Wekelijkse update 26 november – 2 december

De zoektocht naar een ongrijpbare ‘crypto-bodem’ is deze week misschien eindelijk ten einde gekomen. Tussen zondag en donderdag was de globale marktkapitalisatie van alle cryptovaluta’s samen goed voor een winstmarge van 27 miljard dollar, met Bitcoin en de belangrijkste altcoins die dubbelcijferige winsten boekten. Het herstel verloor zijn sterkte op vrijdag, waardoor er terug 10 miljard aan marktkapitalisatie verloren ging.

De markt bereikte op donderdag een piek van $142 miljard nadat er in het weekend een nieuw dieptepunt was bereikt van $115 miljard.

Bitcoin herwon meer dan $1.000 en kwam daardoor terug op een waarde van $4.500. Een technische sell off dreef de prijs op vrijdag terug naar het $4.000 support-niveau, waar het nu nog steeds zit.

Bitcoin SV

De Bitcoin cash hard fork van 15 november zorgde voor een permanente splitsing in de BCH community, wat resulteerde in een nieuwe coin die in omloop kwam. Bitcoin cash ABC, die beschouwd werd als de primaire implementatie van de fork upgrade, behield het BCH-symbool. Dit door het winnen van de hash-oorlog tegen de rivaliserende SV-chain.

Bitcoin SV kwam in omloop als de nr. 9 cryptovaluta door marktkapitalisatie, waardoor onder meer Cardano, Monero en Tron overtroffen werden. SV was de enige cryptovaluta uit de top tien die de marktcorrectie van vrijdag kon ontwijken. De waarde van Bitcoin SV schommelt nu rond de $100.

De hard-fork had een verwoestende invloed op de crypto-markt. Het heeft niet alleen de hash-power van de mining weggenomen, maar ook het sentiment van investeerders ondermijnd. Calvin Ayre, één van de belangrijkste geldschieters van bitcoin SV, bood vorige week een oplossing aan voor de hash-oorlog. Volgens hem bestaat Bitcoin cash niet meer en is het vervangen door twee nieuwe cryptovaluta’s.

Amazon biedt een nieuw soort service aan, en wat voor één!

Amazon, de zeer succesvolle technologie-gigant die bekend staat om zijn elektronische handel en cloud computing, is eindelijk doorgebroken in de blockchain-industrie door de lancering van 2 Amazon blockchainproducten. Dit werd bekend gemaakt tijdens de reInvest 2018 conferentie van Amazon in Las Vegas.

De 2 blockchain services bestaan uit: Amazon Quantum Ledger Database (QLDB) en Amazon Managed Blockchain.

QLDB – De eerste business is om blockchains van AWS te gebruiken voor organisaties die een ledger willen met een gecentraliseerde vertrouwde entiteit. Deze service zal ook dienen voor bedrijven die worstelen met bestaande blockchain-infrastructuren, vanwege schalingskwesties en de overzichtelijkheid met de bestaande frameworks.

AMB – De tweede reden van AWS om hun klanten blockchainproducten aan te bieden is de noodzaak van bedrijven om veilige en gedecentraliseerde transactieverwerkingen uit te voeren.

Dit proces zal vereenvoudigd worden door het gebruik van 2 van de meest populaire blockchains, Hyperledger Fabric of Ethereum. Met dit product kunnen klanten een eenvoudig een schaalbaar blockchain-netwerk opzetten en beheren voor slechts een fractie van de normale kosten.

Voor meer informatie over de blockchainproducten van AWS, hier hun website.

VanEck bevestigt Nasdaq Bitcoin (BTC) Futures

Geruchten van een NASDAQ Bitcoin futurescontract heeft al een tijdje de ronde gedaan. Nu is het zo ver, want ze hebben de krachten gebundeld met de vermogensbeheerder VanEck om verschillende digital assets naar de markt te brengen.

Het futuresproduct staat voor een upgrade van de huidige wettelijke Bitcoin future producten. Ze zijn van plan zijn om gebruik te maken van SMARTS, het beurstoezichtsysteem dat wordt beheerd door NASDAQ, met als primaire doelstelling om vertrouwen te wekken in zowel regelgevers als institutionele beleggers.

NASDAQ, het op één na grootste beursplatform ter wereld, wordt dus zeker niet afgeschrikt door de dip in de crypto-markt.

Fidelity digital assets breidt al uit en ze zijn nog niet eens gelanceerd!

Op de Block FS-conferentie in New York op 29 november zei het hoofd van Fidelity Digital Assets, Tom Jessop, dat er genoeg belangstelling is om hun komende services uit te breiden naar meer cryptovaluta’s.

Na de lancering van Fidelity Digital Assets (whitepaper) op 15 oktober zijn institutionele beleggers enthousiast om te horen dat ze toegang krijgen tot de trading services van Bitcoin en Ethereum, en dat er voor beide een zeer gewilde custody-oplossing is.

Nu, na minder dan 7 weken, en nog voordat het Digital Asset Services-platform gelanceerd is (gepland voor Q1 2019), is er al sprake om de 5 tot 7 beste cryptovaluta’s toe te voegen aan het handelsplatform en de custody services.

Om u een idee te geven hoe groot dit nieuws is moet je begrijpen dat Fidelity, vooral bekend staat om zijn retail-brokerage en 401(k) aanbod. Het heeft een klantenportefeuille van meer dan $6,8 biljoen, met ongeveer 27 miljoen klanten”.

NEO kondigt 'NeoFS' Distributed File Storage aan

Op 30 november kondigde NEO, in samenwerking met NSPCC, aan dat ze een gedistribueerd opslagsysteem voor bestanden ontwikkelen dat als ” sluitstuk” van het NEO-platform zou werken. NeoFS zou “gebruikers in staat stellen om de controle over hun data over te nemen” en zou net zo “eenvoudig te gebruiken zijn als Dropbox” of “Amazon S3”.

Gedistribueerde opslag is een cruciaal onderdeel van online software en webdiensten. Het is van vitaal belang om ondernemings- en open source-ontwikkelaars aan te trekken om voort te bouwen op het NEO-platform. Het systeem dat nog steeds in ontwikkeling is, zou gebruikers in staat stellen om gebruik te maken van gedistribueerde opslag voor zowel private als publieke dApps, die op NEO zijn gebouwd.

Bitstamp zorgt voor meer transparantie!

Bitstamp heeft een samenwerking met Irisium aangekondigd om een markt-monitoring platform op de exchange te lanceren. Irisium, een Zweedse dochteronderneming van de beurstechnologie-ontwikkelaar Cinnober, is een service provider voor markttoezicht voor traditionele beurzen, clearinginstellingen, regelgevers en handelsbedrijven over de hele wereld.

Irisium is niet de enige met deze service, want Nasdaq is ook hard aan het werk om ervoor te zorgen dat het Smarts toezichtsplatform wordt overgenomen door de digitale asset exchanges. Toevallig kondigde Nasdaq eerder dit jaar een plan aan om het moederbedrijf van Irisium, Cinnober, over te nemen voor 190 miljoen dollar. De overeenkomst wordt nu herzien door de Competition and Markets Authority, de Britse antitrusttoezichthouder.

“Bitstamp’s proactieve goedkeuring van Irisium en nauwe samenwerking met de onderneming toont hun wens om de transparantie, integriteit en het vertrouwen in de crypto-markt te vergroten. Een betere bescherming van de klant en marktintegriteit zal de adoptie en de marktliquiditeit bevorderen.

Civil en Steemit in de financiële problemen?

Civil – De civil maatschappij werd verondersteld een transparanter en democratischer model voor de journalistiek te creëren. Maar tot nu toe hebben journalisten die op het platform werken nog steeds niet alle compensaties ontvangen die hen beloofd zijn toen ze in dienst werden genomen.

Jay Cassano deelt zijn ervaring met coindesk. Civil kan wel zeggen dat het een nieuwe toekomst voor de media wil creëren, maar de realiteit is dat het wordt opgetrokken door journalisten in de schulden te steken”. Jay verliet de Civil news outlet Sludge op 8 november omdat de niet-geleverde tokens ongeveer 70 procent van zijn salaris uitmaakte, gedurende vijf maanden.”Ik moest geld lenen om mijn huur en studentenleningen te betalen, luidt het.”

Steemit – één van de oudste blockchains in de cryptocurrency app-catalogus, maakt moeilijke tijden door. De bearmarkt heeft ertoe geleid dat hun native cryptovaluta, de zogenaamde STEEM-coin, sinds december vorig jaar meer dan 80% van zijn waarde heeft verloren.

Het is duidelijk dat Steemit in slechte papieren zit waardoor de founder Scott werd gedwongen om enkele maatregelen te nemen om het platform levende te houden. Gezien de 12 maanden durende bear-markt, het dalende fiatrendement op de geautomatiseerde verkoop van STEEM en de groeiende kosten voor het runnen van de volledige Steem nodes, is hij gedwongen om bijna 70% van het team te ontslaan. De overblijvende medewerkers richten zich nu op optimalisaties om de blockchain te verbeteren en op het besparen van de operationele kosten.

En tot slot

Cryptovaluta’s als bitcoin, XRP en Ethereum blijven stevig verankerd in de bearmarkt, en het is onwaarschijnlijk dat deze omstandigheden in de nabije toekomst zullen veranderen. De belangrijkste vraag is of het dieptepunt bereikt is en of dat er nieuwe dieptepunten te verwachten zijn. Vanuit het perspectief van de bulls is de oplossing met betrekking tot de Bitcoin cash fork veelbelovend. De kans bestaat er wel in dat er een gebroken community ontstaat.

Nog enkele opvallende krantenkoppen (met de desbetreffende links):

Coinbase lanceert nieuwe service – De belangrijke de crypto-uitwisseling van de V.S. en Wallet provider Coinbase heeft over the counter (OTC) trading voor institutionele klanten gelanceerd. In tegenstelling tot de handel via een crypto-markt zelf, is over-the-counter trading bedoeld om institutionele beleggers in staat te stellen om rechtstreeks met elkaar te traden.

SEC-voorzitter Clayton: Crypto ETF heeft nood aan exchanges die ”vrij van manipulatie” zijn – Het prijsniveau van de retailbeleggers is de koers waarop ze moeten vertrouwen en die is niet vrij van volatiliteit, maar wel vrij van manipulatie, aldus Clayton, die werd opgevolgd door investeerder Glenn Hutchins. Clayton merkte ook op dat de custody-zorgen ook een probleem blijven voor eender welk soort ETF goedkeuring.

Crypto mining reus Bitmain wordt geconfronteerd met een rechtszaak van $5 miljoen – Dit door het vermeende gebruik van apparaten van hun klanten zodat ze cryptovaluta’s konden minen in hun eigen voordeel.

Meer details >>

Binance CEO zegt dat 2019 het moment is wanneer Crypto’s massa-adoptie verkrijgen – 2019 zou een zeer goed jaar kunnen zijn voor adoptie, zegt Changpeng Zhao. Hij legde uit dat zijn Binance exchange een tienjarige strategie heeft, maar dat ze plannen maken voor de komende drie maanden. Binance wil de adoptie van cryptovaluta’s bevorderen in de toekomst en de industrie helpen verbeteren.

Goldman Sachs Cryptocurrency Update, ‘Gezonde’ marktveranderingen –  Hoewel Goldman misschien niet direct een service aan zijn klanten aanbiedt voor het opslaan van coins, heeft het wel inspanningen gedaan om de ruimte te betreden. Dit hebben ze gedaan door te investeren in de custody services van BitGo Holdings Inc.

Events deze week:

5 december – 

  • Event – FinTech Connect 2018

6 december – 

  • Bitshares – Core release (hard fork)
  • Ethereum Classic – DEV meetup tour
  • Event – Blockchain & Bitcoin Conferentie

7 december – 

  • Storm – Storm drop voor massa adoptie te creëren

8 december – 

  • Event – Fintech & Blockchain Conferentie

9 december – 

  • Cardano – Roadmap update

 

Heb je vragen over dit artikel of ben je van een andere mening? Laat het ons dan zeker weten. Wordt lid van onze Telegram groep, kom rechtstreeks in contact met al onze teamleden en met andere crypto-enthousiastelingen. De groep is interactief en bevat alle relevante informatie die voor u van nut zouden kunnen zijn, het is voor iedereen toegankelijk en we proberen iedereen verder te helpen waar kan.

 

 

What's your reaction?

Leave a comment