Wekelijkse update 26 augustus – 1 september

Ongeveer een maand geleden heeft Bitcoin een sterk signaal gegeven dat het als “digitaal goud” beschouwd moet worden gezien de economische en politieke onzekerheid. De drie opeenvolgende wekelijkse dalingen en het verlies van belangrijke technische levels – allemaal terwijl de goudprijs is gestegen – heeft deze stelling in twijfel getrokken.

Het standpunt dat $10.000 voor één Bitcoin de “nieuwe standaardbodem” is, werd eerder deze week eveneens onderuitgehaald nadat de digitale munt onder het vijf-cijferige niveau was gezakt, waardoor de weg werd vrijgemaakt voor een diepere koerswijziging voor de komende maanden.

De scherpe dalingen van Bitcoin heeft de altcoin markt verwoest. De Ethereum-Bitcoin wisselkoers, die lang beschouwd werd als een belangrijke proxy voor de vraag naar altcoins, is gedaald tot een tweejarig dieptepunt.

Bitcoin daalt verder

De Bitcoin-prijs breidde deze week zijn daling verder uit tot het laagste niveau sinds half augustus, waardoor het de ondergrens van $9.000 testte. Hoewel BTC al een groot deel van augustus onder druk staat, duurde het woensdag slechts enkele minuten om een daling van 7% te bereiken. Dit heeft BTC deze week in een negatief daglicht gezet.

De scherpe daling gebeurde enkele uren voordat BitMEX’s perpetuele futures contract zou aflopen. De daling ging niet gepaard met een overeenkomstige stijging van het handelsvolume, wat suggereert dat er sprake is van manipulatie. Bitcoin whales – oversized holders van digitale assets – staan erom bekend dat ze de boel af en toe op zijn kop zetten. Verschillende van Bitcoin’s omkeringen van dit jaar zijn te wijten aan het feit dat whales grote posities hebben gedumpt om deze later weer terug te kopen. (Aan de andere kant hebben whales ook grote hoeveelheden BTC gekocht, waardoor short sellers gedwongen werden om hun posities te liquideren).

Op moment van schrijven schommelde de BTC/USD-wisselkoers op Bitstamp net onder de 9.600 dollar.

Altcoins dalen nog meer dan Bitcoin

De altcoin doodsspiraal werd deze week versterkt, waarbij de majors nieuwe dieptepunten testten na de snelle daling van Bitcoin. Ethereum (ETH), Binance Coin (BNB), EOS (EOS) en Monero (XMR) behoorden tot de grootste dalers en daalden met minstens 12%.

Sinds het begin van 2019 is het marktaandeel van altcoins aanzienlijk afgenomen. Op vrijdag waren ze goed voor minder dan 31% van de totale cryptovaluta markt. Bitcoin heeft op dit moment een dominatie van 69,1% op de markt.

Ethereum heeft niet veel beter gepresteerd ten opzichte van de Amerikaanse dollar. Ether bereikte op donderdag een dieptepunt van $167, zijn laagste punt van de laatste vier maanden.

Ethereum’s prestaties ten opzichte van Bitcoin geven een duidelijk beeld van de altcoins hun ondergang. De ETH/BTC-wisselkoers is voor het eerst in bijna tweeënhalf jaar tijd onder de 0,02 gedaald. Voordat er enig teken van leven op de Altcoin markt is, moet Ethereum terugkeren boven 0,03 BTC.

Craig Wright saga gaat verder!

Craig Wright’s jarenlange strijd met de bezittingen van David Kleinman eindigde op dinsdag toen een rechter de fake Satoshi de opdracht gaf om de helft van zijn totale Bitcoin holdings van vóór 2014 te verkopen. Het daadwerkelijke bedrag dat Wright aan Kleinman’s erfenis moet overhandigen is 500.000 BTC, wat overeenkomt met iets minder dan 5 miljard dollar tegen de huidige prijzen.

David Kleinman was een computerprogrammeur die van 2009 tot zijn dood in 2013 met Wright samenwerkte.

In het rechtbankdocument worden de volgende zaken als feiten beschouwd:

“(1) Dr. Wright en David Kleinman gingen een 50/50 partnerschap aan om het intellectuele eigendom van Bitcoin te ontwikkelen en om Bitcoin te minen; (2) Elk Bitcoin-gerelateerd eigendom dat door Dr. Wright werd ontwikkeld vòòr de dood van David Kleinman was het eigendom van het partnerschap, (3) Alle door Dr. Kleiman gewonnen bitcoin was eigendom van het partnerschap. Wright was voor de dood van David Kleiman in het bezit van het partnerschap wanneer de bitcoins werden gemined; en (4) De aanklagers hebben op dit ogenblik nog steeds een eigendomsbelang in de bitcoin van het partnerschap en alle andere eigendommen die tot hen herleidbaar zijn”.

Hoewel de gerechtelijke uitspraak door de cryptocommunity werd toegejuicht, die al lang verveeld is geraakt door de capriolen van Wright, heeft het wel voor de nodige ophef gezorgd dat de familie van Kleinman gedwongen zou worden om een groot deel van de nieuwe holdings te liquideren om de vermogensbelastingen te dekken. Het is nog niet helemaal duidelijk of de belasting berekend zal worden aan de hand van Bitcoin’s prijs van vandaag of van voor 2014.

De 300 miljoen gebruikers van het telegram kunnen binnenkort Bitcoin en crypto verhandelen

De bull-run van Bitcoin tot nu toe dit jaar (200% prijsstijging) is grotendeels te wijten aan het feit dat enkele van ’s werelds grootste technologiebedrijven belangstelling hebben voor Bitcoin en cryptocurrencies.

De bitcoinprijs heeft zich rond de 10.000 dollar gestabiliseerd, doordat bitcoinhandelaren en investeerders zich wereldwijd zorgen maken over de plannen van de sociale mediareus Facebook en bijhorende cryptomunt. Sommigen zien deze beweging echter als een stilzwijgende goedkeuring van Bitcoin en de onderliggende technologie.

Nu komt de handel in crypto naar Telegram (een messaging app die meer dan 300 miljoen gebruikers over de hele wereld heeft) via Button Wallet (een Bitcoin en cryptocurrency wallet provider).

Alex Safonov, mede-oprichter en chief executive van Button Wallet, zegt:

“Het grootste obstakel voor Crypto’s is massale adoptie en wat we hebben gecreëerd zal mensen helpen om zich op hun gemak te voelen bij de handel in cryptomunten zonder echt geld te gebruiken”

 

Button Wallet heeft vandaag onthuld dat het de eerste gratis cryptografische testtuin op het Open Network van Telegram is en geeft een klein aantal van Telegram’s gram cryptocurreny weg om adoptie te stimuleren.

Belastingdienst van Portugal: De handel in en betalingen van Bitcoin zijn belastingvrij.

De Portugese Belastingdienst heeft verduidelijkt dat zowel de handel in cryptomunten als de betalingen in crypto niet belast zullen worden in het land, zo meldt Cointelegraph en Español op 27 augustus.

Volgens een rapport van het Portugese zakenblad Jornal de Negócios van 26 augustus heeft de Portugese belasting- en douanedienst bevestigd dat cryptotransacties of -betalingen vrijgesteld zijn van belasting over de toegevoegde waarde (BTW).

Naar verluidt heeft het bureau deze verduidelijking verstrekt aan een plaatselijke crypto-miningonderneming en een officieel reglementair document gepubliceerd. In het document stelt de autoriteit dat de ruil van crypto voor fiat geld vrij is van BTW en voegt eraan toe dat cryptogebruikers geen inkomstenbelasting hoeven te betalen.

Eerder standpunt over crypto.

De bevestiging volgt op een eerdere fiscale uitspraak van de Portugese belastingdienst die bevestigde dat cryptocurrencies niet worden belast in het land. Een document gepubliceerd door het agentschap in 2016 stelt dat inkomsten uit de verkoop van crypto in Portugal niet onderworpen zijn aan inkomstenbelasting.

Eerder in 2013 heeft de centrale bank van Portugal, de Banco de Portugal, een verklaring gepubliceerd waarin een cryptografisch document van de Europese Centrale Bank uit 2012 wordt geciteerd.

De Portugese bank maakte zich zorgen over de erkenning van Bitcoin door de ECB als een “fenomeen van innovatie in virtuele valutamodellen”, waarbij zij beweerde dat Bitcoin niet als een veilige valuta kan worden beschouwd omdat het door niet-gereguleerde entiteiten wordt uitgegeven.

Een firma die eigendom is van miljardair en hedge fund manager Alan Howard is van plan om een $1B crypto-onderneming te lanceren.

Beleggingsonderneming Elwood Asset Management, eigendom van miljardair hedge fund manager Alan Howard, is van plan om een onderneming van 1 miljard dollar te lanceren die zal investeren in cryptocurrency hedgefondsen.

Elwood CEO Bin Ren van Elwood vertelde afgelopen vrijdag The Financial Times dat de nieuwe onderneming poogt investeerders te helpen kwaliteitsfondsen selecteren. “Ik zie dit als een zeer grote groeimogelijkheid.”

Terwijl de details van de onderneming nog niet zijn afgerond, kon het investeerders de mogelijkheid bieden om factoren zoals risicobereidheid, verwachte rendementen en liquiditeitsvereisten in overweging te nemen. Investeerders zullen dan ook een portefeuille van fondsen aangeboden krijgen om in te investeren, volgens het rapport.

Elwood heeft crypto hedgefondsen onderzocht en heeft tot 50 fondsen geïdentificeerd die “waarschijnlijk voldoen aan (zijn) due diligence”. Het bedrijf zou een vergoeding vragen voor de dienst, bovenop de vergoedingen die investeerders betalen om toegang te krijgen tot de onderliggende fondsen, volgens het rapport.

Eerder dit jaar lanceerde Elwood ook een blockchain exchange-traded fund (ETF), in samenwerking met investeringsmanagementfirma Invesco, op de London Stock Exchange.

Bitcoin bankrekening opgestart in 31 Europese landen.

Bewoners van Europa kunnen vanaf nu met hun smartphone een Duitse bankrekening openen met een geïntegreerde Bitcoin-wallet, dit dankzij de nieuwe app van het Duitse blockchain-bedrijf Bitwala.

Bitwala heeft donderdag de introductie aangekondigd en zegt: “Klanten kunnen in alle 31 landen van de Europese Economische Regio gebruik maken van de voordelen van een Duitse bankrekening” met de mogelijkheid om Bitcoin te kopen en te verkopen. Bitwala brengt 1% kosten in rekening op de transactie, maar biedt gratis een rekening en debetkaart aan. Verloren kaarten kunnen direct worden geblokkeerd op de app, aldus het bedrijf”.

Bitwala’s rekeningen worden gehost door het in Berlijn gevestigde fintech bedrijf solarisBank, dat een Duitse bankvergunning heeft en onder toezicht staat van de Federale Financiële Toezichthoudende Autoriteit (BaFin).

De app legt de nadruk op veiligheid, volgens Christoph Iwaniez, chief financial officer bij Bitwala.

“Bij Bitwala wordt uw Bitcoin meteen in de blockchain geplaatst via een multi-signature wallet. Dit is een andere manier om te zeggen dat het hacken van Bitwala net zo waardeloos is als het hacken van de blockchain zelf. Door deze techniek hebben onze klanten hun Bitcoin wallets te allen tijde volledig onder controle hebben. Daarom zijn wij de veiligste manier om Bitcoin te kopen, te verkopen en op te slaan – zelfs op uw smartphone.”

De EER-landen waar Bitwala-klanten Bitcoin-bankdiensten kunnen opstarten zijn:

Oostenrijk, België, Bulgarije, Kroatië, Cyprus, Tsjechië, Denemarken, Estland, Finland, Frankrijk, Duitsland, Griekenland, Hongarije, IJsland, Ierland, Italië, Letland, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Malta, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Slowakije, Slovenië, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en Zweden.

Binance koopt cypto-derivatenexchange om opties, futures en perpetuele contracten te kunnen aanbieden.

s’ Werelds grootste cryptocurrency exchange kondigde maandag aan dat het JEX, een exchange gevestigd in Seychellen, heeft overgenomen. Als onderdeel van de overeenkomst, zal JEX worden omgedoopt tot Binance JEX. Het zal gebruikers in staat stellen om zich bezig te houden met verschillende handelsinstrumenten zoals opties, futures en andere afgeleide producten.

Verrassend genoeg introduceerde Binance ook de zogenaamde “Battle for Binance Futures“, waarbij twee Binance Futures Testnet Platforms werden gelanceerd. Volgens de regels zullen de gebruikers die deelnemen aan de platforms in totaal 10.000 BNB ontvangen. Bovendien zullen degenen die correct op de winnaar stemmen, ook een extra korting van 50% op de trading fee krijgen op het Binance Futures Platform en dit voor een volledige maand.

Het is ook vermeldenswaardig dat Binance de afgelopen maanden nog een aantal andere interessante producten heeft geïntroduceerd. Eerst in Juli, toen liet de exchange margin trading toe voor haar gebruikers, wat hen in staat stelt om leverage te gebruiken op verschillende cryptocurrency trading pairs. En als tweede, enkele dagen geleden, lanceerde Binance ook de zogenaamde Binance Lending functie. Hierdoor kunnen gebruikers hun crypto, namelijk Binance Coin, Tether (USDT) en Ethereum Classic (ETC), voor een bepaalde tijd lenen in ruil voor een jaarlijkse rente.

Concurrentie voor BitMEX?

Vooralsnog is BitMEX een, zo niet het meest populaire Bitcoin margin trading platform dat gebruikers in staat stelt om tot 100x gebruik te maken van een leverage op bepaalde perpetuele contracten.

Met Binance die in de sector van futures en derivaten stapt, kan het voor BitMEX wel een uitdaging worden.

Jaguar gebruikt Iota in proof-of-concept demo voor het opvolgen van auto-energie.

Distributed Ledger Technology (DLT) bedrijf Iota is een samenwerking aangegaan met de autofabrikant Jaguar Land Rover voor een proof-of-concept (PoC)-demonstratie, om met DLT de energie van de auto’s te traceren.

Bijhouden van informatie over de energievoorziening en het energieverbruik

Iota kondigde het nieuws aan in een officiële blogpost op 30 augustus. De demonstratie heeft tot doel het publiek zowel de de herkomst als het gebruik van de energie van een Jaguar I-Pace te laten zien in het Trondheim Powerhouse, het pand waarvan de ingebruikname de achtergrond vormt voor het proof-of-concept.

Russell Vickers, de manager van Jaguar Land Rover’s vehicle-as-a-service engineeringgroep, gaf zijn mening over wat hij denkt van deze PoC voor de toekomst van energiebewuste smart cities.

Hij merkte op:

“Dit flexibele initiatief laat op levendige wijze zien hoe steden zowel de infrastructuur als het transport kunnen transformeren tot een duurzaam en wederzijds voordelig ecosysteem. We zijn verheugd om het publiek te laten zien hoe energiepositieve panden en voertuigen zoals de I-Pace in deze demonstratie een positieve duurzaamheidsinnovatie kunnen creëren in lijn met de Destination Zero strategie van Jaguar Land Rover”.

De Jaguar I-Pace’s Iota smart wallet

Volgens het rapport bevat de Jaguar I-Pace een door Iota gesteunde smart wallet die gebruikt kan worden voor het opladen van energie – een zogezegd “Green Charging” functie – die op dezelfde manier opgespoord kan worden door Iota’s DLT. Dit zou eigenaren van I-Pace de mogelijkheid bieden om hun auto’s uitsluitend met hernieuwbare energie op te laden.

Bovendien, laat de I-Pace’s smart wallet gebruikers toe om IOTA te verdienen door de wagen automatisch data te laten rapporteren die relevant zijn voor de wegcondities, met inbegrip van informatie over kuilen, weer en verkeer. Deze valuta kan dan worden gebruikt voor het betalen van services zoals tol, parkeren en opladen.

En tot slot

De cryptocurrency markt heeft de afgelopen weken een sterk bearish vooroordeel ontwikkeld, een duidelijk teken dat altcoins nog steeds kijken naar Bitcoin als indicator. Bitcoin is in een constante daling sinds dat het in juni een piek heeft bereikt. Een reeks van lagere pieken leidde tot de laatste verkoopdruk, zij het met een vleugje manipulatie van de whales (of BitMEX).

Hoewel de markten nog steeds kwetsbaar zijn voor nieuwe dieptepunten, bedraagt de peak-to-trough-correctie van Bitcoin iets meer dan 31%. Zoals eerder gemeld, zijn 30% correcties in bullmarkten niet nieuw in crypto. In feite zijn deze correcties normaal.

Bitcoin doet het dus prima als we uitzoomen op 2019, maar dat geldt niet voor de altcoins. De enorme terugval van Ethereum in de afgelopen twee maanden biedt het overtuigende bewijs dat de altcoin-manie mogelijk al vervlogen is.

Crypto-term van de week:

gedecentraliseerde applicaties –

Nog enkele opvallende krantenkoppen (met de desbetreffende links):

Klanten kunnen vanaf volgende week Bitcoin storten bij Bakkt – Bakkt zal op 6 september zijn opslagruimte openstellen voor de Bitcoin van klanten, dit in afwachting van het naderende futures contract aanbod, dit werd op woensdag door het bedrijf gemeld.

Alibaba en Tencent zullen één van de eerste zijn die de Chinese overheids-cryptocurrency in ontvangst zullen nemen – De Chinese centrale bank zal de komende maanden een door de staat gesteunde cryptocurrency lanceren en uitgeven aan zeven instellingen.

Het strategische plan van China is om nauwer te integreren met de rest van de wereld. cryptocurrencies is slechts één van de middelen om een meer geïnternationaliseerde renminbi te krijgen. Het is allemaal strategisch. Het is allemaal voor de long-term.

Telegram’s blockchain zal compatibel zijn met Ethereum – Het nieuwe blockchain project van Telegram zal compatibel zijn met Ether, volgens de technische tools voor het opzetten van het netwerk. Het messaging bedrijf heeft op zondag 1 september de code vrijgeven om een node op het Telegram Open Network (TON) in werking te stellen, zodat gebruikers het project kunnen uitproberen in aanloop naar de verwachte lancering van het mainnet op 31 oktober.

Bitcoin’s Lightning Netwerk blijkt kwetsbaarheden in de beveiliging te hebben – Bitcoin’s Lightning Network, een experimentele second layer scaling oplossing die bovenop het Bitcoin netwerk is gebouwd heeft een aantal zwaktes op het gebied van beveiliging. Rusty Russell, een Australische softwareprogrammeur en een Bitcoin -lightning codeur tweette dit op vrijdag. In de tweet staat dat er veiligheidsproblemen zijn ontdekt in “verschillende lightning projecten die kunnen leiden tot het verlies van fondsen.”

Franse agenten misleiden de Monero Cryptomining Botnet om zichzelf te vernietigen op 850.000 computers – De Retadup-malware die op honderdduizenden computers over de hele wereld was geïnstalleerd om in het geheim Monero te minen en andere illegale handelingen te verrichten, is wellicht voorbij. Volgens de BBC is de backend-infrastructuur van de Retadup Monero cryptojacker, die naar schatting meer dan 850.000 computers over de hele wereld heeft geïnfecteerd, vernietigd door het Cybercrime Fighting Center (C3N) van de Franse politiedienst.

De centrale bank van Brazilië heeft de IMF-richtlijnen voor de crypto-classificatie goedgekeurd – De Centrale Bank van Brazilië heeft besloten om de aangekochte of verkochte crypto-assets te classificeren volgens de richtlijnen van het Internationaal Monetair Fonds (IMF).De Braziliaanse centrale bank kondigde haar besluit aan op 26 augustus. Met de nieuwe classificatie onder de IMF-normen, zullen de verhandelbare cryptocurrencies geclassificeerd worden als niet-financiële producten.

Events deze week:

3 september –

  • Wanchain – PoS in gebruik
  • Tron – BitHumb listing

4 september –

  • ICON – 3de fase begint

5 september – 

  • Event – Crypto Fest 2019

Heeft u vragen over dit artikel of bent u van een andere mening? Laat het ons dan zeker weten. Word lid van onze Telegram groep en kom rechtstreeks in contact met al onze teamleden en met andere crypto-enthousiastelingen. De groep is interactief en bevat alle relevante informatie die voor u van nut kan zijn. De groep is voor iedereen toegankelijk en we proberen iedereen verder te helpen waar kan.

 

What's your reaction?

Leave a comment