Wekelijkse update 24-30 september

Na een de vroege sell-off week, nemen de cryptovaluta’s opnieuw toe, met Bitcoin en Bitcoin cash die de groei van XRP volgen. Van 21 Sept. tot 26 Sept, viel de crypto-markt met $25, maar sindsdien heeft de markt zich bijna met twee derde van de verloren waarde hersteld.

Het mainstream verlangen naar alle zaken die met blockchain te maken hebben blijft groeien en dit was ook een factor in de laatste rally, omdat instituten en overheden nieuwe use-cases voor gedistribueerde grootboektechnologieën bleven verkennen. De aankondiging van een multi-miljard dollar blockchain IPO zette traditionele markten op een koers die in botsing kwam met cryptovaluta’s, aangezien het debat over institutionele adoptie nog steeds doorwoelt.

Bitoin Cash stijgt door Bitmain IPO

Bitcoin cash noteerde deze week dubbelcijferige winsten nadat Bitmain Technologies Ltd. (’s werelds grootste crypto mining bedrijf) plannen onthulde om een beursintroductie (IPO) te lanceren in Hong Kong.

De plannen van Bitmain voor een beursintroductie werden bevestigd door een financieel dossier van 438 pagina’s bij de Hong Kong Stock Exchange. Volgens de verklaringen, behaalde Bitmain in de eerste helft van 2018 $740 miljoen aan winst, terwijl de inkomsten met 1.000% tot $2.8 miljard stegen.

Zoals CCN vorige maand rapporteerde, bezit Bitmain een groot aandeel in Bitcoin Cash. Volgens diverse schattingen, houdt de firma tussen 664.000 en 1,33 miljoen BCH. Dit omvat $600 miljoen aan holdings die ongeveer zes maanden geleden in een gelekt pre-IPO investeringsdeck zijn bevestigd.

BCH is met 26% gestegen (zie hierboven) op woensdag als de IPO-details openbaar werden. De vierde-grootste cryptocurrency in termen van marktkapitalisatie zit momenteel ronde de prijswaarde $546, die meer dan 12% winst bereikte deze week.

Oostenrijk zal de Ethereum Public Blockchain gebruiken

Op 25 september werd bekend gemaakt dat de Oostenrijkse regering de public blockchain van Ethereum (ETH) zal gebruiken om volgende week 1,15 miljard euro (1,35 miljard dollar) aan staatsobligaties uit te geven op een veiling.

Oesterreichische Kontrollbank (OeKB), één van de grootste banken van Oostenrijk met 26 miljard dollar aan activa (2017). De bank zal naar verluidt de live blockchain notarisatiedienst gebruiken bij de veiling op 2 oktober, die obligaties in opdracht van de Oostenrijkse overheid (OeBFA) zal uitgeven.

Coinbase heeft hun Coinbase Listing website gelanceerd.

Coinbase heeft een nieuwe website gepubliceerd die gebruikers toestaat om nieuwe cryptovaluta’s te noteren zonder kosten. Op de website kunnen verschillende gebruikers de notering aanvragen met inbegrip van hoofdontwikkelaars of grondleggers, belangrijke investeerders (meer dan $1M investeerde), stafmedewerkers of werknemers.

Er zijn verschillende vereisten om de tokens te noteren, de belangrijkste zijn:
 • Het asset is niet geclassificeerd als een effect op basis van Coinbase’s Securities Law Framework.
 • Er is een werkend alfa- of bètaproduct op een testnet of mainnet.
 • Duidelijke roadmap met ontwikkelingsfasen, redelijke projectmijlpalen, of ingebouwde ontwikkelingsstimulansen.
 • Open source code, goed gedocumenteerde peer-review, en testen door bijdragers los van het initiële ontwikkelingsteam op GitHub, enz.
 • Het is een dienst, werkend product of een hybride token.
 • De vraag voor het token van de klant.

Waves update

Op 26 september heeft Waves bekend gemaakt dat de smart accounts geactiveerd zijn op het Waves mainnet! Hiermee kunnen ontwikkelaars smart accounts opzetten met behulp van de RIDE IDE. Dit stelt hen in staat om verschillende soorten account controls te implementeren, waaronder multi-sig adressen, token freezing, atomic swaps, voting en Oracles.

Door het gebruik van smart contracts probeert Waves het platform veiliger en flexibeler te maken, met extra tools voor bedrijven en eindgebruikers, maar het biedt ook geheel nieuwe use-cases en mogelijkheden voor krachtige decentrale toepassingen.

Dit betekent dat Waves de directe concurrentie aangaat met onder andere Ethereum, NEO of EOS. Daarnaast heeft Waves op 20 september bekend gemaakt dat ze 1 miljoen gecreëerde wallets hebben behaald. Hou er rekening mee dat dit een totaal aantal wallets is en dat er dus veel inactieve wallets van zijn. Toch is het resultaat indrukwekkend. Waves is momenteel ongeveer op de 40e plaats in termen van marktkapitalisatie met een cap van ongeveer 220M.

Request update

Request netwerk had deze week een aantal updates waar ze de ondersteuning voor meer tokens binnen hun systeem hebben toegevoegd. Alle nieuwe cryptocurrencies hebben een prototype of worden al in het echte leven gebruikt, dus het is duidelijk dat Request zich aan bekende projecten probeert te houden. De nieuwe ondersteunde cryptocurrencies omvatten:

 • Kin (KIN)
 • Binance Token (BNB)
 • Basic Attention Token (BAT)
 • 0x (ZRX)
 • Chainlink (LINK)

Andere nieuwe ontwikkelingen zijn Request Crowd, een crowdfunding platform dat de gebruikers in staat stelt om gemakkelijk geld in te zamelen voor verschillende projecten. Andere ontwikkelingen zijn onder andere Request Donaties waarmee websites een reeks van cryptocurrency donaties kunnen accepteren. Request staat momenteel op de 150ste plaats op coinmarketcap met een marktkapitalisatie van ongeveer $30 miljoen.

Juventes stapt ook in crypto

Op 25 september kondigde Juventus een jarenlang strategisch wereldwijd partnerschap aan met het op blockchain gebaseerde fan engagement platform Socios.com en onthulde het de plannen om de ‘Juventus Official Fan Token’ te lanceren voor zijn wereldwijde fanbase.

De fans van Juventus krijgen de kans om tokens te kopen via een regeling die bekend staat als een Fan Token Offering (FTO) en Socios.com wil de Fan Token al in het eerste kwartaal van 2019 uitbrengen. Juventus heeft wereldwijd meer dan 340 miljoen supporters en een wereldwijde, digitale fanbase van meer dan 60 miljoen fans op social media platforms, waardoor het een belangrijke stap is, maar het is onduidelijk hoeveel waarde de huidige tokens zullen hebben.

Ambrosus update

Ambrosus is de laatste tijd druk bezig geweest met een reeks updates en blogs. Daarnaast hebben ze een zeer professionele documentaire gepubliceerd over hoe Premium Goods, één van de grootste vanille-exporteurs ter wereld, AMB Blockchain gebruikt voor de wereldwijde levering van vanille.

De recente blog post toont hoe Ambrosus zal deelnemen aan The 4th Industrial Revolution met de focus op internet-of-things, artificial intelligence, drone en nano technologieën en 3D printing. Ambrosus zal proberen een revolutie in de supply chains teweeg te brengen en het volgen van kostbare goederen, verificatie van medische testproeven, verzekeringsmaatschappijen aan farmaceutische supply chains en meer toe te staan.

De belangrijkste recente aankondiging omvat het bijgewerkte plan voor masternodes, waar gebruikers een plaats op het AMB-NET kunnen aanvragen en verschillende nodes kunnen gebruiken, afhankelijk van het aantal tokens dat ze vasthouden. Ambrosus zit momenteel rond de 200e plaats op coinmarketcap met een marktkapitalisatie van rond de $20M waardoor het verrassend laag staat.

En tot slot

Terwijl de dalende trends de prijzen van cryptovaluta blijven bepalen, is het tempo van de ineenstorting en de daaruit voortvloeiende volatiliteit de afgelopen maanden aanzienlijk afgenomen. Dit is misschien wel de sterkste indicator van een rijpere markt. De langetermijnhouders mogen echter nog steeds een lagere prijsontwikkeling verwachten als gevolg van de marktmanipulatie, de bitcoin whales en de aanhoudende fall-out van de ICO-boom.

De korte termijn vooruitzichten met betrekking tot een aantal toonaangevende coins zijn aanzienlijk verbeterd. De technische indicatoren van Bitcoin en de recente doorbraken bij XRP, XLM en BCH wijzen op een grotere opwaartse trend in de komende zeven dagen.

Nog enkele opvallende krantenkoppen (met de desbetreffende links):

Gemini wil uitbreiden naar de UK – The Financial Times wist te vertellen dat Gemini adviseurs heeft ingehuurd die betrekking hebben voor een verhuizing naar Groot-Brittannië en dat Gemini binnenkort een aanvraag zal indienen bij de U.K. Financial Conduct Authority (FCA) voor een wettelijke vergunning. De bedoeling is om een exchange te openen in het land onder het e-money licensing program van het agentschap. Als de exchange een dergelijke e- money licentie krijgt van de FCA, dan zal het in staat zijn om betaling en elektronisch geld services aan te bieden aan klanten van het Verenigd Koninkrijk en 23 andere Europese landen.

De Crypto Giant Circle heeft EOS, Stellar, 0x en Qtum genoteerd op hun platform – Circle heeft in een blogpost de toevoeging van vier nieuwe digitale assets aan het Circle Invest platform aangekondigd, waardoor het totale aantal genoteerde cryptovaluta’s op het platform op 11 komt. Volgens de blogpost van Circle werden de vier crypto assets geselecteerd op basis van hun bruikbaarheid, die werd bepaald door het Circle Asset Framework.

230 miljoen dollar: Mt. Gox Trustee bevestigde de verkoop zijn 230 miljoen sell-off – Volgens een gepubliceerd document op de website van Mt. Gox is er ongeveer 24.658 BTC en 25.331 BCH verkocht aan de laatst schuldeisers. Sommigen hebben zich afgevraagd of deze verkoop de bearmarkt heeft veroorzaakt.

Google heft zijn ban op Crypto Ads op – Google, de company met een waarde van $828 miljard, heeft de ban van crypto-gerelateerde advertenties opgeheven, waardoor gereguleerde bedrijven hun platform kunnen gebruiken om reclame te maken voor hun producten.

Brave Browser heeft maandelijks 4 miljoen actieve gebruikers – Brave, de browser opgericht door Brendan Eich (Mozilla founder) en gefinancierd door een $ 36 miljoen ICO heeft op dit moment 4 miljoen actieve gebruikers en ongeveer 10 miljoen downloads per maand behaald. De recordhoogte werd bereikt door nadat er een aannkondiging was over een partnerschap met het blockchain-identity platform Civic. Dit om geverifieerde uitgevers in staat te stellen om hun maandelijkse BAT-betalingen in een externe Ethereum-wallets te accepteren in plaats van de standaard wallet die door de browser wordt geleverd.

Vitalik zegt dat Ethereum kan schalen naar 500 tx/s met behulp van de Zcash Technology – Op een ETH-onderzoeksforum zei Buterin in een post dat Ethereum de technologische innovatie van Zcash kan gebruiken om ETH-transacties “massaal te valideren”.

Green Energy Bitcoin Mining Will Have ‘Insignificant Environmental Impact’ luidt het rapport- Een interview met Hass McCook, een burgerlijk ingenieur, Bitcoin-researcher en -advocaat die het diepste onderzoek heeft gedaan naar de energiebehoeften van Bitcoin dat ooit is uitgevoerd. McCook heeft onlangs een 39 pagina’s tellend rapport uitgebracht over het energiegebruik in crypto, samen met een tien-delige Youtube serie waarin zijn bevindingen worden uitgelegd.

Crypto events deze week:

1 oktober –

 • Stellar – Lightning Network Beta 

2 oktober – 

 • 0x – Expo release

3 oktober –

Iconomi – Delta summit

 • Event – ASROC Conference

4 oktober – 

 • Cardano – Roadmap update
 • Event – Global blockchain forum
 • Event – London blockchain
 • Event – Social impact summit

5 oktober – 

 • Event – SF blockchain week

8 oktober –

 • Komodo – Contest deadline

9 oktober –

 • Event – XBlockchain Summit
 • Event – Blockchain day Georgia
 • Event – Blockchain & BTC conference

 

Heb je vragen over dit artikel of ben je van een andere mening? Laat het ons dan zeker weten. Wordt lid van onze Telegram groep, kom rechtstreeks in contact met al onze teamleden en met andere crypto-enthousiastelingen. De groep is interactief en bevat alle relevante informatie die voor u van nut zouden kunnen zijn, het is voor iedereen toegankelijk en we proberen iedereen verder te helpen waar kan.

 

 

What's your reaction?

Leave a comment