Wekelijkse update 24 – 30 augustus

Wekelijks TA overzicht – Neutraal

Totale Market Cap: ~ $353 miljard (~2.6%)
BTC Prijs: ~ $11.532 (~4%)
BTC-dominantie: 59.2%
Opmerkelijke movers:  Aragon (57%), Celo (51%), Balancer (35%), Aeve (30%), ICON (22%)

Bitcoin (BTC) heeft op dinsdag 25 augustus een scherpe sell-off meegemaakt en heeft moeite gehad om boven de $11.500 uit te komen gedurende het grootste deel van de week. Terwijl Bitcoin na de sell-off de $11.300 opnieuw wist te bemachtigen, lijkt het opwaartse momentum te vervagen richting de hierboven genoemde lokale resistance. Op dit moment wordt BTC/USD verhandeld tegen een prijs van $11.349, die op vrij onveranderd is gebleven op dagbasis. De Bitcoin bulls werken dus hard om de prijs boven de korte termijn support van $11.300 te houden. In minder dan een week tijd heeft Bitcoin voor de tweede keer support getest tegen $11.100. Deze week is Bitcoin met bijna 4% gedaald.

Markt dominantie

 • 1. Bitcoin - 59.2%
 • 2. Ethereum - 12.3%
 • 3. Ripple - 2.7%
 • 4. Tether - 2.8

BTC - Technische analyse & prijs analyse aan de hand van ruwe data

Op de weekly chart beweegt BTC/USD zich sinds eind juli in een krappe range met een bearish vertekening. Bitcoin deed al verschillende pogingen om zich te vestigen boven de kritische resistance van $12.000, maar geen enkele daarvan was succesvol. Bovendien leidde de recente stijging naar een nieuw hoogtepunt van 2020 tot massale winstneming van speculatieve posities wat resulteerde in een scherpe sell-off. Deze barrière blijkt dus een harde noot te zijn om te kraken voor de bulls, maar als deze uit de weg is, kan het opwaartse momentum snel aan kracht winnen. Een wekelijkse sluiting boven dit gebied zal het technische plaatje verbeteren en zorgen dat 13.000 dollar in beeld komt.

Aan de onderzijde vormt $11.300-$11.000 een sterk supportgebied dat het potentieel heeft om de sell-off pogingen te beperken. Als deze eenmaal uit de weg is, zal het bearish momentum waarschijnlijk aan kracht winnen met de volgende focus op $10.800, versterkt door de SMA50 daily. Deze wordt op de voet gevolgd door de $10.500 die als een geduchte weerstand en een matig herstel sinds het einde van 2019 heeft gefungeerd. Een duurzame stap boven dit gebied zal het technische plaatje verslechteren en nieuwe verkopers naar de markt lokken. Het volgende bearish target van $10.000 (dagelijks SMA100) zal dan ook zeer snel worden bereikt.

Opmerkelijk is dat de RSI op de weekly chart begint om te keren naar de onderkant van een overboughtgebied, wat betekent dat de risico’s op langere termijn worden overgeheveld naar de onderkant en dat we een overtuigende bullish trigger zullen nodig hebben om het technisch plaatje te veranderen.

De daily chart impliceert dat de koers binnen de range beperkt kan blijven tot $11.800-$12.000 aan de bovenzijde en $11.300-$11.000 aan de onderzijde. De limieten van deze range worden versterkt door de lijnen van de daily Bollinger Band, terwijl de RSI op de daily chart aangeeft dat de koers zijn bovengrens opnieuw kan testen voordat de koers omkeert.

De deskundigen zijn nu van mening dat de risico’s naar beneden zijn omgeslagen, zowel op de korte als op de lange termijn. Opvallend is dat de prijsvoorspellingen ook onder de 12.000 dollar liggen. Dit betekent dat er niet verwacht wordt dat Bitcoin aanzienlijk zal stijgen en dat er eerder gewed wordt op een zijwaartse beweging binnen die range.

In-Out Money Around the Current Price (IOMAP) indicator gebruikt machine learning om de tien meest relevante clusters beleggingsposities te identificeren met een marge van plus-minus 15 procent van de huidige prijs.

On-chain data

BTC prijsanalyse aan de hand van data – De In/Out of the Money Around Price (IOMAP) indicator laat zien dat het meest cruciale resistance niveau op die 11.634,12 dollar ligt. Bijna 1,4 miljoen adressen kochten eerder zo’n 1,12 miljoen BTC tussen de 11.451,3 en 11.779 dollar, wat een kritisch resistance niveau is. Dit zou kunnen betekenen dat Bitcoin enige tijd rond deze $11.500 zou kunnen blijven hangen.

Als we kijken naar het supportniveau, dan hebben meer dan 1,3 miljoen adressen eerder een totaal van 650 duizend BTC gekocht tussen de 11.103 en 11.431 dollar. Verwacht wordt dat dit zal fungeren als een soort support, aangezien de houders binnen deze range winstgevend willen blijven op hun posities en de prijzen boven dit niveau willen pushen.

Door deze niveaus te vergelijken met die van de technische analyse, kunnen we controleren of de kopers naar verwachting een sterke support zullen creëren in de buurt van de $11.300 range, terwijl de verkopers enige weerstand zullen bieden rond de $11.600.

Onze 6 belangrijkste artikels

Mastercard verkrijgt patent voor een IOTA-gebaseerd facturatiesysteem!

Het Europees Patentbureau heeft onlangs een patent verleend aan Mastercard voor een facturatiesysteem op basis van IOTA’s Tangle. De patentaanvraag, getiteld “Method and System for Device Micropayment Aggregation based on Tangle Network“, is in februari 2019 door het betalingsplatform ingediend.

De gepatenteerde methode van Mastercard omvat een methode voor het factureren van apparaatgebruik met behulp van een transparant opslagsysteem. De aanpak kan bijvoorbeeld worden gebruikt voor apparaten zoals computerprinters, 3D-printers of kopieerapparaten.

Volgens het patent zijn de huidige systemen afhankelijk van prepaid accounts, wat er vaak toe leidt dat gebruikers meer betalen voor het gebruik van een apparaat dan nodig. Mastercard heeft een systeem voorgesteld dat alle data met betrekking tot het apparaat (van gebruikersidentiteiten tot bestede tijd en gebruiksbedragen) zou opslaan op de Tangle. Hierdoor kunnen gebruikers precies betalen voor wat ze nodig hebben of gebruiken via hun creditcard of een andere betaalmethode.

Het nieuwe patent van Mastercard betekent echter niet dat de betalingsgigant een app zal bouwen op IOTA. Het betekent simpelweg dat Mastercard IOTA’s Tangle heeft erkend als een functioneel ontwerp en dat Mastercard een netwerk zou kunnen ontwerpen dat vergelijkbaar is met de Tangle.

Het eerste bedrijf ter wereld dat enkel en alleen is opgericht met Ethereum!

Amazing Blocks werd 13 augustus opgericht met een contributie enkel in Ethereum (ETH). Geregistreerd in Liechtenstein, is dit Europese land ook het eerste land dat de oprichting van bedrijven zonder bankrekening toestaat, en wel met het gebruik van cryptocurrency’s zoals Ethereum, Bitcoin, Litecoin.

Ook vereist de oprichting van een onderneming in Liechtenstein deskundig advies, het invullen van een reeks documenten en andere vereisten die via een bank moeten worden afgehandeld. Het nieuwe mechanisme dat het gebruik van cryptocurrencies mogelijk maakt, is veel eenvoudiger en goedkoper.

De CEO van Amazing Block, Sofia Balogianni verklaard – “Het proces van het oprichten van een bedrijf mag niet afhankelijk zijn van afzonderlijke entiteiten zoals een bank. Bij het oprichten van een bedrijf gaat het om het besparen van tijd en geld, iets wat we willen bereiken door het gebruik van crypto-assets en een eerste non-cash contributie”.

Volgens de verklaring biedt Amazing Blocks een dienst aan die ze “digital legal entities as a service ” noemen. Met andere woorden, het bedrijf gebruikt een software om de aandelen voor rechtspersonen in Liechtenstein te tokenizen door gebruik te maken van de nieuwe Token Act (TVTG) die in januari 2020 van start ging.

Dus in de nabije toekomst kan de uitgifte van aandelen en de daarmee samenhangende verdeling van de stemrechten nu volledig worden geautomatiseerd en gestandaardiseerd door middel van een op Ethereum gebaseerde laag die gebruik maakt van smart contracts. Natuurlijk kunnen er veiligheids- en juridische bezwaren rijzen over de vraag of dit model al dan niet te vertrouwen is, maar ze kunnen allemaal teniet worden gedaan door de unieke technologische structuur van de blockchain. Uiteindelijk zal dit leiden tot een veel grotere flexibiliteit voor ondernemers en investeerders.

Blockchain firma ConsenSys verwerft Quorum!

Blockchain softwarebedrijf ConsenSys heeft onlangs het Ethereum-variant platform Quorum van JPMorgan Chase overgenomen. ConsenSys zal nu de Quorum-projecten volledig beheren en software-ondersteuning bieden, omdat het de bestaande protocol-engineeringstrategieën met het blockchain-platform zal integreren.

In een interview met Forkast zei Joe Lubin, de CEO van ConsenSys – “We hebben twee layers in onze eigen Hyperledger Besu-based client, beide systemen hebben vertrouwelijkheidsoverlappingen en enterprise tooling, wat resulteert in een goede werking van het systeem. Dus het werd al snel duidelijk dat het een soort match was die in de blockchain hemel werd gemaakt, omdat we in staat zijn beide platformen naar voren te schuiven en samen te voegen tot één platform”.

Hyperledger Besu is een Ethereum project ontwikkeld door ConsenSys, dat transacties op het platform compatibel maakt met het publieke Ethereum mainnet. Bij de recente overnameovereenkomst heeft JPMorgan ook 20 miljoen dollar geïnvesteerd in ConsenSys. Lubin omschreef deze investering als een “doorlopend proces” en dat ConsenSys hierdoor “misschien wel duizenden” eindgebruikers heeft overgenomen vanwege de commerciële overeenkomst tussen hen.

De nieuwe overeenkomst benadrukt een belangrijke mijlpaal, aangezien decentrale platforms zoals Ethereum nu een substantiëlere rol gaan spelen in de traditionele banksector.

ICON gaat een samenwerkingsverband aan met Shinhan bank!

ICONLOOP, de technologische tak van het blockchain netwerk ICON, is een samenwerkingsverband aangegaan met Shinhan Bank om KYC-conformiteitscertificaten uit te geven. ICONLOOP zal zijn op blockchain gebaseerde gedecentraliseerde identiteit (DID) capaciteit gebruiken om de klanten van de bank op afstand nieuwe accounts te laten openen.

De compliance-certificaten zullen de gebruikers in staat stellen om onnodige obstakels te vermijden bij het aanvragen van diensten van de Shinhan-bank, de op één na grootste bank van het land. Nadat klanten hun identiteit hebben geverifieerd via ICON’s Zzeung app, zal de bank de gegevens cross-checken en het compliance-certificaat uitgeven. Met behulp van dit certificaat kunnen klanten een nieuwe account aanmaken, wachtwoorden wijzigen of een mobiele OTP aanvragen.

ICONLOOP CEO Jong-hyup Kim zei – De uitgifte van het KYC-conformiteitscertificaat aan de Shinhan Bank is van groot belang omdat het de eerste commercialisering is van deze DID-diensten die in de financiële sector in Korea worden gebruikt. In de toekomst zullen we de Zzeung uitbreiden naar alle industrieën die identiteitsverificatie vereisen buiten de financiële sector, zodat meer gebruikers het gemak van de DID-technologie kunnen ervaren”.

Raoul Pal denkt dat Bitcoin x100 kan gaan!

Op donderdag zei Fed Chairman Jerome Powell dat de Amerikaanse centrale bank voorrang geeft aan het laag houden van de werkloosheid boven het beheersen van de inflatie.

Pal, het voormalige hoofd van de Europese hedge fund verkoop voor Goldman Sachs, zegt dat de omschakeling in het monetair beleid een grote opsteker is voor goud en, in nog grotere mate, voor Bitcoin.

“Powell heeft aangetoond dat er geen enkele tolerantie is voor deflatie, dus ze zullen alles doen om het te stoppen, en dat is goed voor de twee hardste assets – goud en Bitcoin. Powell verlangt naar inflatie. Over het geheel genomen denk ik dat Bitcoin beter presteert dan goud. Goud kan 2x of 3x of zelfs 5x gaan, terwijl Bitcoin 50x of zelfs 100x kan gaan stijgen”.

Buiten zijn uitspraken over Bitcoin en goud zegt Pal ook dat Ethereum (ETH) een unieke use case biedt.

“Ethereum is geen ‘reserve asset’, maar wel een goede koopoptie, omdat het een toekomstig platform van financiën en vertrouwd eigendom door middel van smart contracts kan vormen.”

Fidelity is bezig met de uitrol van een nieuw fonds!

De vermogensbeheerder Fidelity bereidt zich voor op de uitrol van een nieuw fonds dat gewijd is aan Bitcoin (BTC), zo blijkt uit publieke documenten die door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) zijn vrijgegeven.

Peter Jubber, het hoofd van Fidelity’s strategie en planning, diende op woensdag het dossier in bij de regelgevende instantie. In de SEC-dossiers wordt Jubber ook genoemd als uitvoerend functionaris en directeur van het nieuwe fonds Wise Origin Bitcoin Index Fund I, LP.

Het pas opgerichte fonds wordt beheerd door de kantoren van Fidelity in Boston, Massachusetts, waar de firma $8,3 biljoen aan klantenfondsen beheert.

Het fonds heeft nog geen participanten, maar zal zich richten op institutionele beleggers. Het minimumbedrag dat nodig is om deel te nemen aan het gepoolde beleggingsfonds is $100.000.

Save the best for last

De reactie op de toespraak van de Fed –

De cryptomarkt wachtte deze week op de jaarlijkse toespraak die de voorzitter van de Federal Reserve hield in de hoop dat de geactualiseerde benadering van het monetaire beleid zou dienen als een trigger voor een Bitcoin rally. In feite bevestigde de FED dat de rente in de nabije toekomst laag zal blijven zoals hij nu is, en dat de bank bereid is om een oogje dicht te knijpen voor langere periodes van hoge inflatie. Kortom, de Fed zal klaar staan om geld in het financiële systeem te pompen, zelfs als de productprijzen de pan uitrijzen.

Deze grote beleidsverandering duwde de koers van de Amerikaanse dollar in een stroomversnelling. De ‘greenback’ zette zijn ergste dagelijkse daling in van laatste drie maanden, terwijl de aandelenmarkten en het goud een gezonde winst boekten. Bitcoin sprong even boven de $11.500 en viel weer terug binnen zijn range.

Terwijl de kortetermijnspelers teleurstelling en frustratie voelden, geloven de bulls op de langere termijn nog steeds dat het inflatiebeleid van de Amerikaanse centrale bank uiteindelijk een massale Bitcoin-rally zal bevorderen.

Dit is alvast wat de gebroeders Winklevoss erover denken – De inflatie komt eraan. Het geld dat in een bank is opgeslagen, zal overkop gaan. Geld dat geïnvesteerd is in assets zoals vastgoed of de aandelenmarkt zal in de pas blijven lopen met de inflatie. Geld opgeslagen in goud of Bitcoin zal deze plaag overstijgen. En geld dat is opgeslagen in Bitcoin zal de snelste, inhaalbeweging van goud maken.

Ze gaven ook toe dat Bitcoin nog in het beginstadium is en dat het enkele technologische risico’s en politieke risico’s kan hebben; op de lange termijn zal het echter alle andere activa inhalen die nu als een safe-haven worden beschouwd.

Desalniettemin geloven we dat Bitcoin goud zal blijven kannibaliseren en dat dit verhaal de komende tien jaar op een indrukwekkende manier zal verlopen. Het tempo van de technologische adoptie neemt exponentieel toe. Software eet de wereld op en goud staat op het menu.

Quote van de week –

“Bitcoin, en de ideeën die erachter zitten, zullen de traditionele noties van valuta verstoren”.

– Edmund Moy –

Crypto-term van de week:

Rug-pull – Een plotselinge openbaring die volledig in tegenspraak is met de veronderstellingen die men heeft doen geloven.

Andere niet te missen artikels (URL-link bijgevoegd naar het desbetreffend artikel):

1.SEC’s Nieuwe “Accredited Investor” Regels zullen ICO’s toegankelijker maken – Volgens de Amerikaanse regelgeving mogen alleen geaccrediteerde beleggers cryptocurrency kopen via de tokenverkoop en ICO’s. Daarnaast mag het grote publiek alleen cryptocurrency verhandelen op een exchange nadat de ICO is afgesloten. In de praktijk betekent dit dat alleen rijke beleggers toegang hebben tot vroege investeringsmogelijkheden. De nieuwe regels van de SEC betekenen dat individuen geaccrediteerde beleggers kunnen worden door hun “kennis, ervaring of certificeringen” aan te tonen.

2.Sluiting van de zogenaamd “Darknet Empire Market” is misschien een $30M Exit Scam – Empire Market, de grootste darknetmarkt, is sinds 22 augustus offline en terwijl de eerste berichten suggereerden dat een gedistribueerde denial of service (DDoS)-aanval de oorzaak was, heeft de voortdurende stilte de vrees voor een grote exit-zwendel alleen maar meer aangewakkerd. Een Twitter-account @DarkDotFail, die zegt dat hij een anonieme journalist is die onderzoek doet naar privacy browser Tor, denkt dat de beheerders zijn verdwenen met het geld dat op de website is geaccumuleerd.

https://twitter.com/DarkDotFail/status/1299128791151779840

3.De donkere kant van DeFi: Miljoenen dollar waard aan ETH verloren aan zogenaamde Uniswap “Rug Pulls” –  DeFi-tokens blijven de markten overspoelen omdat de ontwikkelaars elke dag nieuwe coins maken en ze op Uniswap aanbieden. Hoewel dit voor sommigen misschien een verdienkans is, stijgt ook het aantal zogenaamde ‘Rug Pulls’. Investeerders moeten dus uiterst voorzichtig en selectief zijn als het gaat om de tokens waar ze hun geld in stoppen.

4.Starbucks laat klanten toe de herkomst van hun koffie op te sporen –  Starbucks, de grootste coffeeshopketen ter wereld, stelt haar klanten nu in staat om de oorsprong van haar koffie te traceren met behulp van de blockchain-oplossing van Microsoft. Klanten zullen codes kunnen inscannen op de zakken koffie die ze kopen om hun herkomst te achterhalen. Afgezien van het feit dat er gebruik wordt gemaakt van Blockchain is er weinig informatie verstrekt over de traceerbaarheidsoplossing,  Microsoft is één van de toonaangevende providers van blockchain-as-a-service platforms, hoewel het Food Trust-platform van IBM veel bekender is binnen deze ruimte.

5.FTX neemt Blockfolio over door een goed bod uit te brengen -De crypto derivaten uitwisseling FTX heeft de populaire crypto-prijs tracking app Blockfolio overgenomen voor $150 miljoen, wat dit jaar één van de grootste overname deals is binnen de digital asset ruimte. Gelanceerd in 2019, is FTX gekend voor het snel leveren van nieuwe producten aan institutionele traders, met inbegrip van een brede waaier aan derivaten. De aanwinst van Blockfolio zal de firma helpen zijn voetafdruk in de detailhandel uit te bouwen.

6.Aave heeft een Electronic Money Institution-licentie gekregen van de ‘U.K. Financial Conduct Authority’ – Aave Limited werd goedgekeurd op 7 juli, volgens officiële informatie van de U.K. Financial Conduct Authority (FCA), die de vergunning heeft uitgegeven. Een dergelijke vergunning staat de ontvanger toe om diensten aan te bieden zoals het uitgeven van digitaal geld alternatieven en het verlenen van betalingsdiensten.

Maar dat is nog niet alles! – Stani Kulechov, mede-oprichter van Aave, heeft een idee bedacht dat de aandacht van de crypto community heeft gewekt. Via zijn Twitter-account heeft Kulechov de wens geuit om Tesla’s auto’s als onderpand op te nemen in het Aave-protocol. In zijn tweet, die direct gericht was aan Tesla’s CEO Elon Musk, schreef Kulechov over een mogelijke use case die decentrale financiering (DeFi) koppelt aan ruimtevaart. Hoewel sommige leden van de Tesla community positief hebben gereageerd op het idee van Kulechov, heeft Tesla’s CEO nog niet gereageerd op de vermelding.

Aankomende events

30 augustus –

 • COTI – COTI Pay
 • ICOn – MyID release
 • ARK – Mainnet lancering

31 augustus – 

 • IoTeX – DEX lancering
 • Synthetix Network Token – Pollux vrijgave

1 September – 

 • Augur – V2.2 lancering

2 september –

 • IRISnet – Bifrost testnet
What's your reaction?

Leave a comment