Wekelijkse update 25 februari – 3 maart

De cryptomarkten vertoonden in februari tekenen van leven, aangezien Bitcoin een zes maanden durende verliezende streak stopzette en de grootste spelers profiteerden van een sterke opleving van de tradingvolumes. De langste bearmarkt in de geschiedenis lijkt niet snel weg te gaan, maar het ergste van de dalende trend is misschien al voorbij.

De meest interessante ontwikkeling van de afgelopen week was een rapport van de New York Times waarin staat dat Facebook zijn WhatsApp stablecoin al aan crypto-exchanges heeft aangeboden.

De London Stock Exchange (LSEG) heeft zo’n $20 miljoen in Nivaura geïnvesteerd en krijgt daarmee een aandeel in de blockchainstartup. Het digitale platform van Nivaura zal de uitgifte van obligaties, derivaten en aandelen grotendeels automatiseren, een proces waar nu nog veel tussenpersonen bij betrokken zijn. Door het proces te automatiseren kan veel geld en tijd bespaard worden. De London Stock Exchange hoopt de technologie dan ook zelf te kunnen gaan gebruiken, een stap die de weg kan vrijmaken voor crypto-obligaties.

Cryptomarkten “flatline”

De cryptowinter van vorig jaar was lang, met toenemende verliezen die velen dwongen om hun investering te herzien. Cryptobedrijven in de hele wereld hebben ook te lijden gehad, aangezien zelfs de grootste spelers in de industrie niet immuun waren voor de recessie.

Naarmate 2019 evolueert, zijn de investeerders echter optimistisch over het feit dat de recente trend van opwaartse bewegingen opvalt. Eén van de meest opvallende indicatoren van het marktsentiment is natuurlijk Bitcoin. De waarde van ’s werelds grootste cryptovaluta weerspiegelt bijna altijd de huidige toestand van de markt.

Na een wild weekend, hebben de cryptomarkten de laatste vijf dagen zijdelings gehandeld, een weerspiegeling van het gebrek aan betrokkenheid van zowel de bull- en bearkampen. De totale waarde van alle cryptocurrencies schommelt op dit moment rond de $131 miljard in vergelijking met $135 miljard vorige week.

De cryptomarktkapitalisatie is vorig weekend gegroeid tot ongeveer 144 miljard dollar, het hoogste niveau van de afgelopen twee maanden, en daarna is de waarde van de cryptomarkt plotseling weer gedaald tot 128 miljard dollar.

Van de top 20 munten hebben er deze week 15 verlies geleden. Bitcoin is de afgelopen zeven dagen met bijna 3% gedaald, terwijl de verliezen voor Ethereum 7,7% bedroegen. EOS en bitcoin cash daalden elk met bijna 8%.

Binance Coin handhaafde zijn leiderschapsniveau en steeg met meer dan 3% tot $11,11. De native coin van de Binance exchange handelt momenteel op het hoogste niveau sinds augustus vorig jaar. Op short-term is het waarschijnlijk dat er nog meer winst te verwachten valt.

Facebook benadert in het geheim crypto-exchanges om hun stablecoin project te boosten

Bedrijven als Facebook en Telegram hebben eerder al hun interesse getoond in het ontwikkelen van een eigen coin, en ze zijn nu op zoek om deze interesse naar een hoger niveau te brengen. Om dit te verwezenlijken zou Facebook’s blockchain naar verluidt verscheidene crypto-exchanges ontmoet hebben om de aankomende WhatsApp stablecoin te exploreren, The New York Times meldde dit eerder deze week.

De WhatsApp cryptocurrency is naar verluidt gekoppeld met de Amerikaanse dollar op basis van één-op-één en zal gebruikers van de messaging app in staat stellen om direct geld te versturen. Bij de laatste check had WhatsApp 1,5 miljard actieve gebruikers.

Facebook kondigde onlangs ook aan dat de WhatsApp, Instagram en Messenger-infrastructuur in één systeem zullen worden samengevoegd. Als er een stablecoin wordt ontwikkeld, dan is het mogelijk dat het op alle drie platforms wordt gebruikt, waardoor de deur voor miljarden potentiële gebruikers wordt geopend.

Andere bedrijven zoals Signal (de encrypted messaging-applicatie op iOS en Android) ontwikkelen ook een eigen native privacy-centric coin. De communicatieplatforms Line en Kako, die zijn gevestigd in Japan en Zuid-Korea, plannen momenteel hun intrede in de virtuele valutamarkt. WeChat (China) heeft ook een betaalservice die steeds populairder wordt.

Ethereum hard-fork geactiveerd

Ethereum’s langverwachte upgrades werden op donderdag eindelijk geactiveerd, zodat de nr. 2 cryptocurrency de noodzakelijke efficiëntieverbeteringen kon realiseren. Constantinople en St. Petersburg, de zesde en zevende systeemupgrades, gingen respectievelijk live om 19:57 UTC op blocknummer 7.280.000.

De vraag naar ether nam sterk toe in afwachting van de hard fork, maar de daadwerkelijke upgrades hadden geen invloed op de onderliggende prijs. Bij de upgrades implementeerden ontwikkelaars verschillende Ethereum Improvement Protocols (EIP’s) die zullen helpen bij het wegnemen van technische roadblocks.

Hoewel de upgrades een succes waren, blijkt uit data op Ethernodes.org dat niet alle gebruikers van Ethereum (ETH) de updates hebben overgenomen. Bijvoorbeeld, slechts 28,2% van de klanten van Geth en Parity draait naar verluidt de Constantinople-versie van Ethereum.

Dit is echter niets om je zorgen over te maken, aangezien de upgrade nog steeds erg nieuw is en Ethereum-clients in eerste instantie waarschijnlijk voorzichtig blijven om mogelijke bugs in de upgrade te vermijden.

De hard-fork heeft geen invloed op de normale gebruikerservaring van de meest gedistribueerde ETH wallet, MyEtherWallet

Schulden op de blockchain

De London Stock Exchange Group leidde onlangs een investeringsronde van 20 miljoen dollar in Nivaura, een blockchain startup die de obligatiemarkt wil verstoren. Het in Londen gevestigde bedrijf ontwikkelt een systeem om schulden en aandelen te tokenizen, waarmee gebruikers bedrijfsobligaties, leningen en aandelen kunnen uitgeven en beheren.

Obligaties zijn het meest recente financiële instrument om op de blockchain te verschijnen. Het is ook volkomen logisch. Het automatiseren van financiële transacties op het digitale grootboek creëert niet alleen een efficiënter en transparanter systeem, maar vermindert ook de kosten en tijd die gepaard gaan met het traditionele proces van fondsenwerving.

Eén van de meest in het oog springende voorbeelden van blockchaintechnologie voor de uitgifte van obligaties is afkomstig van niemand minder dan de Wereldbank en de Commonwealth Bank of Australia. Vorig jaar, sloegen deze organisaties de handen ineen om het Blockchain Operated New Debt Instrument te creëren, dat meer dan $80 miljoen bijeenbracht.

IMF eist dringende maatregelen van Malta

Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) heeft gezegd dat de Malta Financial Services Authority (MFSA) kritieke gebreken heeft in haar toezicht op de bestrijding tegen het witwassen van geld (AML) en de bestrijding van de financiering van terrorisme (CFT), en beveelt “dringende maatregelen” te nemen. Het nieuws werd gemeld door de lokale nieuwsredactie Times of Malta op 28 februari.

Een Financial System Stability Assessment Report werd naar verluidt op donderdag 28 februari gepubliceerd door het IMF en geeft een beoordeling van het financiële systeem van Malta, van de kwaliteit van het regelgevings- en toezichtkader maar ook van het vermogen om financiële crisissen op te vangen.

In het verslag stelt het IMF dat “het beperken van de risico’s van financiële integriteit van cruciaal belang is voor de financiële stabiliteit. Om de tekortkomingen op het gebied van de bestrijding van AML/CFT aan te pakken, is een multiprongaanpak nodig. Het versterken van het AML/CFT-systeem is nodig om de financiële sector en de economie in het algemeen te beschermen tegen de dreiging van witwassen van geld en financiering van terrorisme”.

Ripple nu ook verkrijgbaar op Coinbase

Na enige zorg over de notering van Ripple op Coinbase vanwege het feit dat het niet voldeed aan de criteria voor Digital Asset Framework van de exchange, is het token (XRP) aan dit alles ontkomen en is het genoteerd op het consumentenplatform van de exchange. Het token is nu beschikbaar op zowel de web- als mobiele apps.

XRP werd eerder deze week voor het eerst genoteerd op Coinbase Pro, na het gebruikelijke noteringsproces van de exchange dat bijdraagt aan de liquiditeit. Het token is beschikbaar voor gebruikers in bepaalde rechtsgebieden, waaronder de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Canada, de Europese Unie, Australië en Singapore.

De officiële aankondiging luidt als volgt:

Eén van de meest voorkomende verzoeken die we van klanten ontvangen is om meer activa op ons platform te kunnen verhandelen. Met de recente aankondiging van ons nieuwe noteringsproces verwachten we in de loop van de tijd meer assets te noteren die voldoen aan onze normen. We investeren ook in nieuwe tools om mensen te helpen cryptocurrencies beter te begrijpen en te onderzoeken.

 

Ripple heeft de afgelopen maanden veel goed nieuws in de wacht gesleept. De financiers van Ripple zijn enthousiast over de perspectieven van Ripple, met de voorzitter en de representatieve directeur van SBI, Yoshitaka Kitao, die onlangs zei dat hij verwacht dat elke bank in Japan het XRP-token zal gebruiken tegen de Osaka Expo van 2025.

Basic Attention Token nu inwisselbaar bij meer dan 250.000 merken waaronder Amazon, Starbucks, Uber en Apple

Gebruikers van Brave kunnen nu het Basic Attention Token gebruiken voor echte beloningen van meer dan 250.000 merken, waaronder Amazon, Apple, Starbucks en Uber. de nieuwe functie komt uit een samenwerkingsverband, aangekondigd op 26 februari, met TAP Network, een op een blockchain gebaseerd digitaal reclameplatform.

Brave Software is een op privacy gerichte browser die de manier waarop gebruikers met advertenties omgaan wil veranderen; het bedrijf maakt ook gebruik van een cryptocurrency, Basic Attention Token (BAT), om dat doel te bereiken. Brave kondigde aan dat het samenwerkt met TAP Network op het Mobile World Congress op 26 februari.

TAP Network is een reclame- en dataplatform “powered by blockchain technology”. Het bedrijf heeft als doel “de consument controle te geven over zijn data en zijn privacy te beschermen en tegelijkertijd echte beloningen aan te bieden”, dit als aanvulling op Brave met het doel om een private en naadloze surfervaring op te bouwen door te innoveren in de digitale advertentieruimte.

En tot slot

De gevreesde cryptowinter is eindelijk begonnen met ontdooien, waardoor het optimisme is toegenomen dat de markt een definitieve wending heeft genomen. Maar bij $130 miljard, is de globale marktkapitalisatie nog altijd ongeveer $80 miljard verwijderd van de niveaus van midden november.

Voor Bitcoin is het nodig om de high van december opnieuw te testen om zo de dalende grip van de markt te overwinnen. De bulls slaagden er vorig weekend niet in om dit niveau te doorbreken, omdat traders aanzienlijke winsten boekten na de laatste rallypoging. In dit stadium van het spel is $4.200 een belangrijk aandachtspunt voor traders, omdat dit de deur opent naar een potentieel grotere rallypoging die uiteindelijk het verhaal van de bearmarket kan uitvechten.

Nog enkele opvallende krantenkoppen (met de desbetreffende links):

Californië wetsvoorstel zou crypto legaliseren voor betalingen van belastingen van cannabis-gerelateerde ondernemingen – De wetgevers in de Verenigde Staten van Californië hebben een wetsvoorstel ingediend om cannabisgerelateerde bedrijven in staat te stellen kosten en belastingen te betalen in stablecoins. Het wetsvoorstel werd ingediend door de California State Assembly op 21 februari.

Franse president zegt dat Blockchain Europa in de ”Voorhoede” van innovatie kan plaatsen. – De Franse president Emmanuel Macron heeft opgeroepen tot een intensiever gebruik van datatechnologieën zoals de blockchain in de EU om zo de landbouwindustrie te stimuleren en de bezorgdheid over de traceerbaarheid van levensmiddelen aan te pakken.

Putin zet 1 juli op als deadline voor cryptoregulering – De Russische president Vladmir Poetin heeft al eerder zijn mening gegeven over cryptokwesties en gezegd dat cryptokwesties “ernstige risico’s” inhouden. Nu, nadat de Russische Tweede Kamer van de Federale Vergadering, de Doema, haar intentie heeft onthuld om een door olie ondersteunde cryptocurrency te lanceren, heeft Poetin de autoriteiten opgedragen om een specifiek regelgevend kader voor het land te creëren.

Zwitserse Julius Baer ($254B AUM) Private Bank biedt nu crypto aan bij klanten – Eén van de grootste particuliere banken in Zwitserland, Julius Baer, biedt hun klanten officieel toegang tot cryptocurrencies via een strategisch partnerschap met SEBA Crypto AG (SEBA), een cryptogerichte bank die een brugfunctie heeft tussen de traditionele- en cryptowerelden.

Fidelity sluit zich aan bij $1.9 miljoen ronde in Blockchain Data Startup Coin Metrics – Blockchain analytics startup Coin Metrics heeft een $1.9 miljoen seedronde afgesloten met Fidelity Investments, Highland Capital Partners en Dragonfly Capital.

Hacker verplaatst 2,09 miljoen EOS naar aanleiding van blacklist-update mislukking – Een anonieme hacker slaagde erin om 2.09 miljoen EOS ($7.7 miljoen) te verplaatsen van een gehackte account als gevolg van een mislukte update door een blockproducent van EOS (BP), volgens een Telegrampost van 23 februari.

Events deze week:

4 maart – 

  • Skycoin – Skywire mainnet lancering

6 maart – 

  • Bytecoin – Mainnet hard-fork
  • Aeternity – Minerva mainnet lancering

7 maart –

  • Lisk – BitPanda listing

8 maart – 

  • Etherparty – rocket 2.0 lancering

9 maart – 

  • PundiX – Staking begint
  • Monero – Hard-fork
  • Waves – WRT voor Wave houders

10 maart –

  • IOST – gedecentraliseerde applicaties

 

Heeft u vragen over dit artikel of heeft u van een andere mening? Laat het ons dan zeker weten. Word lid van onze Telegram groep en kom rechtstreeks in contact met al onze teamleden en met andere crypto-enthousiastelingen. De groep is interactief en bevat alle relevante informatie die voor u van nut kan zijn. De groep is voor iedereen toegankelijk en we proberen iedereen verder te helpen waar kan.

 

What's your reaction?

Leave a comment