeg de handel echter nog verder en werd voorgaande all-time high van 224 bitcoins ($1,9 miljoen) verbroken, wat op 9 oktober 2019 werd bereikt. In feite was het volume van 23 oktober zes keer zo groot als de dag ervoor.

Bakkt voegt een nieuwe manier toe om Bitcoin te kopen, waardoor meer en meer instellingen gebruik gaan maken van een gereglementeerde markt. In welke richting het zich zal ontwikkelen zullen we nog niet meteen weten, want het kost tijd voor bedrijven om rekeningen op te stellen, handelsstrategieën te bepalen en om volume op te bouwen.

Breaking!!

Een dag nadat Bakkt zijn hoogste maandelijkse Bitcoin futures trading noteerde, kondigde het

platform aan dat het nog een stap verder zal gaan door de lancering van een Bitcoin-optie contract, dat gebaseerd zal zijn op Bitcoin’s maandelijkse futures contract. De aankondiging werd gedaan op de officiële Medium blog post, met vermelding van CEO Kelly Loeffler,

“Het nieuwe contract is gebaseerd op feedback van klanten en is bedoeld om de bitcoin exposure te hedgen of te vergroten, inkomsten te genereren en kosten- en kapitaalefficiënties te bieden”.

Het Bitcoin-optiecontract zal tegen het einde van dit jaar live gaan (richtdatum 9 december 2019). Bovendien zou de lancering ook betekenen dat Bakkt het eerste platform zou worden dat een gereguleerd Bitcoin-optiecontract op Bitcoin-futures lanceert. Volgens de post kreeg ICE Futures US groen licht van de Commodity Futures Trading Commission [CFTC] en zou het gebruik maken van de reeds bestaande Bitcoin futures prijzen en custody-oplossingen.

Webbrowser Opera zet volledig in op crypto, en voegt Bitcoin (BTC) betalingen en ondersteuning voor Tron (TRX) toe.

De ontwikkelaars van de webbrowser Opera voegen ondersteuning voor Bitcoin (BTC) en Tron (TRX) toe aan de nieuwste versie van de populaire internetbrowser. De browser ondersteunt al Ethereum en ERC20 tokens.

Volgens de aankondiging is de native Crypto-portefeuille van Opera voor Android verbeterd.

“Naast onze bestaande ondersteuning voor Ethereum (ETH), introduceert versie 54 ondersteuning voor Bitcoin (BTC), ’s werelds populairste Cryptocurrency. U kunt er nu voor kiezen om een Bitcoin-kaart aan uw portemonnee toe te voegen, waardoor het mogelijk is om geld van het web te versturen en te ontvangen.”.

Door een Bitcoin-kaart aan de wallet toe te voegen, kunnen gebruikers crypto’s versturen en ontvangen, online betalingen doen aan handelaren die dergelijke betalingsmogelijkheden ondersteunen. Ze kunnen ook geld uit hun wallet naar een andere wallet sturen en met DApp’s in contact komen.

De nieuwe Opera voor Android heeft ook ondersteuning toegevoegd voor Tron DApps, die één van de grootste DApp-ecosystemen omvat, samen met rivalen EOS en Ethereum.

Als eerste grote browser met een Crypto-portefeuille, is Opera gericht op het creëren van een eenvoudige gebruikerservaring voor mainstream adoptie.

De G20 heeft een akkoord bereikt over een verbod op stablecoins totdat er mondiale regelgeving van kracht is!

De internationale organisatie van regeringen en centrale bankiers, die zich beroept op “ernstige risico’s voor het overheidsbeleid en de regelgeving”, riep op tot het opstellen van aanvullende rapporten tegen de zomer van 2020.

Dat gezegd zijnde, merkte het G7-rapport onlangs op dat stablecoins voordelen kunnen opleveren, waaronder goedkopere en snellere geldovermakingen. Deze zouden van bijzonder nut kunnen zijn voor de armen in ontwikkelingslanden, zo concludeerde het rapport.

De G20, die bestaat uit de G7-landen plus 13 van ’s werelds andere grootste economieën, heeft dat verslag volgens een mededeling gunstig ontvangen.

“Hoewel wij de potentiële voordelen van financiële innovatie erkennen, zijn wij het erover eens dat wereldwijde stablecoins en andere soortgelijke maatregelen met een mogelijke systemische basis ernstige risico’s voor het overheidsbeleid en de regelgeving met zich meebrengen”, aldus de Commissie. Dergelijke risico’s, waaronder het witwassen van geld, illegale financiering en de bescherming van consumenten en investeerders, moeten worden geëvalueerd en op passende wijze worden aangepakt voordat er projecten van start kunnen gaan”.

De G20 verzocht om aanvullende verslagen van de Financial Action Task Force (FATF) en de Financial Stability Board (FSB) in 2020. De G20 heeft het Internationaal Monetair Fonds (IMF) ook gevraagd om zich te verdiepen in de “kwesties van monetaire soevereiniteit” die zich zouden kunnen voordoen.

In het verslag van de G7 werd bezorgdheid geuit over het feit dat arme en financieel instabiele landen hun valuta’s volledig zouden kunnen zien verdwijnen voor een echte wereldwijde stablecoin.

Cardano onderzoekt de privacy eigenschappen die Zcash kracht geeft, zegt Cardano-maker Charles Hoskinson

Cardano is bezig met het verkennen van zero knowledge proofs, die het mogelijk maken om transacties te authenticeren zonder persoonlijke informatie van de afzender of ontvanger te onthullen.

De maker van Cardano, Charles Hoskinson, zegt dat zijn bedrijf, IOHK, onderzoek heeft gedaan naar de zk-SNARK proofs van Electronic Coin Company, die Zcash in staat stellen om transacties met behoud van verifieerbare validiteit te verrichten, terwijl ze tegelijkertijd volledig gecodeerd blijven op de blockchain.

Hoskinson breidde het onderwerp uit tijdens een recente AMA toen hem werd gevraagd of IOHK van plan was om ECC’s nieuwe Halo project te analyseren, “een techniek voor het creëren van praktische, schaalbare en betrouwbare cryptografische testsystemen, die een einde maakt aan een bijna tien jaar durende achtervolging van de crypto gemeenschap“.

Hoskinson zegt:

“We kijken zeker naar de laatste en meest recente ontwikkelingen – we doen veel SNARK werkzaamheden onder de motorkap. We hebben een aantal coole ideeën. We hebben Sonic geïmplementeerd. We kijken naar Marlin, we kijken naar andere dingen…. 2020 wordt het jaar van de SNARK voor een heleboel cryptocurrency projecten, en het is uiterst boeiend om te zien hoe machtig dit is en wat het allemaal kan doen”.

Hoskinson sprak ook over Cardano’s recente project met de schoenengigant New Balance.

Het partnerschap, dat is ontworpen om klanten en retailers in staat te stellen de authenticiteit van New Balance’s nieuwste schoenen op te sporen, is vorige week gelanceerd.

Hoskinson zegt dat Cardano en New Balance in volle productie zijn en dat de technologie veel meer is dan alleen een proof of concept.

“Dit programma is geen MOU of pilot met New Balance. Het is eigenlijk een echt project. Ze betalen ons, en het is een echt product op de markt dat mensen nu kopen en gebruiken. Het is gewoon een kwestie van hoeveel we die relatie kunnen opschalen, en we hopen dat we die relatie zo veel mogelijk kunnen opschalen”.

Het congres van China keurt de cryptografie wet goed, die in werking treedt op 1 januari 2020!

‘The Standing Committee’ van het 13e Nationale Volkscongres in China heeft zaterdag de cryptografie wet goedgekeurd en deze zal volgens een Chinees mediarapport op 1 januari 2020 van kracht gaan.

Deze bekendmaking kwam een dag nadat de Chinese president Xi Jinping een oproep had gedaan aan het land, om de mogelijkheden van de blockchain-technologie te benutten.

Terwijl China nog altijd een verbod heeft op het verhandelen van cryptovaluta’s en zijn nationale digitale munt nog steeds niet is uitgekomen, kan cryptografie, als een integraal onderdeel van de blockchain-technologie, de sleutel zijn tot de ontwikkeling van het land om concurrentiekrachtiger te worden in de blockchain-ruimte.

De nieuwe wet is erop gericht om de nieuwe uitdagingen op het gebied van regelgeving en wetgeving in commerciële cryptografie aan te pakken, aangezien deze een steeds belangrijkere rol spelen in de ontwikkeling van de Chinese economie, dit op basis van het meest recente wetsontwerp dat nog vóór de goedkeuring van de wet werd ingediend.

Volgens het wetsvoorstel:

“Duidelijke instructies en regelgeving zijn noodzakelijk om de commerciële cryptografie technologieën te kunnen evalueren, omdat de huidige oncontroleerbare systemen niet meer geschikt zijn voor de industrie”.

China’s nationale congres zei dat de nieuwe wet onderzoek en ontwikkeling op het gebied van commerciële cryptografie technologieën zal aanmoedigen, terwijl het voor de markt de ontwikkeling van een inclusief gestandaardiseerd regelgevingssysteem zal bevorderen.

Volgens het Chinese congres zal de nieuwe wet ook de nationale inspanningen op het gebied van onderwijs, zoals openbare exposities, stimuleren om de cryptografie te bevorderen bij overheidsfunctionarissen, bedrijven en sociale groepen.

En tot slot

Wie zal de race winnen? Om verder te gaan op voorgaand artikel…

Mike Novogratz, de CEO en voorzitter van Galaxy Digital, denkt dat China een voorsprong heeft op de Verenigde Staten als het gaat om het omarmen van de crypto en de fintech revolutie.

In een nieuwe Tweet toont Novogratz een Walgreens in Las Vegas die de AliPay van China accepteert.

Recap

Het nationale congres van China zegt dat het de nieuwe wet onderzoek en ontwikkeling op het gebied van commerciële cryptografietechnologieën zal ondersteunen. Het land is ook van plan om een uitgebreid en gestandaardiseerd regelgevend kader te ontwikkelen voor deze markt. Deze aankondiging kwam slechts een dag nadat de Chinese president Xi Jinping in detail had uiteengezet hoe China van plan is om blockchain-technologie te omarmen om de globalisering, de modernisering en de inefficiëntie van het bedrijfsleven aan te pakken.

Twee dagen voor deze tweet was Novogratz te gast op CNBC’s Squawk Box, waar hij antwoord gaf op een vraag over ‘China en Libra als mogelijke dreigingen voor Bitcoin’.

“Ze zijn eigenlijk een aanvulling op Bitcoin omdat zowel waar China aan werkt – een digitale renminbi – als wat Libra is – een digitale dollar of een digitaal mandje van valuta’s of een versie daarvan – eigenlijk betaalsystemen of valuta’s zijn, waar Bitcoin het goud is. Goud is geen bedreiging voor de dollar, noch zal Bitcoin een bedreiging vormen voor deze betaalvaluta’s.”

Crypto-term van de week:

Utility Tokens –

Nog enkele opvallende krantenkoppen (met de desbetreffende links):

Ethereum 2.0 ontwikkelaars zijn van plan om deze week te beginnen met het lanceringsproces van het testnet – “We zijn er klaar voor”, zei Preston Van Loon van Prysmatic Labs, verwijzend naar alleen zijn opdrachtgever, en voegde daar nog aan toe:

“Ik heb zojuist andere client teams gepind en het lijkt erop dat ze bijna klaar zijn met hun ETH1 data functionaliteit. We hebben wat documentatie geschreven over onze kant, zodat we deze week in een complexe omgeving een cross client testnet kunnen uitproberen.”

Telegram’s TON investeerders stemmen tegen een terugbetaling in het kader van de SEC-sonde – De investeerders van het Open Network ( TON) van Telegram en de $1.7 miljard Gram token sale, hebben tegen de teruggave van hun fondsen gestemd

Bitcoin voorstander Kim Dotcom zegt dat crypto ware financiële vrijheid is, en noemt de wereldeconomie een kaartenhuis – In een nieuwe aflevering van Ivan on Tech vertelt Kim Dotcom, internetondernemer en oprichter van Megaupload – de controversiële online dienstverlener voor het opslaan en bekijken van bestanden – hoe het Amerikaanse Ministerie van Justitie zijn activiteiten in 2012 heeft stopgezet.

Binance wordt de eerste exchange die Blockstack’s tokens zal listen – Cryptocurrency exchange Binance kondigde woensdag aan dat het (STX) van Blockstack zal listen en dit vanaf 25 oktober. Bij de lancering is de exchange van plan om STX/BNB, STX/BTC en STX/USDT handelsparen aan te bieden. De firma aanvaardt nu STX deposito’s als voorbereiding op de handel.

Brave browser wordt steeds populairder in Spanje, en overtreft Firefox – De op privacy gerichte Brave Browser lijkt grote vooruitgang te boeken in Spanje, waar hij momenteel de 10e plaats inneemt in de communicatiecategorie van de Google Play Store. De ranglijst geeft de voorkeur aan engagement boven het aantal downloads, wat aantoont dat de browser in Europa steeds populairder wordt.

World Economic Forum bouwt blockchain platform voor een duurzame toelevering van metalen – Het World Economic Forum (WEF), een non-profit organisatie die zich inzet voor het verbeteren van de toestand van de wereld, heeft een blockchain-initiatief gelanceerd, gericht op een verantwoorde inkoop van metalen.

De inspanning, genaamd de Mining and Metals Blockchain Initiative, zal experimenteren, ontwerpen en implementeren van blockchain oplossingen, versnellen. De WEF kondigde dit vrijdag aan.

Events deze week:

28 oktober –

  • Bitcoin – CME futures BTCV19
  • Stellar – Protocol 12 upgrade vote

29 oktober –

  • Event – World Crypto Conference
  • ICON – Decentralisatie
  • ICON – Mobile staking

30 oktober – 

  • Aeternity – Hardfork

31 oktober –

  • Stellar – Minor release

Heeft u vragen over dit artikel of bent u van een andere mening? Laat het ons dan zeker weten. Word lid van onze Telegram groep en kom rechtstreeks in contact met al onze teamleden en met andere crypto-enthousiastelingen. De groep is interactief en bevat alle relevante informatie die voor u van nut kan zijn. De groep is voor iedereen toegankelijk en we proberen iedereen verder te helpen waar kan.

 

Schaaf je tradingskills bij met een tradingcursus van Fairtrader, onze Trade.be huisanalyst!

Een no-nonsense cursus van 4 weken waarin je charts analyseert, coins evalueert op hun potentieel en écht leert traden!

What's your reaction?

Leave a comment