Wekelijkse update 25 juni – 2 juli

Dinsdag stootten de cryptocurrencies door naar hogere prijzen, met meer dan $17 miljard die terug in de markt stroomde. Is dit een teken van een corrigerende rally om verdere ruimte te accumuleren.

De cryptomuntenmarkt bereikte dinsdag een hoogtepunt van 276,3 miljard dollar, toen de correctieve rally zich uitstrekte tot bitcoin en de belangrijkste altcoins. Op het moment van schrijven, werd de markt gewaardeerd op 269,3 miljard dollar.

Bitcoin steeg met 4,5% tot $6.640, de hoogste prijs in bijna twee weken. De grootste cryptocurrency in termen van marktkapitalisatie is in het midden van een bullish breakout, met kopers die zich concentreren op $7.000 als volgende belangrijke punt. Vorige week werden de BTC/USD-prijzen onder de $6.300 ingeperkt, wat uiteindelijk leidde tot een dieptepunt van onder de $5.800 op vrijdag.

Ook Altcoins boekte dinsdag een stevige winst: Ethereum steeg met 5,6% tot $477. Bitcoin Cash steeg met 9,8% tot $804.

Ripple XRP, EOS, Litecoin en Cardano ADA stegen elk met dubbele cijfers procentueel, gebaseerd op de laatste cijfers.

Bitcoin ETF's zouden BTC kunnen helpen om een prijs van $35.000 te bereiken.

In een artikel van afgelopen maandag meldde Usethebitcoin dat de prijs van Bitcoin op 35.000 dollar zou kunnen komen als ETF’s op de markt zouden worden gebracht.

Dit is enorm, aangezien we meer geld nodig hebben om de crypto-markt te betreden en de ETF’s enorm zullen zijn wanneer ze uiteindelijk in het spel komen.

Dat heeft alles te maken met zogenaamde ‘third party custody’ en daar wordt momenteel aan gewerkt. Ari Paul van Blacktower zei:

“Institutioneel geld begon halverwege 2017 in cryptocurrency te stromen, maar het was langzamer dan velen hadden verwacht. Dat betekent niet dat het niet komt. Er zijn heel wat stukken die moeten samenkomen, een groot stuk is third party custody. Custody is niet binair. Het is niet zoals bij Coinbase de custody zal lanceren en waar er plotseling $100 miljoen in BTC wordt gestort. Het kost tijd voordat custody oplossingen aan betrouwbaarheid winnen. Maar ik denk dat we in september van dit jaar een goede voogdij over derde partijen zullen krijgen.

Facebook keert Ad Ban om

Nog wat meer goed nieuws van de social media reus Facebook.

In een artikel van de Techcrunch rapporteert Sarah Perez deze week :

“Aangezien er duidelijk teveel ad opbrengstpotentieel is om te negeren, kondigde Facebook vandaag aan dat het zijn verbod van de cryptocurrency ad onmiddellijk terugdraait. Het besluit gaat echter wel gepaard met enkele punten voor de duidelijkheid hierover. Het bedrijf zegt dat het advertenties en aanverwante inhoud van “vooraf goedgekeurde adviseurs,” zal toestaan, maar geeft nog steeds geen toestemming voor advertenties voor binaire opties en initiële coin aanbod”.

 

Het nieuws zelf is hier niet per se het hoofdverhaal, maar het feit dat er een verandering is in het denken over Cryptocurrencies, is het echte verhaal. Dit doet de vraag rijzen hoe lang het zal duren voordat Google hun verbod opheft.

Het leek me altijd gek dat ze crypto reclame in de eerste plaats verbieden als het miljoenen dollars aan inkomsten zou brengen voor hen.

Bitcoin Unicorn Circle Neemt in mei een spike van 30% bij nieuwe institutionele klanten.

We horen al maanden dat de markt zal stijgen als er institutionele geldstromen op de markt komen, maar tot nu toe is het allemaal anders geweest. Er is weinig bewijs dat dit gebeurt. In een artikel in CNN.com werd echter gemeld dat Circle Trade in mei een piek kende:

“De voorzitter Jeremy Allaire van de Cirkel, zei dat, de institutionele handelsdesk van zijn firma – Circle Trade – een 30 percentenstijging van nieuwe institutionele cliënten in Mei onderging, zelfs toen de Bitcoin-prijs kelderde met het zicht op een nieuw dieptepunt van dit jaar.

“In de maand mei, die voor ons een uitdagende maand was, hebben we een sterke toename gezien van unieke nieuwe tegenspelers”, aldus Allaire. “Veel mensen van de institutionele kant zijn al aan boord.

India gaat het verbod op Crypto herzien en plant nieuwe regelgeving

In een artikel van Cryptoglobe.com meldt Justin Pope dat india haar verbod op cryptocurrencies heeft teruggedraaid en in plaats daarvan zal proberen om ze te reguleren.

In het artikel

“Subhash Chandra Garg, Secretaris van India’s Department of Economic Affairs (DEA) bij het ministerie van Financiën, kondigde deze week aan dat er ontwerpvoorschriften zijn opgesteld voor een wettelijk kader over het gebruik van digitale valuta.”

 

De Indiase autoriteiten hebben nog geen besluit genomen over de toekomst van cryptocurrencies. Deze langverwachte regelgeving is het gevolg door de uitspraak van het Hooggerechtshof van het land om een verzoekschrift tegen het verbod van de Reserve Bank of India (RBI) op crypto te herzien, vroeger dit jaar.

Gereglementeerde Cryptocurrency Custody gaat groot geld brengen

Blijkbaar is custody één van de laatste obstakels om grote institutionele beleggers aan te trekken. In een telefonisch interview vertelde Hedge Fund Manager Kyle Samani aan Bloomberg:

“Er zijn veel beleggers waar custody de laatste barrière was. Het komende jaar zal de markt inzien dat custody een opgelost probleem is. Dit zal een grote golf van kapitaal ontgrendelen.

Wat betekent de engelse term Custody nu eigenlijk?

“Gereguleerde custody diensten stellen institutionele handelaren in staat om grote posities op de beurs te openen zonder persoonlijke verantwoordelijkheid te hoeven nemen over de custody van de fondsen. Dit stelt hedgefondsen in staat om hun handelaren miljoenen dollars te geven zonder het risico te lopen dat ze met de hedgefondsen naar de Bahama’s vliegen, en het helpt ook diefstal van buitenaf en onopzettelijke verliezen te voorkomen en fungeert in wezen als een verzekeringspolis voor de miljoenen en miljarden die dagelijks worden verhandeld.

Soortgelijke opties zijn momenteel beperkt in de cryptocurrentie ruimte. Instellingen die hun traders in deze strijd proberen te sturen, moeten daarbij grote risico’s aanvaarden.

UK Exchange Crypto faciliteiten lanceert Litecoin Futures Trading

Een cryptocurrency futures trading platform gebaseerd in het Verenigd Koninkrijk genaamd Crypto Facilities, lanceert een nieuw futures product waarmee handelaren posities kunnen nemen op Litecoin futures.

CEO Timo Schlaefer sprak met CCN over het project.

“We hebben extreem sterke groei gezien in het volume van futureshandel, een stijging van 84% in het eerste kwartaal van 2018 ten opzichte van het vierde kwartaal van 2017, en we verwachten dat dit in het tweede kwartaal rond de 100% zal liggen ten opzichte van het eerste kwartaal. Maandelijkse XRP volumes zijn ongeveer $ 125mm (ten opzichte van $ 30mm in februari)”.

 

Wij lanceerden ETH in Mei en zagen significante adoptie van het product en we verwachten rond de $150mm in volume dit trimester. Dit is ongeveer een aandeel van 10% van ons totale volume, wat voor een nieuw gelanceerd product uitstekend is.

Het huidige derivatenaanbod van Crypto Facilities omvat Bitcoin, Ripple en Ethereum futures, met Litecoin als de nieuwste toevoeging.

Onze afsluiter van deze update

De cryptocurrencies hebben bijna $40 miljard aan waarde gewonnen sinds vrijdag, nadat de markt nieuwe laagtes van dit jaar aantikte. In die periode zijn de handelsvolumes met meer dan 37% gestegen.

Er werd op dinsdag een totaal van $16 miljard verhandeld cryptocurrency. Dat was de grootste 24-uursomzet sinds 24 juni.

Ondanks het laatste herstel waarschuwt sommige experts dat het prijsmaximum beperkt is. Ze blijven de introductie van futureshandel aanhalen als één van de belangrijkste factoren die een kortstondige groei zoals die van voor december in de weg staat. Dit heeft echter niet verhinderd dat de zogenaamde Bitcoin-bulls zich aan hun vijfcijferige prijsprognoses hebben gehouden.

Hoewel er geen directe aanleiding is voor het recente herstel,

Arthur Hayes, die BitMEX leidt, vertelde onlangs CNBC dat $50.000 per Bitcoin niet moet worden uitgesloten, aangezien de cryptocurrency buitenmaatse capaciteiten heeft om winst te maken in een korte periode. Zoals onder andere Tom Lee van Fundstrat al aangaf, wordt het overgrote deel van de bitcoinwinst tijdens het jaar in slechts enkele dagen behaald.

Anderen hebben daarentegen betoogd dat de recente neergang nog niet voorbij is. Ran Neu-Ner van CNBC gaf bitcoin onlangs een “62% kans op een dalende markt” waar nieuwe dieptepunten van rond de $5.350 konden worden uitgetest. Bij zijn beoordeling van de crypto markt adviseerde Neu-Ner beleggers om te kijken naar infrastructuurprojecten zoals Cardano of Neo, die “echt ondergewaardeerd” zijn.

What's your reaction?

Leave a comment