Wekelijkse update 22 – 28 juni

Wekelijks TA overzicht – Bearish 📉

Totale Market Cap: ~ $259 miljard (~2%)
BTC Prijs: ~ $9.136 (~2.26%)
BTC-dominantie: 64.5%
Opmerkelijke movers:  Celsius (60%), BitBay (31%),  Basic Attention Token (30%), Synthetix Network (26%), Ren (26%)

Bitcoin bereikte op donderdag 25 juni een dieptepunt van 8.899 dollar en herstelde zich tot 9.136 dollar op het moment van schrijven. Terwijl de beslissende $9.000 ononderbroken blijft, schommelt de coin nu al twee weken in een krappe range. Bovendien heeft de prijs de neiging om dichter bij de ondergrens te blijven temidden van een groeiend bearish sentiment. Vele cryptocurrency-experts hebben gewacht op een onderbreking na een langdurige consolidatieperiode, maar de markt blijft futloos in de vorm van een lage trading-activiteit.

Bitcoin en aandelenmarkt

De beurzen zijn wellicht kwetsbaar voor een scherpe correctie naar aanleiding van de sterke en onhoudbare groei (door de stimuleringspaketten). Volgens analisten van Wells Fargo kunnen de zorgen over de tweede golf van COVID-19 en de economische gevolgen daarvan beleggers op de proef stellen. Zij geloven dat de U. S. bedrijfspensioenen misschien de assets kunnen laten bewegen tot een bedrag van $35 miljard aan vast inkomen, wat een massale sell-off in de aandelenmarkt teweeg zal brengen.

De toegenomen volatiliteit zal leiden tot een vlucht naar een safe haven en zal zorgen voor bearish risico’s voor Bitcoin en andere digital assets. Hoewel de Bitcoin-correlatie met aandelen niet zo duidelijk is, volgt de coin de S&P 500-indexen al sinds midden maart, nadat een scherpe daling in de traditionele markten ook leidde tot een omvangrijke sell-off van Bitcoin. Deze correlatie wordt bevestigd door de cryptocurrency data provider Skew. Volgens de recente statistieken beweegt BTC zich de afgelopen drie maanden synchroon met de Amerikaanse aandelen.

Markt dominantie

 • 1. Bitcoin - 64.5%
 • 2. Ethereum - 9.8%
 • 3. Ripple - 3.7%
 • 4. Tether - 3.5%

BTC - Technische analyse & prijs analyse aan de hand van ruwe data

De “weekly chart” – Bitcoin (BTC) beweegt zich sinds begin mei op de SMA50 lijn, die rond de $8.700 zit op dit moment. Er werden verschillende pogingen gedaan om onder dit technische niveau te doorbreken, wat betekent dat het een sterk potentieel heeft om de sell-off te stoppen zodra de $9.000 gebroken wordt. De RSI op de weekly chart is meestal neutraal, met een lichte bearish bias. Dit betekent dat BTC/USD misschien aan de zijlijn blijft staan, tenzij er iets onverwachts gebeurt.

Aangezien de koers de neiging heeft om dichter bij de onderste band van het consolidatiekanaal te komen, krijgen de bears misschien meer de kans om hun prioriteiten te gaan verleggen. Zodra ze erin slagen om de bovenvermelde SMA50 op te ruimen, kan de sell-off een sneeuwbaleffect veroorzaken met de volgende kritische support op $8.400 (de middelste lijn van de “weekly Bollinger Band”). Deze wordt opgevolgd door de psychologische $8.000. Dit gebied zal het bearish momentum vertragen en dienen als een uitgangspunt voor een nieuwe herstel golf. Zodra deze wegvalt, zal de SMA200 weekly van $7.300 in beeld komen.

De “daily chart” – Deze bevestigt het range-bound scenario met nogal een bearish uitzicht omdat het herstel wordt beperkt door de “SMA50 daily” op $9.400, die versterkt wordt door de middenlijn van de daily Bollinger Band. BTC/USD zweeft nu al twee weken onder deze MA. De lokale support wordt gecreëerd op $9.150 door de onderste lijn van de “daily Bollinger Band”. De volgende focus ligt op $9.000, die gevolgd wordt door de bovengenoemde “SMA50 weekly” op $8.700.

Aan de andere kant moeten we een duurzame beweging zien te maken boven de recente resistance van het kanaal ($9.500),  teneinde de neerwaartse druk te verminderen en het technische totaalbeeld te verbeteren. Zodra dit gebeurt, kan het herstel worden uitgebreid naar de psychologische $10.000. Deze barrière wordt versterkt door de bovenste lijn van de “daily Bollinger Band”.

De In/Out of the Money Around Price (IOMAP) indicator constateert dat meer dan 3,6 miljoen adressen eerder zo’n 2,11 miljoen BTC hebben kochten tussen de prijs van $9.100 en $9.517, een kritisch resistance niveau aangezien verschillende van deze adressen zullen proberen om hun posities break-even te krijgen.

Kijkend naar het supportniveau, hebben bijna 800 duizend adressen eerder een totaal van 567k BTC gekocht tussen de prijs van 8.825 en 8.943 dollar. Verwacht wordt dat dit zal fungeren als een support, aangezien de houders in dit bereik zullen proberen om winstgevend te blijven in hun posities en trachten de prijzen boven dit niveau te duwen.

Door deze niveaus te vergelijken met die van de technische analyse, kunnen we nagaan of de kopers naar verwachting een support zullen creëren in de buurt van de $8.900 range, terwijl de verkopers resistance zullen creëren rond de $9.200. De omvang van deze prijscategorieën, zoals blijkt uit de omvang van de clusters, wijst erop dat Bitcoin in beide richtingen kan worden verhandeld en dat de prijzen in beide richtingen sterk kunnen evolueren.

Onze 6 belangrijkste artikels

Sommige Venezuelanen hebben misschien de mogelijkheid om met Bitcoin te betalen voor nieuwe paspoorten!

De regering van Venezuela heeft deze week toegestaan dat paspoortaanvragers via Bitcoins kunnen betalen. De optie werd gezien op SAIME, Venezuela’s Administratieve Dienst voor Identificatie, Migratie en Vreemdelingenzaken.

Volgens sommige gebruikersrapporten duurde de bevestiging van de BTC-betalingen ongeveer acht minuten. De betalingen werden verwerkt via BTCPay Server. Het blijkt dat de BTC-betalingsoptie werd aangeboden omwille van een opschorting van de creditcardbetalingen. Toch werd de optie slechts enkele uren na de introductie verwijderd, volgens de gebruikersrapporten.

De Venezolaanse journalist Marbellis Linares heeft ontkend dat de betaaloptie ooit echt beschikbaar was, met de mededeling dat “het niet functioneel is, de informatie is onjuist”. De verklaring is in tegenspraak met de screenshots van lopende betalingen die online circuleren.

Sommige gebruikers hebben gezegd dat de optie nooit beschikbaar was voor Venezolaanse gebruikers, alleen voor buitenlandse gebruikers die extern een paspoort hadden aangevraagd.

Waarom Defi zo sterk bezig is en Ethereum niet meegaat met het momentum!

Projecten in het DeFi-ecosysteem (voornamelijk ondersteund door Ethereum) hebben de laatste tijd ongelooflijk goed gepresteerd. Hetzelfde kan echter niet gezegd worden van Ethereum zelf, dat nog steeds onder de 250 dollar zit. Volgens Ryan Watkins, een analist bij Messari, “is er geen directe reden waarom ETH zou moeten meegaan met de prijzen van DeFi projecten”.

Watkins verwees naar een scriptiestuk dat werd gepubliceerd door Qiao Wang, een ex-Messari-productleider die beweerde dat stablecoins zoals USDT de kans op smart-contractplatforms die profiteren van rally’s in DeFi-projecten en andere tokens, beperken. Dit komt omdat Ethereum niet langer de voorkeursbrug is tussen de fiatwereld en de digitale valutawereld. Investeerders blijven zoeken naar stabiliteit en momenteel wordt het aangeboden door de stablecoins. Sommige beurzen bieden reeds rechtstreekse aankoopdiensten aan voor DeFi-tokens  zoals Compound op Coinbase.

Het Ethereum netwerk heeft nog steeds moeilijkheden

De afgelopen week zijn de activiteiten binnen het Ethereum-netwerk explosief toegenomen. Men gelooft dat de miners van Ethereum het netwerk proberen te spammen door kleine transacties uit te voeren. Uit rapporten van Trustnodes blijkt dat er donderdag een miljoen transacties per dag zijn binnengekomen

(de hoogste sinds 2018). Trustnodes’ mening is dat miners zoals Ethermine en Nanopool deze kleine transacties sturen om beloond te worden voor het minen ervan. Merk op dat sommige van deze transacties zo laag zijn als 0.001 ETH ($0.25), maar de echte waarde wordt gevonden in de mining.

Congestie in het Ethereum-netwerk is nieuw. Juist dit jaar is het netwerk overweldigd door activiteiten in projecten als Tether. Daarnaast zorgen oplichtingsprojecten als PlusToken en MMM Token ervoor dat het netwerk het moeilijk krijgt. In 2017 raakte het Ethereum netwerk verstopt door CryptoKitties. iFish daarentegen liet het netwerk in 2018 flink zweten.

Verdien deze vijf crypto assets op Coinbase door erover te leren!

Enkele uren nadat het kopen en verkopen van het Compound Governance Token (COMP) op het trading platform mogelijk werd gemaakt, voegde Coinbase het digitale asset ook toe aan “Coinbase Earn”.

COMP is het oorspronkelijke symbool van het populaire Decentralized Finance (DeFi) protocol Compound. Het Ethereum-gebaseerde token laat houders toe om verbeteringen aan het uitleenplatform voor te stellen, te bespreken en uit te voeren.

Coinbase lanceerde zijn beloningsprogramma eind 2018, dit om gebruikers aan te moedigen om te leren over digital assets. Het platform, dat begon met 0x (ZRX), heeft beloningen toegevoegd voor diegenen die geïnteresseerd zijn in het leren over Stellar, Tezos, EOS, Orchids en nu COMP.

Coinbase is als sinds 2018 een investeerder in Compound en zegt dat het van plan is om zijn aandeel in het bedrijf vast te houden. Coinbase handhaaft ook een intern beleid dat zich richt op de timing van de toegestane vervreemding van zijn digitale assets, met inbegrip van de COMP-coins.

China’s Blockchain Service Network gaat gebruik maken van de Chainlink (LINK)-technologie 

China’s Blockchain Service Network (BSN) streeft naar een snelle inzet van de blockchain-technologie in China en integreert de Chainlink (LINK)-technologie om toegang te krijgen tot off-chain-data. Dit gaan ze doen in meerdere bedrijfstakken als basis voor een digitale economie. Verwacht wordt dat de infrastructuur de activiteiten en het onderhoud zal stroomlijnen, de kosten zal verminderen en de interoperabiliteit van blockchain-toepassingen zal versterken.

Door de integratie van Chainlink’s oracles is het BSN van plan een “Interchain Communication Hub” te bouwen om de interoperabiliteit tussen de gedecentraliseerde applicaties die het implementeert te vergroten.

Een van de belangrijkste doelstellingen van BSN is het bieden van interoperabiliteit aan alle DApp’s, ongeacht of het gaat om geautoriseerde chains of publieke chains. Op BSN moet elke DApp in staat zijn om alle andere DApp’s op een zeer handige en goedkope manier te benaderen. Deze samenwerking met Chainlink, IRITA en SNZ Pool zal ons helpen dit doel te bereiken en ervoor zorgen dat BSN-gebruikers een nieuw niveau van veiligheid, betrouwbaarheid en interconnectiviteit bereiken.

Chainlink biedt een netwerk om externe gegevens veilig te verbinden over verschillende blockchains. Het bedrijf heeft in de Verenigde Staten ook gewerkt om de blockchain interoperabiliteit te  verbeteren. Eerder deze maand sloten zij zich aan bij ongeveer 20 andere bedrijven, met inbegrip van technologiereuzen zoals Microsoft en IBM.

PayPal is naar verluidt van plan om crypto services aan te bieden voor zijn 325 miljoen gebruikers!

Volgens een rapport van Coindesk zeggen verschillende bronnen dat PayPal, evenals Venmo, gebruikers in staat zal stellen om cryptocurrency te kopen en te verkopen. PayPal is momenteel actief in meer dan 200 landen en regio’s en het ondersteunt meer dan 100 soorten valuta’s.

PayPal zal naar verluidt gaan samenwerken met cryptocurrency exchanges en het lijkt erop dat ze een samenwerkingsverband aan het verkennen zijn met de Europese Bitcoin Exchange Bitstamp en dat ze het samenwerkingsverband met Coinbase willen uitbreiden. Dit zou betekenen dat Amerikaanse, Europese en Canadese crypto-klanten hun fiat-saldo’s al kunnen opnemen bij PayPal.

Zoals wij uit eerdere artikels kunnen concluderen wil PayPal en Venmo toestaan dat mensen rechtstreeks crypto kunnen kunnen kopen en verkopen bij hun. Ze gaan een soort van ingebouwde wallet functionaliteit hebben, zodat je het daar kunt opslaan.”

PayPal heeft het soort merknaam dat zou kunnen helpen om Bitcoin en andere cryptocurrencies te consolideren als reguliere betaalmiddelen. Tegelijkertijd zou PayPal een andere tussenpersoon worden, “die met meerdere exchanges samenwerkt om liquiditeit te verkrijgen“, volgens het rapport, om zo peer-to-peer cryptocurrencies naar de massa te brengen.

PayPal postte eerder deze maand zijn meest recente joblijst voor blockchain research engineers. De lijst onthult de brede doelstellingen van het bedrijf om de betalingsindustrie te transformeren die verder gaat dan alleen zijn tranditionele digitale transacties.

Crypto.com is gevraagd om al zijn activiteiten met betrekking tot de cryptokaarten  in het Verenigd Koninkrijk en Europa te stoppen!

Na het drama met Wirecard heeft de UK Financial Conduct Authority (FCA) haar dochteronderneming Wirecard Solutions geschorst voor het uitvoeren van alle gereguleerde activiteiten.

Sinds Wirecard Card Solutions voor TenX en Crypto.com cryptocurrency bankkaarten uitgeeft, hebben beide bedrijven verklaringen gepubliceerd die ervoor zorgen dat het geld van de klanten veilig is, maar sommige activiteiten kunnen wel worden beïnvloed.

UK FCA schort de Wirecard oplossingen op

Zoals wij al eerder meldde in onze telegram groep, was de in Duitsland gevestigde online betalingsverwerker Wirecard niet in staat om meer dan 2,1 miljard dollar aan bedrijfsgelden te lokaliseren. De situatie intensiveerde snel doordat de aandelen van het bedrijf kelderden, de CEO van het bedrijf stopte en op 25 juni heeft Wirecard nog een faillissement aangevraagd.

De Britse FCA, die de dochteronderneming Wirecard Solutions autoriseert en toezicht houdt, kondigde diezelfde dag nog aan dat het bedrijf werd opgedoekt. Dit ging gepaard met een aantal eisen die de toezichthouder oplegde aan het bedrijf.

Namelijk, “mag geen activa of fondsen verkopen, mag geen gereguleerde activiteiten uitvoeren, moet een verklaring op haar website plaatsen en aan klanten meedelen dat het niet langer is toegestaan om gereguleerde activiteiten uit te voeren”.

Uiteindelijk heeft Crypto.com besloten om het kaartprogramma over te zetten naar een nieuwe provider om de reguliere werkzaamheden zo snel mogelijk te hervatten.

Save the best for last

Grote volatiele move voor Ethereum in de maak?

Er is onlangs 789.534 ETH (~180 miljoen dollar) verplaatst van een voorheen slapende wallet van de PlusToken-zwendel. De beruchte Ponzi-regeling was actief tussen 2018 en 2019. De daders hebben in deze periode meer dan 3 miljard dollar gestolen van naïeve investeerders.

In december 2019 werd de 789.543 ETH overgeplaatst van een wallet met de vermelding “PlusToken1” naar een andere met de vermelding “PlusToken2”. De fondsen zijn onlangs voor het eerst in meer dan zes maanden verplaatst en zijn verdeeld over 52 adressen. De adressen zijn niet aangeduid op de Etherscan block explorer en het is niet duidelijk of ze tot een Exchange of een andere entiteit behoren.

De transacties zijn op dit moment nog in behandeling en de ETH-waarden liggen tussen 109 ETH en 8.758 ETH. Tot nu toe heeft geen enkele ether de exchanges kunnen bereiken. Dat kan echter snel veranderen, afhankelijk van de bestemmingen van de transacties.

Crypto-term van de week:

FUD – Wanneer er somber nieuws is, vergeet dan niet om je eigen onderzoek te doen en denk aan het concept van FUD.

Dit is wat het is: Een acroniem dat staat voor “Fear, Uncertainty and Doubt.” Het is een strategie om de perceptie van bepaalde cryptocurrency’s of de cryptocurrency markt in het algemeen te beïnvloeden door het verspreiden van negatieve, misleidende of valse informatie. Een FUDster is iemand die FUD verspreidt.

Andere niet te missen artikels (URL-link bijgevoegd naar het desbetreffend artikel):

1.ISIS wil geen Bitcoin-donaties meer – De terreurgroep Islamitische staat accepteert geen Bitcoin-donaties meer. Een update van één van de websites suggereert dat betalingen alleen worden geaccepteerd in Monero, een op privacy gerichte coin. Dit komt doordat wetshandhavingsinstanties hun inspanningen om BTC-transacties te traceren hebben opgevoerd. Crypto-donaties zijn afgenomen voor extremisten, en schattingen suggereren dat ISIS minder dan $100.000 in BTC heeft.

2.De financiële regelgever van New York heeft op woensdag nieuwe licentievoorwaarden op tafel gegooid – Dit zou het voor bedrijven gemakkelijker zouden maken om zich bezig te kunnen houden met cryptocurrency. De New York State Department of Financial Services (NYDFS) vraagt nu de input van het publiek over het plan, en dit tegen de uiterste termijn van 10 Augustus. Het initiatief komt voort uit de “daadwerkelijke of waargenomen hindernissen” dat de firma’s onder ogen moeten zien bij het verkrijgen van een “BitLicense”, die in 2015 werd gelanceerd, aldus de regelgevende instantie.

3.Het traceerbaarheidsplatform VeChain gaat gebruikt worden om de authenticiteit van een limited-edition run van Nike Air Max 1 schoenen te verifiëren – Dus de “vervalsers” springen niet mee op de trein. Een schoenmaker en een winkelier hebben de handen ineen geslagen om ervoor te zorgen dat de kopers weten dat ze het echte werk ontvangen. Zou dit Nike kunnen overtuigen om mee te doen?

4.Grayscale Ethereum Trust dumpt wanneer institutionele aandelen worden ontgrendeld – De publiek verhandelde aandelen van de Grayscale Ethereum Trust zijn deze week met 50% gedaald. Dit was schijnbaar te wijten aan de ontgrendeling van de institutionele aandelen. Een analist merkte op dat op de dag van de crash een grote hoeveelheid ETHE-aandelen werd ontgrendeld en vermoedelijk naar de publieke markten werd gestuurd. Terwijl het vertrouwen wel dumpte, zei de CEO van Digital Currency Group (die Grayscale opereert) dat het fonds de dag na de dip een recordinstroom zag.

5.Zes centrale banken hebben inmiddels een aanvraag ingediend voor de ontwikkeling van ’s werelds eerste gereguleerde, op blockchain gebaseerd besturingssysteem – De centrale banken bestuderen de toepassing van gereguleerde blockchaintechnologieën omdat zij hun instellingen snelle, veilige en transparante betaalmiddelen en een efficiëntere administratie willen bieden.

Naast het werk dat de bank van Engeland verricht op het gebied van digitale valuta, evalueren de bank van Frankrijk, de bank van Nederland, de bank van Zuid-Korea, de bank van Thailand, de bank van Canada en de Europese Centrale Bank alle de mogelijkheden en uitdagingen die CBDC (Central Bank Digital Currency) met zich meebrengen en hebben zij ook informatie ontvangen van L3COS, het enige bekende blockchain-platform voor gereguleerde digitalisering van economieën.

6.Instellingen maken gebruik van anonieme exchanges om hun trading-activiteiten te verbergen – Volgens palmbeach: We hebben verborgen data gevonden die eindelijk het “nep” nieuws van Wall Street blootleggen. En als het gaat om investeren, is dit hoe je kunt profiteren…

Sinds midden 2017 zijn ze aan de beste cryptoprijzen binnengekomen. Terwijl de gemiddelde investeerder in paniek was, kochten grote investeerders. We zien vandaag de dag hetzelfde gebeuren op de aandelenmarkt., behalve dat grote traders verkopen terwijl kleine beleggers kopen. Wij hebben meerdere gevallen ontdekt waarin grote handelaren één ding zeggen en precies het tegenovergestelde doen. Deze verschillen komen niet in de reguliere grafieken voor omdat veel van deze handel op anonieme beurzen plaatsvindt.

Aankomende events –

29 juni –

 • Matic Network – Mainnet final staking

30 juni –

 • Quarkchain – POS work ondersteuning & Staking 1.0 lancering
 • ARK – Marktplaats 1.0 lancering & Mobiele wallet V2.0 & Core consensus update
 • Cardano – Shelley code release
 • Augur – AugurV2
 • Kyber Network – Katalyst lancering, Kyber DAO
 • TROY- Broker dealer licentie
 • Zilliqa – Staking & Hg exchange lancering
 • Ontology – Mainnet lancering
 • Celer network –  Staking mainnet lancering & CelerX vrijgave & Sidechain alpha mainnet
 • Komodo – Dev tools & AtomicDEXtop Public Beta
 • SingularityNET – Fiat-to-Crypto Gateway
 • Qtum – X86 VM Testnet
 • NULS- Nuls gebaseerd ecosysteem
 • Bitshares – Mainnet 4.0 vrijgave

1 juli –

 • IOST – belangrijke veranderingen
What's your reaction?

Leave a comment