Wekelijkse update 22 – 28 juli

Bitcoin’s langdurige correctie van de “17 month high” zette zich deze week verder, waarbij Bitcoin nog eens 5% daalde ten opzichte van de dollar. Zoals men al verwachtte, volgden de altcoins en tokens snel, terwijl de meeste van de grote spelers een wekelijks verlies boekten.

De dalende trend kende enkele opmerkelijke uitzonderingen, zoals EOS, Cardano, Tezos en Ontology. Deze coins wisten aanzienlijke winsten te boeken. Als gevolg daarvan, viel het dominantie-niveau van Bitcoin op zijn laagste niveau in meer dan twee weken.

Afgezien van het technisch trading aspect, werd de cryptocurrency markt deze week overheerst door bizarre krantekoppen inzake Justin Sun, die abrupt zijn geplande lunch met de miljardair investeerder Warren Buffett uitstelde. Terwijl het saga zich verder verspreidt, lijkt het alsof Buffett het minste van Sun’s zorgen is.

Bitcoin volatiliteit is op komst

Volatiliteit heeft de cryptocurrency-markt deze week weggevaagd, waardoor Bitcoin onder het $10.000 niveau is gekomen. Door de daling van Bitcoin werd het merendeel van de belangrijkste altcoins meegesleurd naar een negatief gebied. Hoewel de volatiliteit niet iets nieuws is voor Bitcoin, is de intensiteit van deze prijsschommelingen afgelopen maand sterk toegenomen.

Bitcoin’s 30-day volatility-index, die de volatiliteitsgraad van BTC over die periode meet, bereikte op 21 juli een piek van 6,94%. Dat is de hoogste waarde sinds februari 2018. De volatiliteits-tracker is enigszins afgezwakt, maar blijft ruim boven het niveau van de dieptes die zich tijdens de cryptowinter van november-december voordeden.

Bitcoin volatiliteit: Een mes dat aan twee kanten snijdt voor crypto traders.

Sinds vrijdag is de Bitcoin prijs met meer dan 5% gedaald gedurende de week, om uiteindelijk op 9.812 dollar te komen, volgens CoinMarketCap. De cryptocurrency is meer dan 25% gedaald ten opzichte van zijn meest recente hoogtepunt van $13.200.

Bitcoin handelt nog steeds ruim boven zijn meest recente swing low van ongeveer $9.049 die op 17 juli plaatsvond.

Altcoins met de meeste glans

In zijn geheel genomen, heeft de cryptocurrency-markt deze week 10 miljard dollar aan een gezamenlijke marktkapitalisatie weggegooid. Bitcoin, Litecoin, Stellar, Tron en Monero behoorden tot de meest opvallende degressieve spelers.

Aan de andere kant van de ledger, werd EOS naar een wekelijkse winst van 16,7% gedreven, waardoor haar marktkapitalisatie weer boven de 4 miljard dollar uitkwam. Er was geen duidelijke katalysator voor de rally. Het feit dat EOS in juli extreem oververkocht was voor lange tijd, heeft ook bijgedragen aan de rally.

EOS werd op het moment van schrijven op 4,65 dollar gewaardeerd, volgens coinmarketcap.

Cardano’s ADA ging ook naar een wekelijkse winst na het testen van een kritische support zone. De elfde grootste cryptocurrency werd het laatst waargenomen rond de $0.0608.

Gebruikers kunnen nu BAT opnemen vanuit de Brave browser

Een Reddit-gebruiker deelde een screenshot die laat zien dat Uphold gebruikers nu hun BAT vanuit de geïntegreerde browser-wallet kunnen verplaatsen, nadat ze de verificatie hebben voltooid. De gebruikers hebben ongeduldig gewacht op Brave en Uphold die dit mogelijk maken, en nu is het eindelijk zover.

Het token is bedoeld om te gebruiken als fooi voor uw favoriete contentmakers en om in de toekomst online goederen en services aan te kopen. Toch zijn de cryptografische markten over het algemeen nogal irrationeel en de meeste investeerders zien elk token, zelfs nutsgerichte, als een investering voor toekomstig rendement.

Nu gebruikers weten dat ze advertenties kunnen bekijken en getipt kunnen worden voor het runnen van een website, en vervolgens deze tokens kunnen opvragen en gebruiken op basis van hun wensen, kan het een nieuwe golf van adoptie naar de privacy-gerichte browser aanwakkeren.

Brave heeft eerder dit jaar de mogelijkheid geboden om een fooi te geven voor Twitter en Reddit. Ze verbeterden ook hun systeem met een Rust-integratie die de spanningen van Google tot een minimum beperkt.

Brave geeft mensen meer mogelijkheden

De Cryptocurrency industrie wordt geplaagd door oplichters en zwendelaars die op zoek zijn naar kleine investeerders om snel geld te verdienen. In een ruimte als deze is het hebben van een echt product met miljoenen gebruikers – zoals Brave – een verbazingwekkende prestatie die vaak ondergewaardeerd wordt.

Brave draagt actief bij aan de emancipatie van individuele vrijheden door het mogelijk te maken om privacy-gerichte browse-ervaringen te bieden en gebruikers te belonen voor hun aandacht.

Duitse regelgevers keuren $280 miljoen Ethereum token verkoop goed

Fundament, een blockchain startup heeft groen licht gekregen om de eerste tokenized real estate backed obligatie uit te geven die op grote schaal kan worden aangeboden aan individuele investeerders.

De in Berlijn gevestigde firma heeft dinsdag de goedkeuring gekregen van de Duitse financiële toezichthouder BaFIN voor het aanbod van 250 miljoen euro (280 miljoen dollar). Het token zal de kans bieden aan eender welke kleinhandelsinvesteerder om een investering te doen en dit zonder de minimuminvesteringsbeperking.

Met andere woorden, iemand in Indonesië zal in staat zijn om 100 euro aan Ethereum te kopen en zal daardoor indirect kunnen investeren in Duits commercieel vastgoed.

Een vertegenwoordiger van de BaFin vertelde Coindesk:

“We kunnen bevestigen dat we onze goedkeuring hebben gegeven aan een prospectus van de Fundament Group. Het is inderdaad de eerste keer dat we een prospectus hebben goedgekeurd met betrekking tot blockchain-gebaseerde vastgoedobligaties, maar het is niet de eerste keer dat we een prospectus hebben goedgekeurd met betrekking tot blockchain-gebaseerde vastgoedobligaties.

Fundament zal worden ondersteund door vijf afzonderlijke vastgoedprojecten, drie in Hamburg, één in Frankfurt en één in de universiteitsstad Jena.

Kopers kunnen voor hun tokens betalen met Bitcoin, Ether, Amerikaanse dollar of euro. Degenen die fiat betalen, zullen Fundament tokens op een hardware-apparaat krijgen.

Het project zou niet haalbaar zijn geweest als het stichtende team niet zoveel juridische en technische experts omvatte; met andere woorden, ze hoefden niet veel uit te geven aan advocaatkosten, omdat het juristen zijn.

NYDFS heeft een nieuwe divisie opgericht voor het licentiëren van cryptocurrency bedrijven

Het New York State Department of Financial Services (NYDFS) heeft een nieuwe Research and Innovation Division in het leven geroepen, die toezicht zal houden op de licentiëring van cryptocurrency bedrijven.

Dit meldde Linda A. Lacewell op dinsdag, supervisor van NYDFS. De afdeling Onderzoek en Innovatie van het Department of Financial Services zal de opkomende financiële technologieën volgen en zal verantwoordelijk zijn voor het “licenseren en controleren van virtuele valuta’s”, zoals BitLicense. Verder zullen ze zorgen voor financiële integratie en voor de bescherming van de rechten op het gebied van consumentengegevens.

Lacewell’s voorganger, Maria T. Vullo, verzette zich tegen regelgevende experimenten voor niet-bancaire financiële bedrijven toen zij het agentschap leidde, en heeft deze onderzoeks- en innovatieafdeling gemarkeerd als een excuus voor de voorheen zware hand van de regelgevende instantie.

“Het landschap van regelgeving op het gebied van financiële diensten moet zich ontwikkelen en aanpassen, aangezien de innovatie in de bank-, verzekerings- en regelgevingstechnologie blijft groeien”, aldus Linda A. Lacewell.

De afdeling heeft ook vier directeuren binnen de afdeling benoemd. Matthew Homerus, die onlangs nog bij Fintech Startup Plaid werkte, zal de nieuwe afdeling leiden als uitvoerend adjunct-directeur. Matthew Siegel en Olivia Bumgardner zullen dienen als plaatsvervangend directeur van de nieuwe divisie en Andrew Lucas als adviseur voor de divisie.

Siegel werkte onlangs nog als proefjurist in de Antitrust Division van het Amerikaanse Ministerie van Justitie, Bumgardner is momenteel onderzoeksdirecteur bij NYDFS, terwijl Lucas in het verleden werkzaam was als afdelingsdirecteur voor het Office of Financial Innovation

Naar verluidt heeft het agentschap in de eerste drie jaar na de implementatie slechts acht BitLicenties verleend. Op dit moment zijn er meer dan 20 licenties verleend aan cryptocurrency bedrijven. De meest recente vergunning werd aan twee dochterondernemingen van Seed CX – Seed Digital Commodities Market en Zero Hash verleend.

De Senaatscommissie voor het bankwezen gaat een hoorzitting houden over Crypto-reguleringen

Dinsdag 30 juli  zal de Amerikaanse senaatscommissie voor het bankwezen haar volgende cryptogerichte hoorzitting houden. Eerder deze maand hield hetzelfde comité een hoorzitting over de voorgestelde stablecoin van Facebook, Libra. De commissie worstelde met het concept, grotendeels vanwege het gebrek aan vertrouwen.

Deze aanstaande hoorzitting, getiteld “Onderzoek van het regelgevend kader voor digitale valuta en de blockchain”, kan een andere toon gaan aanslaan. Veel verkozen functionarissen in het congres zijn erop gebrand om Fintech innovatie te ondersteunen en blockchain technologie is momenteel een hot area van ondernemerschap in de VS en over de hele wereld.

Bij de hoorzitting zal Jeremy Allaire, medeoprichter en CEO van Circle – een toonaangevend, in de VS gevestigd crypto-ecosysteem – worden betrokken. Allaire, die namens Circle en de Blockchain Association spreekt, klaagt al geruime tijd over de staat van de regelgeving in de VS met betrekking tot distributed ledger technology. Een groot deel van het debat over crypto gaat over de vraag wanneer een digital asset beschouwd wordt als een security en wanneer het iets anders is (en dus anders wordt gereguleerd). Veel binnenlandse projecten zijn naar het buitenland verhuisd om hun projecten te lanceren in het licht van de strikte interpretatie dat het merendeel van de digitale assets als securities worden beschouwd.

De volledige getuigenlijst is als volgt:

 • Jeremy Allaire – mede-oprichter, voorzitter en Chief Executive Officer, Circle, namens The Blockchain Association.
 • Rebecca M. Nelson – specialist in internationale handel en financiën, onderzoeksdienst van het Congres.
 • Mehrsa Baradaran – hoogleraar rechten, Universiteit van Californië, Irvine School of Law.

Het proces kan een indicatie zijn dat de senaat zich op de hoogte heeft gesteld van mogelijke wetgeving die de regelgeving voor crypto-bedrijven zou kunnen veranderen. De Blockchain Association heeft hard gewerkt aan het bevorderen van een beleid dat van vitaal belang is voor de Fintech-sector en daarom zou de hoorzitting zeer informatief moeten zijn.

Alle senaatshoorzittingen worden live uitgezonden. Deze hoorzitting zal beschikbaar zijn op de website van de Senaatscommissie voor het Bankwezen.

Dash heeft een nieuw partnerschap met BlockchainIntel

In een verrassende aankondiging heeft Dash haar krachten gebundeld met het Crypto-bewakingsbedrijf BlockchainIntel met als doel de naleving van de regelgeving op virtuele uitwisselingen te verbeteren. BlockchainIntel helpt exchanges bij het analyseren van transacties en het uitvoeren van risicoanalyses op basis van blockchain-activiteiten.

Karen Hsu, CEO van BlockchainIntel, zei dat de samenwerking met Dash haar organisatie zal helpen haar visie te realiseren om “mensen, bedrijven en toezichthouders te helpen een manier te vinden voor het identificeren van transacties met hogere risico’s, met als gevolg dat het vertrouwen in en de voortdurende adoptie van digitale valuta’s toeneemt”.

Hsu zei ook dat, door samen te werken met BlockchainIntel, Dash een grotere kans zal hebben om een grootschalige adoptie te zien.

Ryan Taylor, CEO van Dash Core, gaf ook commentaar op het partnerschap in een officiële verklaring:

“Wij zijn vastberaden om de toegang tot de exchange access voor onze gebruikers te bevorderen. Wij zijn blij dat onze partner BlockchainIntel kan voldoen aan de nieuwe vereisten voor het rapporteren van uitwisselingen die gericht zijn op het voorkomen van het witwassen van geld en fraude. Bedrijven zoals eToroX kunnen Dash listen omdat ze in staat zijn om informatie te verstrekken die toezichthouders nodig hebben, dankzij BlockchainIntel”.

 

DASH Cryptocurrency heeft dit jaar ondanks het posten van markt-slaande rendementen in juni grotendeels onder de radar gevlogen. Slechts drie maanden geleden, beweerde Dash gedurfd dat het de snelst groeiende blockchain is in het kader van actieve adressen. De claim werd ondersteund door data van CoinMetrics, die bevestigde dat de actieve adressen met 96% gestegen waren het voorbije jaar.

Justin Sun haalt weer de "headlines" en niet met positief nieuws!

Tron CEO Justin Sun stond deze week in de spotlights nadat hij een lunchafspraak met de miljard-belegger Warren Buffett abrupt had geannuleerd. De Tron Foundation twitterde 22 Juli dat de stichter van het bedrijf last had van nierstenen, die hem dwongen om de geplande vergadering te verplaatsen.

China’s 21st Century Business Herald beweert dat de oprichter van Tron ondervraagd werd voor verschillende aanklachten, waaronder illegale fondsenwerving en het witwassen van geld. Dit leidde ertoe om te veronderstellen dat de Chinese overheid Sun had verboden om het land te verlaten.

China’s Sina Finance beweerde ook dat de oprichter van Tron niet uit China mocht vertrekken – niet vanwege een onderzoek, maar omdat zijn aankomende ontmoeting met Buffett hem op de “watchlist” van de toezichthouders had gezet.

Volgens The Block heeft Sun de hele tijd vastgezeten in San Francisco. Hij koos ervoor om de ontmoeting met Buffett te annuleren om te voorkomen dat hij verder de aandacht zou trekken. Als dat het geval is, dan zullen de Chinese autoriteiten hem bij zijn terugkeer op de no-exit lijst zetten.

Nadat de heisa rond Justin Sun stabiliseerde, rapporteerde CCN dat Bram Cohen, dat de ontwikkelaar van BitTorrent, Sun ervan heeft beschuldigd dat hij er niet in geslaagd is om een geplande betaling te doen voor de acquisitie van het file-sharing netwerk. Cohen speculeerde dat Sun misschien “moeilijk is voor cash”.

En tot slot

Naarmate het Justin Sun verhaal zich verder ontwikkelt, mogen investeerders een aanzienlijke volatiliteit van Tron verwachten op het korte termijn perspectief. Sinds donderdag, bestaat het gevaar dat TRX al zijn winsten van 2019 zal kwijtraken.

De cryptocurrency markt in zijn geheel heeft een positiever beeld. De technische analyse van het Ethereum/Bitcoin-cross wijst erop dat er een stijgende trend in altcoins aan de gang is. Hoewel het nog te vroeg is om het ‘altcoin-seizoen’ aan te kondigen, zijn de vooruitzichten aanzienlijk verbeterd. Zoals we vorige maand meldden, is de ETH/BTC-wisselkoers één van de beste proxies voor de vraag naar altcoins.

Nog enkele opvallende krantenkoppen (met de desbetreffende links):

IRS zegt dat het waarschuwingsbrieven verstuurt naar Amerikaanse cryptocurrency eigenaren – De U. S. Internal Revenue Service (IRS) kondigde vrijdag aan dat het begonnen is met het versturen van brieven naar belastingbetalers die Cryptocurrency bezitten, waarin ze adviseren om achterstallige belastingen te betalen die ze verschuldigd zijn

Bank of America dient een octrooi in voor het afwikkelingssysteem met de vermelding “Ripple” – Het patent in kwestie – de toepassing waarvan de aanvraag op 6 juni werd gepubliceerd – beschrijft een systeem dat gebruik maakt van distributed ledger technology (DLT) als een interbancair communicatiemiddel. Het voorgestelde systeem zou het mogelijk maken om de transacties in real time te vereffenen met behulp van een gedeeld, gedecentraliseerd grootboek, waartoe beide banken toegang zouden hebben.

Fidelity heeft officieel een aanvraag ingediend om in New York als een vertrouwensinstelling te mogen opereren – Fidelity Digital Assets heeft officieel een aanvraag ingediend bij het New York Department of Financial Services (NYDFS) voor een Trust-licentie, volgens verschillende bronnen die bekend zijn met de zaak.

STMicro-elektronica zal IOTA Tangle integreren om nieuwe IOTA-oplossingen te bevorderen – de IOTA Foundation, een non-profit organisatie die de ideeën achter IOTA en de Tangle-architectuur ontwikkelde, kondigde op 23 juli een nieuwe samenwerking aan met STMicroelectronics, een wereldwijde leider in de semiconductorsector die klanten uit de hele elektronicatoepassingsspectrum van dienst is.

Crypto titaan Mike Novogratz wedt dat Bitcoin dit jaar een All-Time High zal bereiken – De CEO van de crypto investeringsbank Galaxy Digital zegt dat Facebook, Telegram en de wereldwijde economische onzekerheid een belangrijke rol spelen bij Bitcoins grote rally van 2019.

Weiss Ratings geeft hints over zwakke punten van de Binance Chain: Centralisatie – In een achterbaks compliment aan Binance chain suggereerde het Weiss-team dat centralisatie de grootste kracht van het project is – en dat dit tot nu toe de reden is geweest voor de groei van BNB in 2019.

Events deze week:

29 juli – 

 • Cardano – Testnet genesis block

30 juli – 

 • Ark – aankondiging
 • Quarkchain – Mainnet token swap

31 juli –

 • Fetch – Mainnet Alpha lancering
 • Golem – Graphene vrijgave
 • Vechain – ‘Buyback’ eerste fase
 • Digibyte – V7.17.2
 • IoTeX – AvaBoard pre-orders
 • MediBlock – Mainnet lancering

1 augustus – 

 • Dragonchain – Rebranding

Heeft u vragen over dit artikel of bent u van een andere mening? Laat het ons dan zeker weten. Word lid van onze Telegram groep en kom rechtstreeks in contact met al onze teamleden en met andere crypto-enthousiastelingen. De groep is interactief en bevat alle relevante informatie die voor u van nut kan zijn. De groep is voor iedereen toegankelijk en we proberen iedereen verder te helpen waar kan.

 

What's your reaction?

Leave a comment