Wekelijkse update 25 november – 1 december

De cryptocurrency markt beleefde vrijdag een tweede golf van post-crash buying, met de grootste coins die allemaal hun weekend-highs aftikten. BTC en XRP bouwden hun relatieve kracht op tijdens de beweging nadat ze wekenlang de weg naar beneden hadden bewandeld, maar ondanks de rally is er weinig veranderd aan de technische aspecten. De dalende opstellingen op long-term zijn nog steeds intact op de markt en zelfs de short-term-downtrends blijven dominant, hoewel enkele van de top coins hun sterk dalende short-term trendlijnen hebben getest.

Aangezien de belangrijkste spelers onder of dicht in de buurt van hun recent instorting-niveau blijven, blijven de dalende risico’s zeer groot, vooral omdat de kortetermijn-indicatoren zich nu op een neutrale positie bevinden ten gevolge van de correctie. Dit gezegd zijnde, kan de counter-trend beweging nog steeds doorgaan, maar het is steeds meer waarschijnlijk dat de neerwaartse trend zich zal hervatten.

4-hour chart analyse

BTC kwam vrijdag ruimschoots boven zijn weekend-hoogte uit, waardoor ook de kleinere coins een boost kregen, terwijl het even de ondergrens van de belangrijkste support-zone op lange termijn tussen $7.600 en $7.8000 overschreed. De coin maakte hierdoor de oververkochte dynamiek vrij, maar handelt nog steeds onder zijn sterk dalende short-term trendlijn, ook al herstelde hij zich boven zijn laagste punt van oktober. Voor BTC blijven de vooruitzichten nog steeds negatief en traders moeten nog steeds nieuwe posities innemen.

De munt geeft nog steeds verkoopsignalen op beide time-frames in het trendmodel, met support-zones die nu in de buurt van $7.400, $7.000, $6.750 en $6500 liggen en met resistance-zones in de buurt van $7.600, $7.800 en $8.200.

Fidelity Digital Assets wil zijn eerste crypto-exchange tegen het einde van het jaar registreren

Als makelaar helpt FDAS institutionele beleggers om de beste deal te verkrijgen, dit doen ze door Bitcoin uit verschillende bronnen te kopen of te verkopen. Tot op heden waren dit enkel nog maar over-the-counter (OTC) trading desks.

“Tussen de lancering van ons handelsplatform vijf maanden geleden en het einde van het jaar hebben we het aantal liquiditeitsverschaffers meer dan verdubbeld”, vertelde Jessop aan CoinDesk, die precies weigerde te zeggen hoeveel dat er zouden zijn. “Wij zijn vooral gericht op OTC liquiditeitsproviders. De kans is groot dat we nog voor het einde van dit jaar onze eerste exchange zullen openen”.

De beweging zou FDAS waarschijnlijk toegang geven tot een grotere markt met liquiditeit voor kleinere transacties. Deze OTC-desks handelen vooral met grotere instanties en “whale”-beleggers met een prominente rol, in tegenstelling tot exchanges die vooral voor kleine traders en kleinere instellingen bestemd zijn.

“Een exchange heeft meer kleine orders en is veelomvattender dan een OTC-desk die meer kan vertrouwen op relatiegedreven activiteiten en vooral gebruikt wordt voor grotere block trades”, zegt John Todaro, directeur onderzoek bij Tradeblock, een provider van institutionele trading tools.

FDAS, een eenheid van Fidelity Investments, is één van de bedrijven die Wall Street probeert te koppelen aan de wilde wereld van crypto, samen met Bakkt, de Bitcoin futures markt die dit jaar door de Intercontinental Exchange gelanceerd werd.

Het is een gedurfde uitdaging. OTC-desks zijn bijvoorbeeld gemakkelijker aan boord te brengen dan exchanges, aldus FDAS.

“We hanteren een zeer hoge standaard voor de evaluatie van tegenpartijen, waarbij we een strikt risicomanagement- en onboardingproces hanteren”, aldus een woordvoerster. “Deze benadering is iets wat we gemakkelijker hebben kunnen toepassen op OTC-desks met post-trade settlement dan wanneer we met een exchange werken”.

Duitsland kan de volgende crypto haven worden tegen 2020

Een nieuw wetsontwerp in Duitsland zou banken in staat kunnen stellen om de verkoop en bewaring van Bitcoin (BTC) en andere cryptovaluta’s te ondersteunen, tegen 2020.

Het Duitse persbureau Handelsblatt meldde op 27 november dat het wetsvoorstel nu een consensus vereist in de 16 deelstaten van het land, aangezien het met succes is gepasseerd via de Bundestag, het Duitse federale parlement.

Duitsland is op weg om een “crypto-hemel” te worden

Momenteel mogen Duitse banken en financiële instellingen de verkoop van cryptocurrencies voor klanten niet faciliteren. Als het wetsvoorstel wordt aangenomen, zal het de huidige situatie veranderen.

Terwijl een eerste wetsvoorstel volgens de geruchten een “scheidingsclausule” bevatte die de banken verplichtte om een beroep te doen op externe crypto-instellingen of bepaalde dochtermaatschappijen, wordt dit in het nieuwe wetsvoorstel geschrapt. Dit zal ervoor zorgen dat de cryptocurrency activiteiten van banken gestroomlijnd zullen worden, zoals Handelsblatt schetst:

“In 2020, zullen financiële instellingen in staat zijn om hun klanten online banking aan te bieden, vrijwel met één druk op de knop, samen met traditionele effecten zoals aandelen en obligaties, maar ook cryptocurrencies.”

De Centrale Bank van Rusland steunt het idee om Bitcoin-betalingen officieel te verbieden

De Centrale Bank van Rusland (CBR) steunt officieel het idee om Bitcoin betalingen te verbieden indien er een wetgeving komt die dit bevestigt, volgens de nieuwszender RIA Novosti.

De regelgever zei vandaag dat private cryptocurrencies, naar zijn mening, niet gelijkgesteld kunnen worden met fiat money en geen wettig betaalmiddel kunnen zijn. Als een besluit wordt genomen om bitcoin als betaalmiddel op wetgevend niveau te verbieden, “acht het CBR het opportuun om dit standpunt te ondersteunen“.

“De roebel is het enige wettige betaalmiddel in de Russische Federatie. Wij blijven geloven dat cryptocurrencies significante risico’s met zich meebrengen, waaronder het witwassen van opbrengsten van misdaad, en de financiering van terrorisme, evenals bij het uitvoeren van valutatransacties die te wijten zijn aan scherpe koersschommelingen,” vertelde het CBR perskantoor van de CBR RIA.

Momenteel, is de wettelijke status van smart contracts, cryptocurrencies, ICOs en mining nog niet bepaald in Rusland. In 2018 werden drie wetsvoorstellen ingediend bij de Doema om deze kloof te overbruggen, en in het algemeen, regelgeving op het gebied van de digitale economie te creëren. Tot nu toe zijn er slechts twee wetsvoorstellen aangenomen: wijzigingen in het burgerlijk wetboek met betrekking tot digitale rechten (1) en een wet op het inzamelen van fondsen via crowdfunding platforms (2).

Kraken sluit zich aan bij Silvergate Exchange Network om real-time geldovermakingen mogelijk te maken

Cryptocurrency exchange Kraken heeft op 27 november aangekondigd dat het zich heeft aangesloten bij het Silvergate Exchange Network (SEN), dit om hun klanten meer keuzes te geven bij het beheer van hun vermogen.

Ontwikkeld door de California state-chartered Silvergate Bank, maakt SEN het mogelijk om real-time, 24 uur per dag stortingen en opnames van Amerikaanse dollars te verrichten. Nu Kraken een deel van het netwerk is geworden, kunnen klanten op elk moment van de dag gebruik maken van SEN, om hun Kraken-accounts zonder kosten te financieren, aldus de officiële verklaring van Kraken.

Eerder deze maand heeft Silvergate zijn Initial Public Offering (IPO) op de New York Stock Exchange afgerond. De bank hief zo’n $40 miljoen op door 3.333.333 Klasse A shares aan te bieden aan $12 per aandeel.

Crypto exchange Binance sluit zich aan bij TravelbyBit

TravelbyBit, een online reisbureau dat online booking services aanbiedt, werkt samen met de toonaangevende digitale asset exchange Binance om een crypto-backed travel rewards card te lanceren.

Volgens de aankondiging, zal de TravelbyBit Travel Card gebruikt kunnen gebruikt worden om betalingen in cryptocurrencies op grote reiswebsites te vergemakkelijken. Het werkt net als een gewone prepaid debit card en biedt ook toegang tot exclusieve kortingen en pakketten.

Gebruikers kunnen hun bonuskaarten aanvullen met verschillende grote cryptos, waaronder Bitcoin (BTC), Binance USD (BUSD), Binance Coin (BNB) en Ontology (ONT).

De travel card kan gebruikt worden om te betalen voor vluchten en om hotelreserveringen te doen via veelgebruikte online reiswebsites zoals Agoda, Booking.com, Ctrip, Expedia en TravelbyBit.com.

De kaart, die gepland staat om begin volgend jaar gelanceerd te worden, zal in eerste instantie worden

uitgerold naar reizigers die Brunei, Cambodja, Indonesië, Laos, Maleisië, Myanmar, de Filipijnen, Singapore, Thailand, Vietnam, Australië en Europa willen bezoeken.

TravelbyBit biedt vroegtijdige toegang en is van plan om zijn activiteiten wereldwijd uit te breiden.

Voormalig PBoC-hoofd zegt dat China's digitale yuan betalingen en retail zal bevorderen

De voorzitter van de Chinese Finance Association en voormalig gouverneur van de People’s Bank of China (PBoC), Zhou Xiaochuan, merkte op dat de Chinese “digital-currency” methode het internationale betalingsverkeer en de binnenlandse retail-systemen zal ondersteunen.

Hij schetste 2 soorten implementaties van digitale valuta’s van de centrale bank (CBDC) op het Caixin Hengqin Forum 2019: een elektronisch, op betalingen gebaseerd binnenlands retailsysteem, en internationale overmakingen voor de afhandeling in het kader van financiële instellingen.

Zhou, de langdurigste leider van PBoC en één van China’s machtigste financiële experts, suggereerde ook dat China zal doorgaan met zijn eigen digitale yuan, die zich zal engageren voor de binnenlandse retail-systemen en betalingen. Hij benadrukte ook de risico’s met betrekking tot CBDCs, zeggend dat de centrale banken, in het bijzonder die van de “super soevereine macht,” uiterst voorzichtig zouden moeten zijn bij het selecteren van hun richting dat ze uit willen, aangezien de verkeerde keuze “zou kunnen leiden tot een kredietcrisis.”

En tot slot

Om naar te kijken –

Craig Cobb, analist, deelde in zijn podcast een lijst van zijn top altcoins die het in 2020 wel eens goed zouden kunnen doen (en die wij ook in de gaten houden).

Hij zegt dat hij Matic volgt, die dit jaar meer dan 300% gestegen is. Matic is de native cryptocurrency van een blockchain-schaalbaarheid platform dat als doel heeft om ontwikkelaars te helpen om snelle gedecentraliseerde applicaties te maken en uit te voeren.

Hij kijkt ook naar onze favoriet Fetch.ai, een artifical intelligence verbeterde blockchain die ontworpen is om complexe berekeningen op te lossen.

Cobb verwacht dat de prijzen van Digitex Futures, Enigma en het Ripio Credit Network zullen terugvallen naar het 10- en 20-days moving average en een koopzone zullen betreden, die hij “de cradle zone” noemt.

Hij is ook zoals wij bullish over TNT, de native cryptocurrency van Tierion. Dit is een blockchain voor het controleren van data, bestanden of bedrijfsprocessen. Daarnaast zegt Cobb dat hij een doorbraak verwacht van Raven Coin, een blockchain voor het vergemakkelijken van de “efficiënte creatie en overdracht van assets van de ene partij naar de andere”. Bijna 80% van alle altcoins zullen naar verwachting ruim onder hun recordhoogte blijven tijdens de volgende bull-market, dit volgens data van het crypto-research bureau Messari.

Crypto-term van de week:

Attestation ledger – Een attestation ledger is een boekhoudkundig boekje dat bedoeld is om het bewijs te leveren van individuele transacties. Het wordt meestal gebruikt om te “bevestigen” dat een financiële transactie heeft plaatsgevonden, of om de authenticiteit van transacties of producten te bewijzen.

Nog enkele opvallende krantenkoppen (met de desbetreffende links):

Het Bakkt platform verdubbelt zijn Bitcoin-futures record – Het institutioneel handelsplatform Bakkt heeft opnieuw een gigantisch nieuw record gevestigd voor zijn futures-contracten, met meer dan 5.600 BTC’s op de dag zelf.

Zoals het bedrijf bevestigde op Twitter, zagen ze op 27 november een nieuw record voor Bakkt’s maandelijkse Bitcoin futures. Tijdens de sessie meldde Bakkt dat er 4.443 BTC’s verhandeld werden – een stijging van meer dan 60% ten opzichte van het vorige record.

De gestolen UPbit Ethereum fondsen zijn naar Binance en Huobi gestuurd – Op 27 november werd er voor 50 miljoen dollar aan ether (ETH) uit de Zuid-Koreaanse crypto-uitwisseling UPbit gehaald. Op 28 november zijn die fondsen in beweging gekomen.

Volgens de blockchain security research firma Pecksheild, zijn er van de 342.000 gecompromitteerde ETH, tot nu toe zo’n 340.000 ETH’s verdeeld over vier nieuwe Ethereum-adressen, dit omdat de hacker probeert de fondsen te diversifiëren.

India kondigt een krachtige nieuwe blockchain strategie aan – Als antwoord op de vraag die in het parlement van het land werd gesteld, zei Sanjay Dhotre, staatssecretaris voor elektronica en IT: “Gezien het potentieel van de Blockchain Technology en de behoefte aan een gedeelde infrastructuur voor de verschillende gebruikssituaties, wordt er op nationaal niveau een beleidsnotitie opgesteld voor het Blockchain Framework van het land”.

VeChain Thor Blockchain zal de Microsoft-gesteunde versie van Gamebook uit de jaren 1980 hosten -The Way of the Tiger’, één van de pioniers in het gamebook genre en een ware legende uit de jaren tachtig, wordt uitgebracht met non-fungible tokens op VeChain Thor.

Non-fungible tokens, unieke overdraagbare, op blockchain gebaseerde assets, worden op grote schaal gebruikt als game-items. De meest populaire blockchain games, Gods Unchained en CryptoKitties, zijn ontwikkeld rond NFT’s. Nu wordt ‘The Way of the Tiger’, het iconische ninja-avonturenboek, uitgebracht op een blockchain.

Man met een missie: Jack Dorsey wil Bitcoin adoptie naar Afrika brengen – De afgelopen maand heeft Twitter en Square CEO, Jack Dorsey, een rondje door Afrika gemaakt om inzicht te krijgen over de situatie in de regio, hoogstwaarschijnlijk met het oog op financiële dienstverlening en betalingen. Volgens Forbes heeft Dorsey tijdens een bijeenkomst in Nigeria Bitcoin-ondernemers ontmoet en vervolgens getweet dat Afrika de Bitcoin-toekomst, op 1 december 2019, zal bepalen.

Japans conglomeraat SBI injecteert een 7-cijferig bedrag in Securitize – De Japanse financiële dienstverlener SBI Holdings kondigde onlangs aan dat zij de digitale securities service provider Securitize, een 7-cijferige som heeft gefinancierd. De aankondiging komt nadat Securitize zei dat het in totaal $14 miljoen van Santander Bank en MUFG had geaccumuleerd.

Heeft u vragen over dit artikel of bent u van een andere mening? Laat het ons dan zeker weten. Word lid van onze Telegram groep en kom rechtstreeks in contact met al onze teamleden en met andere crypto-enthousiastelingen. De groep is interactief en bevat alle relevante informatie die voor u van nut kan zijn. De groep is voor iedereen toegankelijk en we proberen iedereen verder te helpen waar kan.

 

What's your reaction?

Leave a comment