Wekelijkse update 25 – 31 mei

Wekelijks TA overzicht – saai 😴

Totale Market Cap: ~ $267 miljard (~0%)
BTC Prijs: ~ $9.555 (~3.64%)
BTC-dominantie: 65.8%
Opmerkelijke movers: Maker (58%), Zilliqa (35%), BitBay(57%), Cardano(25%),

Na een scherpe sell-off in het begin van de week, klom BTC/USD terug boven de $9.000 en kwam het vervolgens ook boven een andere belangrijke resistance van $9.300 uit. Een ‘shall green candle‘ op een weekly chart is een veelbelovend signaal, hoewel de markt in dit stadium nog steeds in de greep is van de onzekerheid. Op moment van schrijven wordt BTC/USD gewaardeerd op $9.550, door een stijging van bijna 4% gedurende de week. De marktwaarde van Bitcoin bedraagt $175 miljard, wat ongeveer zo’n 65,8% is van de totale crypto marktkapitalisatie.

Ethereum – Na het traden in een relatief krappe range en vrijwel onveranderd in de buurt van de $220 te hebben afgesloten, heeft Ethereum (ETH/USD) op zaterdag grip gekregen en steeg het naar zijn hoogste niveau sinds 8 maart (234$). Op dit moment handelt Ethereum rond de $232, een stijging van 5.33% op dagbasis. Door deze laatste opleving stijgt Ethereum meer dan 16% ten opzichte van het begin van de week.

De Relative Strength Index (RSI) indicator op de daily chart nadert de 70, wat suggereert dat Ethereum moeite zou kunnen hebben om zijn bullish momentum te behouden en op korte termijn een technische correctie zou kunnen ondervinden.

Markt dominantie

  • 1.Bitcoin - 65.8%
  • 2.Ethereum - 9.3%
  • 3.Ripple - 3.7%
  • 4.Tether - 3.3%

BTC - Technische analyse & prijs analyse aan de hand van ruwe data

Bitcoin keerde na een scherpe sell-off terug naar het gebied boven de $9.300 en heeft hierdoor een goede kans om deze week in een groene zone af te sluiten. Het is echter nog vroeg om de overwinning van de BTC-bears te claimen, omdat de prijs nog steeds onder een belangrijk technische zone zit die het scheidt van een sterke rally.

Vanuit een langetermijnperspectief handelt BTC/USD boven een sterke lokale support die door de wekelijkse SMA50 wordt gecreëerd (momenteel aan $8.850). Deze technische barrière is sinds het begin van de maand meermaals bevestigd. Bovendien wordt deze barrière versterkt door de ondergrens van een driehoekpatroon dat de BTC-bewegingen sinds begin mei beperkt.

Een duurzame beweging onder dit gebied lijkt in dit stadium onwaarschijnlijk, maar als het gebeurt, kan de sell-off uitbreiden richting de $ 8.450 (de halslijn van de dubbele topformatie op de daggrafiek) om vervolgens naar de $ 8.100-$ 8.000 te gaan. Deze barrière zal dienen als laatste backstop die ervoor zorgt dat BTC wordt losgemaakt van een correctie en een verdere daling.

Aan de andere kant moet BTC/USD een sterk resistance gebied van $9.500-$9.600 doorbreken, versterkt door een bovengrens van de bovenvermelde driehoek. Ook hebben meer dan 2 miljoen BTC-adressen hun break-even punt, wat het een moeilijke taak maakt voor de bulls. Dit is een kritische resistance die ons scheidt van een sterke bullish rally naar de $10.000. Zodra het bullish momentum zich ontwikkelt, zal de prijs deze barrière vrij snel bereiken met als volgende in lijn de ‘year high’ van $10.500.

BTC prijsanalyse aan de hand van data – Met behulp van de In/Out of the Money Around Current Price indicator (IOMAP) zien we dat om weer $9.700 te bereiken, het door 1,12 miljoen adressen moet gaan die zo’n 807.000 Bitcoins vasthouden. Als we kijken naar het supportniveau, zou $9.300 een sterke positie kunnen zijn waar er eerder zo’n 1,2 miljoen adressen een 762.000 BTC kochten. Aan de hand van deze analyse zou Bitcoin het moeilijk kunnen krijgen om boven de $9.600 uit te komen en het zou het niet onder de $8.600 mogen vallen.

Pas op, volatiliteit in het verschiet

Het trading volume van de Bitcoin-options bereikte een nieuw record op de Chicago Mercantile Exchange (CME). Volgens data van onderzoeksbureau Skew werd er op donderdag 28 mei zo’n $60 miljoen verhandeld op CME, wat zes keer zoveel is als het gemiddelde dagelijkse tradingvolume. Tot nu toe was het minder dan $10 miljoen per dag. De open interest, of het bedrag van de Bitcoin in de contracten die zouden aflopen, klom ook boven de $250mln.

Volgens de statistische gegevens van de exchange bereikte het dagvolume voor de Bitcoin-futures een waarde van 483 miljoen dollar, terwijl de open interest op 427 miljoen dollar werd vastgelegd.

Ook al zijn Bitcoin-derivaten die verhandeld worden op CME een contract dat in cash wordt afgehandeld, wat betekent dat er geen echte Bitcoin-transacties zijn, de gebeurtenissen leiden wel vaak tot een verhoogde marktvolatiliteit. Bovendien heeft BTC/USD, steeds de neiging om zo’n 2,3% van zijn waarde te verliezen voor de expiratie-datum.

Onze 6 belangrijkste artikels

Goldman Sachs zegt dat Crypto geen levensvatbare investering is

Goldman Sachs hield woensdag een bijeenkomst voor investeerders om het huidige beleid voor bitcoin, goud en inflatie in het kader van de COVID-19-crisis te bespreken. De solide investeringsbank is nog steeds geen fan van bitcoin of andere cryptocurrencies.

Zeven van Goldman’s 35 dia’s vermeldden Bitcoin, terwijl de mensen die tijdens het gesprek aanwezig waren, op het einde slechts ongeveer vijf minuten over Bitcoin spraken, zonder dat er daarna nog vragen werden gesteld.

In het gespreksmateriaal merkt Goldman op dat, terwijl cryptocurrencies zoals Bitcoin “enorme aandacht hebben gekregen“, en ze “geen asset class zijn“.

Waarom? – De redenen hiervoor zijn onder andere het inherente gebrek aan cashflow van Bitcoin, in tegenstelling tot obligaties, en het onvermogen om winst te genereren door blootstelling aan wereldwijde economische groei, aldus de presentatie. Goldman neemt ook nota van de bitcoin volatiliteit, onder verwijzing naar de recente daling tot het 12 maandelijks dieptepunt van begin maart. Veel investeringen die Goldman bestempelt als ‘geschikt voor klanten‘ genereren nog niet eens een cashflow en zijn vooral afhankelijk van de vraag of iemand later bereid is er een hogere prijs voor te betalen.

Sommige professionele Cryptocurrency analisten waren niet onder de indruk van Goldman’s uitspraken en analyse. “De kritieken waren zeer kritisch, precies datgene wat je zou verwachten als iemand gewoon de krant zou lezen,” aldus Ryan Watkins, Bitcoin-analist bij Messari en voormalig investeringsbankanalist bij Moelis & Company. “Het is alsof ze het asset niet volledig hebben onderzocht.”

In de conclusie raadt Goldman niet aan om te investeren in Bitcoin “op een strategische of tactische basis voor de beleggingsportefeuilles van klanten, hoewel de volatiliteit ervan zich zou kunnen lenen voor momentum-georiënteerde handelaren.”

Wij hoopte op een meer constructieve oproep – Maar het feit dat ze deze oproep hebben gedaan, betekent toch dat er veel interesse is…

Wall Street daarentegen koopt Bitcoin bij

Nieuwe gegevens tonen aan dat institutionele beleggers, Bitcoin (BTC) tegen een opmerkelijk tempo kopen.

Marktonderzoeker Kevin Rooke, volgt de Grayscale Bitcoin Trust (GBTC), die institutionele beleggers een veilige manier biedt om exposure naar BTC te krijgen zonder de onderliggende waarde zelf te hoeven kopen.

GBTC wordt volledig ondersteund door echte Bitcoin, en volgens Rooke overtreft het tempo waarin Grayscale BTC koopt momenteel het nieuwe aanbod van de toonaangevende cryptocurrency.

“Grayscale’s Bitcoin Trust kocht 18.910 Bitcoins sinds de halvering. Er zijn slechts 12.337 Bitcoins gedolven sinds de halving.”

Volgens het Grayscale’s Q1-rapport voor 2020 zijn 88% van alle participaties in crypto’s van het bedrijf afkomstig van institutionele beleggers, die overheerst worden door hedgefondsen.

“Grayscale heeft in het eerste kwartaal van 2020 een bedrag van 503,7 miljoen dollar opgehaald, bijna dubbel zoveel als het vorige driemaandelijkse hoogtepunt van 254,8 miljoen dollar tijdens het derde kwartaal van 2019. De nieuwe investeerders zorgden voor een instroom van 160,1 miljoen dollar. Grayscale 

Bitcoin Trust en Grayscale Ethereum Trust hebben beide een recordinstroom van respectievelijk $388,9 miljoen en $110,0 miljoen per kwartaal ervaren”.

Theta brengt Google Cloud aan boord als node operator en cloud service provider

Theta Network, een op een blockchain gebaseerd mediaplatform, wil streaming toegankelijker en censuurbestendiger maken door de noodzaak van gecentraliseerde datalevering te verminderen. Deze week heeft het aangekondigd dat Google Cloud zal dienen als node-operator en cloudaanbieder. Het nieuws valt samen met de lancering van Theta’s 2.0 mainnet.

Google Cloud zal een enterprise validator node uitvoeren voor Theta, wat betekent dat het crypto-transacties zal valideren op de Theta-blockchain. Het zal ook dienen als een “preferred cloud provider”, en gebruikers die een Theta node willen draaien zullen in staat zijn om de benodigde software van de Google Cloud Marketplace snel te implementeren. Tot slot zal Google Cloud de cloudinfrastructuur voor Theta.tv, de videostreaming-site van het project, helpen verzorgen. Crypto-bedrijven zoals Binance en Blockchain.com dienen ook als bedrijfsvalidators, samen met het Japanse VC-bedrijf Gumi.

Kan het beschouwd worden als een partnerschap?

Als een “big five”-technologiebedrijf genereert Google natuurlijk een hype, en gebeurtenissen uit het verleden hebben geleid tot overdreven berichten over blockchain partnerships. In dit geval heeft Theta Google Cloud een partner genoemd, terwijl Google Cloud heeft gezegd dat het “deelneemt” aan het project. Het is duidelijk dat Google Cloud het project met zijn infrastructuur actief ondersteunt.

Bovendien heeft Google Cloud een duidelijke interesse in blockchain. Het dient ook als node operator en cloudpartner voor Hedera Hashgraph. En hoewel de betrokkenheid bij Chainlink niet zo groot is, heeft Google Cloud zijn datasets wel verenigd met het oracle-systeem van Chainlink.

Het is natuurlijk nog steeds mogelijk dat de samenwerking tussen Google en Theta overhyped is. Google Cloud is slechts één onderdeel van Google en het is onwaarschijnlijk dat Google zelf het project op grote schaal zal promoten.

Bayer China kondigt samenwerking aan met VeChain

Bayer China, één van de grootste farmaceutische bedrijven ter wereld, is een samenwerkingsverband aangegaan met blockchain firma VeChain. De samenwerking heeft tot doel een op blockchain gebaseerd platform te ontwerpen dat de traceerbaarheid van geneesmiddelen in klinische studies verhoogt.

Het platform, dat Csecure wordt genoemd, zal een uniek batchnummer toekennen aan alle geneesmiddelen die in de blockchain terechtkomen. Door middel van functies zoals identificatiecodes en tijdstempels kunnen belanghebbenden op de blockchain de beweging van het geneesmiddel in de supply chain in real-time volgen. CSecure zal worden ondersteund door blockchain-as-a-service (BaaS)-gebaseerde tool – ToolChain. Dit stelt VeChain in staat om volwaardige oplossingen voor gedistribueerde grootboektechnologie te ontwerpen en te bouwen die voldoen aan alle eisen van de klant.

VeChain CEO en mede-oprichter Sunny Lu zei:

We hebben de strengheid van de medische industrie ervaren door samen te werken met Bayer China. Ik voel de professionaliteit en de uitstekende werkethiek van Bayer ten aanzien van de geneeskunde en de gezondheidszorg als geheel.

Het is zonder twijfel dat de traceerbaarheidssystemen van morgen door blockchain zullen worden aangedreven, en VeChain is perfect gepositioneerd als de leider en enabler van ondernemingen om de blockchain technologie toe te passen. Met VeChain ToolChain kunnen bedrijven hun eigen behoeften aanpassen en gemakkelijk blockchain-oplossingen implementeren.

DeFi-protocol Ren lanceert RenVM

Decentralized Finance (DeFi) protocol, Ren, heeft onlangs zijn belangrijkste product “RenVM” gelanceerd, dat gebruikers in staat stelt om tokenized Bitcoin (BTC), Bitcoin Cash (BCH) en Zcash (ZEC) te maken in de vorm van ERC-20s om te gebruiken op het ecosysteem van Ethereum.

Taiyang Zhang, mede-oprichter en CEO van Ren, zei:

Het succesvol lanceren van RenVM’s mainnet is een kritische stap in onze lange termijn missie om een gedecentraliseerd platform voor DeFi te creëren dat zelfvoorzienend is en de industrie als geheel vooruithelpt. De algemene interoperabiliteit was een doorn in het oog van DeFi en we zijn blij dat RenVM dit probleem nu oplost door cross-chain-liquiditeit mogelijk te maken voor crypto-beleggers, waar dan ook ter wereld.

Ren is ook van plan om de crypto activa uit te rollen voor andere toonaangevende blockchain netwerken zoals Celo en Libra. RenVM tokens zullen ondersteund worden door de Ren Alliance, een consortium van meer dan 50 bedrijven die werken aan de ontwikkeling, beveiliging en het gebruik van het protocol. Enkele van de leden van de alliantie zijn Kyber Network, Aave, Matic, Polychain Capital, Synapse Capital en Idex.

Polychain’s Sherwin Dowlat zei:

RenVM is een slimme oplossing voor het oplossen van generieke interoperabiliteit, en we zijn blij om de veiligheid van RenVM te helpen garanderen door te dienen als een darknode in zijn semi-decentrale kern.

 

Brave Browser lanceert video app

De Crypto-vriendelijke webbrowser Brave heeft aangekondigd dat er nu privé en onbeperkt videogesprekken gevoerd kunnen worden op het platform. Brave Browse biedt een alternatief voor typische webbrowsers door middel van een verhoogde privacy en een crypto-beloningsprogramma via zijn native BAT-token. Het platform heeft de vermeende monopolie van Google bekritiseerd en wil serieus genomen worden als een meer verantwoorde optie.

Brave schreef op Twitter dat videoconferencing nu beschikbaar is op Brave Nightly, de test- en ontwikkelingsversie van de browser. Het platform staat bekend als Brave Together en maakt end-to-end encryptie voor videogesprekken mogelijk, maar staat nog steeds in testmodus met onvolledige functies. (De dienst maakt bijvoorbeeld alleen versleuteling mogelijk voor één-op-één gesprekken op dit moment).

De coronaviruspandemie heeft een explosie in het gebruik van videoconferentieplatformen gekend, omdat landen over de hele wereld strikte lockdowns afdwingen en mensen op afstand vergaderen of familie en vrienden bellen.

Hoewel een account niet nodig is om Brave Together te gebruiken, zal men wel de Brave browser moeten gebruiken. Volgens een Digital Trends rapport biedt Brave Together een superieure beveiliging ten opzichte van concurrenten zoals Zoom. Gebruikers zullen in staat zijn om vierwoordige vergaderingslinks te maken, schermen te delen, de videokwaliteit te controleren, te chatten, waarschuwingen te versturen door hun handen op te steken, enzovoort.

Save the best for last

Cardano is de altcoin van de week

Cardano (ADA) is het best presterende digitale asset uit de top-20, zowel dagelijks als wekelijks. De coin heeft meer dan 10% gewonnen in de recente 24 uur nadat IOHK CEO Charles Hoskinson de Shelley-lancering aankondigde. Het team is van plan om de grote upgrade voor de Cardano blockchain in de loop van volgende maand uit te rollen. Hij sprak over een crowdcast-update en specificeerde 11 data voor de lancering die op 9 juni van start zal gaan.

“Als alles zonder problemen functioneert, introduceren we Shelley op 30 juni,” voegde hij eraan toe en zei dat “als er iets misgaat, het wel eens tot 7 juli zou kunnen worden uitgesteld”.

De community was opgewekt met het nieuws en duwde ADA/USD hierdoor boven de $0.06.

Crypto-term van de week:

Inflatie – Economische term die op dit moment op ieders lippen ligt vanwege de uitgebreide stimuleringspakketten die wereldwijd door de centrale banken worden uitgedeeld. Inflatie betekent een algemene stijging van de prijzen en een daling in de aankoopwaarde van het geld. Simpel gezegd zal vandaag een brood vb. 2 euro kosten, maar morgen kan datzelfde brood 2.50 euro kosten. Ons geld wordt minder waard, de prijs van goederen stijgt.

Andere niet te missen artikels (URL-link bijgevoegd naar het desbetreffend artikel):

1.Samsung blockchain wallet is geïntegreerd met crypto exchange Gemini, waardoor gebruikers cryptocurrencies kunnen kopen, verkopen, verhandelen en opslaan – De integratie van Gemini’s mobiele app stelt Samsung gebruikers in staat om direct cryptocurrencies, zoals Bitcoin en Ethereum, te kopen, te verkopen en te verhandelen, en deze via Gemini’s custody service in de cold storage te plaatsen.

2.De Big Four maken zich op om Crypto en blockchain auditors te worden – Het is geen verrassing dat professionele servicegiganten tot de reuzen behoren die een grotere rol spelen bij het aanpakken van nieuwe marktuitdagingen. De Big Four-bedrijven en Fortune 500-bedrijven werken samen met een aantal blockchain- en crypto-bedrijven aan manieren om de onzekerheid over de regelgeving, de interoperabiliteitsuitdagingen, de consensusmodellen en de ontwikkeling van de technologie te bestrijden.

3.Facebook hernoemt de digitale wallet Calibra naar Novi – waarvan het hoopt dat deze ooit zal worden gebruikt om toegang te krijgen tot Libra digitale valuta’s. In een blogpost zei het bedrijf dat de nieuwe naam geïnspireerd was door de Latijnse woorden “novus” en “via”, die respectievelijk “nieuw” en “weg” betekenen. Novi Financial is de nieuwe naam van de Facebook-dochteronderneming die de digitale wallet van het bedrijf zal ontwikkelen.

4.  Zou Trump Crypto kunnen helpen? President Trump, vermoedelijk geïrriteerd over hoe Twitter zijn tweets op feiten heeft gecontroleerd – met Twitter die twee van zijn tweets als “potentieel misleidend” beschrijft – heeft Trump een uitvoeringsbesluit ondertekend dat ontworpen is om social media bedrijven te stoppen met censuur. Hypothetisch gezien zou een dergelijke wetgeving legitieme crypto-bedrijven, beïnvloeders en publicaties kunnen helpen die hun activiteiten verstoren wanneer ze op oneerlijke wijze worden verboden.

5.Nieuwe index op Bloomberg volgt goud en Bitcoin tegelijkertijd – De index, die de CoinShares Gold and Cryptoassets Index (CGCI) wordt genoemd, is bedoeld om beleggers te voorzien van blootstelling aan cryptocurrencies, op een “risk-managed” manier. De index bestaat uit 31,75% cryptocurrency in 5 gelijk gewogen onderdelen, terwijl de resterende 68,25% uit goud bestaat.

6.ErisX geeft API vrij voor Bulk Trading van crypto – Crypto-derivatenplatform ErisX zei dinsdag dat het een applicatieprogrammeringsinterface (API) voor Bitcoin, Bitcoin Cash, Ether en Litecoin-block trading heeft gelanceerd, waardoor het mogelijk is om in bulk te traden. De API biedt een grotere integratie van de block trading-faciliteit van het bedrijf, een dienst voor crypto handelaren die op zoek zijn naar private, high-volume deals.

Aankomende events –

1 juni – 

  • IoTeX – Mainnet lancering
  • Zilliqa – Mainnet 2020 Dev update

3 juni – 

  • Ethereum classic – Aztlan & Phoenix upgrade

5 juni –

  • Bitshares – Bitshares 4.0

 

 

What's your reaction?

Leave a comment