Wekelijkse update 27 aug – 2 sept

De lange weg naar het herstel van de crypto-markt heeft deze week een positieve stap gezet, omdat de nieuwe stabiliteit van Bitcoin resoneerde met de bredere markt. BTC heeft op woensdag hoge niveaus genoteerd richting de $7.100, na ongeveer $1.200 gestegen te zijn t.o.v. zijn recentste dieptepunt. De toonaangevende digitale asset is ietwat vervaagd in de tweede helft van de week, maar vertoont nog steeds tekenen van een bullish breakout, gebaseerd op de technische grafieken.

Op het gebied van adoptie zagen we deze week 2 opmerkelijke nieuwskoppen voorbijkomen, Yahoo Finance introduceerde de trading met drie cryptovaluta’s, zodat mensen gemakkelijker toegang hebben tot Bitcoin, Ethereum en Litecoin. Ondertussen verwierf de mobile payment processor Square een patent bij het Amerikaanse Patent and Trademark Office om een nieuw betalingsnetwerk in cryptovaluta te lanceren.

Het Square betalingsnetwerk

De digitale betalingsfirma Square heeft een patent gewonnen voor een betaalnetwerk dat handelaren in staat stelt om betalingen in elke valuta te accepteren, inclusief bitcoins of een andere cryptovaluta.

Square zou niet de eerste betalingsverwerker zijn die handelaren in staat stelt om betalingen in cryptovaluta te aanvaarden die automatisch in lokale valuta worden omgezet. Zo verwerkt BitPay sinds 2011 bitcoin betalingen.

Square is echter zeer populair ($ 2,2 miljard omzet in 2017), dus het uitbreiden van het huidige POS-systeem met betalingen in cryptovaluta’s zou miljoenen handelaren in staat stellen om bitcoin te accepteren zonder dat ze aan boord van een andere betalings-processor moeten zijn, wat een enorm potentieel betekent.

Coinbase Enquête

Op 28 augustus ging Coinbase een samenwerking aan met Qriously om de studenten direct te vragen naar hun gedachten over crypto en blockchain. Het was een nationale enquête met 675 studenten en de belangrijkste bevindingen zijn:

 • 42 % van de 50 topuniversiteiten in de wereld biedt nu minstens één cursus crypto of blockchain aan
 • 9 % volgt een cursus cryptocurrency
 • 18 % bezit cryptocurrency
 • 26 % wil een cursus cryptocurrency volgen

Komodo Update

Komodo kondigde onlangs belangrijk nieuws aan. Het eerste nieuws is het feit dat het Komodo Platform onlangs Crypto-Conditions heeft geïmplementeerd, een mechanisme dat het mogelijk maakt om smart contracts te ontwikkelen bovenop Bitcoin-protocolgebaseerde blockchains.

Deze smart contracten zullen worden toegevoegd aan de indrukwekkende lijst van functies die al bestaat op het platform, waaronder atomaire swaps, on-demand schaalbaarheid functies en cross-chain interoperabiliteit synchronisatie.

Ze werkten ook samen met Ideas By Nature: een in de Verenigde Staten gevestigd agentschap dat zich richt op blockchain design, productstrategie en applicatieontwikkeling.

Het bedrijf zal Komodo helpen met de naamsbekendheid en marketing – iets waar Komodo al lange tijd mee kampt.

Wanchain Update

Op 30 augustus kondigde Wanchain aan dat ze zich hebben aangesloten bij de Enterprise Ethereum Alliance (EEA), ’s werelds grootste open-source blockchain initiatief.

Als lid van de Enterprise Ethereum Alliance zal Wanchain kunnen samenwerken met marktleiders op het gebied van technologie, open standaards en open-source referentie architecturen.

Op 22 augustus kondigden ze ook een partnerschap aan met Kronos, een financieel platform dat de gemiddelde investeerder toegang geeft tot de elite trading strategieën van traditionele fondsmanagers over de hele wereld.

Daarnaast heeft Wanchain onlangs Wanchain 2.0 Cross-Chain Implementation gelanceerd, die Ethereum samenbrengt als de eerste externe blockchain.

IOTA Update

Op 25 augustus is Trinity Desktop bèta portemonnee uitgebracht. Dit is in lijn met de The Trinity Mobile wallet eerder dit jaar. De mobile UX is geoptimaliseerd voor de desktop met een aantal fraaie toevoegingen, met behoud van een vergelijkbare look. De app is geaudit om zijn veiligheid te verzekeren.

IOTA is druk bezig met het uitbreiden van hun team en heeft onlangs 2 teamleden toegevoegd aan het bestuur van de IOTA Foundation. Er zijn ongeveer 60 teamleden volgens LinkedIn, één van de grotere teams in de blockchain.

Begin augustus heeft IOTA de IOTA Hub geïntroduceerd, wat de integratie van IOTA voor elke serviceprovider eenvoudig maakt. Met behulp van IOTA Hub, kan een exchange bereid zijn om IOTA te ondersteunen in weken in plaats van maanden, gewoon door het aansluiten van IOTA Hub op hun bestaande trading platform. Al deze factoren zijn bullish voor de IOTA.

IBM Blockchain World Wire

IBM heeft meer details vrijgegeven over hun IBM Blockchain World Wire: hun nieuwe financiële dienst die tegelijkertijd grensoverschrijdende betalingen bijna realtime kan afhandelen en verrekenen.

IBM zal gebruik maken van de blockchaintechnologie en het Stellar-protocol. Hierbij komen twee financiële instellingen (die gezamenlijk optreden) overeen om een een stable coin, een digitale valuta van de centrale bank of een ander digitaal activum aan te wenden als overbruggingsactief tussen twee fiatvaluta’s.

De instituties gebruiken hun bestaande betalingssystemen, die naadloos zijn gekoppeld aan de API’s van World Wire, voor het omzetten van de eerste fiat valuta naar een digitaal asset. World Wire zet vervolgens tegelijkertijd het digitaal asset om naar de tweede fiat valuta en voltooit de transactie met alles wat op de blockchain staat geregistreerd.

Dit is enorm gezien 97% van de banken IBM klanten zijn en dit is dus veelbelovend voor Stellar.

En tot slot

De weg van Bitcoin naar het herstel zal in de komende tijd waarschijnlijk betere dagen laten zien, omdat de markt zijn bearish look van zich afschudt. De activiteit op de futuresmarkt, in combinatie met de scherpe daling van de volatiliteit, doet vermoeden dat het ergste voorbij is voor de toonaangevende coin. Beleggers mogen echter nog geen lineaire winsten verwachten.

Enkele opvallende krantenkoppen (met de desbetreffende links) die we deze week in ons oog schoten: 

 • Ethereum core-ontwikkelaars hebben beslist om de block rewards van het etherblock permanent te verlagen met 33 procent, van 3 ETH per block tot 2 Ether per block -Dit EIP heeft tot doel de difficulty bomb ongeveer anderhalf jaar uit te stellen en de block rewards te verminderen met de Constantinople fork, het tweede deel van de Metropolis fork.
 • Grootste Bitcoin Mining Pool lanceert Ethereum Operation –  BTC.com, dat 21 procent van alle nieuw geminede bitcoins produceerde in de afgelopen 12 maanden en momenteel goed is voor meer dan 16 procent van de Bitcoin hashrate, kondigde op donderdag aan dat het een Ethereum mining pool heeft geopend. De pool zal in eerste instantie zowel Ethereum als Ethereum classic ondersteunen, en gebruikers zullen de mogelijkheid hebben om te switchen tussen de twee Ethash gebaseerde cryptovaluta’s om de winstgevendheid te verbeteren.
 • Hier is waarom de Bank of America bijna 50 blockchain gerelateerde patenten heeft ingediend – “We hebben niet minder dan 50 patenten in de blockchainruimte,” zei Catherine Bessant (Bank of America’s chief technology officer), tijdens de CB Insights Future of Fintech op woensdag in New York. “We hebben nog geen grootschalige kansen gevonden, maar we willen wel een stap voor zijn.
 • Cboe vertelt marktspelers dat het dicht bij de lancering van Ether futures komt – Het zou een grote stap in de evolutie van de crypto kunnen betekenen. Die futures, kunnen  voor het eind van het jaar gelanceerd worden en zouden hun prijs data baseren op Gemini, de New Yorkse cryptocurrency exchange die door Cameron en Tyler Winklevoss werd opgericht. Gemini levert momenteel ook prijs data voor CBOE’s Bitcoin futures, deze futures werd in december 2017 voor het eerst werden gelanceerd.
 • Yahoo lanceert Crypto trading – Het is duidelijk dat dit één van Yahoo’s stappen is om zich verder te positioneren als een crypto-vriendelijke site, aangezien de voormalige marktgerichte bron van legacy onlangs zijn deuren heeft geopend om inhoud met betrekking tot blockchain en cryptovaluta aan te bieden aan zijn grote publiek.

Crypto-events:

3 september –

 • LBRY-credits (LBC): update bèta-website introductie

6 september –

 • Cardano (ADA): Roadmap update.
 • De afgrond (ABYSS): Listing op Indiase exchange Indodax.

7 september –

 • Ethereum (ETH): ETHG wereldwijde Hackathon.

8 september –

 • IOTA (MIOTA): Hamburg Meetup.
 • Ethereum (ETH): Ethereum Industry Summit in Hong Kong.
 • Bibox Token (BIX): Bibox Global Meetup in Singapore.

9 september –

 • Dragonchain (DRGN): Dragon slotscore berekend (kortingsniveau, deelnametermijn en aankooplimieten in ICO’s).

12 september –

 • Ethereum Classic (ETC): Ethereum Classic Top in Seoel, Korea (tot 13e).

14 september –

 • Litecoin (LTC): Wereldwijde Litecoin Summit (tot 15e).
 • Databits (DTB): soft release van het platform.

15 september –

 • Asch (XAS): release van iOS wallet (geschatte datum)

 

Conferenties:

3 september

 •  World-blockchain forum in Londen, Verenigd Koninkrijk (tot en met 5e)

5 september

 • Steem Creators Conference & SMT Top in Toronto, Canada (tot de 7de).
 • Crypto Finance Conference evenement in Half Moon Bay, Californië, VS (tot de 7de).
 • Crypto Investering en ICO Top in Sydney, Australië (tot de 7de).

7 september –

 • Internationale blockchain week in Shanghai (tot de 11de).
 • University of Wyoming hackathon.

10 september –

 • Futurama Blockchain Innovators Summit in Ibiza, Spanje (tot de 13de).

11 september –

 • Conferentie over blockchain en bitcoin in Stockholm Zweden.

12 september –

 • Ontmoeting van blockchaintechnologie in Malta
 • Block World evenement in San Jose, Californië, USA (tot de 14de)

13 september –

 • Token Fest-evenement in Boston, Massachusetts, USA (tot de 14de)

 

What's your reaction?