Wekelijkse update 22-28 oktober

Cryptocurrencies hebben opnieuw een turbulente week in de wereldwijde financiële wereld doorstaan, vooral omdat aandelen, obligaties en valuta’s hun volatiele handelspatronen hebben hervat. De digitale risicoklasse onder leiding van Bitcoin is immuun gebleken voor de combinatie van factoren die de wereldwijde aandelenkoersen omlaag slepen. Het valt nog af te wachten of deze unieke prijsonafhankelijkheid ervoor zal zorgen dat digital assets in de toekomst een meer vertrouwde safe haven zal worden.

Intussen zijn Amerikaanse aandelen het correctiegebied binnengedrongen, Chinese aandelen bevinden zich in een dalende markt en stijgende obligatierendementen maken het lastiger om het risicogedrag van de Amerikaanse aandelen te rechtvaardigen.

Zet deze datum alvast maar in uw agenda

Na veel anticipatie heeft de Intercontinentale Exchange (ICE) eindelijk een datum aangekondigd voor haar aanstaande cryptocurrency trading platform. Bakkt zal op 12 december van start gaan en geeft traders toegang tot fysieke Bitcoin futures contracten. Het nieuwe product heet het Bitcoin (USD) Daily Futures Contract en zal prijzen tot twee decimalen noteren.

De cryptomarkten werden grotendeels onaangetast gelaten door het nieuws, precies op het moment dat ze de eerste aankondiging van Bakkt in de zomer van zich afhaalden. De marktkapitalisatie van de cryptomarkt schommelde deze week tussen de $207 miljard en $212 miljard, waarbij de handelsvolumes over die periode met 15% daalden. De dagelijkse handelsvolumes van Bitcoin zijn gedaald tot het laagste niveau van het jaar, met een nauwlettende volatiliteitstracker die het laagste niveau van 18 maanden nadert.

XRP was deze week in het nieuws nadat de New York Financial Services Department Coinbase het recht gaf om het digitale asset te bewaren “custody”. Nexo, een crypto leenplatform, kondigde ook aan dat het XRP zal gaan accepteren als onderpand voor alle leningen. De XRP prijs bereikte op dinsdag een hoogtepunt als we kijken over een periode van 2 weken, maar keerde daarna terug naar zijn eerdere prijs positie.

Chinese rechtbank verklaart dat Bitcoin wettelijk beschermd is

Op 25 oktober oordeelde de “Shenzhen Court of International Arbitration” dat Bitcoin en andere cryptocurrencies wettelijk beschermd zijn als eigendom, in een geval van aandelenoverdracht disputatie. De bemiddelaar zei: “Er is geen wet of regelgeving die partijen uitdrukkelijk de toegang tot Bitcoin of particuliere transacties in Bitcoin verbiedt”.

Deze uitspraak kan de weg vrijmaken voor de heropleving van de cryptohandel in China en moet op zijn beurt worden gezien als een positieve ontwikkeling voor de cryptowereld.

Dit betekent dat alleen ICO’s (geaccrediteerde investeerders kunnen er nog steeds aan deelnemen) en exchanges nog steeds verboden zijn, maar Chinese investeerders kunnen nog wel gebruik maken van buitenlandse exchanges (ook al is dit niet eenvoudig).

Crypto is nog steeds een grijs gebied in China, maar dit is een goed algemeen teken.

Belangrijke Monero (XMR) update

Na de succesvolle uitvoering van Monero’s hard-fork op 18 oktober zijn de gemiddelde transactiekosten voor XMR-gebruikers volgens informatie van CoinMetrics met 97 procent gedaald van 60 cent naar een gemiddelde van slechts 2 cent.

De reductie komt in aanloop naar de activering van een langverwachte nieuwe vorm van cryptografie, genaamd “bulletproofs”, een nieuwe technologie die tot doel heeft om de privacyfuncties van het Monero netwerk schaalbaarder te maken door te herstructureren op welke manier de vertrouwelijke transacties van het platform worden geverifieerd.

De update bevatte andere functies die bedoeld zijn om de privacy op het platform te verbeteren, evenals een nieuwe code om producenten ervan te weerhouden om gespecialiseerde mininghardware voor Monero te bouwen.

De prijs van Monero zweeft al een tijdje rond de $100 en staat momenteel op de 10e plaats op CMC.

Coinbase en Circle stablecoin

Op 23 oktober heeft Coinbase een nieuwe USDC stablecoin aangekondigd die volledig gedekt is door US dollars en ondersteund wordt door Coinbase en Circle (peer-to-peer payments technology company) als mede-oprichtende leden van het CENTRE Consortium. Het is gebouwd op het Ethereum-netwerk, wat betekent dat het gebruikt kan worden in alle ERC20 wallets.

Coinbase klanten kunnen in ondersteunde jurisdicties de USD Coin stablecoin (USDC) kopen, verkopen, verzenden en ontvangen op Coinbase.com en in de Coinbase iOS en Android apps. Amerikaanse klanten buiten de staat New York kunnen kopen en verkopen, en klanten over de hele wereld kunnen verzenden en ontvangen. In de toekomst zullen er meer regio’s beschikbaar worden gesteld.

Elke USDC wordt voor 100% gedekt door een bijbehorende USD die wordt bewaard op rekeningen die onderworpen zijn aan regelmatige openbare rapportage van reserves. De token wordt al ondersteund door OKEx, LATOKEN, Poloniex, CoimEx en Kucoin. De token staat op de 58ste plaats op cmc met een mcap van $125M.

Bakkt lancering bekend gemaakt

Om terug te komen op onze inleiding, heeft Bakkt de datum bekend gemaakt waarop ze starten en gebruik zullen maken van de ICE exchange netwerken om Bitcoin futurescontracten te verhandelen. De datum is zoals eerder gezegd vastgesteld op 12 december 2018.

Als eerste onderdeel van het Bakkt-platform heeft de Amerikaanse futures exchange en clearinghouse van Intercontinental Exchange een plan opgesteld voor de lancering van een fysiek geleverd Bitcoin-contract van 1 dag, samen met fysieke opslag.

Bakkt is ontworpen om consumenten en instellingen in staat te stellen om naadloos digitale assets te kopen, te verkopen, op te slaan en uit te geven. Bakkt is opgericht met het doel om vertrouwen, efficiëntie en handel te brengen in digital assets. Bakkt streeft ernaar om open technologie te ontwikkelen en de bestaande markt- en handelsinfrastructuur te verbinden met de blockchain.

Dit is het grootste positieve nieuws in crypto sinds lange tijd en het feit dat dit zo snel gebeurt, is zeker bullish.

HTC brengt eerste blockchain gsm op de markt

Consumentengigant HTC brengt zijn eerste blockchain-telefoon HTC Exodus 1 op de markt. De telefoon is beschikbaar als een early access editie in 34 landen, waaronder de VS, het Verenigd Koninkrijk, Hong Kong en Singapore.

Het apparaat kan alleen worden gekocht met behulp van Bitcoin of Ethereum en zal beginnen met de verscheping in december. Het bedrijf zei ook dat het op zoek is naar ontwikkelaars om aan de early-access versie deel te nemen.

De EXODUS 1 bevat “een veilige enclave” in het apparaat die de cryptocurrency sleutels van een gebruiker opslaat en die beveiligd is tegen het Android-besturingssysteem.

Monaco (MCO) & VeChain (VET) update

Op 22 januari begon MCO Visa Cards te verschepen naar klanten in Singapore. De MCO Visa Card is een prepaid kaart met geen jaarlijkse of maandelijkse betaling die gebruikers in staat stelt om cryptocurrencies te gebruiken in het echte leven.

De kaart is verbonden en besteld met behulp van de mobiele wallet app waarmee gebruikers ook veilig cryptocurrencies kunnen kopen, verkopen, opslaan, verzenden en tracken. Het hele systeem wordt ondersteund door de MCO token.

Deze week wordt VeChain tijdens het evenement ‘Street Superior’ gepromoot door de invloedrijke Singaporese sneakerartiest – SBTG (Short for SABOTAGE) in een beperkte oplage van sneakers die smart chips en blockchain-technologie hebben ingebouwd.

Deze samenwerking laat zien hoe de geïmplementeerde oplossing kan worden toegepast op onafhankelijke, authentieke goederen en verzamelobjecten.

En tot slot

Cryptocurrencies blijven zoeken naar hun volgende grote trading katalysator. Zoals we eerder hebben gezien, gaat een langere periode van laterale bewegingen meestal gepaard met een scherpe prijsdaling. Speculanten zouden zich daarom moeten voorbereiden op een plotselinge neerwaartse trend als de handelsvolumes laag blijven en de opwaartse trend beperkt blijft.

Nog enkele opvallende krantenkoppen (met de desbetreffende links):

Litecoin wil zijn fees met 90% verlagen – De leidende ontwikkelingsgroep van Litecoin, heeft aangekondigd dat de volgende release “de netwerkkosten met een factor tien zal verlagen”.

Fundstrat’s Tom Lee: $25k voor Bitcoin (BTC) nog steeds mogelijk, “Mensen zijn te Bearish” –  Als het gaat om Bitcoin bulls, dan is er niemand zo optimistisch als Tom Lee, een ervaren marktanalist op Wall Street. In de loop van het afgelopen jaar heeft Lee bij tientallen gelegenheden beweerd dat de belangrijkste crypto-asset op het punt staat om de 25.000 dollar te overtreffen, zelfs ondanks de bearish marktomstandigheden.

XRP bullish als institutionele vraag stijgt met 450% – Het is bevestigd dat instituten binnenstromen en XRP in grote aantallen kopen. Via XRP II, een dochteronderneming van Ripple, dat een softwarebedrijf is dat oplossingen biedt aan banken, verkocht het bedrijf voor 98,06 miljoen dollar aan XRP. Dat is meer dan 4,5 keer zoveel als in Q2 2018 ($16,87 miljoen).

Block One moet nog een auditrapport vrijgeven waardoor ze vrijgesteld kunnen worden van EOS Wash Trading – Tijdens hun jaar lange ICO, werd Block One beschuldigd van Wash Trading van EOS om investeringen te lokken.

Visa zegt dat cryptocurrencies geen bedreiging vormen en dat ze in de toekomst zelfs Crypto assets zouden kunnen adopteren – Visa CEO Al Kelly ziet cryptocurrencies niet als een bedreiging voor Visa in de nabije toekomst en zei dat de financiële service gigant niet in de cryptocurrency business terecht zal komen totdat ze meer traditionele betaalinstrumenten worden.

De afgelopen maand is Bitcoin minder volatiel geweest dan NASDAQ, DOW en S&P 500 – Terwijl Bitcoin wordt ontsierd door volatiliteit, zijn de traditionele financiële markten gewoonlijk veel stabieler. De verandering in volatiliteit die beide markten hebben ervaren kan worden toegeschreven aan de terugval van Bitcoin van de all-time highs uit de meest recente bull/bear cyclus in combinatie met de onzekerheid op de financiële markt rond renteverhogingen en aanstaande tussentijdse verkiezingen.

Crypto events deze week:

29 oktober –

 • Event – IoT blockchain Summit
 • Ontology – ONT Airdrop

30 oktober –

 • Event – DevCon 4
 • Genesis Vision – Trading Platform Lancering
 • Event – Steem SIN2

31 oktober –

 • Siacoin –  Hard Fork
 • Genesis Vision – marketing campaign
 • Genesis Vision – Platform release
 • Genesis Vision – DEX Integratie
 • Dragonchain – Proof of existence
 • DeepBrain Chain – Deep token exchange
 • Po.et – Asset markplaats
 • Genesis Vision – Index Funds
 • PundiX – maandelijkse airdrop
 • COSS – API vrijgave
 • Naga – Exchange lancering
 • Naga – Naga PAY lancering
 • Experty – Mainnet lancering
 • Event – World Crypto Conference

1 november –

 • Event – Malta Blockchain Summit
 • nDEX – NEXBIT exchange launch
 • Cardano – Roadmap update
 • Lisk – “Halving day”

 

Heb je vragen over dit artikel of ben je van een andere mening? Laat het ons dan zeker weten. Wordt lid van onze Telegram groep, kom rechtstreeks in contact met al onze teamleden en met andere crypto-enthousiastelingen. De groep is interactief en bevat alle relevante informatie die voor u van nut zouden kunnen zijn, het is voor iedereen toegankelijk en we proberen iedereen verder te helpen waar kan.

 

What's your reaction?

Leave a comment