Wekelijkse update 23 – 28 september

Veel mensen zijn nerveus over de gezondheid en de vooruitzichten van Bitcoin vanwege de recente prijsdalingen deze week. Zoals wij in het artikel “Waarom Bitcoin zijn sterke prijsdaling niet van belang is!” al aangaven, zijn de prijsbewegingen op korte termijn niet kenmerkend voor de vooruitzichten op lange termijn.

De basis van Bitcoin blijft er ongelooflijk sterk uitzien. Deze basis is eigenlijk sterker dan ooit tevoren. Sommigen zijn het daar misschien niet mee eens, maar je kunt deze grondbeginselen zien als een proxy voor ‘WAARDE’.

Net als bij elk ander asset kan de prijs soms hoger of lager zijn dan de ‘WAARDE’. In het geval van Bitcoin is er een vrij sterk argument dat de huidige prijs lager is dan de werkelijke waarde, wat zou suggereren dat de prijs uiteindelijk naar boven moet gaan om in lijn te komen met de juiste koers.

Dit kan uiteraard allemaal tijd kosten. Zoals we keer op keer hebben besproken, hebben mensen helaas een hekel aan wachten. Ze zijn ongeduldig. Ze willen vandaag en liefst al sinds gisteren resultaten. De lange tijdshorizon creëert verveling. Verveling leidt tot rusteloosheid. Rusteloosheid leidt tot een behoefte aan actie. En actie leidt tot slechte beslissingen.

BTC/USD, 4-hour chart

BTC is sinds het begin van de crash van deze week één van de zwakste onder de majors en blijft kwetsbaar voor een nieuwe instorting, omdat zijn eerdere dieptepunt in de buurt komt. De coin staat nog steeds onder een duidelijke verkoopdruk en een move onder de $8.000 is mogelijk door de oververkochte consolidatie, waarin de voornaamste resistance ruim boven de huidige prijszone ligt.

Bitcoin geeft in het trendmodel een verkoopsignaal aan op beide timeframes, met supportzones in de buurt van $8.200 of tussen $7.600 en $7.800 terwijl de resistance zones in de buurt van $8.400, $9.200, $10.000 en $11.300 liggen.

CME groep zal in het eerste kwartaal van 2020 "Bitcoin options" lanceren

De CME Groep heeft aangekondigd dat het in het eerste kwartaal van 2020 Bitcoin-options zal gaan uitgeven.

Eerder deze maand maakte de CME het nieuws bekend dat het nog een Bitcoin-product aan zijn markt zal gaan toevoegen. Dit options product is momenteel nog in afwachting van de reglementaire herziening.

“Gebaseerd op de toenemende vraag van klanten en de robuuste groei in onze Bitcoin futures markten, geloven wij dat de lancering van deze opties onze klanten extra flexibiliteit zal bieden om hun Bitcoin prijsrisico’s te beperken en af te dekken,” zegt Tim McCourt, hoofd van de wereldwijde beursindex en de alternatieve beleggingsproducten bij CME.

Tim voegde toe: “Deze nieuwe producten worden ontwikkeld met het oog op het helpen van instellingen en professionele traders voor het beheer van de blootstelling aan Bitcoin op de spotmarkt en voor het veilig afdekken van de Bitcoin-futures in een gereguleerde valutawisselomgeving”.

CME biedt momenteel Bitcoin-futures aan en heeft het product in 2017 gelanceerd. Sinds de lancering zijn er dagelijks gemiddeld bijna 7.000 CME Bitcoin-futures (gelijk aan ongeveer 35.000 bitcoin) verhandeld, zo zei de beurs vandaag. Ze voegde er nog aan toe dat er meer dan 3.300 individuele rekeningen zijn bijgekomen die het product hebben verhandeld sinds de lancering van CME-futures.

Analyse platform 'Elementus' haalt $3.5 miljoen op in financieringsronde

Elementus, een startup gericht op het spotten van illegale transacties die met cryptovaluta worden uitgevoerd, kondigde vandaag aan dat ze $3,5 miljoen hebben opgehaald, deels uit een fonds dat verbonden is aan Fidelity Investments.

De ronde werd geleid door Morgan Creek Digital, een durfkapitaalfonds dat zich richt op blockchain-technologie, met inbegrip van cryptovaluta en aanverwante tools. Ook Avon Ventures, een dochteronderneming van Devonshire Investors, de private equity-tak van de moedermaatschappij Fidelity Investments, nam deel aan de ronde. Fidelity is uitgegroeid tot één van de eerste mainstream makelaars- en investeringsbedrijven op Wall Street die cryptocurrency services aanbiedt.

Andere deelnemende fondsen zijn onder meer Stage 1 Ventures en Robot Ventures.

Elementus maakt deel uit van een nieuw vakgebied dat bekend staat als blockchain analytics, gebaseerd op een algemeen begrepen aspect van cryptocurrency en de daaraan ten grondslag liggende blockchain technologie.

Blockchain-analyse is enigszins controversieel onder voorstanders van cryptografie, die vaak ook sterke voorstanders zijn van digitale privacy. In februari werden deze zorgen op de spits gedreven toen de cryptocurrency exchange Coinbase de blockchain analytics firma Neutrino opkocht. De leidinggevenden van het bedrijf hadden eerder een bedrijf geleid dat betrokken was bij het volgen, aanvallen en lastigvallen van journalisten en pro-democratische activisten namens autoritaire regimes. De daaropvolgende reactie bracht Coinbase ertoe te beloven dat Neutrino’s leiders het bedrijf zouden verlaten.

Bakkt heeft op zijn platform al meer dan 63 BTC maandcontracten afgesloten

Crypto handelaren houden het Bitcoin futures platform Bakkt nauwlettend in de gaten.

Minder dan een dag na de opening van de futures-contracten, meldde Bakkt al dat er 63 BTC maandcontracten zijn afgesloten op het platform, met een waarde van meer dan $600.000 op het moment van publicatie.

Three Arrows Capital CEO Su Zhu zegt dat gereguleerde ftures contracten vaak langzaam op gang komen. Hij verwacht dat Bakkt in de loop der tijd gestaag en exponentieel in volume zal toenemen.

“Bakkt zal in eerste instantie waarschijnlijk eerst druppelen en daarna een overstroming worden”.

De realiteit is dat de meeste gereguleerde futures-contracten op de eerste dag maar weinig worden gebruikt omdat niet alle futures brokers er klaar voor zijn om ze te clearen, veel mensen willen afwachten, de tickers zijn zelfs niet eens te vinden in de risicosystemen, etc.”.

Bakkt zelf heeft gewaarschuwd dat het waarschijnlijk weken, zo niet maanden zal duren om te zien hoe gretig geïnteresseerde institutionele beleggers zijn om op BTC te wedden.

Bakkt’s futures zijn de eerste futures die fysiek worden vereffend in Bitcoin, wat betekent dat beleggers daadwerkelijk Bitcoin zullen ontvangen wanneer de contracten verlopen. Dit onderscheidt Bakkt’s futures van alternatieven zoals CME, die in cash worden uitbetaald.

Door uit te betalen in Bitcoin kan het platform een belangrijke rol gaan spelen in het creëren van de vraag naar de populairste cryptocurrency ter wereld, wat op lange termijn een stijgende druk kan uitoefenen op de prijs.

Het is in Frankrijk binnenkort mogelijk om in 25.000 winkels met Bitcoin te betalen!

Naar verluidt komt er een golf van ondersteuning voor Bitcoin’s mainstream gebruik als valuta in Frankrijk.

Dertig merken en meer dan 25.000 winkels zullen BTC in het eerste kwartaal van 2020 gaan accepteren.

Enkele van de grote merken die aan boord zijn:

 • Boulanger
 • Foot Locker
 • Decathlon
 • Conforama
 • Maison du Monde
 • Intersport
 • Cultura
 • Norauto
 • Sephora
 • Mustaches

Volgens het Franse mediakanaal Le Figaro komt de adoptie via een partnerschap tussen crypto payment provider East2PlayPayment, EasyWallet en Global POS.
Zodra een gebruiker in BTC betaalt voor een artikel, wordt het geld onmiddellijk omgezet in euro’s en naar de handelaar gestuurd.

De CEO van Global POS, Stephane Djiane, zegt dat Bitcoin niet de enige Cryptocurrency is die het bedrijf van plan is te ondersteunen.

“In eerste instantie zal de service die wij aanbieden alleen het gebruik van Bitcoins toestaan. Ons doel is om in de toekomst onze oplossing ook open te stellen voor andere cryptocurrencies.”

Coinbase heeft 2 nieuwe top coins aan hun lijst toegevoegd

Cryptocurrency exchange Coinbase heeft aangekondigd dat de inwoners van New York nu ook toegang hebben tot twee nieuwe cryptocurrencies die maanden geleden geïntroduceerd werden in andere jurisdicties.

De exchange heeft aangekondigd dat klanten in de staat New York nu zowel Stellar Lumens (XLM) als Chainlink’s LINK tokens kunnen bewaren, kopen, verkopen, verzenden en ontvangen. De cryptos zullen nu beschikbaar zijn op Coinbase.com, en ook via de iOS en Android apps.

XLM werd in maart al aangekondigd op Coinbase, terwijl LINK pas in juni volgde. De hoge regelgevende hindernissen die in New York worden bepaald waren waarschijnlijk verantwoordelijk voor de vertragingen voor het toevoegen van de 2 cryptocurrencies.

LINK is een op Ethereum-gebaseerd token dat gebruikt wordt om het gedecentraliseerde netwerk van Chainlink van stroom te voorzien. Als API-bridging service verbindt Chainlink smart contract platforms – zoals gedecentraliseerde financiële producten – met Oracles die echte markdata en event informatie bevatten.

In een CoinDesk-video-interview op donderdag zei de CEO van het project dat het aanbieden van veilige, smart-contracts die gekoppeld zijn aan echte evenementen de volgende “sprong voorwaarts” zal zijn in het stimuleren van de bedrijfs-acceptatie binnen de blockchain-technologie.

Stellar is ontworpen als een crypto-based betalingssysteem dat zijn XLM token hiervoor gebruikt. Het project is een partnerschap aangegaan met IBM op zijn World Wire-betaalnetwerk, dat vorig jaar rond deze tijd werd aangekondigd.

BSDEX zal het eerste gereguleerde trading platform zijn dat Digital Asset trading gaat aanbieden

De digitale tak van de op één na grootste beurs van Duitsland, de beurs van Stuttgart, heeft op 23 september de weg vrijgemaakt voor Bitcoin-trading. De Digital Exchange van de Stuttgart Stock Exchange (BSDEX) zal het eerste gereguleerde trading platform zijn waar beleggers kunnen interageren zonder afhankelijk te zijn van derde partijen.

De Digital Exchange van de Stuttgart Stock Exchange is dus begonnen met het aanbieden van Bitcoin-trading. Volgens rapporten is het het eerste gereguleerde trading platform voor digitale assets binnen het land en biedt het directe peer-to-peer trading aan.

In eerste instantie zal de trading alleen beschikbaar zijn voor bepaalde klanten. In de toekomst zullen er echter meer particulieren toegang krijgen en uiteindelijk zullen ook institutionele beleggers worden opgenomen.

De CTO van het project, Peter Grosskopf, merkte op:

Particuliere en institutionele beleggers zullen via BSDEX rechtstreeks toegang hebben tot digital assets, die ze flexibel en tegen relatief lage kosten kunnen traden. De blockchain zal de financiële sector duurzaam veranderen. We zijn de technologische trend aan het opvolgen en bouwen aan het trading center van de toekomst.

Boerse Stuttgart heeft reeds Bison gelanceerd, een mobiele app waarmee gebruikers Bitcoin, Ethereum, Litecoin en XRP voor euro’s kunnen traden. BSDEX’s trading platform is een voortzetting van haar algemene strategie die de weg zou moeten vrijmaken voor de handel in tokenized assets in het algemeen, aldus de rapporten.

En tot slot

Voordat we afsluiten, wat hebben we deze week geleerd?

Bitcoin is geen vak. Het is niet één dag, één week, één maand of zelfs één jaar. Het is een multi-decade trend die langzaam maar zeker aan kracht zal winnen. We zien het nu al gebeuren, of de mensen op Twitter of de mainstream media het nu beseffen of niet.

Bitcoin is het ultieme spel van geduld. Wie kan overleven? Wie kan voorkomen dat hij niet uit zijn satoshi’s geschud wordt? Veel mensen die verkocht hebben tijdens de vorige bull en bear cycle volatility. Bijna ieder van hen heeft er spijt van.

Er is altijd een kans dat Bitcoin zou kunnen mislukken, maar die kans is klein, en wordt steeds kleiner. De mogelijk belangrijkste technologie van ons leven kan er tientallen jaren over doen een succes te worden. wij hopen alleen dat mensen zich niet langer laten afleiden door PRIJS, terwijl ze zich moeten richten op de WAARDE.

Crypto-term van de week:

Cypherpunk – Een activist die pleit voor de massale adoptie en het gebruik van sterke cryptografische oplossingen en privacybevorderende technologieën om sociale en politieke vooruitgang te bewerkstelligen.

Nog enkele opvallende krantenkoppen (met de desbetreffende links):

NEO Wordt lid van Microsoft’s .NET Foundation – NEO, het gedecentraliseerde open-source blockchain platform, kondigde aan dat het het eerste blockchain-gerichte lid van Microsoft’s .NET Foundation is geworden.

Het bedrijf zei in een persbericht dat het eerder in september tijdens de NET2019 conferentie lid was geworden van de stichting om ontwikkelaars te helpen bij het “bouwen van de basis” voor de volgende generatie van het internet.

De Messaging App Kik gaat sluiten als gevolg van een SEC rechtszaak tegen de ICO – Op basis van rapporten waarin werd meegedeeld dat Kik’s crypto-gerichte dochteronderneming Kin 70 werknemers had ontslagen, kondigde Ted Livingston maandag aan dat ook Kik zijn messaging service zal stopzetten.

Technologie giant Tencent leidt een $20M serie A voor de blockchain supply chain startup Everledger – De in Londen gevestigde startup Everledger, die gebruik maakt van blockchain en andere opkomende technologieën om bedrijven te helpen de supply chain van producten zoals diamanten en wijn te traceren, heeft een financiering ter waarde van $20 miljoen Series A afgesloten.

De ronde werd geleid door Chinese technologiereus Tencent, met participatie van Bloomberg Bèta, Rakuten, Fidelity, Graphene Ventures en Vickers Venture Partners, volgens een aankondiging op dinsdag.

De Chinese centrale bank heeft recente berichten ontkend dat zij haar nationale digitale munt in november zal lanceren – Nieuwsbronnen, waaronder Forbes, hebben eind augustus de suggestie gedaan, maar de People’s Bank of China (PBoC) zei op zaterdag dat de datum van november “onnauwkeurige speculatie” was, net als de details over de instellingen die deel zouden nemen aan het digitale valutaproject van het Chinese dagblad Global Times reports, waarin een officiële verklaring werd geciteerd.

Facebook verwerft chatbot producent voor Calibra wallet – Facebook heeft ServiceFriend overgenomen, een startup die chatbots ontwikkelt voor messaging apps, volgens een TechCrunch-rapport.

Overstock investeert 2 miljoen dollar in Blockchain ID Firm – De op blockchain-gebaseerde Identiteitsfirma Evernym heeft een $2 miljoen investeringsbedrag ontvangen van Overstock dochteronderneming Medici Ventures, aldus het bedrijf.

Events deze week:

30 september – 

 • Pundi X – Function Testnet X
 • 0x (ZRX) – V3.0 lancering
 • Zilliqa – Core protocol verbetering +Scilla enchanments
 • IOST – V1.0 Athena
 • Genesis Vision – Token burn
 • Plair – Beta mainnet
 • Fantom – Partnerschappen in Dubai + Opera Chain Mainnet + Mainnet bestuurspaper + Consensus & fee model
 • ChainLink – Samenwerking Startups Ann
 • Stellar – Projecten beginnen met het gebruik van SDK wallet + Kelp Bot verbeteringen + Q3 protocol upgrade + betere node management
 • Waves – Ride verbetering release + RIDE 4 DApps mainnet
 • NEM – POS consensus algoritme + Mobiele & Destkop wallets

Heeft u vragen over dit artikel of bent u van een andere mening? Laat het ons dan zeker weten. Word lid van onze Telegram groep en kom rechtstreeks in contact met al onze teamleden en met andere crypto-enthousiastelingen. De groep is interactief en bevat alle relevante informatie die voor u van nut kan zijn. De groep is voor iedereen toegankelijk en we proberen iedereen verder te helpen waar kan.

 

What's your reaction?

Leave a comment