Wekelijkse update 22 – 28 april

Bitcoin (BTC) en de rest van cryptomarkt hebben op vrijdag een scherpe correctie ondergaan, het grootste deel van de verkoop gebeurde tijdens de Aziatische handelsuren en dit in een tijdspanne van minder dan een uur. Door deze daling werden de meeste van de grote cryptocurrencies geconfronteerd met dubbelcijferige verliezen, hoewel Bitcoin er in slaagde om het break-even-niveau aan te houden. Dit was te danken door het snelle herstel in de prijzen.

De onverwachte “selloff” werd gedeeltelijk veroorzaakt door het nieuws dat het kantoor van de procureur-generaal van New York gerechtelijke stappen onderneemt tegen iFinex Inc., de operator van crypto-exchange Bitfinex, dit voor het gebruik van de stablecoin Tether (USDT) om een verlies van $850 miljoen te verbergen. Zoals we al ruim een jaar eerder meldde, wordt Bitfinex al geruime tijd federaal onderzocht over het vermeende misbruik van USDT, met als doel om de prijs van Bitcoin op te blazen tijdens de bulkmarkt van 2017. In feite heeft de U.S. Commodity Futures Trading Commission (CFTC) zowel Bitfinex als Tether gedagvaard over de zaak. Later vernam men dat beide bedrijven dezelfde CEO hebben.

De cryptomarkt ondergaat correcties

De cryptomarkt is tijdens de Aziatische handelsuren sterk gedaald, tot een dieptepunt van 167,3 miljard dollar. Het grootste deel van deze verkoop vond plaats in een tijdspanne van minder dan een uur, die rond 17:37 UTC begon. Voor de daling was de totale marktkapitalisatie nog 178 miljard dollar.

Afgezien van Binance Coin (BNB), noteerden alle grote cryptocurrencies dalingen. Dit omvatte een 5% correctie voor Ether (ETH), Bitcoin cash (BCH) en Cardano (ADA). Tezos (XTZ), een “high-flying small cap”, zag op vrijdag een correctie van bijna 10%.

Als resultaat van deze snelle daling zijn bijna alle topcoins op weekbasis met 10% of meer gedaald.

Bitcoin’s dominantie groeit

Bitcoin was niet immuun voor de marktcorrectie op vrijdag, hoewel het veel beter ging dan de meeste van zijn tegenhangers. De grootste en invloedrijkste cryptocurrency daalde 3.1% tot $5,293.31, volgens CoinMarketCap. BTC heeft deze week maar een zeer bescheiden winst geboekt.

Door beter stand te houden dan zijn concurrenten is de dominantie van Bitcoin gestegen tot bijna 55%, het hoogste percentage sinds december. Bij de laatste vaststelling bedroeg de dominantiegraad van Bitcoin 54,8%. Dit betekent dat meer dan de helft van de marktkapitalisatie in Bitcoin wordt vastgehouden.

Bitcoin werd deze week voor het eerst sinds november kort boven de $5.600 verhandeld, waardoor de marktkapitalisatie dichter bij de $100 miljard komt.

IOTA lanceert een eigen academie die ervoor zorgt dat gebruikers meer te weten te komen over de technologie van IOTA.

De IOTA Foundation, een non-profit organisatie die de verdere ontwikkeling van het op Tangle and distributed ledger technology (DLT) gebaseerde en gedistribueerde IOTA platform ondersteunt, heeft de lancering van de IOTA Academy aangekondigd.

Volgens een tweet die op 25 april 2019 van IOTA’s officiële Twitter-account is geplaatst, is het “eerste internationale IOTA-academieprogramma” van de stichting ontwikkeld via “nauwe samenwerking met de IOT1 Academy, een deep tech-academie gevestigd in Berlijn en Shanghai”.

Zoals uitgelegd in de aankondiging, kunnen de meeste onderwijsmaterialen van de Academie online gekocht worden. Volgens de blogpost van de organisatie biedt de IOTA Foundation een selectie van online trainingen en gemengde trainingen voor programmeurs & ontwikkelaars.

Er zijn ook verschillende extra materialen voor “niet-coders”, waaronder blockchain enthousiastelingen, futuristen en studenten, maar ook zakelijke projectmanagers, concepters en c-niveau managers, aldus de blogpost van de IOTA Foundation. Daarnaast zal er de komende weken ook nog ander materiaal worden toegevoegd in de huidige lijst van educatieve inhoud.

De IOTA Academy biedt studenten ook de mogelijkheid om een “IOTA Developer Certification” te verdienen, die wordt toegekend aan degenen die met succes een schriftelijke en mondelinge evaluatie hebben afgerond, beheerd door “leden van de IOTA Foundation”.

Deloitte, één van de Big Four bedrijven, werkt samen met Vechain

Het VeChain-project heeft bekendgemaakt dat het professionele servicebedrijf Deloitte oplossingen zal ontwikkelen op het VeChainThor netwerk, na te hebben besloten om te migreren vanuit het Ethereum netwerk.

Dit nieuws werd onthuld op de VeChain Summit 2019 in San Francisco, waar getoond werd hoe VeChainThor gebruikt kan worden voor verschillende toepassingen en innovatieve oplossingen, waaronder ToolChain, waarmee bedrijven in minder dan 30 minuten oplossingen kunnen implementeren, aldus VeChain. Daarnaast is ook aangekondigd dat Blockchain Global CTO van Deloitte, Antonio Senatore, zal toetreden tot de adviescommissie van VeChain.

Deloitte is één van de “Big Four” bedrijven voor professionele services, en ook collega Big Four lid Pricewaterhouse Coopers werkt samen met VeChain aan blockchain-oplossingen. Deloitte is de grootste van deze vier. Ernst and Young en KPMG zijn de andere twee en onderzoeken op dit moment de implementatie van blockchaintechnologie.

Het VeChain-project heeft in 2019 een aanzienlijke vooruitgang geboekt, met talrijke samenwerkingsverbanden en aantrekkelijke oplossingen voor bedrijven zoals ToolChain, en ook met de integratie van de NFC-chips in Adidas’ officiële sneakers voor het nieuwe seizoen van Game of Thrones. Het is ook geen kleinigheid om Deloitte, die in 2018 ongeveer 43 miljard dollar aan inkomsten genereerde, aan het werk te krijgen met VeChainThor, en dit biedt ook een zekere onderbouwing over de potentie van het project.

Een 850 miljoen dollar fraude met behulp van Tether (USDT)

Aangezien CCN Donderdag meldde, heeft het bureau van de Advocaat-Generaal Letitia James van New York een proces aangespannen tegen de exploitant van Bitfinex en verzocht dat de exchange zijn verrichtingen in de staat staakt.

Van de procureur-generaal:

“Ons onderzoek heeft uitgewezen dat de exploitanten van het handelsplatform ‘Bitfinex’, die ook de virtuele valuta ‘Tether’ controleren, een doofpotoperatie hebben uitgevoerd om het schijnbare verlies van 850 miljoen dollar aan gezamenlijke klant- en bedrijfsfondsen te verbergen”.

 

De staat New York heeft het voortouw genomen om te eisen dat crypto-bedrijven volgens de wet opereren. En we zullen blijven opkomen voor investeerders om gerechtigheid voor hen te zoeken als deze bedrijven hen misleiden of bedriegen.

Tether is altijd al een bron van grote controverse geweest in de cryptomarkt, omdat het, in tegenstelling tot andere stablecoins, geen regelmatige openbare audits uitvoert. Dit betekent dat investeerders en regelgevers op geen enkele manier kunnen weten of de USDT wordt gedekt door dezelfde waarde van de Amerikaanse dollar of de mogelijke uitgaven en vorderingen van de USDT.

Tether probeerde in november die bezorgdheid weg te nemen door een nieuw bancair partnerschap aan te kondigen en een saldo van 1,8 miljard dollar aan reserves te bevestigen.

IBM Blockchain krijgt er een nieuwe klant bij nl. Volkswagen

De Duitse autofabrikant Volkswagen kondigde vorige week aan dat het zich heeft aangesloten bij een “open industriële samenwerking” om ervoor te zorgen dat de productie van mineralen op verantwoorde wijze plaatsvindt. Om dat doel te bereiken, zal de industriële samenwerking steunen op de IBM Blockchain die toegang biedt tot onveranderlijke data in de hele supply chain.

De samenwerking omvat naast Volkswagen ook Ford Motor Company, Huayou Cobalt en LG Chem.

Als aanvulling van het nieuwe netwerk voor de productie van mineralen, heeft IBM er hard voor gewerkt om een nieuw geldoverdrachtsysteem te ontwikkelen dat klanten in staat zou stellen om grensoverschrijdende betalingen in bijna real-time af te wikkelen. De nieuwe service, die IBM Blockchain World Wire wordt genoemd, wordt aangedreven door het Stellar-protocol, één van ’s werelds grootste blockchainnetwerken. IBM’s World Wire zet digitale assets in een paar seconden en tegen een fractie van de kosten om in de tweede fiat currency.

IBM is door deze ontwikkelingen op het gebied van blockchain-innovatie snel uitgegroeid tot een wereldwijde leider. De technologiegigant staat aan de voorhoede van belangrijke innovaties. Dit vooral op het gebied van gedecentraliseerde betalingssystemen, stablecoins en zelfs op het gebied van carbon credit cryptocurrencies.

IBM zegt dat het World Wire-platform voor directe grensoverschrijdende betalingen beschikbaar is in 72 landen, 57 valuta’s, 44 bancaire eindbestemmingen en bijna 1.100 currency trading pairs.

Door zich in te zetten voor stablecoins, carbon credit cryptocurrencies en gedecentraliseerde betaalnetwerken, heeft het bedrijf ook de grenzen verlegd tussen blockchain-oplossingen voor bedrijven en digital assets.

Nike en Samsung hebben plannen om hun eigen cryptocurrency op de markt brengen

Nike

Het grote kleding- en schoenenmerk Nike is naar verluidt bezig met het lanceren van zijn eigen cryptocurrency, nadat was ontdekt dat er een handelsmerk voor “Cryptokicks” was geregistreerd bij het United States Patent and Trademark Office.

Er wordt verwacht dat de crypto gebruikt zal worden in een elektronische marktplaats die bestemd is voor de producten van Nike, waaronder kleding en schoeisel en ook voor verzamelobjecten. In de aanvraag staat ook dat het gelanceerd wordt met de bedoeling om een coin of token te bieden dat door leden van een online community gebruikt kan worden en alsook om gebruik te maken van “onconventionele valutasystemen”.

Samsung

Samsung, de Zuid-Koreaanse elektronica-gigant die met zijn Galaxy S10-smartphone een blockchain ondersteunt, met de mogelijkheid om crypto-keys en andere functies op te slaan, is bezig met de ontwikkeling van een eigen blockchain en kan mogelijk een eigen cryptocurrency uitbrengen.

Volgens rapporten van CoinDesk Korea, een persoon die bekend is met Samsung’s interne operaties, zei dat de blockchain/wireless divisie van het bedrijf een blockchain mainnet aan het bouwen is die gebaseerd is op Ethereum.

Per het rapport, zei de bron:

“Op dit moment denken we aan een private blockchain, maar het is nog niet bevestigd. Het zou ook een publieke blockchain kunnen zijn in de toekomst, maar ik denk dat het een hybride zal worden. Hybride wil zeggen, een combinatie van publieke en private blockchains.”

 

De bron geeft aan dat, zodra Samsung de ontwikkeling van hun blockchain heeft voltooid, zij verder kunnen gaan met het ontwikkelen van een “Samsung Coin”:

Crypto met Visa en Mastercard kopen via de Binance App

Op donderdag (25 april) kondigde Binance aan dat je met de mobiele app voor Android nu met Mastercard of Visa enkele van de meest populaire cryptocurrencies kunt kopen die op Binance.com staan. Deze update volgt op een update die gebruikers eerder dit jaar in staat stelde om crypto te kopen op de Binance website en op de Trust Wallet.

Volgens Binance is deze ondersteuning voor crypto-aankopen via debet/creditcards mogelijk als gevolg van het partnerschap met Fintech startup Simplex dat op 31 januari werd aangekondigd,

Gebruikers kunnen de creditcard optie selecteren op het hoofdscherm van de app, die hen dan in staat zal stellen om Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Ripple (XRP), Litecoin (LTC) en Bitcoin Cash (BCH) te kopen.

De kosten bedragen 3,5% per transactie of 10 USD, afhankelijk van wat het bedrag is.

En tot slot

Hoewel Bitcoin op het huidige niveau goed ondersteund wordt, kunnen de gevolgen van het Bitfinex saga nog steeds van invloed zijn op het beleggerssentiment en meer volatiliteit in de markt creëren.

Bitcoin ligt nog steeds op schema om voor de derde maand op rij een winst te boeken, wat beschouwd moet worden als een belangrijke prestatie na de bearmarkt die in 2018, het hele jaar door is blijven aanhouden. Op basis van historische trends kan de opwaartse trend van Bitcoin nog twee tot drie maanden aanhouden voordat de volgende grote shakeout plaatsvindt.

Nog enkele opvallende krantenkoppen (met de desbetreffende links):

Stellar expansie zet zich voort omdat het nu samenwerkt met het betalingsbedrijf Wirex – Cryptocurrency bedrijf Wirex heeft aangekondigd dat het werkt met het Stellar Lumens (XLM) project, waardoor de XLM token het negende token van het platform wordt. Wirex is gevestigd in het Verenigd Koninkrijk en biedt gebruikers de mogelijkheid om cryptocurrencies te kopen met een Visa-kaart.

China en India kunnen de eersten worden die cash gaan verbieden – BitMEX CEO, Arthur Hayes, zei in een interview met de Venture Coinist podcast dat India en China misschien wel de eerste zijn die stoppen met het gebruik van cash geld in de economie, een stap die mensen zou aanzetten tot het gebruik van digitale valuta.

Blockchain Browser Brave gaat gebruikers belonen met BAT-tokens voor het kijken naar advertenties – De gedecentraliseerde Brave browser heeft Brave Ads gelanceerd, een optie die zijn gebruikers in staat stelt om beloningen te verdienen voor het kijken naar reclame. De ontwikkeling werd aangekondigd via de website van Brave op 24 april.

BMW stelt de op blockchain-gebaseerde fraudepreventie-applicatie voor kilometerteller “Verifycar” voor, die met VeChain ontwikkeld is – VeChain heeft tijdens de VeChain Summit 2019 in San Francisco de volgende stap in hun samenwerking met autofabrikant BMW gedemonstreerd nl. een nieuwe service genaamd VerifyCar op het VeChainThor Network. Door de app “VerifyCar” wil men de fraude met de kilometertellers aanpakken, een wijdverbreid probleem in Duitsland, waar 33% van de kilometertellers bij tweedehands auto’s wordt gemanipuleerd. De geschatte economische impact van deze praktijk bedraagt gemiddeld 3.000 EUR per auto, wat resulteert in een totale schade van ongeveer 6 miljard EUR per jaar.

Microsoft gaat ontwikkelaars betalen/belonen om Ethereum te helpen ontwikkelen – Microsoft biedt duizenden dollars aan, via het gedecentraliseerde platform Gitcoin, voor iedereen die kan helpen bij het opbouwen en ontwikkelen van het Ethereum-ecosysteem.

CEO van de “Japanse Finance Giant SBI” aangesteld als directeur van Ripple Labs – Yoshitaka Kitao, CEO en vertegenwoordigend directeur van de Japanse financiële dienstverleners SBI Holdings, is benoemd tot directeur van Ripple Labs Inc. Kitao’s zijn nieuwe uitvoerende rol bij Ripple Labs zal tot doel hebben om het gebruik van blockchain en digital assets verder te bevorderen bij financiële instellingen in Japan en Azië en te streven naar het ontwikkelen van financiële diensten met een hoog klantenvoordeel.

Events deze week:

29 april – 

 • Bitoin SV – Kraken delisting
 • Cosmos – Expert panel lancering

30 april – 

 • Quantstamp – Netwerk lancering
 • Quarkchain – Mainnet lancering
 • Zilliqa – Token swap
 • Phantasma – Mainnet + staking + app vrijgave
 • Fetch – Public testnet
 • Tron – USDT-TRON airdrop
 • Waltonchain – Mainnet token swap
 • Enjin coin – Alterverse vrijgave
 • Binance – DEX Mainnet lancering
 • Nebulas – Vrijgave Nebulas NOVA1.1 + Lancering Napp store
 • IOST- IUSD Stablecoin lancering
 • Ubex – Ad netwerk lancering
 • Elastos – Ledger wallet ondersteuning
 • Matrix AI netwerk – Smart contracts

1 mei – 

 • Stellar – Website redesign

Heeft u vragen over dit artikel of bent u van een andere mening? Laat het ons dan zeker weten. Word lid van onze Telegram groep en kom rechtstreeks in contact met al onze teamleden en met andere crypto-enthousiastelingen. De groep is interactief en bevat alle relevante informatie die voor u van nut kan zijn. De groep is voor iedereen toegankelijk en we proberen iedereen verder te helpen waar kan.

 

What's your reaction?

Leave a comment