Wekelijkse update 25 – 31 maart

Na een moeizaam begin van de week, stegen op woensdag de cryptocurrency waarderingen sterk, en dit onder leiding van de grote vooruitgang bij EOS (EOS) en Cardano (ADA). Bitcoin (BTC) ging terug boven zijn belangrijke psychologische “resistance line” en een groepje small-cap spelers van Basic Attention Token (BAT) tot Ravencoin (RVN) zorgden voor aanzienlijke winsten. Naarmate het tij omslaat van bearish naar bullish, moeten beleggers voortdurend het cost-averaging van hun portfolio bepalen om de waarde te optimaliseren.

Met uitzondering van ADA en een aantal van de small caps, die nieuwe jaarlijkse hoogtepunten hebben bereikt, handelen de meeste grote coins rond hun piek van februari. De dominantiegraad van Bitcoin is in dit proces gedaald tot iets boven de helft, aangezien het ‘ontkoppelingseffect’ de marktdynamiek blijft veranderen.

EOS en Cardano zijn deze keer de hoofdrolspelers

Bij de top 20 cryptocurrencies zijn EOS en Cardano de beste performers van de week.

De prijs van EOS steeg met 17,8% tot $4,33, het punt waar het vorige maand zijn high testte. Het Enterprise Operating System heeft nu een marktkapitalisatie van iets meer dan 3,9 miljard dollar, een iets lager niveau dan bij de ICO. Technisch gezien, wordt EOS nog steeds verhandeld binnen een bekend vraaggebied en dit kan oplopen tot 4,60 dollar.

Cardano steeg bijna met 20% tot $0.0685, het hoogste niveau van 2019. ADA heeft de afgelopen drie weken genoten van een gestage stijging, dankzij het sterke fundamentele nieuws rondom de Cardano Foundation. Dit omvatte onlangs de integratie van ADA op de Ledger hardware wallet.

Binance Coin (BNB) was een andere toppresteerder deze week, met een winst van meer dan 10% tot $16,60. De native token van de Binance exchange is dit jaar alleen al met 150% gestegen.

Bitcoin cash (BCH) kwam voor het eerst sinds begin januari in de buurt van $170, na een stijging van bijna 8% gedurende de week.

De gehele cryptocurrency markt steeg naar de $143,4 miljard op vrijdag, slechts een fractie van het jaarlijkse hoogtepunt.

Opkomst van de “small caps”

Als het aankomt op oogverblindende rendementen, dan hebben de small-cap cryptocurrencies Binance Coin en Litecoin (LTC) een aanloop gegeven. Vorige week hadden we het over VeChain (VET), Tezos (XYZ) en Ontology (ONT). Deze week stonden Ravencoin (RVN) en Basic Attention Token (BAT) in de schijnwerpers.

Ravencoin brak deze week weer een jaarlijks hoogtepunt, omdat investeerders zich achter het tokenization platform blijven inzetten. Op het hoogste punt werd de coin boven de 7 cent verhandeld, wat neerkomt op een winst van 700% sinds begin februari. RVN staat nu op de 32e plaats in termen van de marktkapitalisatie, en heeft sinds begin januari meer dan 60 plaatsen gewonnen. RVN is deze week met meer dan 42% gestegen.

Basic Attention Token, of kortweg BAT, was na een 50% pump in de afgelopen zeven dagen weer terug op zijn hoogste trading niveau van de afgelopen drie maanden. De rally werd toegeschreven als gevolg van de aankomende lancering van de marketingcampagne voor de Brave browser van het platform, die het digitale reclamelandschap wil transformeren. BAT kreeg ook veel aandacht in een recente AMA sessie op Reddit, samen met CFO Holli Bohren.

Coinbase lanceert een passieve inkomsten service voor haar klanten: Staken van Tezos en MakerDAO

Coinbase, de in de VS gevestigde crypto exchange die bekend staat om het gebruiksgemak, de veiligheid en de naleving van de regelgeving, heeft aangekondigd dat Tezos (XTZ), de 19e grootste cryptocurrency door marktkapitalisatie, voor de volle 100% offline staking support biedt.

Tezos is het eerste operationele proof-of-stake protocol voor de uitgifte van smart contracts en dapp-ontwikkeling. Offline staking van Tezos is mogelijk dankzij het Delegated Proof-of-Stake (DPoS) mechanisme en de ondersteuning van het Turing-complete smart contract.

Naast het steunen van staking voor de Tezos cryptocurrency, voegde Coinbase er ook aan toe dat zij in de komende weken governance-ondersteuning voor het Maker (MKR) protocol zullen aanbieden.

Volgens Coinbase waren hun institutionele klanten geïnteresseerd in cryptocurrencies, maar vonden ze het risico te groot bij de aangeboden producten. Coinbase zegt echter dat ze dit risico hebben weggenomen en dat hun klanten hun coins nu zonder enig risico kunnen staken.

Ethereum Proof of Stake testnet gelanceerd

De Ethereum 2.0-ontwikkelingsteams zijn erin geslaagd om hun doel van een Proof of Stake (PoS) testnetlancering in maart van dit jaar te halen. Nimbus heeft op donderdag aangekondigd dat het PoS Beacon chain single client testnet nu uit is.

Dit is een belangrijke mijlpaal in de ontwikkeling van Ethereum 2.0, en hoewel er stabiliteitsproblemen en bugs zullen blijven bestaan, kan het feit dat we nu een Baecon-chain  hebben die synchroniseert tussen nodes die niet noodzakelijkerwijs op elkaar zijn afgestemd, een groot probleem zijn.

Dit is het eerste testnet in een reeks van testnetten die zullen volgen, elk met nieuwe functies, schaling en stabiliteit. Tijdens de eerste weken zal testnet0 vaak opnieuw worden opgestart om te integreren wat men leert van feedback en monitoring.

Dit is de eerste stap in Ethereum’s grootste upgrade sinds de lancering van het netwerk ongeveer vier jaar geleden. Individuen van over de hele wereld hebben de mogelijkheid om zich aan te sluiten bij het testnet en kunnen de Beacon-chain laten draaien om te testen en te zien of het doet wat het moet doen en, zo niet, om het even welke bug op te lossen die zich voordoet.

SBI kondigt nieuwe 13 toonaangevende banken aan om deel te nemen aan Ripple XRP Powered MoneyTap App

Ripple-backer SBI Holdings heeft onlangs een nieuwe app genaamd MoneyTap aangekondigd die zich richt op cashless betalingen voor kleine overschrijvingen.

Nu is gebleken dat er 13 banken zullen werken met MoneyTap, wat betekent dat er nog meer banken in het Ripple-ecosysteem worden opgenomen waardoor de visie van SBI CEO Yoshitaka Kitao om banken tegen 2025 XRP te laten gebruiken, wellicht op schema ligt.

Vermeldenswaardig is de incorporatie van Seven Bank, dat eigendom is van Seven & i Holdings, een grote distributiemaatschappij. Seven Bank is de grootste ATM-aanbieder van het land en heeft meer dan 25.000 geldautomaten in werking. De bank heeft ook geldautomaten in de Verenigde Staten en Indonesië.

SBI en zijn CEO Kitao zijn uiterst optimistisch over de groei en het gebruik van Ripple (XRP) in het land. SBI heeft verschillende investeringen in de ruimte gedaan, waaronder $15 miljoen in de Zwitserse crypto card maker Tangem.

Voormalig IBM en Cisco Directeur Tom Noonan treedt toe tot Bakkt als bestuursvoorzitter.

Kelly Loeffler, de CEO van het institutionele trading platform Bakkt, kondigde aan dat de voormalige cybersecurity expert bij IBM, Cisco en Endgame Tom Noonan de bestuursvoorzitter zal worden. De nieuwe functie werd gepubliceerd in een Medium post op 29 maart.

De oprichter, voorzitter en CEO van de Intercontinental Exchange (ICE) en voorzitter van de New York Stock Exchange (NYSE) Jeff Sprecher is ook lid van de bestuursraad van het bedrijf. Naast hem worden ook Softbank managing partner Akshay Naheta en managing partner bij Goldfinch Partners Sean Collins welkom geheten in de raad van bestuur.

Loeffler merkt op dat, hoewel het bedrijf nog geen lanceringsdatum kan geven, het vooruitgang boekt bij het bereiken van de goedkeuring. De post belooft verder dat de vermelde futures zullen worden opgesomd en vrijgemaakt op de CFTC gereguleerde beurs en clearing infrastructuur ICE Futures U.S. en ICE Clear U.S.

BTC, XRP en ETH verzenden is binnenkort mogelijk via WhatsApp

Het lijkt erop dat WhatsApp-gebruikers binnenkort Bitcoin (BTC) en andere tokens naar elkaar kunnen sturen via een nieuwe, door Wuabit ontwikkelde crypto wallet-service.

De nieuwe Wuabit-service biedt gebruikers toegang tot hun crypto-assets vanuit WhatsApp. De Wallet functies omvatten het verzenden en ontvangen, verhandelen en misschien zelfs andere crypto-geassocieerde taken.

Het team is ook van plan om de dienst naar andere sociale platforms te brengen, zoals Facebook Messenger, Telegram en Viber, en zelfs SMS-berichten. Een vroegtijdig rapport van Britain’s The Express geeft aan dat de publieke beta volgende maand van start gaat.

Het bedrijf vermeldt dat AI een groot deel van de service zal zijn, en gebruikers kunnen eenvoudigweg verklaringen intypen zoals “Stuur 0.01 BTC naar Vera”, wat een handige manier is voor niet-tech individuen om crypto te verzenden en te ontvangen.

De Facebook-app wordt door de social media-gigant al beschouwd als een testterrein voor cryptocurrency. Er zijn geruchten dat Facebook een crypto-service zal lanceren op het platform in India, gericht op het overschrijven van geld.

NASDAQ's Full-Stack Cryptocurrency Ecosysteem zal live gaan in H1 2019

Nasdaq, de op één na grootste beurs ter wereld, heeft via een persbericht aangekondigd dat de eerste volwaardige cryptocurrency exchange, Bcause, zal worden gelanceerd op de markt van de Nasdaq-technologie. De beurs zal naar verwachting in de eerste helft van 2019 van start gaan.

De exchange zal gebruik maken van Nasdaq’s matching engine, clearing en markttoezicht technologie. Dit zal gebeuren via het Nasdaq Financial Framework.

De “in behandeling zijnde regelgevende goedkeuring” die in de publicatie wordt vermeld, verwijst naar een dossier dat Bcause heeft ingediend bij de Commodity Futures Trading Commission (CFTC) van de Verenigde Staten, die, indien goedgekeurd, tot een aangewezen markt voor derivaten zou kunnen leiden en haar in staat zou stellen om een clearingorganisatie voor derivaten op te richten.

Vergelijkbaar met hoe het zijn technologie aanbiedt aan Bcause, werkt Nasdaq ook samen met verschillende andere cryptocurrency exchanges om deze hun eigen markt-monitoring-technologie aan te bieden.

Tot slot

Terwijl de ‘crypto winter’ blijft smelten, krijgen altcoins en tokens een eigen leven. Met bitcoin’s dominantiegraad in een stevige terugtrekkingsfase, kunnen beleggers verwachten dat de cryptowaarderingen zullen stijgen. Hoewel dit niet uniform zal zijn voor alle assets, zal de loskoppeling van Bitcoin en de bredere markt meer opkomende ‘sterren’ produceren zoals we de voorbije drie maanden hebben gezien.

Litecoin (LTC), Binance Coin en EOS zijn de meest waarschijnlijke kandidaten om hun klim voort te zetten, omdat ze het meest resistent lijken te zijn tegen de aantrekkingskracht van Bitcoin. Bovendien hebben small caps zoals VET, BAT, NEM en XTZ in toenemende mate ook hun prijsonafhankelijkheid ten opzichte van de oorspronkelijke cryptocurrency aangetoond.

Wat Bitcoin betreft, zijn er belangrijke technische obstakels die een aanhoudende druk naar het noorden in de weg staan. Maar de fundamentals verbeteren met de dag, zoals blijkt uit de recente stijging van de hash-rate en transactievolumes. Voorafgaand aan de lancering van de langverwachte bitcoin futuresmarkten, met als belangrijkste daarvan het Bakkt tradingplatform van de Intercontinental Exchange. Bakkt heeft reeds $740 miljoen opgehaald van particuliere investeerders ondanks het feit dat er geen klanten zijn.

Nog enkele opvallende krantenkoppen (met de desbetreffende links):

TechCrunch oprichter: Ik ben nog nooit zo Bullish geweest over Crypto –  Eenmaal Bitcoin het $4.200 dollar niveau verbreekt, zou het snel kunnen gaan. Het gaat vooral om het kijken naar de niveaus, net als bij het $3700 niveau. Het belangrijkste voor de short-term bloei van de cryptomarkt is dat BTC met succes uit de grote weerstandsniveaus breekt,” volgens econoom Alex Krüger in februari.

Blockchain verzekering Consortium B3i haalt $16 miljoen op – B3i, een blockchain start-up die in handen is van enkele van ’s werelds grootste verzekeringsmaatschappijen, heeft vorige maand stilletjes ongeveer $16 miljoen opgehaald, wat het totale kapitaal op meer dan $22 miljoen brengt, volgens bedrijfsregistratiedossiers die bij Zwitserland zijn ingediend.

De Amerikaanse wetshandhavingsinstanties hebben Patrick McDonnell, ook bekend als Jason Flack, gearresteerd omdat hij naar verluidt crypto-investeerders oplichtte – Van november 2014 tot januari 2018 wordt McDonnell ervan beschuldigd zich voor te doen als een ervaren cryptocurrency trader die advies en crypto beleggingsdiensten aanbiedt. Hij zou echter nooit geïnvesteerd hebben in de fondsen die hij heeft ontvangen en nooit daadwerkelijk beleggingsdiensten hebben verleend. In plaats daarvan wordt hij ervan beschuldigd het geld voor zijn eigen doeleinden te hebben gebruikt. Vanaf 2016 gebruikte hij zijn Staten Island-based bedrijf CabbageTech – ook bekend als Coin Drop Markets – om mogelijke investeerders te misleiden.

XMR.to, een privacy service voor bitcoin transacties, zal niet langer Amerikaanse klanten ondersteunen – XMR.to, een service die het mogelijk maakt om private bitcoin transacties te produceren, onthult via een Reddit post dat ze niet langer Amerikaanse klanten zullen ondersteunen.

Russische Social Media Giant VK heeft oog op de lancering van een eigen crypto – Het meest populaire social media platform in Rusland, VKontakte (VK), overweegt een eigen cryptocurrency te ontwikkelen. Volgens het rapport vertelde een niet-gespecificeerde persoon die bekend is met de plannen van het bedrijf aan het aanspreekpunt dat het project betrekking heeft op het maken van individuele cryptocurrency accounts voor alle gebruikers op het platform.

20 miljoen dollar Bithumb Hack onthult alarmerende bedreiging voor Bitcoin exchanges – Bithumb, de grootste bitcoin exchange in Zuid-Korea naast Upbit, is gehackt voor ongeveer $20 miljoen. Het bedrijf zei dat de gebruikersfondsen die in crypto cold storage wallets worden opgeslagen niet werden gehackt, maar de collectieve fondsen werden wel verplaatst.

Events deze week:

31 maart –

 • Storiqa – Platform lancering
 • UTRUST – 1000 extra handelaren + wallet API v1
 • Nexus – Satteliet lancering
 • Cardano – Shelley op het testnet
 • IOST – V0.9 Hermes op het testnet
 • IOTEX – Mainnet lancering
 • Bankera – Bank licentie/ Partnerschap
 • DeepBrain Chain – Systeem verbetering en het testen ervan
 • Mithril – Lancering kluisbetaling
 • Enigma – Testnet lancering
 • Stellar – Horizon update + Minor vrijgave
 • Zilliqa – Anchor Dapss
 • WePower- Platform beta en veilingen + PPA trading lancering
 • Ontology – Ondersteuning voor MPC
 • NEM – Catapult detail update
 • NULS – 2.0 alpha test
 • Nebulas – Testnet ontwikkeling programma + “Go Nebulas” lancering
 • TE-FOOD – Hulpmiddelen voor voedselveiligheidssensoren
 • Phantasma – Mainnet lancering
 • AdEx – Lancering AdEx marktplaats
 • Viberate – Viberate smart contracts
 • Musicoin – Web App V2 vrijgave
 • Bitcoin SV – Verbeterde Data API
 • Quanstamp – Verzekerings protocol + Smart contract beveiliging
 • ARK- Whitepaper V2 vrijgave
 • Plair – Aplha versie

1 april –

 • BitTorrent – Product lancering
 • COSS- CFT trading begint + coin burn (1 miljoen CFT)
 • Genesis – Masternode activatie
 • Apollo currency – DEX wallet integratie + sharding
 • Coin Lion – Publieke lancering

2 april – 

 • Nebulas – NOVA 1.0 vrijgave

3 april – 

 • Wanchain – Staking proef start

5 april – 

 • Everex – Thai Bank partnerschap

Heeft u vragen over dit artikel of bent u van een andere mening? Laat het ons dan zeker weten. Word lid van onze Telegram groep en kom rechtstreeks in contact met al onze teamleden en met andere crypto-enthousiastelingen. De groep is interactief en bevat alle relevante informatie die voor u van nut kan zijn. De groep is voor iedereen toegankelijk en we proberen iedereen verder te helpen waar kan.

 

What's your reaction?

Leave a comment